Saltkjelen

Moderators
 • Content Count

  15223
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  73

Saltkjelen last won the day on November 16

Saltkjelen had the most liked content!

About Saltkjelen

 • Rank
  Moderator

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Oslo
 • Interesser:
  Bil, båt og eiendom!
 • Kjøretøy
  F01 730d / I01 i3S

Recent Profile Visitors

11064 profile views
 1. Saltkjelen

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Ja, jeg har virkelig sansen for et skikkelig lafteverk. Synes også det er mange spennende kombinasjoner med laft og moderne arkitektur (f.eks store vindusoverflater). Kunne tenkt meg å prøve lafting selv, men ser for meg at det må investeres en ikke ubetydelig mengde timer i det.
 2. Saltkjelen

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Okei, så det at folk som ikke bidrar til fellesskapet er å konstantere det faktum at elbileiere bidrar mindre til felleskassa. Flott å se at du omsider har gått vekk fra at elbileiere ikke bidrar til fellesskapet, men at man nå bidrar mindre. Det paradoksale med dette er jo det faktum at du har irriterert deg over folkene (ref. dine første innlegg) som velger å benytte seg av en frivillig gode, men nå har dreid irritasjonen over til staten. 330 000kr er mye penger, men jeg tror oppriktig ikke at man finner en 7-seter som er stort billigere enn dette. Om denne summen fortsatt er for høy, så er vel ikke skisserte familie innen rekkevidde uansett når det gjelder en ny og sikker familiebil - noe som naturligvis er synd. Med andre ord er ikke merverdiavgiftsfritaket her en avgjørende faktor. Jo, man bidrar definitivt mindre i kroner og øre ved å gå til anskaffelse av en elbil, og det er det vel heller ingen som har benektet i det hele tatt. På en annen side bidrar man med elbil til et bedre lokalt miljø. Så får man diskutere i det vide om hvilke av bidragene som er mest meningsfulle. Poenget er likevel at det finnes skjevfordelingen av det ene fritaket etter det andre, og det finnes like mange merkelige regler som blant annet nevnte dokumentavgift. Jeg tenker det får være opp til hver enkelt å ta valg etter sin økonomi, lyst og prioriteringer opp mot de mulighetene som finnes. Jeg regner ikke at du kjører tanken din tom etter hver tur, så det å fylle på med litt god, gammeldags avgiftsbelagt diesel i ny og ne ville vært fullt mulig. Igjen, dette var også for å illustrere at du benytter deg av en gode som gir deg en økonomisk fordel - akkurat som oss elbileiere. Kjære deg, jeg har overhodet ikke nektet for at jeg gjør valg som gagner meg økonomisk. Du derimot, fremstår som en skinnhellig kar som overhodet ikke tar økonomisk motiverte valg, ettersom du irriterer deg over at folk kjøper seg elbil av økonomiske hensyn. Det er den store forskjellen her, og det har vært mine poenger hele veien. Jeg fyller (fylte) både avgiftsfri diesel, handler i Sverige og kjøper elbil av økonomiske hensyn, og det gjør jeg med den reneste samvittighet. Bidrar til fellesskapet gjør jeg allerede i stor grad. Jeg liker stort sett måten du argumenterer på, men når du kommer med uttalelser som er direkte feil forbeholder jeg meg retten til å gi en tilbakemelding på det. Igjen, setningen din "men jeg irriterer meg over folk som ikke bidrar, og det gjør ikke elbileiere" er direkte feil. Det blir det samme som å si at alle fra Arendal er kriminelle fordi Jonny fra Arendal Bruktbil svindlet Tante Kari en gang på 2000-tallet. Med totalt seks biler, hvorav fire av de er fossilbiler, bidrar jeg mer enn nok til å betale for veien. Ellers er det jo nokså unyansert setning, synes jeg, all den tid "vi" i sentrale strøk er med på å betale infrastruktur i grisgrendte strøk, men det er nå en annen sak.
 3. Saltkjelen

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Poenget med å dra inn andre momenter er for å understreke at det finnes særregler og unntak over alt. Det er helt normalt, og har ikke noe med at man ikke bidrar. Ofte oppstår disse særreglene for at man skal bidra til en ønsket endring, for at man skal opprettholde et tilbud av allmenn interesse eller at man skal bidra for en gitt folkegruppe. Når det gjelder aviser og nyhetsmedium sikter jeg selvfølgelig ikke til å surfe på vg.no, men abonnementtjenester for lokalavisen din og/eller kjøp av fysiske aviser - såpass hadde jeg trodd du ville forstå. Hva er logikken bak at så lenge man betaler merverdiavgift for strøm og pc/nettbrett/telefon, så har man bidratt på noe slik at man kan få substituttene uten å betale merverdiavgift? Hadde du villet, hadde du fint kunne fylt avgiftsbelagt drivstoff på båten din ved hjelp av dieselkanner. Dog er det fullt forståelig at du benytter deg av fritaket når du har muligheten til det. Som en ivrig utenlandsfahrer, antar jeg du også handler en rekke ting når du er i utlandet? I så fall er du jo en nullbidragsyter her også ved å ta med deg varer for inntil gitte summer uten merverdiavgift og andre avgifter. Det er en gode den norske stat har gitt, men tatt din logikk i betraktning er du likevel en nullbidragsyter og snylter. Avslutningsvis vil jeg igjen poengtere at det er disse setningene jeg har svart fra første sekund; "Men jeg irriterer meg over folk som ikke bidrar, og det gjør ikke elbileiere. Alt vi kjøper har moms[...]" og "Men moms får de betale som alle aldre". Det kan være greit å se seg selv i døra før du bastant går ut å hevder at andre mennesker ikke bidrar. Vi er nok ikke helt uenige summa summarum, men måten du fører diskusjonen og ordlegger deg på er til tider usmakelig. Og rent objektivt sett - benytter man seg av en eller annen lovlig gode (være seg fritak av merverdiavgift, avgifter, skatt etc.) alle har muligheten til å benytte seg av, ja, da er man en nullbidragsyter iflg. dine utsagn. Det er verken syltynt, absurd eller hva enn det måtte være å påpeke dette.
 4. Saltkjelen

