Rune-K

Members
 • Content Count

  832
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Rune-K last won the day on June 1 2019

Rune-K had the most liked content!

2 Followers

About Rune-K

 • Rank
  Oberst

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Sarpsborg
 • Kjøretøy
  83 mod. 735, 05 mod. Z4

Recent Profile Visitors

1960 profile views
 1. Det er vel bare turtelleren som er forskjellig på 4 og 6 sylindre. På noen av de så står det er 6 tall eller 4 tall på tallskiven. Regner med at rødmerkingen også er forskjellig. Du må også ha kodeplugg for M40 motoren ellers så viser forbruksmåleren feil. Resten skal være likt. Hvis du sjekker ut ETK så skal det være likt fra 1986 og framover så det bør ikke være vanskelig og finne.
 2. He he, har du regnet ut timesprisen på den jobben der. En slik sylinder koster vel ca 200 kroner og da går du vel i minus nesten før du har demontert den. Ellers så er gjenbruk bra det, bare pass på at det ikke er noe gravrust i sylinderen. Da går pakningene fort.
 3. Rune-K

  Bmw e12 prosjekt.

  E12 blir aldri feil, finnes ikke mange igjen av de. Blir det 525en som du setter i stand? Hva var den 3. bilen for noe? Den første BMWen som jeg hadde og som gjorde meg helfrelst var en 79 model 518. Den var så rusten at den eneste som var bra karosserimessig var taket. Den hadde gått endel år på Hvaler, den saltholdige luften der gjorde ikke situasjonen noe bedre. Ellers så var det en bra bil. Jeg vil anbefale deg og lete etter Haynes boka til E12. Den er mye bedre en de Haynes bøkene som finnes idag og dekker stort sett alt på de som har M30 motor.
 4. Må bare si at kunnskapsnivået her inne imponerer noen ganger. Moderne dieselteknologi har jeg aldri studert men alltid artig og lære noe nytt. Den siste dieselmotoren jeg skrudde på het Perkins og satt i en MF65
 5. Rune-K

