And-reas

Members
 • Content Count

  487
 • Joined

 • Last visited

About And-reas

 • Rank
  Major
 • Birthday November 22

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  i en hule.
 • Kjøretøy
  E46 - E81 - E36/7 - E46

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kamerat med Mondeo. Skiftet flere deler av eksosanlegget på bil med knappe 160 000 kilometer på telleren. Lurer på om det ikke var en 2009-utgave, dette. E46n har stadig originalt anlegg. Bakre lyddemper ble skikkelig blank da jeg tok meg tiden til å vaske og polere den i fjor sommer 😂😂
 2. Fint at folk med sans for grusomme eksteriørmodifikasjoner har fått sitt eget merke.. Er liksom ikke grenser for hvor mye fæle folieringsjobber man kan tre over disse Teslaene.. Går en matt oransje her i byen. Jeg forstår at man gjør slikt med gamle, rustne E46-er og lignende, men dette er snakk om mer eller mindre nye biler til 600 000 kroner pluss 🙄😆 Blir godt med sommer, ja. Selv om det kun har vært en lang høst.
 3. And-reas

  Ny podcast om bil

  Hørte gjennom mye på vei i bil gjennom Danmark i helgen, tok resten i solskinnet før jobb i dag. Fortsett å prate, regner med dere har flere interessante kontakter som kan inviteres med. Fattern pleide alltid å kjøpe lørdagsavisa før, hovedsakelig på grunn av motorbilaget. Så kjøpte han seg Nissan Quaskai (eller noe), og sluttet å kjøpe avisen i samme øyeblikk. Nissan-en er så flau over at den som en 2010-modell hverken har auto-lukking av vinduer, eller start/stopp-system, så sistnevnte funksjon har den utviklet på egen hånd (innovation that excites). Nå bruker han hovedsakelig tråsykkel for å komme seg rundt.
 4. And-reas

  Anbefaling for kjøp av første bil?

  Har eid en E46 med m47 nå ifra 230 000 til 276 000 km. Skulle i utgangspunktet bare ha den et år, men den har oppført seg for bra til det 😅 Den ble kjøpt for 27 000 for snaut to år siden. Ikke m-sportpakke på denne, for de måtte man man ut med 40 til 50 tusen for.. Fikk likevel det peneste rattet (med unntak av m-rattet), takluke, og et overraskende velholdt sort skinninteriør med sportsseter. Sistnevnte er et must spør du meg, selv om alle interiøralternativene i E46 tåler alderen godt. Null oljeforbruk på denne, og fremdeles original turbo. Skiftet termostater og vannpumpe, så nå er driftstemperaturen bra også. Sjekk gulvet under for rust, det begynner å bli et problem på E46 nå, selv om de kan se relativt pene ut på oversiden. M54 er en nydelig bensinmotor. Pen gange og alt det der som appellerer til entusiasten. Kan stemme i at den ikke er spesielt økonomisk på drivstoffsiden. Ikke unormalt med oljeforbruk heller, på grunn av råtne stempelringer. Holdt på å kjøpe en 325xi i høst, men å fylle 1 liter olje pr 3 tanker bensin (bensinen forsvinner fort med denne motoren), dét blir kostbart. Har et inntrykk av at neste generasjon karosserier (e8x, e9x, e6x) holder bedre mot rust, men der kan sikkert andre komme med mer relevante erfaringer enn meg. Solgte min e81 etter 180 000 km., og den var ihvertfall å betegne som rustfri dører og skjermer.
 5. And-reas

  BMW dieselmotorer

  Jepp, så har man vært flink bileier og skiftet begge termostater og vannpumpe. Bilen blir raskt varm, men etter kort tid forsvinner det kjølevann. Gått over slangeklemmer nå, de er tighte og fine. Kan det ha oppstått lekkasje på egr-kjøleren nå som motorens kjølevæsketemperatur omsider har blitt varm/riktig? 2000 modell E46 med 274 000 kilometer som det gjelder.
 6. And-reas

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Denne sære saken her kom i 2011. Det var mye som ikke var premium med Saab 9-5, men jeg synes den stikker seg ut på en pen måte, fremdeles. Vet ikke om denne beholdt "Black panel" slik min gamle Saab 900 hadde. En genial funksjon som skrur av all unødvendig informasjon (lys som forstyrrer) ved kjøring i mørket kveldstid.
 7. And-reas

  Ehaugsnes' 01 E38 730D

  Har du sett på muligheten for retro fit av mobilstyring av bilen ennå?
 8. And-reas

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Like tunglærte som de jeg kjøpte dempere og fjører av i sommer. Bergensere?
 9. Svært så anvendelig, denne E46-en. Kan flytte hus! I dag venter en velfortjent vask! 😂
 10. Sort passat også, går det visst i Mossetraktene 😶🤣 Har tatt det med ro i overgangen mellom 110 - 100 km/t etterpå. Tror kanskje man oppfattes som sinke. Jaja. Så hadde det vel en effekt?
 11. Skinnrattet i E46 virker å holde en bedre kvalitet enn for eksempel m-sport rattet i E81 (1-serien) . Begge mine egne E46-er har hatt minst tre eiere før meg. Ingen av de var nok medlem av detailersclub, for å si det slik. Kilometerstand ved overtakelse har vært henholdvis 171 og 230 tusen. Rattet i E81 begynte å se litt lurvete ut etter kun 100 000 km. Foruten rattet, holdt resten av interiøret i 1eren god kvalitet frem til salg ved 180 000 kilometer. 😊
 12. And-reas

  1-serie på vinterføre

  Nye dekk! Ikke noe sånn 7 år gammel dritt som jeg hadde første året med min 1-serie. Masse mønster, javisst. Hjalp ikke stort da hele veien fra E6 og opp til toppen av Hafjell var dekket av diverse bil som ikke kom opp. Så da var det bare å menge seg med alle de andre i samme ærend🙄 Neste sesong ble det et nytt sett hjul, med ett år gamle nordiske vinterdekk som kun hadde rullet et par tusen kilometer. Mye bedre! Kjører E46 (3-serie 2000 modell) nå. Den har kun ASC (automatisk stabilitetskontroll =antispinn). Merker et visst savn etter DSC (dynamisk stabilitetskontroll = antispinn, antiskrens osv) når føret virkelig er uggent. Det er et ganske responsivt og bra system, selv om det absolutt er tilfeller hvor det bør deaktiveres, skal man komme frem. Dette må du egentlig bare prøve deg frem med.
 13. And-reas

  Motorsykkel tråden på bimmers

  Kus MC har også verksted. Jeg bare "ramlet" inn døra der i sommer med et problem på sykkelen. De snudde seg rundt og feilsøkte umiddelbart. Fikk time raskt etterpå. Mye fint, pent brukt stående i lokalet deres 😏😁
 14. And-reas

  Bytte bærekule foring nedre ytre høyre bak?

  Gjengestag og kopper, er helt utmerket til denne jobben. Hvor holder du til? Har et ferdig sett liggende, blir ikke brukt så ofte. Kan muligens lånes bort?
 15. And-reas

  E61LCI vil ikke starte - alt blinker

  Under 12 volt, er nok til at en slik bil med plenty elektronikk går "bananas". Å få start med denne spenningen, kan du bare glemme. Kan ikke se at @FredrikE24 driver med small talk her.