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Så fint dette er et valg du har tatt, men da kan du virkelig ikke klage på at andre tar et annet valg enn deg. Du har muligheten, som alle andre, å kjøpe bil uten å betale merverdiavgift, men velger å ikke gjøre det. Det er selvfølgelig en fair sak. Som nevnt i forrige innlegg - livet er urettferdig. Dessverre vil aldri samfunnet bli rettferdig for alle, da det ene vil være urettferdig for noen andre og vice versa. De som har behov for 7-seter har riktignok et valg de også, en ny Nissan E-NV200 koster fra 330 000kr. Hvor har du fra at vi har forsvart merverdiavgiftsfritaket? For min del kunne det godt vært merverdiavgift på bilen, noe som heller aldri har vært diskusjonen her, men at vi er en gjeng med snyltere som ikke bidrar i samfunnet. Vi benytter oss av en gode staten har valgt å tilby, thats it. Hva er galt med å ha kjøpt en elbil for å spare penger? Ingen av oss har dratt frem miljøkortet, og ingen av oss prøver å moralisere bilvalget vårt, så den må du dra lenger ut på landet med.
 5. Saltkjelen

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Livet er urettferdig. Sammenligningen er absolutt ikke absurd, ettersom det er du som skriver at du blir irritert av folk som ikke bidrar i samfunnet. Benytter du deg av ovennevnte er du faktisk en av de som ikke bidrar, og således kaster stein i glasshus. Det finnes dusinvis av eksempler på ting som ikke er rettferdig. Staten taper milliarder av kroner på at andelsleiligheter er fritatt 2,5% i dokumentavgift, er det rettferdig? Er det rettferdig at kjøperen av en ny kåk til 10 millioner kroner kun skal betale dokumentavgift av tomteverdien, mens kjøperen av en sliten leilighet til 2,5 millioner kroner må betale av hele salgsverdien? Folk i Nord-Norge har fritak på merverdiavgift på strøm. Nevnte du 350-kronersgrensen (som riktignok fjernes fra nyttår)? Vel, det er like mye snylting og unndragelse som alt annet du hevder er det. Jeg har bensinmotor i båten. Det er urettferdig at du skal kunne fylle avgiftsfri diesel til din båt, mens jeg må betale veibruksavgift på bensinen. Konklusjonen må være; man benytter seg av de avgiftslettelsene og godene man kan få, enkelt og greit - hvis ikke må man vel nesten være på kanten til dum.
 6. Saltkjelen

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Det må være slitsomt å ha så mye irritasjon i kroppen! Jeg regner selvfølgelig ikke med at du verken leser avis eller abonnerer på lokalaviser på nett eller tilsvarende, ettersom disse er fritatt merverdiavgift, ei heller at du fyller avgiftsfri diesel på båten din.
 7. Det er helt utrolig hvordan "kjedelige" felger til en gitt modellserie får et helt annet uttrykk med andre dekk på en annen modellserie. Meget kledelig vinteroppsett!
 8. Saltkjelen

  F10 525d #Alpinweiss 3 [Update 31.10]

  Ja, det går, men da må man også ha ny interiørlist. Har i hvert fall en G11-knapp uten start/stopp-funksjon liggende om det skulle være behov.
 9. Saltkjelen

  F10 525d #Alpinweiss 3 [Update 31.10]

  Vi har like knapper i våres biler, og G1x-knapp fungerer dessverre ikke med den type knapp vi har. 😕
 10. Makan til hyggeligheter, karer! Liten tvil om at det er slik i3 skulle vært fra fabrikk i hvert fall!
 11. Det aller enkleste, og for så vidt det beste, ville selvfølgelig være å gjøre en avtale om at kjøpsloven (og ikke bare kjøpsloven § 19) ikke gjelder, ettersom kjøpsloven er fravikelig. Dog kan en slik avtale helt eller delvis settes til side eller endres jfm. avtaleloven § 36 dersom den "ville virke urimelig eller være i strid med god forretningsskikk å gjøre den gjeldende. Det samme gjelder ensidig bindende disposisjoner".
 12. Ferdig satt sammen, både taktrekk og lakkert speilfot (og «skjermfot») i sort høyglans
 13. Hell i uhell får vi håpe du får et nytt ratt av Bavaria. Tror jeg ville prøvd med splittere for variasjonens del, men lakker de i sort høyglans.
 14. Vi får ha det tilgode! Joa, men heller kjedelige ting. Fikk satt på Nokian Hakka R3 i 245/45-19 og 275/40-19 - utrolig digg å bli kvitt dekkstrekket jeg hadde på bakdekkene, men det har jo ikke fantes nordiske vinterdekk i ovennevnte bakdekkdimensjon før i år. Ellers er jeg vel litt tom for idéer, annet enn Individual-list på bagasjeluka, men synes 4 000kr er unødvendig kun for litt skrift.
 15. Storfornøyd, digger bilen! Blir ingen ny «vanlig» fossilbil på meg lenger, da skal det i så fall være en 760i eller noe annet ekstraordinært. Snapper nok opp en ny i3 før den går ut av produksjon om den får en batteri og/eller effektoppdatering. Ellers frister jo en Taycan 4S, men kjenner det er vanskelig å forsvare det å bruke 1 mill på bil når de samme pengene heller kan brukes på eiendom.