  E34 520iA

  Se der ja, det er nesten den eneste måten og få av demperne på når de først har satt seg. husk litt kobberpasta eller noe lignende på de nye, det gjør alt så mye lettere neste gang. Jeg kjøpte inn nye originale traversforinger til min og hadde de liggende lenge. Det var en jobb jeg gruet meg til. Til slutt så hørte jeg med et lokalt verksted. De skulle ha 4000 for og bytte begge to så da gadd jeg ikke og begynne på det selv engang.
 6. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Neida, om en bil er laget for en mekaniker eller ikke sier ikke alt om kvaliteten men den første generasjonen av A4 hadde uansett endel svakheter. Det var mye forstilling og servoslanger så vidt jeg husker. Det var forbausende stor forskjell på hvor lettskrudde bilene var. Toyota og Mazda var f.eks mye greiere enn Honda og Mitsubishi. Subaru var bare helt geniale biler og fikse på. Kvaliteten der er nok mye av det samme. Alle sier at PSA biler er tungvindt laget men de er bare annerledes så bare man knekker koden på de så er de egentlig greie. Renault var mye værre for ikke og snakke om Fiat. Det Audi er veldig flinke på er og lage alt som man ser veldig solid og fint, der er de uslåelige så kan de heller bruke de samme billige komponentene under skallet som på andre VW produkter. Men BMW har hatt sine blemmer de også. Litt bakover i tiden så er nok M40 motoren det første som jeg kommer på. Der ble vel skifte intervallene på tannremmen så korte at man måtte bytte den under innkjøringsperioden. Og som jeg har sagt før, jeg er ikke imponert over kvaliteten på Z4en min. Jeg begynner nå og bytte ryggesensorene for andre gang. Det som har skjedd med Fiat er bare tragisk, de har vel hatt nedoverbakke siden Uno sine dager.
 7. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg aner ikke hvordan kvaliteten på de nye Audiene er men de som ble laget på 90 tallet var direkte dårlig mange av de. Den siste bilen jeg skrudde på før jeg sluttet som høgger i 2002 var en A4 som vi hadde solgt tannstangen på. Den typen som spiste bærekuler til frokost hvis dere husker så langt tilbake. For og få ut den så måtte først motor og gear ut og deretter bremsekraftforsterkeren. Og får og få løsnet servoen fra pedalene så måtte halve dashbordet ut. Jeg brukte nesten en hel dag på og demontere en tannstang, helt forferdelig. Det var på den samme tiden som servicen på Audi A4 var mye dyrere enn på VW Passat som egentlig var den samme bilen.
 8. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg har sikkert sagt det før men jeg men jeg hadde sansen for Audi før jeg jobbet noen år som bilopphøgger. Det er vanskelig og sette fingeren på hva det var men det var hele pakken. Det var dårligere løsninger en MB og BMW på mange områder og mye mer tungvint å skru på. Bare noe så enkelt som bolter i for og bakstilling. Der MB og BMW bolter som hadde sittet i saltlaken i mange år løsnet med det samme så kan du være helt sikkert på at Audi brukte en annen legering som hadde rustet helt fast.
 9. Ok, trodde du fortsatt hadde koblet ifra instrumentene, men da fungerer det sikkert.
 10. Jeg ville vel ikke kjørt den for mye før du får opp en ladelampe så du får ladingen iorden. Den kan du egentlig koble til i diagnosekontakten så får du i vertfall lading.
 11. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Audi 90 B3 var en veldig ok bil egentlig. Men den var et mareritt og skru på når motorrommet i utgangspunktet var designet for en firer. En bekjent av meg kjørte en slik noen år og den var hva man kan kalle velbrukt men var fortsatt fast og fin i fisken. Problemet var at så fort noe ble ødelagt så ble det en telefon til meg også bannet jeg like mye hver gang fordi det var så trang. Husker en gang som eksosmanifolden røyk. Den var veldig enkel og løsne og jeg ble positivt overasket. Problemet var når den skulle tres ut. Da måtte fjærben og drivaksel demonteres først.
 12. Bilelektrisk er hva jeg kaller en kosejobb. Polering derimot....
 13. Velkommen skal du være, du må bare gi meg beskjed i god tid så jeg får ryddet plass i garasjen. Jeg er ikke like gal som deg så jeg foretrekker og stå inne. Ta en masse bilder mens du demonterer eller kom hit med komplett bil. Sjekk også tilstanden til alle brytere og releer du finner om det har vært varmgang i noen av de. Det begynner jo ikke og brenne av seg selv.
 14. Jeg ville byttet så mye som mulig, siden det har vært såpass varmt så er det umulig og se hvis isolasjonene er svekket inne i kabelsstrømpene. Den store jobben er jo og bytte inne i bilen og under dashbordet så hvorfor du kvier deg for motorrommet skjønner jeg ikke. Ta ut førersetet, baksetet og brett til side teppet så finner du ledningene som går bakover, de bare trer du framover. Så begynner du under dashbordet. Er du uheldig så må det ut men det finner du fort ut. Etter at alt er løst der så bare trer du alt framover i motorrommet. Hvis du ikke hadde bodd så langt borte så skulle jeg ha hjulpet deg, hvis du sliter så får du ta deg en tur til Særp.
 15. Alltid en lettelse når man finner feilen, systematisk feilsøking er alltid tingen. Jeg er spent på hva du finner når du får somlet deg til og ta av toppdekselet. Og bytte ledningsnett er ikke noe vanskelig bare en masse jobb. Mesteparten av kontaktene passer kun et sted og er man systematisk så løser det seg nesten av seg selv. Man bruker mest tid på og demontere det som trengs av interiøret. Jeg husker ikke på E30 men som regel så må dashbordet ut. På de større bilene så er som regel ledningsnettet tredelt men så vidt jeg husker så er det en enhet på E30 slik at alt sammen må inn i motorrommet. Det ser du fort når du begynner. Ta masse bilder når du demonterer slik at du slipper og tenke når alt skal på plass igjen også er det alltid lurest og begynne i kofferten for siden og jobbe deg framover under demonteringen.