Saltkjelen

Moderatorer
 • Innholdsteller

  14993
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  59

Alt skrevet av Saltkjelen

 1. Jeg snakker om folk som ligger i venstrefilen. Det kan være mange årsaker til at noen kjører fortere i venstrefilen, og da er det særs uheldig om enkelte mennesker ikke evner å legge seg i høyrefilen om man ser man er langsom.
 2. Det finnes folk som kjører forbi i venstrefilen i 2-3 km/t fortere enn høyrefilen. Idioter som man sier på norsk. Moralen er; kommer det en bil som inntar en hurtig bakfra, legg deg inn i høyre for deretter å fortsette forbikjøringen i sneglefart når vedkommende er forbi. Problem solved!
 3. Ja, det der var helt riktig! Flaggskipet fremstår endelig som et flaggskip!
 4. Saltkjelen

  Gabz' E92 330XD

  LCI-baklykter løfter hekken på disse bilene med mange hakk og år! Blir bra!
 5. Ja, ja, jaaaa! Nå snakker vi innertier her!
 6. Saltkjelen

  Prosjekt F80 M3 LCI II

  Hehe, jeg synes vi skal ordne eneboligsituasjonen før du bytter bil igjen nå! Kanskje ettermontere riktige blinklys- og vindusviskerhendler får deg på andre tanker?
 7. Saltkjelen

  Prosjekt F80 M3 LCI II

  Gult er kult, men jeg tror man fort kan bli lei en slik farge?
 8. Saltkjelen

  Den store finn.no tråden.

  Der er jeg helt enig! Synes selgeren svarer fint fra seg, og jeg forstår virkelig svaret hans om han blir bombet ned av det jeg vil karakterisere som useriøs og barnslig opptreden.
 9. Ja, når du sier det så stemmer vel det at 3GT/4GT utgår helt. Håper bare 4GC da blir en Gran Coupe og ikke en Gran Coupe-branded Gran Turismo, men det spørs vel. Sjekket opp i noen kommentarer fra BMW-insideren Scott, og han bekrefter at dagens 6GT er den siste GT fra BMW. Artig å se at han skriver X8 også vil bli en high-end X2, dvs. en "kort SUV med lav takhøyde" og ikke Coupe-form som X4/X6. Mon tro om dette betyr at neste gen X4/X6 også vil bli en forstørret X2 eller om de beholder den særegne SUV-profilen.
 10. Vi er nok ikke helt uenig, og misforstå meg rett - 4GC er en fin bil, men den lever ikke helt opp til konseptet i mine øyne. Ellers er jeg helt enig i at dørene på billedmanipulasjonen sannsynligvis er mer praktisk enn dagens løsning som er nokså klønete. Jeg er helt enig, og håper egentlig at dette er den nye 3-serie GT (eller 4-serie GT som den sannsynligvis vil bli hetende, ref. 5GT vs 6GT), men det står "electric vehicle" på bilen, så det er jo nærliggende å tro at dette er i4 (4-serie Gran Coupe). Dog er det selvfølgelig bare antagelser hittil, men det er vel så vidt jeg husker uttalt at i4 ikke vil bli i nærheten av konseptutgaven - noe som er fryktelig synd om så er tilfellet!
 11. Jeg har verken kjørt F34 eller F36, men mener likevel at modellene er alt for like hverandre. Skal man lage en Gran Coupe synes jeg det er håpløst å lage denne som praktisk når det finnes et tilsvarende alternativ fra før i form av Gran Turismo (som i bunn og grunn er et sportsligere alternativ til stasjonvogn igjen). Gran Coupe har vel som hensikt å være en litt mer eksklusiv utgave enn normalversjonene, og der synes jeg F36 faller igjennom. F36 var planlagt som en skikkelig 4-dørs Coupe, men ble endret i siste liten til en GT-inspirert GC. F06 gjør jobben slik den skal sett i forhold til F10. Dette er i mine øyne en langt mer elegant og riktig løsning for en GC. Ingen praktisk hensyn er tatt, foruten at bakdørene forenkler adkomsten til baksetene.
 12. Det er veldig hyggelig å se at iNEXT faktisk ser bra ut på vedlagte spionbilder. Et foreløpig stort løft ift. konseptversjonen. Ellers er det trist å se at i4 "Gran Coupe" blir en "Gran Turismo". Kan de virkelig ikke lage en real firedørs sedan, med lav takprofil, ingen tredje vindusrad eller ikke som hatcback? Dette er like skuffende som dagens 4-serie GC, som i bunn og grunn er en 3-serie GT. BMW kan bedre, se på 6-serie GC og tildels 8-serie GC. Det kan da virkelig ikke være så vanskelig å avslutte bakdørene på skikkelig BMW-vis, med Hofmeisterkincken som en del av døren og ikke et tredje vindu i karosseriet. I mine øyne er det i hvert fall liten tvil om hva som er det peneste. Til slutt må jeg si at 7-serie LCI virkelig ser ut som et flaggskip. Jeg liker den faceliftede utgaven mer og mer!
 13. Saltkjelen

