Saltkjelen

Moderators
 • Content Count

  15050
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  62

Saltkjelen last won the day on May 19

Saltkjelen had the most liked content!

About Saltkjelen

 • Rank
  Moderator

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Oslo
 • Interesser:
  Bil, båt og eiendom!
 • Kjøretøy
  F01 730d / I01 i3S

Recent Profile Visitors

9991 profile views
 1. Saltkjelen

  Fredrik 90 sin G30 540d xDrive M-Sport

  Bestill på nett, så er du i hvert fall helt sikker på at du får returnert jfm. angrerettloven.
 2. Saltkjelen

  Fredrik 90 sin G30 540d xDrive M-Sport

  Ser ikke ut til at skvettlapper leveres til biler med M-pakke. Delenummer for biler uten M-pakke: 82162413632 og 82162413633.
 3. Saltkjelen

  E91 335d LCI

  Wow, det så overraskende bra ut. Jeg liker å mikse originalhjul mellom seriene, så du får et go fra denne kanten!
 4. Absolutt. Nå skal jeg også innrømme at jeg har blitt modnet når det gjelder elektrifisering av biler, og må si jeg virkelig verdsetter teknologi som oppvarmet/nedkjølet bil akkurat når jeg måtte ønske det og slike ting. 7eren beholdes, men jeg må ærlig innrømme å si at det ikke er veldig utenkelig at arvtakeren heter Porsche Taycan eller Audi E-tron GT når den tid kommer. Det ser ikke ut til at BMW ønsker å være med på racet om en sexy elektrisk 4-dørs Coupe. Damn! Imperialblå er virkelig elegant! Skjønner at jeg ikke kan fundere mer på fargevalget, og strengt tatt er det jo ikke verre enn å klipse av alle karosseriplater og lakkere om dersom jeg blir lei rødfargen.
 5. Saltkjelen

  E91 335d LCI

  Det er vel komplette speil. Vet i hvert fall at disse lager en replika-versjon, men har må man ofre speilene man allerede har etc. https://www.cargym.com/product_info.php?products_id=2008
 6. Saltkjelen

  E91 335d LCI

  Mener jeg så et sett med Style 437 til rundt 10.000kr for en liten stund siden, så det gjelder å følge med titt og ofte. Hele speilene må nok dessverre byttes og beklageligvis er det en kostbar affære. Har imidlertid sett flere M3-replika-speil som ser bra ut. Mins å huske at @Frode D hadde det på sin blå E91?
 7. Saltkjelen

  E61 525d - Et nytt kapittel

  Ja, tja, jo. Rent fototeknisk er vel egentlig alle bildene dine feil - de er blurry, viser halve elementer etc. Tror nok jeg ville påspandert ti minutter bak kameraet for å heve inntrykket med mange flere hakk. Du viser ingen hele bilder av hvordan bilen ser ut fra siden, og sidebildet du har er attpåtil et halvt bilde med felger som ikke medfølger bilen. Interiørbildene er uklare, av litt rare elementer og veldig halve. Ta for eksempel dørmatten som du fremhever er M-matter (regner med at det står M-Performance på de) - likevel har du bare fått med deg at det står "..formance" - resten er utenfor bildet. Hva skal bilde av M-ASK-enheten din være godt for? Nå virker jeg helt sikkert både negativ og kritisk, og det er selvfølgelig ikke meningen, men jeg er helt sikker på at du hadde fått bud tilnærmet prisantydning om du hadde gjort noen enkle, men elementære grep. Rens setene, kjøp nye tauekrokdeksler, lukk askebegeret, fjern bildet av eksosmanifolden, bytt skiltlyspæren, kjøp det manglende dekselet til viskeren bak og kjøp deg en ny PDC-sensor fra eBay til en slikk og ingenting. Bytter du i tillegg koppholderen som ikke kan felles inn, fremstår jo bilen nærmest som ny! Ingen kritikk, kun ment som et vennlig råd!
 8. Saltkjelen

  E91 335d LCI

  Se her ja, denne tråden har gått meg hus forbi - gratulerer! Spenstig å se at interiøret ble byttet ut når bilen var relativt ny (?). Har du vurdert Style 437 eller 641 når du har planer om OEM-hjul? Stemmer også for M3-speil på to-do listen din.
 9. Saltkjelen

  E61 525d - Et nytt kapittel

  Nå skal jeg være den negative sjelen her, men jeg er helt sikker på at du hadde fått en annen respons på E61en din om du hadde tatt noen skikkelige bilder og skrevet om teksten. I mine øyne blir bilen presentert som om du ikke har tatt nevneverdig vare på bilen og at det i bunn og grunn er en eneste stor problembil - prisen og responsen blir derfor deretter.
 10. Saltkjelen

  Den store finn.no tråden.

