Jump to content

Saltkjelen

Moderators
 • Content Count

  15661
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  104

Saltkjelen last won the day on May 23

Saltkjelen had the most liked content!

About Saltkjelen

 • Rank
  Moderator

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Oslo
 • Interesser:
  Bil, båt og eiendom!
 • Kjøretøy
  730d / i3S / M550d

Recent Profile Visitors

12303 profile views
 1. Jo, at markedsavdelingen må finne på noe nytt er jeg enig i, men jeg er helt sikker på at de som kjøper denne bilen (eller BMW for øvrig) foretrekker at noen elementer fortsatt er gjenkjennbare. Med horisontale riller, manglende hoffmeisterkinck etc., begynner vi å snakke om at merkevaren stadig vaskes ut/blir mindre synlig. Her er for øvrig et bilde av fronten til M3/M4. Legg merke til hvor "lekker" fronten blir om bilen blir utstyrt med ACC. Da kommer radaren i den ene grillen, og det ser ikke ut til at denne får horisontale riller over seg. Ergo blir fronten fryktelig usymmetrisk.
 2. F1x med manuell girkasse har kun én koppholder foran. Rommet foran girspaken har ikke plass til koppholder, så det er derfor den ligger ute i dekorlisten.
 3. M4s støtfanger. Hvorfor har man nå plutselig begynt med horisontale riller/nyrer?
 4. Kondolerer (gratulerer) med salg! Utvilsomt en svært pen og spesiell bil det vil være vanskelig å toppe, tror jeg.
 5. Ja, store griller i seg selv gjør ikke så veldig mye, men det må ha en viss harmoni. Selv mener jeg det todelte grilldesignet til BMW umuliggjør bruk av vertikal grill ettersom skiltet aldri vil få en fin integrasjon. På Audi fungerer integrasjonen fint ettersom det er én grill. For mitt vedkommende har jeg ingen problemer med grillen på G1x 7-serie LCI, G05 X5 eller G07 X7 - her hører den massive grillen hjemme og gir bilen(e) skikkelig pondus. Jeg liker også 3.0CSL Hommage-konseptet, og hadde gjerne sett at G22 4-serie hadde vært noe i nærheten av dette.
 6. At BMWs retning kritiseres er da helt legitimt. Tenk hvor flatt og kjedelig ting ville vært om tråden kun bestod av kjærlighetserklæringer kun fordi den har et BMW-emblem. Flere store BMW-foraer består av BMW-insidere i en eller annen form, og om kritikken er berettighet og gjentagende alle steder, vil man jo tro at det gjøres endringer og tilpasninger basert på dette. At Kia, VW og Skoda trekkes frem er ikke noe som bare skjer her, men stort sett over alt - foraer, kommentarfelt etc. Når det er sagt, er det virkelig trist at samtlige av BMWs varemerker og identiteter stadig vaskes vekk - og det er i aller høyeste grad kritikkverdig. For meg virker det som om det avhenger litt av dagsformen til designerne hvorvidt man sitter med BMW-identitet eller ikke. Se bare på G05 X5 hvor bra det egentlig kan gjøres.
 7. Kontrollinstruksen for PKK henviser til at funksjoner skal testes, men man skal ikke demontere noe på bilen. Har du et deksel som ligger over justeringsskruen, kan heller ikke kontrolløren demontere dette dekselet for å foreta en justering. Kontrollen skal ta for seg tilstanden på kontrolltidspnuktet og ikke tas hensyn for fremtidig bruk (les: lyktene blir reparert eller justert etterpå). Nær- og fjernlys kontrolleres ved hjelp av et eget lysinnstillingsapparat. Avviker innstillingen på kontrolltidspunktet, er det en mangel.
 8. Jo, det vil per definisjon være noe galt dersom lysene er justert feil. Høydejusteringen fungerer, men har feil justering.
 9. Jeg har latterkrampe. BMW lanserer ny forklaring på forkortelsen sin - Big Money Wasted.
 10. Jeg tviler på at produksjonsutgaven av i4 vil bli noe i nærheten av hva vi ser i konseptform. Den sømløse integrasjonen mellom grill og panser, som de så fint refererer til i ovennevnte video, blir på produksjonsmodellen erstattet av en panserlinje (hoodline). Personlig synes jeg grillen i bunn og grunn fungerer fint på konseptet, men i produksjonsform blir den mindre "slim" og ødelegges av et skilt. Både Audi e-tron GT og Porsche Taycan vil ikke milevis over dette.
 11. Jeg er nok helt enig med Fredrik her. Mye av problemet er dagens identitetsmangel. Jeg synes f.eks den nye Z4en er skikkelig identitetsløs, noe jeg føler vedlagte bilde illustrerer godt. Normalt sett ville man kjent igjen bilen med de umiskjennelige BMW-linjene, men det er ikke tilfellet her.
 12. Helt enig med @papertiger. Dette ser unektelig bra ut!
 13. Trodde jeg hadde en G31 LCI i speilet bak meg, men sannelig var det ikke en ny Golf stasjonsvogn.
×
×
 • Create New...