Jump to content

Saltkjelen

Moderators
 • Content Count

  15739
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  107

Saltkjelen last won the day on July 30

Saltkjelen had the most liked content!

About Saltkjelen

 • Rank
  Moderator

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Oslo
 • Interesser:
  Bil, båt og eiendom!
 • Kjøretøy
  730d / i3S / M550d

Recent Profile Visitors

13249 profile views
 1. Vi blir nok ikke enige. Det er marginale forskjeller (ikke merkbart) og det er forskjell på hvordan støy oppleves og hva slags støy man opplever. Trådstarter etterspør komfort og irriterer seg over retningsstabilitet og poengterer at komfort er alt for han. Der er jeg helt sikker på at han vil oppleve natt og dag med et premiumdekk. Tidligere hadde man jo blant annet et billigdekk som het Sonar SX1 - helt ok dekk hva gjaldt generell støy, men dekkene hadde en tendens til å lage en rumlelyd som minnet om hjullagerstøy. Desibelnivået var nok innafor, men igjen handler det vel så mye om hva slags støy de lager. Dekkene slapp i tillegg lett på vått føre og var generelt harde. For all del - han må gjerne gå ned en størrelse på felger og kjøre på med smalere dekk av billigmerker, men her går han på akkord med flere ting for å forsøke å bedre noe han kan bedre ved å kjøpe kvalitetsdekk. Det er som regel en grunn til at Micelindekkene (eller Continental for den saks skyld) koster det dobbelte av Minerva/Sonar/Hankook etc.
 2. Er Hankook virkelig en premiumprodusent? Selv om Hyundai har én litt mer eksklusiv bilmodell, blir ikke Hyundai en premiumprodusent av den grunn. Hankook produserer billigdekk og har i snitt under halve prisen av Michelin, Conti etc. på Dekkonline. Ser man på denne artikkelen, ser man at nevnte dekk blant annet har en tendens til å slippe på vått underlag, hvilket muligens gjør inntrykk av at dekket har en hard gummiblanding? I så fall er jo dette med på å forringe kjørekomforten betraktelig. Jeg er helt sikker på at trådstarter vil oppleve å få en ny bil hva gjelder kjørekomfort og retningsstabilitet med dekk fra Michelin, Continental og tilsvarende.
 3. Jeg sikter nok mer til dekkbredde på felger som opprinnelig er beregnet for bredere dekk. I tillegg til at avviket fra originaldimensjon er snaue 4%, hvilket er mye og vil gi inntrykk av at bilen kjører med altfor små hjul. Det er naturligvis hver sin smak, men det er en grunn for at bilen er skodd med helt andre dimensjoner originalt. Stikkordet her går nok på kvalitetsdekk vs. billigdekk. Jeg ville mye heller investert i skikkelige dekk fremfor å gå på akkord med middelmådige løsninger som 1) ikke hører til bilen, 2) potensielt utfordrer LI-krav og 3) har to dekkbredder som "ikke hører med hverandre". Skal man ha 18" felger er originaldimensjon 245/50-18, hvilket vil se og sannsynligvis være langt bedre. Når sant skal sies, trodde jeg det først dreiet seg om å gå ned til nevnte dekkbredder på 19"-felger, så med 18" vil det jo naturligvis være noe bedre enn først antatt.
 4. For mitt vedkommende siktet jeg mer til bredde og profil. Er jo nærmest 3-seriedimensjoner trådstarter ser på, og det vil se rart ut.
