Rune-K

Members
 • Content Count

  766
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Rune-K last won the day on June 1

Rune-K had the most liked content!

2 Followers

About Rune-K

 • Rank
  Oberst

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Sarpsborg
 • Kjøretøy
  83 mod. 735, 05 mod. Z4

Recent Profile Visitors

1796 profile views
 1. Dere får bare krangle/diskutere dere ferdig. Dere får trøste dere med at staten kunne gjort det på en mye verre måte. I stedet for og gjøre el. biler avgiftsfrie så kunne man heller skrudd opp avgiftene på andre biler tilsvarende slik at prisdifferansen mellom de forskjellige biltypene ble den samme. Da hadde nok ramaskriket blitt høyere. Så en tidligere her som påsto at Nissan Leaf ikke egnet seg som familiebil. Hvorfor ikke det? Er vi blitt så bortskjemte at vi må ha så veldig stor bil for og frakte 2 voksne og 2 barn rundt om kring? Jeg er bare litt nysgjerrig, en bekjent av meg har hatt en Leaf som eneste bil nå i en 4-5 år. Det har vært en helt grei familiebil for de.
 2. Rune-K

  Den store finn.no tråden.

  Jeg og falt for den der, 3 serie har liksom aldri vært meg men akkurat den der var slettes ikke gæærn. Synd den har så kjipe seter. Men laksetrapp er bare helt riktig. Men har den BBS pakke og BBS kopi felger? Synes det høres merkelig ut.
 3. Det er ingen tvil om at 4*4 er genialt på vinterføre, på dager som denne så savner jeg da jeg kjørte E34Ix. Jeg kjørte Z4 idag, det fungerte det og, bare og ta det rolig. Men hvis du og fruen ikke er vant til biler som trekker på alle fire så ta noen prøvebremsinger, Da får dere en aha opplevelse. Husk at man fortsatt har kun bremser på 4 hjul.
 4. Så du synes det er bedre og ha øynene i telefonen for og lete etter sivilbiler i stedet for og følge med på veien.
 5. De spriker nok fordi du har løftet bilen ja men du ser tydelig på bildet at de har sluppet i gummien. Hvordan er traversforingene dine?
 6. Flotte felger uten tvil. Ellers så ser det ut som at du trenger 2 stk. 33321123463
 7. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg er helt enig med @Fredrik Den nye Supraen er bare merkelig i forhold til Z4 som er mere elegant i linjene. Supraen har for mange snåle vinkler og kanter rundt hele. Som sagt det eneste ankepunktet jeg har på designet av Z4 er mangel av en hardtopp. Jeg har såvidt kjørt den nye Z4en og det ga absolutt mersmak. De eneste Supraene jeg kan tenke meg må være 80 talls modellene, de synes jeg har en egen sjarm.
 8. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Det er absolutt en interessant diskusjon dere har her, regner med at sannheten ligger et sted i midten. Det skal uansett bli spennende og følge utviklingen framover, om det blir noe mer samarbeid. Jeg må si at jeg liker den nye Z4en, hadde det ikke vært for prisen hadde jeg nok byttet inn min med det samme men nå må jeg nok vente et par år til bruktprisen kommer på et fornuftig nivå. Jeg synes det er flott at de gikk tilbake til stofftak igjen. Jeg likte aldri den forrige modellen, mye fordi jeg synes den ble for stor og klumpete, og en roadster skal ha softtop. Det eneste jeg er litt skuffet over er at man ikke kan få en hardtop til den nye. Det er utrolig praktisk på vinteren. Det jeg er litt spent på er om Toyota har hatt noen krav om kvalitetsforbedring. Jeg har kjørt E85 i snart 8 år nå er er ikke imponert for og si det sånn. Hvis noen lurer på hvorfor BMW har et dårlig rykte kvalitetsmessig i endel markeder så skjønner jeg det godt. Drivverket har jeg aldri hatt problemer med, det er bare alt det andre småtteriet som irriterer. Min har gått 157000 nå og da har jeg byttet utenom slitedeler: Fjærer bak, begge speilglassene, midterste bremselyset, viskeroverføringen, cabmotoren 2 ganger, håndbremshåndtaket forsterkeren til stereoen og begge el heisene. i tillegg så dugger begge frontlyktene mine. Dette er det jeg kommer på så det er sikkert noe mer. Leser man utenlandske Z4 forum så er ingenting av dette unormalt. Jeg synes det er for dårlig, spesielt hvis man tar prisen i betraktning. Et spørsmål @TRF Hva er PTG og RLL? har det noe med racing og gjøre?
 9. Rune-K