  Sideblinklys E61

  Du får F-serie look-a-like sideblinklys som passer E6x/E9x etc.
 14. Florida og Miami er alltid like trivelig! Artig å gjenoppleve fjorårets tur gjennom dine bilder. Denne Rod´en må vel stå seg i hjel snart.. Får satse på at MDG lager større kaos her hjemme, slik at avgjørelsen om å flytte til Florida blir enklere.
 15. Det er utrolig fascinerende å se hvor godt interiøret i E6x holder seg. Sannsynligvis det BMW-interiøret som har holdt seg best over tid, se bare hvor mye mer sofistikert og moderne dette ser ut enn G30 som allerede føles aldrende.
 16. Oioi, gratulerer med F01/F02! You know what to do..
 17. Jeg ser jeg må korrigere meg litt når det gjelder firesoners klimaanlegg. Det er visstnok bare F18 5-serie og F01/F02/F04 7-serie som hadde de elektriske varmeelementene (?). Dog har jeg ikke sjekket alt for nøye opp i dette, men jeg ville jo på generelt grunnlag absolutt anbefalt firesoners klimaanlegg. Varmeelementet i innsugningsrøret nevnt i forrige innlegg (ref. ETK fig. 12) er en del av 842 Cold Climate Version, men det er vel også bare det 842 har ekstra (842 har ingen ekstra isolert veivhusventilasjon, annet dieselfilter, egne varmeelementer (spylerdyser, håndtak, speil etc.), rattvarme osv., da dette er likt på biler med og uten utstyrskode 842). Vi har hatt en rekke BMWer (E61, E70, F01, F11 etc.) med og uten utstyrskode 842, og det har ikke vært noen opplevd forskjell på disse utgavene. F01en har f.eks. rattvarme, webasto, setevarmere foran og bak, samt firesoners klimaanlegg, uten utstyrskode 842. Jeg skjønner godt at du savner F10en din, for F1x 5-serie er virkelig en av tidenes 5-serier i mine øyne! Jeg skal huske på å aldri starte en vinterlagret MC noen gang..
 18. Jeg beklager om det nokså harmløse innlegget såret deg på et eller annet vis (jeg forstår jeg må ha truffet et sårt punkt), men utstyrskode 842 er ingen vidunderkode slik mange (spesielt selgere) hevder. Siden du åpenbart har fasiten på dette temaet, både som eier av en bil med denne utstyrskoden og 842-vitenskapmann, kan ikke du fortelle litt om hva det er som gjør denne pakken spesiell og hva den inneholder?
 19. Saltkjelen

  Den store finn.no tråden.