 5. Ønsket dekkdimensjon vil nok bare se snålt ut og byr i tillegg på en differanse på 3,09% ift. foran og bak. I tillegg tangerer dimensjonene opp mot 4% avvik fra originaldimensjon i rulleomkrets. Jeg vil tro årsaken til din negative opplevelse ligger i dekktypen som sitter på, ettersom Hankook er et billigdekk. Selv kjører jeg nå med 245/35-21 og 285/30-21, samt 245/35-20 og 275/30-20 i Michelin Pilot Super Sport, uten at dette har antydninger til sporing eller annen negativ kjøreopplevelse. Førstnevnte dekk står på en 7-serie, mens sistnevnte dekk står på en 5-serie.
 6. Nei, var mer ment som at dette er overkommelig arbeid. Nei, ikke montert NBT i E-serie, men CIC i E-serie og CIC/NBT/NBT EVO i F- og I-serie. Kan ikke se for meg at dette bør by på veldig store problemer, egentlig.
 7. Jeg har kjøpt en del produkter fra Bimmerretrofit, og har aldri hatt noen problemer med emulatorer eller det som er. Emulatoren jeg linket til skal støtte det meste. Personlig vil jeg nok si det er mer jobb å tilpasse midtkonsollen og midtkonsollist til touch-kontroller enn det er å få resten på plass.
 8. Er det NBT eller NBT EVO du har kjøpt? Iflg. Bimmerretrofit støtter deres eNBT-emulator OEM klimavisning når det er NBT EVO det er snakk om. Emulatoren støtter også navigasjonsvisning ettersom enheten din har ekstern. Synes personlig at produktene til BMWcustomretrofit så mildt sagt jalla ut. Ellers har du Bimmertech, men jeg vet ikke om de har eNBT-emulator. https://www.bimmerretrofit.com/store/index.php?route=mobile_store/product&product_id=118
 9. Jeg ville utvilsomt gått for NBT-retrofit. Å bruke penger på Android-skjermer som bruker lyd over AUX og et sviktende CCC-system er ikke noe jeg ville gjort. Ei heller ville jeg brukt særlig med penger på en CIC/Combox/DAB+ retrofit, da dette totalt sett vil bli dyrere enn en NBT. Det var vel i starten det var problematikk med klimavisning og HUD-support, men nå har vel dette bedret seg betraktelig siden Super Mario Bros-kvaliteten på de første adapterne. Ellers ser det jo ut til at Bimmerretrofit har eNBT-adapter for NBT EVO (som jo er litt annerledes enn NBT) som støtter OEM visning av temperatur og HUD-support. En vinn-vinn for mitt vedkommende!
 10. Gratulerer med F10 igjen, og denne gang med riktig girspak!
 11. Trist å se at det går mot veis ende for M550d/M50d/750d. I den forbindelse lanserer BMW "Final Edition" for X5 og X7 M50d, så her er det bare å få tak i et av de siste eksemplarene av tidenes grommeste dieselmotor. https://www.bmwblog.com/2020/07/30/bmw-x5-and-x7-m50d-final-edition/
 12. Ja, gratulerer med fin BMW. F48 X1 har et ryddig og elegant designspråk, og slekter utvilsomt på storebrødrene G01 X3 og G05 X5.
 13. For min del handler det nok mest om verdien (og kompleksiteten) på bilen før jeg tar stilling til om jeg skal ha en plussforsikring eller ikke, og da er det klart at en japansk, koreansk eller amerikansk modell knapt rekker opp til dette kriteriet. Jeg ville f.eks aldri tegnet en plussforsikring på en Toyota Avensis, men en Toyota Landcruiser derimot. Tilsvarende ville det vært for en Chevrolet og Tesla. Sistnevnte først og fremst for å ha et sikkerhetskort når serviceapparatet svikter totalt og når støtfangeren flyr av i regnvær.
 14. Ja, strekningen mellom Oslo og Hvam/Skedsmokorset er fryktelig irriterende. En motorvei med vanvittig god plass, men saktekjørerne (eller de som ligger 5 km/t over grensen og kommer med pekefingeren om at vedkommende allerede kjører over, så ikke kom her og kom her) holder konstant venstre. Jeg skulle ønske at politiet hadde aksjoner mot denne type kjøring, da disse ofte fremprovoserer aggressiv kjøring og kjøring forbi i høyre fil.
×
×
 • Create New...