And-reas

Members
 • Content Count

  477
 • Joined

 • Last visited

About And-reas

 • Rank
  Major
 • Birthday November 22

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  i en hule.
 • Kjøretøy
  E46 - E81 - E36/7 - E46

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sort passat også, går det visst i Mossetraktene 😶🤣 Har tatt det med ro i overgangen mellom 110 - 100 km/t etterpå. Tror kanskje man oppfattes som sinke. Jaja. Så hadde det vel en effekt?
 2. Skinnrattet i E46 virker å holde en bedre kvalitet enn for eksempel m-sport rattet i E81 (1-serien) . Begge mine egne E46-er har hatt minst tre eiere før meg. Ingen av de var nok medlem av detailersclub, for å si det slik. Kilometerstand ved overtakelse har vært henholdvis 171 og 230 tusen. Rattet i E81 begynte å se litt lurvete ut etter kun 100 000 km. Foruten rattet, holdt resten av interiøret i 1eren god kvalitet frem til salg ved 180 000 kilometer. 😊
 3. And-reas

  1-serie på vinterføre

  Nye dekk! Ikke noe sånn 7 år gammel dritt som jeg hadde første året med min 1-serie. Masse mønster, javisst. Hjalp ikke stort da hele veien fra E6 og opp til toppen av Hafjell var dekket av diverse bil som ikke kom opp. Så da var det bare å menge seg med alle de andre i samme ærend🙄 Neste sesong ble det et nytt sett hjul, med ett år gamle nordiske vinterdekk som kun hadde rullet et par tusen kilometer. Mye bedre! Kjører E46 (3-serie 2000 modell) nå. Den har kun ASC (automatisk stabilitetskontroll =antispinn). Merker et visst savn etter DSC (dynamisk stabilitetskontroll = antispinn, antiskrens osv) når føret virkelig er uggent. Det er et ganske responsivt og bra system, selv om det absolutt er tilfeller hvor det bør deaktiveres, skal man komme frem. Dette må du egentlig bare prøve deg frem med.
 4. And-reas

  Motorsykkel tråden på bimmers

  Kus MC har også verksted. Jeg bare "ramlet" inn døra der i sommer med et problem på sykkelen. De snudde seg rundt og feilsøkte umiddelbart. Fikk time raskt etterpå. Mye fint, pent brukt stående i lokalet deres 😏😁
 5. And-reas

  Bytte bærekule foring nedre ytre høyre bak?

  Gjengestag og kopper, er helt utmerket til denne jobben. Hvor holder du til? Har et ferdig sett liggende, blir ikke brukt så ofte. Kan muligens lånes bort?
 6. And-reas

  E61LCI vil ikke starte - alt blinker

  Under 12 volt, er nok til at en slik bil med plenty elektronikk går "bananas". Å få start med denne spenningen, kan du bare glemme. Kan ikke se at @FredrikE24 driver med small talk her.
 7. And-reas

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  @FredrikE24 nå står den i garasje. Den er ikke så heldig til vanlig. Er nok tøet opp nå. Oljen plukket de til meg hos forhandleren her i byen. Det er ikke original BMW, såpass husker jeg😶 Skal bort og plukke den ned for vask i morgen. Tar ut ferie neste uke, så da passer det fint å få skiftet alle væsker på den. Clutchen fungerer fint. Ja, lagt merke til den svettingen. Den er minimal - men den er der. Det er kanskje for sent å redde simringen, med hensyn til å eventuelt bytte olje..?
 8. And-reas

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  I dag skulle det snø her sørpå, altså var det på tide å parkere sykkelen for i år. Skulle fylle tanken i natt, men tanklokket var fastfrosset. Tanken skal uansett av i løpet av vinteren, i forbindelse med service. Vurderer nye bremseslanger, og så er den litt på overtid med hensyn til ventilsjekk og kontroll av registerkjede med sleider. Foruten en defekt lambdasonde har det vært en hyggelig turkamerat i år.
 9. And-reas

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Sant, så sant. Tilbake i E46 i fjor sommer, etter noen års opphold. Etter litt leting, fant jeg et "relativt rustfritt" eksemplar. Den fungerte såpass greit gjennom vinteren, at den fortjener å bli med et år eller to til. Dempere, fjører, bærebruer, styrestag og topplagere har den fått. Dog ikke deler fra øverste hylle; det gjelder å ha et realistisk forhold til levetiden på en 19 år gammel sliter. Kom nettopp hjem etter å ha hatt den på verksted for justering av spissingen. Savner (DAB)radio, men ellers har den alt hva en enkel sjåfør kunne ønske seg. Kjører bra, gjør den også 😅
 10. And-reas

  BMW E46 320DAT winter prep

  Pen bil! Skikkelig fint å se en temmelig original E46 uten rusthuller i dører og paneler 😁 Har forsøkt meg med to-komponent lakk og klarlakk etter litt rust"pynting" på min E46 i høst. En liten flekk i bakre hjulbue, ble stor i møte med slipemaskin. Spent på holdbarheten. Det handler mest om å drøye rusten lengst mulig 😊
 11. And-reas

  Vannlekkasje e60

  Det aller beste er å få ut setene, noen av listene, og løfte opp gulvtrekket, slik at du får inn noen vifter.. Det holder på myyye vann,det gulvteppet. Det kan kjennes ut som om gulvet er tørt på oversiden, men så er det fullt av vann på undersiden (skumgummi-siden) Hadde hva jeg trodde var en "liten" vannlekkasje inn i en Z3 roadster jeg hadde. Det var mange liter vann som hadde trukket inn i gulvteppet..
 12. And-reas

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Gikk pumpen i stykker på din bil? I tilfelle når? Min E46 320d har 265000 km-jubileum denne uka. Motoren virker ganske så frisk, etter hva jeg kan merke.
 13. And-reas

  Den store finn.no tråden.

  "Ny" greie når man legger ut biler på finn? Lokke med 184 hk i annonsens overskrift. Altså går man ut fra at det er originalt og fint. Men nei, det kan de trylle frem mot 5000 til. Det er snakk vanlig 116d, slik som 80 prosent av 1-seriene er... Rapportert det til finn, men regner ikke med at de bryr seg? 🙄
 14. And-reas

  BMW dieselmotorer

  Denne var heller ikke spesielt pen. Kommer fra en 2000 modell m47d20, knapt innkjørt (260 000 km). Jif ovnsrens er effektive saker! Forsøkte samme behandling på innsuget. Resultatet ble dessverre ikke like skinnende som tilfellet er med egr-en.
 15. Sen ferie år, så det ble en tur til Bergen via Hardangervidda. Riktig fint og varmt da solen skinte gjennom skyene. Hjem igjen via riksvei 50 i natt. Fint å ha "hele veien" for seg selv. 😍