  Det at bilen ser ut som den gjør og prisen er som den er, er nå en ting men jeg forstår virkelig ikke at varemerket "Nico Auto" er noe å satse på videre (ref. nyregistrering i 2018) etter flere nokså pinlige seanser i media.
 20. Saltkjelen

  Skulebollens garasjetråd. E61 selges

  Det har gått meg hus forbi at du har anskaffet deg en særdeles lekker F80. Steike for en farge! F80 (og tildels E90) er helt klart favoritt-M3en min!
 21. Liten tvil om at varmeapparat i eldre biler er skikkelige saker. Ellers tror jeg muligens firesoners klimaanlegg er undervurdert, da disse har elektriske varmere i tillegg. Jeg startet med gjennomfrossen bil i 10 minus, og det blåste godt og varmt etter snaue fire minutter med loffing i 50-sonen, og å opprettholde temperaturen på f.eks 22 grader er intet problem. Der opplever jeg faktisk problemet større i i3, hvor det både må fyres med 24 og 25 grader for å holde en levelig temperatur. Utstyrspakke cold climate version er en oppskrytt utstyrskode som i bunn og grunn ikke har særlig stor relevans. Det som skiller utstyrskode 842 fra biler uten, er rett og slett kun et varmeelement på kabelføringen til luftfilteret (i mangel av bedre forklaring), så de som forguder utstyrskode 842 har rett og slett ikke peiling.
 22. Jeg spår tidenes mest omfattende facelift på hekken til G3x 3-serie om noen år. Ellers har jeg ved flere anledninger trodd det har stått en G29 Z4 i garasjeanlegget hjemme ved det blotte øyet, men så har det vist seg å bare være en slik.
 23. Forskjellen er formidabel. Bilen er helt klart mer tilbake til yacht-følelsen enn det var med de stivere H&R-fjærene.
 24. NY TRÅD (F01) Innhold: H&R senkefærer 21" GS Concourse I 9x21 og 10,5x21 (til salgs - interesse?) 245/35-21 og 285/30-21 Michelin Pilot Super Sport LCI-grill for biler med night vision LCI-skjermramme for CID 760i endehaler med modifisert bakpotter fra 740d Bang & Olufsen, skinntrukket nedre del av dashbord, KaFAS-kamera og side view kamera Combox Telematics med BMW Apps og ConnectedDrive finesser M-tech fothviler og G11 7-serie pedalsett Nytt M5-ratt Individual alcantara taktrekk, Individual leselys bak og 6WB heldigitalt instrumentpanel Eibach 25/20 senkefjærer Erstattet CIC med DAB til en enhet med DAB+ Introduksjon: Jeg har lenge gått med tanker om kjøp av ny bil, etter nesten seks år eierskap med E60 og rundt 80.000km. F01 har lenge vært i tankene, men jeg har gått en del runder med meg selv i forhold til et fornuftig bilhold eller ikke. Til syvende og sist ble det til at jeg endte opp med drømmen. Planen var egentlig ikke å modifisere noe, men kjenner jeg meg rett så blir det vel et par-tre eller tjue modifikasjoner her også. Utstyrsliste: Order options No. Description 2ST LT/ALLOY WHEELS MULTI-SPOKE STYLE 235 2VH INTEGRAL ACTIVE