Jump to content

Saltkjelen

Moderators
 • Content Count

  15883
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  114

Saltkjelen last won the day on October 18

Saltkjelen had the most liked content!

About Saltkjelen

 • Rank
  Moderator

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Oslo
 • Interesser:
  Bil, båt og eiendom!
 • Kjøretøy
  730d / i3S / M550d

Recent Profile Visitors

14072 profile views
 1. Jeg har funnet noen Individual-lister i Valnøtt. Denne er litt mørkere enn de lysere trelistene jeg kunne tenkt meg, men det er dessverre helt håpløst å kunne finne noe av dette. Usikker på om det blir miljøkrasj, og det er jo likevel surt å svi av flere tusen på det om det ikke skulle bli fint. Her er et interiør som er litt mørkere enn mitt, og her synes jeg det ble en fin kombinasjon. Idéer? Det gjorde jeg!
 2. Gjelder de 2 000,- du refererer til alltid eller nå i høysesong? Jeg forstår at du synes, og er enig i at det er irriterende penger, men nå som det er høysesong antar jeg det er mer lønnsomt å hjelpe de kundene som kjøper alt hos dem, enn å hjelpe en som kommer med løse artikler, og at dette er mye av årsaken til at prisen er som den er. Skal du ha det gjort billig, gjelder det nok å reise til de mindre, lokale butikkene og/eller et verksted (de har ofte dekkomleggingsmaskin). De store, Vianor, Dekkmann osv. har sprengt kapasitet i disse dager og tjener etter all sannsynlighet mer på å hjelpe "totalkundene" sine, og priser derfor tjenesten slik. Ellers skjønner jeg ikke helt hvorfor du drar prisen for tjenesten opp mot timesbetaling. Skal det at man er effektiv straffes med lavere betaling? Med samme argument, har jo Apple en timepris som minner om en oljesjeik i Saudi Arabia på sin iPhone 12 Pro, men hva så? På en annen side, reis ut til landligere strøk enn Oslo og tilliggende områder i Viken, så får du nok helt sikkert lagt om til en billigere penge!
 3. @Chris A Det er selvfølgelig en smakssak. For min del opplever jeg det som mye billigere med de mekaniske hendlene, men det er rett og slett på grunn av mangelen på smooth og premiumfølelse. For min del er jeg en ivrig blinklysbruker, og touch-hendlene gir derfor høy grad av premiumfølelse der de er lydfrie. Når vindusviskerhendelen i tillegg er "feilkonstruert" ved at man ikke lenger kan foreta et ekstra swipe uten å fysisk dra den ut av regnsensor, så virker hele opplegget dårlig. Hendlene oppleves som mer moderne og teknologisk riktig, derav min henvisning til 2020. Det sagt - ettermontering er ingen problem.
 4. Nå betrakter vel ikke @ahj G3x som en billigbil, men det føles (les ved bruk av hendlene, ettersom det er dette han refererer til) billigere (og det er jo et faktum, der touch hendlene er smooth og føles mer som 2020 enn de mekaniske hendlene). Og akkurat det er vel det som har vært kjernen til denne hendeldiskusjonen. Ingen vits å lenger klage på dette, da hendler uten bakrutevisker enkelt kan ettermonteres i alt av G-serie. Er med andre ord mekaniske hendler et issue, da er det bare å ettermontere touch-hendler med auto-knapp for en relativt billig penge!
 5. Ja, Style 172 er absolutt potente felger til E6x, og de kler bilen like fint uten at bilen er noen M-sport. Det er rart med "billigbiler", men man får like lyst til å fikle med de som alt annet. Jeg støtter forslaget om komfortseter!
 6. @Fredrik 90 Ratt er plug and play, så fremt du ikke fikler med f.eks ettermontering av girhendler og/eller rattvarme. Husk imidlertid at du må ha et ratt før 09/2005. Det ser du enklest på skinnet, som har en søm i midten i bunn (kl. x:30). Etter 09/2005 er sømmen kl. x:25 og x:35. Ellers kan man se på baksiden, men det er ikke alltid det blir tatt bilder der.
