Jump to content

PIIIPower

Members
 • Posts

  810
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Interesser:
  akershus øst
 • Kjøretøy
  E90 318d 2007

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

PIIIPower's Achievements

 1. Trenger nok nytt batteri, har 12v etter ett par dager og knappe 12.35v etter en times tur. Er Biltema grei leverandør av batterier? Bilen er jo ikke fra i år og varer sikkert ikke ut til neste tiår 🙂 varenummer 80-2801 har samme spec som da dagens batteri, må nytt batteri kodes uansett?
 2. Mer info: Varselblink og lås/ låse opp blinking ser helt fint ut. Riktig hastighet og styrke. Når jeg skal blinke går det fort og med lavere lysstyrke, kan nesten forståes slik at halve strømmen brukes for å blinke en ekstra gang. Hvilespenning på batteri er 12.4v ish.. kan synderen være batteriet (sikkert fra 2007 det også). Er det noe blink rele som kan tulle til her?
 3. Har titta over alle pærene med sokler og fant bare endring på de i midten på indre lykt på begge sider. Bytta ut pærene med Osram og har lik motstand på alle indre pærer mellom leder og jordplugg. Får ta ut ytre lamper i morgen og måle litt. Pærene som står i nå er originale BMW L pærer.. 14 år og 253000 km seinere. To pærer har fått endel strøm opp igjennom. Den til venstre hadde høyere motstand enn resten av pærene 🙂
 4. Har sjekket alle 4 kontakter bak og de så nye ut Sjekket så alle lampene og det ser ok ut, men en pære på hver side utmerker seg ved at sokkelen av pæra ser "slitt" ut og det er antydning til for mye varme i lykta. Også lurer jeg på om alle lampene her skal lyse til vanlig? (kun kjørelys)
 5. E90/2007. Alle kontakter.. jojo men det er jo tidsbesparende å starte på modulen som styrer dette 😉
 6. Da kom frosten og en artig feil. Fyrer opp som vanlig og får flere oransje feil i dashen. iDrive vil jeg skal sjekke blink, tåke og baklys hos bmw. Blinklys virker, men på speed. Nødblinken virker som normalt. Etter en kjøretur forsvinner noen av kodene, men kommer og går litt. Har ikke fått tatt diagnose enda, men det er vel en modul jeg kan finne og titte litt på? Kan noen si meg hvor modulen er og hvordan den ser ut? Har noen noen andre meninger om hva det kan være er det bare å synge ut!
 7. Tja, for å registrere deg som kunde må du ha org.nr, men det tar noen minutter i Brønnøysund å skaffe seg ett enkeltpersonforetak. Legg i rette næringskoder i brreg så får du konto hos wurth,. Om prisene blir så voldsomt bra er en annen ting, men det blir billigere enn å betale over disk uten konto.
 8. Hei, Har en gammel momentsak med skive og nål, men den fungerer best på store ting med god plass rundt, ikke rundt omkring i en E90 med andre ord Har noen noen anbefaling på type/modell som kan bruke all-round? Har tatt det meste på feelingen tidligere, men har blitt gammal og pirkete . Tenker på valg av momentområde og 1/2, 3/8 eller 1/4. Typisk arbeid er bremser, dempere, filterjobber og kanskje muligens clutch (hvis jeg finner en utmerket DIY).
 9. Bilen er importert fra Tyskland og er en 04/2007 produsert i 03/2007 og det var noen endringer der. I tillegg har BMW juksa litt og brukt samme lokk på begge typer. Sto ATF only på E39’n jeg hadde tidligere, men da med grønne klistremerker over. Klistremerker forsvinner, muligheten er der i alle fall etter 14 år😊. Skal stikke innom Bavaria så får vi se hva de selger meg..
 10. Har nettopp tatt over en velholdt E90, og driver å rydder opp i småtteri før vinteren. Sjekket opp servoolja siden jeg synes bilen er vel tung på rattet. Veit jo at olja skal være grønn eller rød, men kan noen ha juksa litt her? Og har noen guide for å bytte olja?
 11. Dette er sikkert spurt og besvart 100vis av ganger, men finner bare eldre postet med utgåtte linker 😥. Trenger en kabel som støtter det man måtte trenge å gjøre via ODB porten og gjerne en som folk har testa før. Ser det er ett vist spenn i priser og ser at SW kan lastes ned her og der så det er vel liten hensikt å betale ekstra for en CD (hvor putter man den i disse dager 😉).
 12. Finnes det en ok guide, gjerne med oversikt over nødvendig HW?
 13. Som emne sier, har en E90 med kjip stereo (S606A + S6FLA) og etter 15 år med integrert telefon er dette ett stort savn. Bilen er fin, men den er 14år og det blir ikke bruk massevis av penger på dette. Er en Android enhet en grei løsning? Får jeg inn data for service, oljeskift og bremsevæske/klosser osv på en slik enhet? Er M-ASK så utgått at det er skrota masse biler med oppgradering slik at f.eks cic har blitt rimelig? Setter stor pris på konkrete svar og gjerne linker til andre som har gjort dette innenfor rimelighetens grenser. 😊
 14. Har etter mange års utenforskap fått en åpning for komme tilbake til BMW. Må begynne litt i det små og har funnet denne på finn https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=223157295 og lurer på hva folket mener. Blir som nr2 bil og til bruk for øvelseskjøring med poden 🙂. Kan den holde i 2-3 år uten skyhøye utgifter?
 15. Det er jo ingen grense på selve overføringa og det kommer ingen "krav" på noen avgifter på utgående. Tar du med deg mer en ca 25.000 ut av landet skal dette tolldeklareres på f.eks gardermoen. Når det er sagt er det ingen ting i veien for å bruke en haug av spenn på ferie... Grensa på 5000 for valuta overføriger er satt bla. for å spore "folk" som overfører store verdier ofte til utlandske konti og ikke har inntekt som står i stil (hvitvasking).
×
×
 • Create New...