STEERING 229 DYNAMIC DRIVE 248 STEERING WHEEL HEATING 3AG BACKUP CAMERA 302 ALARM SYSTEM 316 AUTOMATIC TAILGATE OPERATION 319 INTEGRATED UNIVERSAL REMOTE CONTROL 320 MODEL DESIGNATION, DELETION 322 COMFORT ACCESS 323 SOFT CLOSE AUTOMATIC SYSTEM FOR DOORS 358 CLIMATE COMFORT WINDSCREEN 4B5 FINE-WOOD TRIM ASH GRAIN HI-GLS. 4CC FINE-WOOD INLAY FOR LEATHER STEERING WHEEL 4ND INSTRUMENT PANEL WITH LEATHER FINISH 4UR AMBIENT LIGHT 403 GLAS ROOF, ELECTRIC 415 SUNBLIND FOR REAR WINDOW 416 SUNBLINDS 428 WARNING TRIANGLE 430 INTERIOR AND EXTERIOR MIRROR PACKAGE 441 SMOKERS PACKAGE 453 ACTIVE SEAT VENTILATION, FRONT 454 ACTIVE SEAT VENTILATION, REAR 455 ACTIVE SEAT FRONT DRIVER AND FRONT PASSENGER 456 COMFORT SEATS, ELECTRIC. ADJUSTABLE 460 COMFORT SEATS REAR, ELECTRIC. ADJUSTABLE 464 SKIBAG 488 LUMBAR SUPPORT DRIVER/FRONT PASSENGER 494 SEAT HEATING FOR FRONT SEATS 496 SEAT HEATING FOR REAR SEATS 5AC AUTOMATIC. HIGH-BEAM HEADLIGHT CONTROL 508 PARK DISTANCE CONTROL (PDC) 524 ADAPTIVE HEADLIGHTS 534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING 536 AUXILIARY HEATING 6AA BMW TELESERVICES 6AB CONTROL TELESERVICES 6FH REAR SEAT ENTERTAINMENT PROFESSIONAL 6FL USB-/AUDIO INTERFACE 6NB REAR SEAT TELEPHONE 6UK NIGHT VISION WITH OBJECT RECOGNITION 601 TV FUNCTION 609 NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL 610 HEAD-UP DISPLAY 612 BMW ASSIST 614 INTERNET PREPARATION 615 EXTENDED BMW ONLINE INFORMATION 616 BMW ONLINE 620 VOICE INPUT SYSTEM 633 PREP.MOB.PH BUSINESS BLUETOOTH INTERFACE 654 DAB TUNER 677 HIFI SYSTEM PROFESSIONAL 696 DVD-CHANGER FOR 6 DISKS 698 AREA-CODE 2 7SP NAVI PROFESSINAL W.HANDYPREP.BLUETOOTH 8SC COUNTRY SPEC. RELEASE OF TELESERVICE 8SP COP CONTROL 8SY CORRECTION USED AUTOMOBILES 8S8 COUNTRY SPEC.NAVI CONTROL (ACC) 801 GERMANY VERSION 863 EUROPE/DEALER DIRECTORY 879 GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET 9AA EXTERNAL SKIN PROTECTION 936 REQUEST BMW MOBILE PHONE ON DELIVERY 997 DEALER PRESENTATION Series options No. Description 1DC BRAKE ENERGY REGENERATION 423 FLOOR MATS, VELOUR 548 SPEEDOMETER WITH KILOMETERREADING 851 LANGUAGE VERSION GERMAN Retrofit options No. Description 4M8 INDIVIDUAL REAR READING LIGHTS 5A1 LED FOG LIGHTS 5AD LANE DEPARTURE WARNING 5DK SIDE VIEW CAMERA 6F2 BANG & OLUFSEN HIGH END SURROUND SYSTEM (SEMI-RETROFIT LOGIC7 & BANG OLUFSEN) 6NF MUSIC INTERFACE FOR SMARTPHONE 6NR BMW APPS, CONNECTEDDRIVE 6NS CONVENIENCE TELEPHONY WITH EXTENDED SMARTPHONE CONNECTIVITY 6VC CONTROL COMBOX 6WB DIGITAL INSTRUMENT CLUSTER 710 M LEATHER STEERING WHEEL 776 INDIVIDUAL ALCANTARA HEADLINER IN ANTHRACITE 8TH SPEED LIMIT INFO Individual options No. Description Z1XX SPECIAL UPHOLSTERY ** LOWER DASHBOARD WITH LEATHER FINISH XXX B-PILLAR UPLIGHTS _____________________________________________________________________________________ GAMMEL TRÅD (E60) Innhold: Originale LCI baklykter Originale M5 speil, M5 baklukeinnsats og komplett M-sportspakke Originale BMW Style 101 9x20 ET24 og 10x20 ET24 med hhv. 255/30-20 og 305/25-20 Senket med H&R 35/35 sportsfjærer Sort høyglanspolert shadowline og grill CIC-navigasjon, oppvarmet ratt og integrert garasjeportåpner GS Split 8,5x19 ET15 med Nokian Hakkapelita R vinterhjul [sOLGT] Sportsknapp til girkassen Individual antrasitt alcantara taktrekk Combox, 6FL USB/AUX interface, BMW Live og Internett retrofit Belyste innstegslister i aluminium Interiørlister i sort høyglans og luftekanaler for biler etter 03/2007 Originale BMW Style 121 i 8,5x19 ET14 og 9x19 ET18 med Nokian Hakkapelita R vinterhjul Originale Adaptive xenon LCI hovedlykter Original Individual dashbord i heltrukket Merino skinn med Head-up Display Originale Individual dørtrekk i heltrukket Merino skinn Modifisert skinndørtrekkene med Nasca skinn Head-up Display og montering av skinntrukket dashbord Adaptive LCI hovedlykter Litt mer LCI lykter 9x20 og 10x20 Alpina Classic Oppvarmet sportsratt og alcantara taktrekk i E39 6NR Smartphone integration og LCI midtkonsoll 235 avtagbart tilhengerfeste 323 Soft Close for alle fire dører 5AC Fjernlysassistent og baksete AUX / 12v uttak Interiørlister i sort høyglans i E39 og "E39/E60 interiør comparison" SMS, E-mail og Office-funksjoner i CIC (6NS) CIC med DAB+, Combox Telematics og LED skiltlys fra F1x LCI Nedfellbare bakseter, isofix, B-stolpebelysning fra F01 LCI/F3x/F2x, komfortnakkestøtter bak og aktive seter Introduksjon: Etter salget av min tidligere E39 535iA var det omsider på plass med en ny bil på gårdsplassen. I utgangspunktet var jeg litt usikker på hvilken bil jeg skulle kjøpe, men ettersom jeg kjøpte felger før jeg kjøpte bil måtte bilen passe felgene.. Valget falt derfor på en pent brukt og godt utstyrt 2004 E60 525dA.. Jeg var i bunn og grunn ute etter en M-sport bil, men på grunn av kravene jeg hadde ang. utstyrsnivå måtte M-sport vike denne gangen også.. Heldigvis kan det fint ettermonteres og Dynamic Drive vil nok ikke ligge noe tilbake for et originalt M-sport understell. Ettersom det ikke ble en M-sport bil så blir desverre modifikasjonslisten forbløffende lang (og kostbar) på denne også. Det kommer helt sikkert flere oppgraderinger etterhvert som tiden går.. Utstyrsliste: Vehicle information VIN long ------ Type code NC51 Type 525D (EUR) Dev. series E60 () Line 5 Body type LIM Steering LL Door count 4 Engine M57/TU Cubical capacity 2.50 Power 130 Transmision HECK Gearbox AUT Colour TITANSILBER METALLIC (354) Upholstery LEDER NASCA SCHWARZ (U6SW) Prod. date 2004-05-27 Order options No. Description 205 AUTOMATIC TRANSMISSION 217 ACTIVE STEERING 229 DYNAMIC DRIVE 261 SIDE AIRBAG FOR REAR