 7. Det er jo greit nok, men det faktum at de likevel kan være uheldige med dekket og felgen under omlegging, gjør at de tar den betalingen de tar. Jeg synes ellers det er rett og rimelig at et dekkverksted tar ekstra betalt av kundene som normalt sett ellers ikke vil legge igjen pengene (les: kjøper på Dekkonline og skal ha de forskjellige verkstedene til å montere dekk tilnærmet gratis). Når man har avanse på produktet man selger, så er det i grunn opplagt at man kan tilby en hyggeligere pris på de andre tjenestene som f.eks omlegging.
 8. Jeg er helt enig i at prisene er høye, men jeg skjønner de likevel. Med medbrakte dekk, påtar virksomheten seg ansvar for at de verken skader felg eller dekk som bringes, og må derfor gi et påslag som kan være med å dekke opp for denne risikoen. Dette er en praksis som foregår i stort sett alle bransjer dersom man har med medbrakt.
 9. Det er utvilsomt mange her inne som har midler til å kjøpe en Alpina, så at potensiale er tilstede er jeg helt overbevist om. Dog skyldes sannsynligvis den tilsynelatende manglende interessen for modellen totalt fravær av forhandlernettverk. I USA ligger f.eks Alpina inne i konfiguratoren som en helt vanlig modell. Hadde BMW Norge sørget for et agentur hos Bilia Skøyen eller Bavaria Oslo, tror jeg salgstallene hadde økt massivt. ...og apropos G8x M3/M4. Det tok ikke lange tiden før det kom noe mer offisielt, denne gang fra Prior Design.
 10. For all del - min hensikt var ikke å skape en betent elbildebatt, ei heller rakke ned på Tesla, og at vi derfor skal respektere hverandres synspunkter uten å komme med påstander og neglisjeringer i den ene eller andre retningen. For min del må jeg si at jeg ble såpass paff da jeg så alle disse feilene, men igjen så er jeg et over middels pirkete menneske hva gjelder detaljer og den siste lille finishen. Tenk hvor bra Tesla kunne blitt om de inngikk et samarbeid eller ble kjøpt opp en av de store tyske.. 😮 Det fine med Tesla er at de utvilsomt har revolusjonert bilverdenen. De har fått en hel industri til å måtte omstille seg og tenke annerledes, og det står det virkelig respekt av. Jeg liker tanken om at dette i bunn og grunn er en iPhone på hjul, og ladenettverket er jo klasseledende. Jeg håper det blir et tidsspørsmål før Tesla åpner superladere for andre fabrikanter også, da jeg synes det er smått merkelig at det tillates særegne tankstasjoner for et bestemt merke. Se for deg om Shellstasjonene var forbeholdt biler over 400hk og at Esso var forbeholdt BMW, Mercedes og Audi. Det ville blitt et ramaskrik! Ellers er jeg helt enig med LoKi; det å komme til en oppvarmet bil og bil med full tank om morgenen, er virkelig digg, og jeg er nok kommet dithen at jeg mener elbil er fremtiden (i mer eller mindre større grad), og at ICE-bilens dager i all hovedsak (dessverre) er talte.
 11. Absolutt, og det er nok dette som er kjernen her. Min bror er akkurat sånn - driter i bil og den vaskes i regnvær. Men det overrasker likevel at bilene likevel har en byggekvalitet på linje det billigste plaststativet fra Ikea. Uten å være kvalifisert på fagfeltet, vil jeg tro det er merkelig om lakk ikke har en beskyttende faktor. Når lakken i tillegg er så mangelfull, kan det jo bare spekuleres hvor mangelfull generell rustbeskyttelse og grunning også er. Det finnes faktisk ikke en eneste god argumentasjon på hvorfor lakkeringen av en Tesla er så dårlig som den er.
 12. Ikke ofte man har så fine calippere, at de kan vokses. Venter selv på ACS-fjærer på min. Tror dette må være de mest optimale fjærene om man hensyntas komfort. Jeg merket knapt forskjell på en standard F11 og F11en til @Walkabout med ACS-fjærer.
 13. Enig. XB7 er jo også helt sjef med sine 23"-felger.
 14. Ja, men fikk jo både E53 X5, E65 7-serie og E84 Z4 som Yachtline-utgaver. Skikkelig kule saker, synes jeg! Nei, jeg har ikke hentet en selv, men fikk litt lyst til det når jeg så din E53. E53, og kanskje især facelift med xDrive-systemet og mindre girkasseproblemer(?), må vel egentlig være et vanvittig godt kjøp. Gleder meg til å se hva du gjør med denne, og konturseter kan jo ikke bli annet enn rått!
×
×
 • Create New...