  bmw 535i manuell

  Du står helt flatt ja. Og fyller du for mye så er ikke det noe problem, det vil bare blåse ut gjennom lokket.
 10. Rune-K

  bmw 535i manuell

  Hva er problemet da? Og lufte denne er veldig enkelt. Bare og fylle opp tanken til det er fullt samtidig som lufteskruen på termostathuset er åpent. Når det kommer kjøleveske ut av lufteskruen er det bare og stenge denne og starte motoren. Så bare etterfyller du mens motoren blir varm. Varmeapparatet på fullt varme hele tiden. Mens motoren går så bare skrur du opp lufteskruen og sjekker at det kommer kjøleveske der. Ferdig.
 11. Rune-K

  Lorriz 525i og 535ia fra side 32

  Kan legge til at hvis du tar en moderne bil og skrur av dekslene under og over motoren så kommer det nok endel lyder da også. Man lydisolerer for en grunn. En bekjent av meg var mekaniker på Suzuki når Baleno var på bestselgertoppen. (forferdelig bil) De fikk endel klager fra kunder p.g.a. ulyder fra gearkassen. Fiksen på det var litt mere lydisolering i kupeen.
 12. Rune-K

  Lorriz 525i og 535ia fra side 32

  Dere som kjører gammel bil må slutte og høre så mye på motorene deres, det blir dere bare paranoide av. En M30 i god stand skal tikke i ventiler og fra dysene, gjør den ikke det så har du ikke startet motoren ennå. I tillegg så kommer det som regel endel lyder fra alt som er beltedrevet i forkant på motoren. Sålenge ingen lyder blir brått kraftigere så er det ingenting og bry seg om, kjør og vær glad også skrur du av toppdekselet for og sjekke tilstanden når du først har parkert for vinteren. Ujevn tomgang har jeg skrevet masse om før så det er bare og lete seg tilbake til tidligere tråder. Man kjører og koser seg om sommeren også skrur man på vinteren. Jeg parkerer syvern i helgen tenkte jeg og da blir det endel som må fikses på til neste sesong. Det er ting som jeg har lagt merke til iløpet av sesongen bl.a en vibrasjon fra mellomakselen som jeg må undersøke. Også er servoen min rar noen ganger. Stadig ett eller annet når man kjører gammel bil. Et lite tips for feilsøking. Ikke tenk for avansert, det er som regel kun en bagatell. Sentrallåsen min kuttet ut forrige måned og da viste jeg jo at smeltesikringen i releet hadde løst ut igjen som den gjør ca. vært 5 år. Bare og ta opp og lodde så virker det igjen. Men etter at den hadde stått parkert et par dager så virket det ikke når jeg skulle låse opp. tok da selvfølgelig og sjekket loddingen som jeg akkurat hadde gjort. Helt fin og jeg skjønte ingenting. viste seg at kupelyset hadde stått på så batteriet var tomt, da var jeg irritert på meg selv. Som sagt, sjekk det åpenbare først.
 13. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Det skjer mye i bilverdenen om dagen, tydelig at størrelsen teller. Jeg så ikke denne komme. https://www.abcnyheter.no/penger/bors-og-finans/2019/10/31/195622974/fiat-chrysler-og-peugeot-enige-om-fusjon Spesielt den siste setningen i artikkelen er jeg veldig skeptisk til. Noe annet er vel hvor lenge BMW kan stå alene, det samme med Renault.
 14. Vi kan vel alle være enige om at og arrangere to slike demonstrasjoner med 2 timers mellomrom bare var dumt men kurderne har i det minste en god sak og slåss for. Skal bli interessant og se når de for evaluert det hvem som startet. Da har jeg mye mindre sympati for de tullingene her. https://www.nrk.no/sport/stoppet-kampen-mellom-vif-og-lsk-etter-kasting-av-fyrverkeri-1.14758173
 15. Rune-K

  M70B50 starter kun på halv motor???

  Motorstyingen her er jo i teorien to separate systemer så alt er dobbelt opp. Jeg ville prøvd og kryssbytte komponenter for og se om feilen flytter seg til den andre siden. Det sitter jo bl.a. 2 pulssensorer i front av motoren som du kan prøve og la bytte plass. Her har du en verkstedhåndbok. https://www.bmwtechinfo.com/repair/main/