Saltkjelen

Moderators
 • Content Count

  15294
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  79

Saltkjelen last won the day on January 16

Saltkjelen had the most liked content!

About Saltkjelen

 • Rank
  Moderator

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Oslo
 • Interesser:
  Bil, båt og eiendom!
 • Kjøretøy
  F01 730d / I01 i3S

Recent Profile Visitors

11275 profile views
 1. Umåtelig trist at iX3 blir en RWD. Ja, resten av verden bryr seg kanskje ikke og en moderne BMW med RWD er velbalansert og fin på vinterføre, men en SUV uten firehjulstrekk? Nei takk!
 2. Jeg har ikke opplevd noen forskjell mellom det å kjøre med stor og liten antenne. Mulig det har noe å si på FM-radio, men det er jo helt uten betydning i disse dager i så fall. Jeg har skinnratt på min (plastratt på den hvite 60Ah), så jeg ville nok skaffet et originalt i3-ratt med skinn. Jeg bytter mitt ratt på garanti på mandag grunnet mindre defekter, så du kan jo høre med Bavaria Lillestrøm om du får kjøpt et billig ratt av de.
 3. Liten sak med stor forandring. Rart at BMW i det hele tatt kjører på med en vanlig antenne når de allerede bruker haifinnen. Uansett, den korte versjonen gjør sitt. De skal kobles til forsterkeren, men siden jeg p.d.d. ikke har B&O forsterkeren, har jeg laget et plug and play Y-split ledningsnett som er kablet i døren.
 4. Ryddig og lekkert oppsett, Raymond. Får bilen til å fremstå som litt mer voksen med en gang.
 5. Saltkjelen

  Den store finn.no tråden.

  BMW får så hatten flagrer når det gjelder endringen av "M" og "M Performance". Skal vi tro dette innlegget og konfiguratoren til BMW USA, går BMW nå vekk fra M-performance slik at disse nå også er rene M-biler. En M340i er nå like mye M-bil som en M3. Dette gjør nå også at vi omsider har fått de første forhjulsdrevne M-bilene i form av M135i, M235i og X2 M35i. Jeg vet ikke helt hva jeg synes om manøvren, men hadde vel helst sett at man fortsatte med M-performance, eller aller helst at de hadde forholdt seg litt mer klassiske i navnegivningen - 340tii, 340is, 340si.. Nå står vi altså igjen med følgende: BMW 320i, 330i etc. BMWi i3, i8 etc. BMW iPerformance 330e, X5 45e etc. BMWM M235i, M3, X5 M50d, M5 etc.
 6. Okei, da er det jo ikke noe å si på prisen. Mulig jeg har et senterdeksel til deg liggende, må i så fall sjekke at det passer fra 7-serie.
 7. Haha, love it. Man kan si mye rart om forum, men dyrt er det. Vet ikke om du har sett det, men flere av B&O-dekslene du har avbildet av er skadet. Disse er svindyre nye, så ville dobbeltsjekket dette og/eller om dette er hensyntatt i prisen du har gitt.
 8. Saltkjelen

  Den store finn.no tråden.

  Du drar ting helt ut av kontekst, @Skulebollen. Å kjøpe et ratt uten risikomomenter (les: ingen airbag og/eller elektronikk) til "gi bort pris", er i mine øyne alt annet enn dyrt og/eller betydningsfull handel.
 9. Ja, et flott stykke arbeid dette. Liker også at du går for rødt tak igjen!
 10. Saltkjelen

  Ehaugsnes' 01 E38 730D

  Lekkert. Hvorfor måtte du skjære i dashbordet?
 11. For noen ord, Jan! - takk! Ja, for min del spiller både HK og L7 mer enn bra nok, men det er det visuelle som betyr noe med B&O. Senterhøyttaleren er absolutt verdt strevet. Det er så godt som plug and play. Krever noe kabling til senterhøyttaler og for belysning.
 12. Saltkjelen

  Den store finn.no tråden.

  Igjen, dette er hva jeg mener om emnet, hva andre mener får så være. For alt man vet kan "robin0101" hete noe helt annet enn Robin, og det er nettopp det; jeg skal ikke måtte gjette meg frem til hva vedkommende heter. Jeg liker i hvert fall å kommunisere med folk med ekte navn når det er snakk om større transaksjoner, så får de som ønsker å ta opp kampen med "rambo_boy_00" om man skal reklamere på et produkt ta den kampen (jeg kan love deg at vedkommende vil være svært vanskelig og/eller umulig å komme i kontakt med). For meg gir det å skrive slette annonser og/eller droppe noe så elementært som en stor forbokstav i navnet sitt inntrykk av at vedkommende "gir litt faen". Det er ikke nødvendigvis fasit (og det er synd for de som av en eller annen grunn ikke kan ordlegge seg bedre), men det gir et inntrykk av det. Igjen - om folk ønsker å bruke en million kroner hos "rambo_boy_00" eller "dritt bra bil trimmet eksos proff polert hos hydro texaco hilsen bob kåre" står man fritt til det, men jeg tar mine forhåndsregler og styrer unna. Ellers kan jeg erkjenne at jeg er i overkant nøye på slike ting ettersom jeg stort sett daglig håndterer transaksjoner av betydelig størrelsesorden, og forventer følgelig en viss seriøsitet når jeg selv handler.
 13. Saltkjelen

  Den store finn.no tråden.

  ...og jeg som fikk lyst på kanelbolle(n). 🙄 Jeg synes det å opptre med feilaktig navn (ref. ditt eksempel) er et dårlig utgangspunkt for en betydningsfull handel. For min del hadde varsellampene ringt og handelen avsluttet om jeg hadde hatt dialog med «Arne» under kjøpsprosessen, men møtte «Ali». Når man lyver om noe så enkelt som et navn, hva annet lyver man om da? Dette er selvfølgelig mitt syn på det, så får andre heller ha en annen oppfatning.
 14. Siste rendering av kommende 4-serie, som visstnok er bekreftet svært tett opp mot det endelige produktet. At BMW får klage på deres nye designretning er ikke bare noe som hører entusiastforumene til, men sosiale medier dynges også ned av negativ kritikk av både grill- og bildesign. Forhåpentligvis tar BMW lærdom av at de er inne i sitt dårligste tiår på lenge.