Saltkjelen

Moderators
 • Content Count

  15122
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  67

Saltkjelen last won the day on July 20

Saltkjelen had the most liked content!

About Saltkjelen

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Oslo
 • Interesser:
  Bil, båt og eiendom!
 • Kjøretøy
  F01 730d / I01 i3S

Recent Profile Visitors

10335 profile views
 1. Da blir det Oliver Zipse som tar over CEO-stolen. Måtte dette føre BMW inn på riktig spor igjen! ...nå mangler vi også bare at Chris Bangle og Karim Habib finner veien tilbake til der de hører hjemme. https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0298910EN/oliver-zipse-appointed-new-chairman-of-the-board-of-management-of-bmw-ag
 2. Combox Media om du bare skal ha BT-streamingen og Combox Telematics om du skal ha SOS-funksjonen til å fungere også. Har bilen SOS ville jeg helt klart montert en Telematics-modul.
 3. Saltkjelen

  Min biltråd - F01 730d & i3S 120Ah

  Du har ingen muligheter for å få lagt opp et vanlig stikk heller? Jeg ville nok vært litt tvilsom om jeg ikke hadde lademuligheter hjemme, altså. 60Ah har ikke så lang rekkevidde, så det å ikke kunne forvarme om vinteren (dette gjør at du opprettholder mest mulig rekkevidde) ville jeg vært skeptisk til. Hmm.
 4. Saltkjelen

  Min biltråd - F01 730d & i3S 120Ah

  Nei, absolutt ikke. I mange tilfeller er det også bare koding som skal til for å ordne disse finessene uansett. Jeg ville nok ansett LED-lys og hurtiglading som et must, alt annet kan egentlig ettermonteres. Fjernlysene er i halogen, så da er det i det minste godt å ha et skikkelig lys i nærlysene. 60Ah holdt egentlig nok for mitt bruk også, men det ble hakket for smått når jeg begynte å megle over et langt større område enn jeg var i tidligere. Da var det kjedelig og lite effektivt å måtte legge inn hurtiglading mellom befaringer, visninger og slike ting - spesielt når man har dårlig tid.
 5. Saltkjelen

  Min biltråd - F01 730d & i3S 120Ah

  Jeg tror hovedforskjellen er antall tilkoblede telefoner samtidig, office-funksjoner, trådløs synkronisering av BMW Apps og slike ting. Det finnes egentlig veldig lite informasjon om det, men jeg mins å huske at det var noe i denne duren.
 6. Saltkjelen

  Min biltråd - F01 730d & i3S 120Ah

  Takktakk! Viktig å ha noe å henge fingrene i. Ja, absolutt. Spesielt artig er det jo å gjøre noe med ting som normalt sett aldri gjøres noe med heller. Ja, i8-hjul skal etter det jeg har fått med meg passe. Jeg er litt usikker på om bakfelgene passer (om de blir for brede), men i så fall kan man jo bare bruke framfelger.
 7. Ja, skal vi tro denne artikkelen, så kommer altså neste generasjon 5-serie med minimum to helelektriske alternativer. https://www.bmwblog.com/2019/07/20/next-bmw-5-series-will-likely-have-at-least-two-electric-variants/ BMW har for øvrig patentert følgende navn ifb. elektrifiseringen sin; - 30E - 35E - 40E - 45E - 50E - M50E - 60E - M60E Litt usikker på om de er patentert med stor E med vilje, men muligens vil liten "e" være hybrid slik som i dag og stor "E" være elektrisk? Uansett høres alt fra 45E til M60E spennende ut!
 8. Du er i hvert fall ikke i en by som er teppelagt av bomringer!
 9. Saltkjelen

  Marius2002s F45 225xe M-Sport

  Overraskende å se at 2GT ikke er vesentlig større enn 2AT. Liker for øvrig at BMW har gjemt vindusviskeren bak på 2AT. Synd de ikke har videreført en så fin detalj til øvrige modeller også.
 10. Saltkjelen

  Min biltråd - F01 730d & i3S 120Ah

  "M3"-speglor på plass, og med det døpes bilen om til en Mi3S.
 11. Det er dessverre bekreftet fra interne kilder at 4-serie, i4, M4 og M3 får en stående grill slik skissert.
 12. Jeg var akkurat på vei til å poste det samme @Daniel.. Jeg kan ikke si jeg er direkte imponert. Nå har BMW besudlet det ene varemerket etter det andre, og nå er det grillen som står for tur. Kunne de ikke like gjerne byttet ut bokstavene B, M og W med K, I og A? Det er jo åpenbart der de ønsker å være om dagen.
 13. Saltkjelen

  Ny bil: BMW 730LD E66 LCI

  Jeg liker E65 LCI mer og mer, og får stadig lyst på en slik som en prosjektbil!
 14. Saltkjelen

  Min biltråd - F01 730d & i3S 120Ah

  Det er en uoriginal del, men det er en kropp (Wokeby) i Tyskland som produserer de. De er dessverre svært dyre, så med frakt, mva og fortollingsgebyr havner de på 5500-6000kr inn til Norge.
 15. Saltkjelen

  Min biltråd - F01 730d & i3S 120Ah

  Blir i hvert fall å prøvemontere de, så får vi se hva det blir til. Skal lakkere speilfoten sort høyglans i august, så hadde i utgangspunktet tenkt å vente til da, men jeg må vel bare montere de når jeg er tilbake i Norge. Det er bare å kjøre på med i3! Det er lenge siden jeg har vært så fornøyd med en bil som jeg er med denne. Den er stille og rolig, vanvittig god og lettkjørt, "ekstremt" rask til hverdagslig bruk og ser litt småfrekk ut når man får gjort litt småtteri. Fikk for øvrig montert ekstra bagasjerom fra Wokeby nå. Godt å få ryddet både bagasjerom og frunk for ting som ligger og slenger der. Nesten rart BMW ikke har valgt å tilby dette originalt på biler uten REX. Kjørte i3en til postkontoret, og sannelig var det ikke så vidt jeg fikk med meg esken hjem igjen. Mye luft.. Av med metallplate. De tidligste i3ene hadde faktisk denne platen i carbon. Stor motor! Bagasjeromsgulvet er tilpasset det originale dekkreparasjonsutstyret og annet tjafs som medfølger bilen. Voila! Ladekabler og alt som tok plass i bagasjerommet og frunken er nå plassert under bagasjeromsgulvet!