  Kun E83 som fikk komfortseter. F25 og G01 har kun sportsseter som sin "topputgave". Ellers synd at 3-serie og X3 ikke kan leveres med komfortseter, for bilen har blitt såpass stor og voksen at dette er på sin plass nå.
 11. Saltkjelen

  Den store finn.no tråden.

  Jeg er nok en av de få som virkelig liker E83 LCI, og det beste med modellserien er at man får den med komfortseter. Det er utrolig hvor mye bil man egentlig får for pengene i dette tilfellet her.
 12. Takk for det, Fredrik! Helt enig i at Imperialblå er en nydelig farge - bare synd den anonymiserer S-modellen betraktelig. Enten liker man i3 eller så liker man den ikke, og når det først er en elbil, er det i det minste kult at den er så grønn og innovativ som overhodet mulig. Model 3 ville jeg ikke tatt i med ildtang engang, men riktige blinklyshendler har den dog. Hehe, ja, man kan vel ikke akkurat si at bilene er direkte sammenlignbare, men vi får heller se på det som jolla til yachten. Deler er allerede på vei i posten, så nå er det bare å se frem til å skru en splitter ny bil fra hverandre. Takker! Å eie noe annet enn en elbil i disse dager er dessverre blitt ren galskap. Spesielt om man har nedslagsfelt i Oslo og omegn. Lekkert! Du har ikke noen bilder av bilen i skikkelig sollys, vel?
 13. Saltkjelen

  E60 tråden som ble F01 tråd.

  Se her ja, da var endelig tråd på plass! Det blir spennende å følge flere F01-bygg her inne etter hvert. Er det noen grunn til at du kjører med dekkdimensjoner som gir ca. 8,5% differanse i forhold til originaldimensjon?
 14. Takk for det. Forhandlerne har dessverre alt for få i3S demobiler tilgjengelig, så jeg håper det er stor forskjell fra en ordinær i3. Hvilken farge gikk du for? Gratulerer med bil! Ja, det var noe av det jeg fryktet med Imperialblå. Ellers rimelig artig å se Protonicblå gå fra å være "not" på i3 pre-LCI til "hot" på i3S. Synd fargen ikke leveres på 120ah-modellene. Ja, det er liten tvil om at kvaliteten er hevet mange hakk fra den utgaven jeg kjører i dag. Både treverket og skinnet oser virkelig! Takker! Ja, i3S synes jeg ser knalltøff ut, og det var vel hovedårsaken til at det ble en i3S fremfor i3 med lengre rekkevidde. Håper og tror rødt blir bra (selv om jeg var og for så vidt er litt i tvil). Synd BMW ikke leverer i3 med svart taktrekk fra fabrikk, men da får man ordne det på annet vis.
 15. Mye nytt å avsløre; Photoshop av den nye fronten til G80 M3 og dens grilldesign. Toppen av grillen stemmer nok ikke helt (samt at det ikke er horisontale riller), men det gir likevel en indikasjon av hvordan dette vil bli seendes ut. En ting er i hvert fall sikkert - grillen til G1x 7-serie er rene barnematen i forhold til kommende M3/M4/4-serie/i Ellers er det svært behagelig å se at halogen-fetisjen hos BMW har lagt seg og at det stadig blir mer LED å finne - her X1 LCI. Den nye 1-serien nærmer seg med stormskritt. Rent utseendemessig ser ikke dette så galt ut, men for den klassiske BMW entusiast dør 1-serien med dagens generasjon. 8-serie Gran Coupe blir heldigvis en skikkelig firedørs coupé, og ikke et dårlig forsøk på en praktisk Gran Coupe-Gran Turismo mix. Jeg tror riktignok at bilen kunne blitt vesentlig mer elegant med en slankere vindusprofil over bakdørene og en god, gammeldags Hoffmeister-kinck - dessverre gir kincken vibber til Kia Stinger GT. Kjedelig at BMW går vekk fra de fine designløsningene som ryggekamera bak BMW-rondellen og tredje bremselys over hele bakruten fra utgående 6-serie Gran Coupe. G05 X5 får et nytt motoralternativ tilgjengelig fra og med juli, denne gang i form av xDrive25d. Ser ikke helt hvilken hensikt den har i en så stor og tung bil som dette, i tillegg til at 30d og 45e gjør jobben vesentlig bedre til nogen lunde samme pris. Tipper dette blir den siste firesylindrede X5en som leveres.