Jump to content

Saltkjelen

Moderators
 • Posts

  16498
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  153

Saltkjelen last won the day on August 6

Saltkjelen had the most liked content!

4 Followers

About Saltkjelen

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Oslo
 • Interesser:
  Bil, båt og eiendom!
 • Kjøretøy
  730d / i3S / M550d

Recent Profile Visitors

18403 profile views
 1. Jeg ville nok styrt unna Alpina. Dessverre tror jeg modellen er for nisjepreget til at den vil kunne omsettes raskt og til en pris du er fornøyd med. Skal du ha noe som virkelig opprettholder annenhåndsverdien, så kunne jo tiden vært inne for å nyte en M-bil, men da snakker vi jo også budsjettsmell.
 2. Fin lesing! Hvilke andre metoder finnes for å kunne la motoren gå? Ser du også skriver litt om at det er igjen 1000km til bensinmotoren er innkjørt. Finnes det en egen oversikt over kilometerstand for motoren? Nå som det er hybrid, gir jo egentlig ikke kilometerstanden på bilen isolert sett noen mening lenger. Jeg ville f.eks mye heller kjøpt en bil som var gått 10 000km på bensin og 90 000km på elektrisk enn vice versa, og i alle fall ville det vært en betydelig verdiforskjell, sett i mine øyne.
 3. Jeg synes det er uholdbart å drive business på denne måten BMW gjør nå med å fjerne utstyr sånn helt plutselig uten tilstrekkelig beskjed og informasjon rundt, og uten mulighet til å kunne ettermontere det når det foreligger balanse i halvledermangelen. Ellers synes jeg det er smått interessant at man kan få en ny BMW med "M3 ytelser" til prisen av en 318d. Dessverre for BMW, vil denne modellen stort sett kanibalisere alle innstegsmodeller i samme prisleie som 316i/d-330i/e, 520i/d-530i/e etc.
 4. Dette gjelder alle BMWer, men spesielt på seriene frem til og med 4-serie. Fra 5-serie og opp er alt mer eller mindre normalt (med unntak av ladeplaten). Sitatene jeg har hentet gjelder for øvrig bestilling på X3 M40i. Ellers skjønner jeg svært godt at folk "har så lyst på elbil", når alternativet til en i4 M50 er en 318d til samme pris. Merverdiavgiftskremselen er jo heller ikke spesielt relevant, all den tid det er snakk om relativt små beløp i det hele, og hvis det virkelig er slik at dette har en så stor påvirkningsgrad på kjøpet, så har man vel i utgangspunktet kjøpt en bil man ikke har råd til.
 5. I beskrivelsen av setene henviser de til setebreddejustering og korsryggstøtte i enform, mens hodestøttene i flertallsform. De har uansett tilført en ny utstyrskode som kommer opp, selv med valg av M-sportsseter - slik jeg har vist ved screenshot fra BMW SE. Her har du noe blant annet (for ordens skyld gjelder dette BMW-modeller generelt og ikke i4 isolert sett);
 6. Ja, med mindre de ikke kan påberope seg force majeure (noe de tvilsomt kan gjøre), og på den måte kan opptre som en arrogant faen. Èn ting er i alle fall sikkert, og det er at BMW har, i mine øyne, håndtert denne krisen på svært dårlig vis. Det er rett og slett trist å se så manglende informasjon vedrørende utstyr eksisterende kunder og fremtidige kunder ikke kan få. Hadde de ennå montert delene, med mulighet for å få på plass elektronikkdelen når den tid kommer, så hadde det jo bare vært velstand.
 7. Ny, digital TV-tuner er det som skal til. Du kan bruke en TV-tuner fra en nyere BMW.
 8. Usikker, men flere i USA har fått endringsmelding fra forhandleren i samme moment som bilen går i produksjon. Flere er i harnisk over dette, da de ikke får reagert på dette. Dette har spesielt gjeldt degradering av stereoanlegg. Ser for meg at dette er ting som kan skje her også, med mindre halvledermangelen kommer i balanse.
 9. Ser BMW Sverige har oppdatert sin konfigurator til å inneholde denne; Edit: Det samme har også BMW Tyskland.
 10. BMW 760i... https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=233186854&showContactInfo=true
 11. Ettersom du allerede har stiftet kjennskap til M550d, så vil trolig (jeg synes i alle fall det) en 518d eller 520d som utrolig daff i forhold. Jeg har kjørt en kollegas 2014 520d ved flere anledninger, og her har jeg stadig klypet meg i armen og lurt på om det er noe galt med bilen (med all respekt å melde). Personlig ville jeg nok lagt de ekstra kronene i en 530d xDrive (eller større). Her får du stort sett også i pose og sekk hva gjelder ytelser og utstyrsnivå.
 12. Med all respekt å melde, men her tror jeg ikke selgerne deres har helt kontroll i alle fall. Vil tro BMW.no er fasiten her (hvilket er i tråd med hva min selger sier), og her fremgår det at eSIM er borte, samt at setebreddejustering og korsryggstøtte for passasjersiden kun gjelder for førerstolen. Dette gjelder uavhengig om det er en eDrive40 eller M50, men det er helt riktig at BMW prioriterer utstyret på toppmodellene (ref. artikkelen om mulig mangel på HUD på innstegsmodellene). Du er i alle fall svært heldig om bilen din ikke blir berørt av dette, @Haroni.
 13. Nei, dette ser jo faktisk unektelig bra ut. Det mest BMWete fra BMW på lenge - om man kan si det om en fremhjulsdrevet MPV. Ellers nokså fascinerende å se at 230e xDrive yter 326hk. Jeg tenker tilbake til 2004 da man måtte opp i 745i og 545i med V8 for å få samme effekt.
 14. https://www.bimmertoday.de/2021/09/30/chip-mangel-bmw-head-up-display-entfallt-fur-viele-modelle/ Det sies ikke noe om i4, men det er nærliggende å tro at dette vil smitte over her. Om vi oppsummerer, skal i alle fall disse utstyrsfunksjonene være bekreftet berørt av halvledermangelen; - Bortfall setebreddejustering på passasjersetet - Bortfall korsryggstøtte for passasjersetet - Bortfall massasjefunksjon for passasjersetet (iX) - Bortfall av trådløs lading - Ingen eSIM Ellers sies det at halvledermangelen, alt etter hvor kritisk situasjonen blir, også vil kunne medføre bortfall av Head-up Display og Harman Kardon. For min del er jeg ikke interessert i å inngå slike kompromisser når jeg skal kjøpe ny bil, så for meg blir det ingen bil før halvledermangelen er ajour. Inntil da får vi håpe at i4 har blitt tilgjengelig med B&W og/eller at modellen har fått en facelift med de oppgraderingene det medfører.
×
×
 • Create New...