Rune-K

Members
 • Content Count

  678
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Rune-K last won the day on June 1

Rune-K had the most liked content!

2 Followers

About Rune-K

 • Rank
  Oberstløytnant

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Sarpsborg
 • Kjøretøy
  83 mod. 735, 05 mod. Z4

Recent Profile Visitors

1531 profile views
 1. Vi andre venter i spenning på oppgraderinger, da har vi noe og se fram imot. Du har nok mye igjen på de eldre modellene men det er helt greit, vi venter. Tror det ble solgt litt mere enn 555 stk E12. Er det mulig og få de gamle bilene også eller blir det for mye manuelt arbeid? Tenker på f.eks E3, E9, E10 og E21. Det er godt vi har forskjellig definisjon av kos.
 2. Flott tiltak og veldig interessant Tror du mangler en god del av E23, jeg kommer i værtfall på minst 5 eller 6 stk. 745 på skilt. Det finnes også en veldig tidlig 730 i Rogaland på skilt. Regner med at det blir bedre framover. Jeg bare gleder meg til fortsettelsen. Er det mulig og bryte ned tallene på årsmodell når du finner tiden til det?
 3. Rune-K

  Invitasjon til BMW CCN Landstreff 2019

  Takk for et supert treff, mange folk og flotte biler. Og knallvær nesten hele tiden. Det ble 273 mil på sjuern iløpet av helgen. 240 liter bensin og 1 liter olje må jeg si er meget akseptabelt på den gamle damen.
 4. Rune-K

  Klovner ødelegger for oss alle.

  Uansett om det var med dårlig timing eller noe annet så er det uheldig uansett. Vi som liker bil må begynne og tenke mere på omdømmet vi har blant andre folk og da er ikke oppslag som dette veien og gå. Uten sammenligning forøvrig så har vel mange av dere vært på Rudskogen. Noen som vet hvorfor det er 70 sone der? Det er p.g.a. oppslag som dette med folk som ikke kan styre seg etter treff. Det var ett par Cosvorther som forulykket med kort tids mellomrom etter treff. Da ble det fort protester og 70 sone.
 5. Rune-K

  Hagefunn E32 750IL

  Her har du noen nyttige linker du kan fordype deg i. Ellers er det bare og spørre. http://twrite.org/shogunnew/topmenu.html https://www.bmwtechinfo.com/repair/main/ http://www.e38.org/e32/
 6. Rune-K

  Hagefunn E32 750IL

  Artig prosjekt det der, En kamerat av meg fikk tak i en nesten maken en fra nord Sverige som hadde stått lagret endel år. Jeg har fikset endel på den for han. De er egentlig ganske fine og skru på. Problemet er at det er to av alt også blir det litt trangt og komme til enkelte ting. Du bør regne 3 timer for og bytte tennplugger forutsatt at du har den originale pluggnøkkelen. Og senke de bak er jo grei skuring, det er bare og justere litt på nivåreguleringen, husk og juster den elektriske sensoren samtidig eller får du en feilmelding i instrumentene. I tillegg til den vanlige servicen, plugger, olje, filter etc så bør du bytte toppdekselpakningene. De var så harde at de ikke tettet noenting. Det lakk også olje der så jeg kan ikke tenke meg at din er mye bedre. Dessuten så fusket den innimellom fordi den trakk falskluft der. Hvis motoren går merkbart dårligere når du skrur av oljelokket så bør det gjøres så fort som mulig. Det er en dags jobb og bytte de men vel verdt det. Samtidig så skrur du av oljerørene som smører kamakslene og rengjør de. De ble antagelig fyllt med gammel seig olje når du startet opp igjen og er helt tette. Du finner en grei D.I.Y på nettet hvis du søker litt. Det sitter også endel andre slanger til bl.a veivhusventilasjonen som også er like gamle men de finner du når du begynner og skru. De hadde også en tilbakekalling på bensinslangene i motorrommet på 88 modellen så sjekk at de er bra. De byttes gjennom et hull ved venstre fjærben.
 7. Jada, er bare litt lat av meg så gadd ikke og utbrodere alt om det der. Det var vel i det samme momanget som vi fikk røddieselen? Det var mest som et eksempel på at man har hatt andre måter og få inn bilavgifter på i gjennom tiden. Staten vil ha inntektene sine uansett, spørsmålet er bare hvordan man får de inn og det kan alltids diskuteres. Men er det noen prinsipiell forskjell på nettleie og veiprising? Vi betaler for hvor mye vi bruker et gode med begge deler. At staten tar inn mange andre avgifter på biler er noe helt annet, de er og regne som rene fiskale avgifter og har ingenting med at de skal tilbakeførers til samferdselsektoren igjen. Man kan like det eller ikke men det er mange år siden det var slik. Man betaler ikke dokumentavgift for at kartverket skal lage bedre kart heller. Helt riktig, det er hva du synes er tull men andre er ikke like enig med deg, det er litt av problemet med og definere sløsing. Samtidig så er alle de tingene du nevner for småtteri og regne når vi ser hvor stort statsbudsjettet er. Skal man gjøre noe som virkelig monner så må man f.eks øke pensjonsalderen til 72 år. Man får ikke mange stemmer på det. Jeg kan være enig med deg i noe av det du nevner. Stortingsgarasjen er bare tragisk. At de fester mye er jeg vel ikke enig i. At lønnen til en stortingpolitiker er høy synes jeg ikke. Ville du hatt den jobben for en slik lønn? Stortingspensjonen er i overkant generøs. Om lønnen til ordføreren i Oslo er for høy kan sikkert diskuteres men det hører vel med til historien at hun ville senke den men fikk flertallet imot seg. Jeg har mye mere problem med lønnen til sykehusdirektørene og de andre sjefene i staten enn akkurat politikerlønningene. Uhjelp orker jeg ikke og gå inn på. Begynner vi og diskutere det så blir vi i verfall ikke ferdig idag, men det er nok mye som kunne vært gjort på en betraktelig bedre måte der..
 8. Rune-K