PASSENGERS 302 ALARM SYSTEM 320 MODEL DESIGNATION, DELETION 354 GREEN STRIPE WINDSCREEN 403 GLAS ROOF, ELECTRIC 415 SUNBLIND FOR REAR WINDOW 416 SUNBLINDS 423 FLOOR MATS, VELOUR 428 WARNING TRIANGLE 430 INT/EXT RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE 431 INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-D 438 WOOD TRIM 442 CUPHOLDER 453 ACTIVE SEAT VENTILATION, FRONT 456 COMFORT SEATS, ELECTRIC. ADJUSTABLE 494 SEAT HEATING FOR FRONT SEATS 496 SEAT HEATING FOR REAR SEATS 502 HEADLIGHT WASHER SYSTEM 508 PARK DISTANCE CONTROL (PDC) 522 XENON LIGHT 524 ADAPTIVE HEADLIGHTS 534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING 536 AUXILIARY HEATING 540 CRUISE CONTROL 563 LIGHTS PACKAGE 601 TV FUNCTION 605 TELEMATIC PREPARATION 607 TELESERVICE PREPARATION 609 NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL 612 BMW ASSIST 620 VOICE INPUT SYSTEM 638 CAR TELEPHONE PROFESSIONAL 677 HIFI SYSTEM PROFESSIONAL 698 AREA-CODE 2 761 INDIVIDUAL SUN PROTECTION GLAZING 8SA COUNTRY SPEC. RELEASE OF NAVIGATION 8SB COUNTRY SPEC. RELEASE OF TELEMATIC 8SC COUNTRY SPEC. RELEASE OF TELESERVICE 8SP COP CONTROL 801 GERMANY VERSION 863 EUROPE/DEALER DIRECTORY 879 GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET 934 WINTER TYRES ON LT/ALY WHEELS 964 REQUEST NAVI DVD ON DELIVERY Series options No. Description 2RA LT/ALY WHEELS TRAPEZE STYLING 134 548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING 785 WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS 851 LANGUAGE VERSION GERMAN Retrofit options No. Description 235 TOWING HITCH, DETACHABLE 248 HEATED STEERING WHEEL 255 SPORT STEERING WHEEL 2PA HJULBOLTER MED TYVERISIKRING 319 INTEGRATED GARAGEDOOR OPENER 323 SOFT CLOSE AUTOMATIC SYSTEMS FOR DOORS 358 CLIMATE COMFORT WINDSCREEN 4AT HIGH-GLOSS BLACK INTERIOR TRIM 4M5 INDIVIDUAL MERINO LEATHER-COVERED DASHBOARD 4MM INDIVIDUAL MERINO STRIPS LEATHER-COVERED 441 SMOKERS PACKAGE 455 ACTIVE SEATS FOR DRIVER AND PASSENGER 464 SKI BAG 465 THROUGH-LOAD SYSTEM 473 ADJUSTABLE ARM REST FRONT 5AC HIGH BEAM ASSIST 575 EXTRA 12V SOCKET 6AL BMW LIVE 6FL USB-/AUX AUDIO INTERFACE 6NF SMARTPHONE INTEGRATION 6NR BMW APPS, CONNECTEDDRIVE 6NS CONVENIENCE TELEPHONY WITH EXTENDED SMARTPHONE CONNECTIVITY 6VA CIC CONTRIBUTION 6VC CONTROL COMBOX 610 HEAD-UP DISPLAY 614 INTERNET 615 EXTENDED BMW ONLINE INFORMATION 616 BMW ONLINE 644 BLUETHOOT PREPARATION 654 DAB-TUNER (DAB+) 7SP NAVI PROFESSINAL W.HANDYPREP.BLUETOOTH 715 M AERODYNAMICS PACKAGE 760 INDIVIDUAL HIGH GLOSS SATINE CHROME 776 INDIVIDUAL ANTHRACITE ALCANTARA HEADLINER xxx INDIVIDUAL ILLUMINATED ALUMINIUM DOOR SILLS IN BRUSHED STEEL +MUEB FULL LCI TAIL- AND HEADLIGHTS RETROFIT xxx REAR AUX-INTERFACE
 25. Saltkjelen

  F10 525d #Alpinweiss 3 []

  Det er utrolig hvor artig en knapp kan være!