Jump to content

Ove67

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

About Ove67

 • Rank
  Korporal

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er på ferie i Danmark for tiden og jeg synes nok at i 150 km/t på de utmerkede veiene her i landet, så er det LITT mer rullestøy enn det bør være i en slik bil. På bakgrunn av tilbakemeldingene her tror jeg nok jeg kommer til beholde dagens dimensjon på sommerdekkene og heller gå for premiumdekk, kanskje lavstøydekk som ble anbefalt. Men har noen tips til dimensjon på vinterdekk? 225 foran og 245 bak på 18" kanskje? Eller bredere enn det bak? Vinterdekk skal vel ikke være for brede?
 2. Jeg har skiftet fra en 2011 til en 2018-modell BMW. Har også skiftet modell (fra F10 til G11), men tror ikke det betyr så mye i dette tilfellet. Begge disse bilene hadde/har automatisk dimbare bakspeil og sidespeil. Det jeg opplever med den nye bilen, er at bakspeilet virker å være dimmet hele tiden. Er dette noe slags "kul" effekt som er kommet med senere modeller eller kan det være en funksjonsfeil?
 3. For det første: det hjalp å slå av den adaptive delen av cruicekontrollen, men problemet kom tilbake når denne var på igjen. Det som løste problemet fullstendig var slå av funksjonen som tvinger målhastiget = fartsgrense. Ser ut som denne bl.a. fungerte slik at når man vil redusere hastigheten når man kommer til en lavere fartsgrense, så settes målhastiget = fartsgrense.
 4. Billigdekk blir det uansett ikke enten jeg beholder 19" eller går til 18". Man sparer ikke på skoene til en slik bil.
 5. Ja - hvor mange biler gir mer komfort enn BMW 7'er? Mercedes S-klasse? Merk jeg skrev komfort er *nesten* alt for meg.
 6. Takk for mange tilbakemeldinger. Hankook har jeg tidligere ingen erfaringer med. Har tidligere brukt Conti Premium 6 på BMW 5'serie og vært godt fornøyd med det. Det overrasker meg at det er "billigdekk" på en slik bil. Bilen er kjøpt gjennom tysk merkeforhandler. Tipper jeg kjører videre på dagens dekk/felger ut denne sesongen. Får vurdere til våren igjen. Men hva skal jeg satse på av vinterdekk, da? Standarddimensjon 225/60-17? Blir det seende teit ut? Hva med ulik dimensjon foran og bak med vinterdekk? Eller bør jeg aldri gå under 18" selv på vinter?
 7. Ja, ser den. Derfor foreslo jeg 235 bak. Kan jo kanskje gå for 245 bak. Angående "ballongdekk". Ja, det SER mye finere ut med store felger og lav profil. Definitivt! Men jeg prioriterer komfort foran utseende. Men ikke så mye at jeg vil gå for standarddimensjonen som er 225/60-17.
 8. Har nylig kjøpt meg en BMW 740e iPerformance, 2018-modell (tatt inn fra Tyskland). Den er satt opp med følgende dekk - foran: 245/45-19, bak: 275/40-19. Dekkene er Hankook S1 evo2. Jeg er faktisk positivt overrasket over hvor lite dekkene sporer - jeg HATER når rattet "lever sitt eget liv" på dårlige veier. Men jeg vil tro at dette dekkoppsettet er negativt for komfort og dekkstøy. For meg er komfort nesten alt - det er derfor jeg har kjøpt 7'er. Lurte på å skifte det ut med f.eks. 225/55-18 foran og 235/50-18 bak (lovlig dimensjon). Det bør øke komforten og redusere dekkstøyen - eller? Det bær vel være marked for 19" orginale "Dobbelspeiche 630" som er hele og fine?
 9. Lurer litt på om det har noe med den adaptive cruicekontrollen å gjøre. Jeg ville prøve å slå den av, men jeg finner ikke ut hvor jeg gjør det! Noen som vet: hvordan slår jeg av adaptiv cruicekontroll slik at jeg står igjen med tradisjonell cruicekontroll?
 10. Nei - er ingenting slikt. Jeg har hatt samme system i 7 år. Det er situasjoner der jeg må "vekke systemet til live" før jeg får justert. F.eks: har 71 km/t som mål - så vipper jeg opp - ingenting skjer. Neste vipp 72 km/t. Skulle blitt 72 km/t på første vipp....
 11. Jeg har nylig byttet ut min 2011 BMW 525d med en 2018 BMW 740e iPerformance. Bryteren for cruicekontrollen er helt lik (vippebryter på rattet) på den nye bilen. Denne likte jeg veldig godt. MEN: mens i min forrige bil endringen av målhastighet var helt eksakt alltid: ett vipp opp eller ned gav 1 km/t økning eller reduksjon og vipp utover første motstandspunkt gav +/- 10 km/t. Det skal være helt likt i den nye bilen, men jeg opplever mange ganger at første vipp ikke gir endring i målhastigheten andre ganger gjør den det. Noen ganger endres målhastigheten 10 km/t selv om jeg bare ønsker 1 km/t ("kort" vipp). Slikt er passelig irriterende! Jeg klarer ikke helt å se logikken her - noe som kjenner hva som kan være problemet?
 12. Her er et noe "sært" spørsmål. Etter ha hatt BMW 5'ere i 18 år, har jeg nå gått over til 7'er (740e iPerformance). En kjørestilling jeg gjerne inntar er å la venstre albue hvile på nedre kant av vindusramme av førerdøren (med vindu igjen) og holde i rattet med venstre hånd. Det jeg opplever med 7'eren er at fordi det er en større bil, så er det lengre avstand mellom ratt og førerdør. Dermed hviler ikke albuen like godt på denne kanten - vil lett glippe. Det opplever jeg som tap av komfort. Så da er mitt sære spørsmål: er det noen som vet om jeg kan få tak i en armlene beregnet for førerdøren? Det jeg finner, er stort sett armlene for høyre arm.
 13. Jeg holder på å se etter bil i Tyskland og etter å ha hatt ettermontert DAB-løsing (Dension) i min forrige bil (F10, 2011-modell) er jeg opptatt av at neste bil skal ha orginal DAB. Det vet jeg fungerer langt bedre enn den råtne løsningen jeg hadde i F10'en med ventetid ved oppstart og mellom kanalskifter samt veldig krøkkete kanalskifter - lete gjennom en laaaaang liste av kanaler. Men så har jeg funnet en av de få bilene uten DAB som ellers tilfredstiller på farge og utstyrsnivå ellers (må kompromisse mye når man kjøper bruktbil). Men jeg lurer på med dagens moderne biler, vil nettradio kanskje fungere like bra som orginal DAB eller som gode, gamle FM? Bilen jeg ser på har WLAN Hotspot som vel kanskje gjør at jeg kan ta NRK-appen opp på skjermen i bilen slik at brukervennligheten blir bra? Men må jeg manuelt koble opp mobilen hver gang til bilen? For da blir det for tungvint igjen.
×
×
 • Create New...