  Lorriz 525i og 535ia fra side 32

  Se det positive i det, nå har du lært og justere ventiler på M30 også. Er det ikke flott. Jeg pleier og ta av toppdekselet en gang i året for og sjekke at alt står bra til. Du trenger ikke bytte pakningen for det, den er solid.
 9. @Lifeasiknowit_bmw Jeg kan være enig med deg i mye. Litt av problemet er vel at hva man definerer som tull og sløsing varierer med hvem man spør. Jeg skal like og se de partiene som prøver og gå til valg på drastisk og kutte utgiftene. Og da snakker jeg ikke om slike småting som kultur og u-hjelp. Det er ikke der de store kostnadene er. Man kan jo gjøre slik den regjeringen vi har nå prøver og kutte byråkrati. Problemet er jo at de ikke sier hva man skal gjøre mindre av, de bare kutter budsjettene også forlanger man at de skal løse alle de oppgavene de alltid har gjort og gjerne noen ekstra for mindre penger. Det fungerer ikke slik i den virkelige verden. Se f.eks på domstolene, det er helt greit at man vil kutte utgiftene til de men da burde jo justisministeren ha ryggrad til og si at konsekvensen blir lenger behandlingstid. Jeg vil vel si hvis veiprising hadde fungert så er det bedre enn bompenger siden da fordeler man byrden etter hva man bruker av vei. Litt slik som nettleie og vann/avløp. Men siden det blir vanskelig og få til i praksis Ref. Aftenposten så heller jeg mere mot og øke skattene. Hvor mye må man øke skattene hvis man kutter ut mesteparten av avgiftene man betaler? Noen som har regnet på det? Kutte ut bilavgifter, moms, sukkeravgift og alle de andre og heller øke skattene. Jeg er gammel nok til og huske det var kilometeravgift på dieselbiler. Da satt det en egen kilometerteller i motorrommet som var plombert som man leste av og sendte inn med jevne mellomrom også betalte man avgift etter hvor mye man hadde kjørt. Det fungerte jo på et vis det også.
 10. Rune-K

  UEFA Champions Leauge-finale

  Jeg tror at den siste hele fotballkampen jeg har sett var en VM kamp mellom Brasil og Frankrike på 80 tallet en gang. Jeg ble bedt med på Sarpsborg stadion en gang for at de skulle prøve og frelse meg. Det var lite vellykket. Jeg presterte og sovne under første omgang.
 11. Dette er et utrolig vanskelig tema, det eneste alle er enig om er vel at noe må gjøres men ikke hva. Jeg var i utgangspunktet positiv til en slags form for veiprising men etter denne reportasjen i Aftenposten er jeg ikke like sikker. https://www.aftenposten.no/norge/i/70B2n3/Statens-vegvesen-Veiprising-kan-bli-dyrere-enn-dagens-bompengeordning Jeg tror at på sikt så må hele skatte og avgiftssystemet gjøres om, Høyere skatter og mindre avgifter. Denne artikkelen fra Elin Ørjasæter har mye for seg. https://www.nettavisen.no/okonomi/bompenger-er-blodig-urettferdig-de-som-har-minst-rammes-hardest/3423691736.ht Pengene skal jo komme fra et sted, spørsmålet er bare hvor. Et av problemene er jo at vi er få folk i dette landet til og fordele byrdene på. Et enkelt eksempel kan illustrere dette. Det koster i utgangpunktet like mye og lage et tv program som 5 millioner ser på som 10 millioner. Derfor kan et land med 10 millioner innbyggere ha lavere tv lisens en det mindre landet og samtidig lage like bra tv program. Veldig enkelt forklart. Jeg tror vel ikke fri innvandring løser dette problemet men dilemmaet er der uansett.
 12. Rune-K

  UEFA Champions Leauge-finale

  Jeg hørte resultatet på radioen når jeg kjørte på jobben i går kveld. Det brukte oppleseren 50 sekunder på, holder lenge det. En ting er sikkert, det var mange rødkledde på Oslo S igår som ikke rakk siste toget hjem. Edit: Gratulerer med seieren ja.
 13. Rune-K

  Lorriz 525i og 535ia fra side 32

  Høres ut som en grei plan. Rotor og fordelerlokk slites sammen og byttes sammen.
 14. Rune-K

  Invitasjon til BMW CCN Landstreff 2019

  Siden jeg har 20 års jubileum for for både medlemskap i BMWccn og eierskap av sjuern så passer det med en langtur da vel. Samtidig så tror jeg jeg har diskutert med @Fredrik like lenge på diverse forum. Tiden går.
 15. Rune-K

  Lorriz 525i og 535ia fra side 32

  Ujevn tomgang kan være så enkelt som falsk luft et sted. Bare og sjekke alle slanger. Sjekket du tilstanden på rotor og fordelerlokk? Ellers klarer du fint og justere ventilene selv. Det er et veldig enkelt system. Hvis du setter det bort så sørg for at du finner en som gjør det riktig. Skal være 0,3 på kald motor og ingenting annet selv om noen forteller deg det. Og da mener jeg kald motor. Parker den en dag og juster den neste, ikke start opp for og kjøre inn i garasjen.