Mr. Erling

Members
 • Content Count

  481
 • Joined

 • Last visited

About Mr. Erling

 • Rank
  Major

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Drammen
 • Kjøretøy
  f10 525d

Recent Profile Visitors

1835 profile views
 1. Min gamel f10 har Continetnal pigg dekk. Etter 20 år med diverse piggfrie biler, kommer jeg alltid til å kjøre med pigger, spesielt ved 4 hjuldrift(!) Dekkene er fenomenale å ta seg frem og stoppe med, som bør være det viktigste, men de støyer........
 2. Tror du ikke at 190 kmt vil komme i konflikt med hva bilen er godkjent for som topphastighet, Fredrik? Det er ikke mange kronene å spare. Sjekk det ut. Prøvde det samme for 2-tiår siden på min gamle VAG (S6 quattro) og fikk ''skjennepreken'' med ovennevnte begrunnelse. Den var godkjent for 280 kmt. så jeg måtte skaffe dekk tilsvarende. (gjett om jeg var glad for det i 245 kmt på Autobahn en mild vinterdag nord for Hamburg
 3. Mr. Erling

  F10 / 11 girkasse svakhet?

  Og enda vil folk chippe en girkasse med ZF8HP45. Clipictrail 😨 Hilsen en svært fornøyd eier av f10 525d, 3.0 liters motor, som forblir.. u-chippet!
 4. Mr. Erling

  F10 / 11 girkasse svakhet?

  Takk for input / svar,! Saken er den at jeg liksom har mistet litt troen på nordmenns samvittighet - & ærlighet etter at vi fant oljen, for drøyt en generasjon siden. Vi har gått fra å være et fattig, ydmykt, høflig, forsiktig folk til å ha blitt ''ny-rike'' . Og slike vet man får et fokus som er mer eller mindre skruppelløst og egoistisk. Dvs. mest mulig penger + makt for meg. Se på NAV saken nå......
 5. Mr. Erling

  F10 / 11 girkasse svakhet?

  Ok, vet du om BMW Norge bruker anbefalingen til ZF vedr. oljekvaliteten? Ser på videoen jeg la ut at ZF anbefaler ''sin'' olje.
 6. Mr. Erling

  F10 / 11 girkasse svakhet?

  Hva er modifisert på din BMW siden du har en Quaife diff?
 7. Mr. Erling

  F10 / 11 girkasse svakhet?

  Differensial Hva med oljen i bak differensial? Når skal den skiftes på min F10? Girkassen Fikk et godt tilbud fra min lokale BMW verksted, ''Billia'' i Lier. De matchet ''RATS'' sitt gode tilbud, så det er kortere vei for meg å bruke Billia. Tar det i forbindelse med PKK kontrollen i februar . da har den kjørt ca. 111k. km. Service er ikke før om 1,5 år. Her en video fra girkasse produsenten ''ZF'' vedr .oljeskift. Video giroljeskift ZF 6HP, mens min har ZF8HP45, .. det er kanskje ikke noen forskjell på hvordan man skifter olje +filter?
 8. Mr. Erling

  F10 / 11 girkasse svakhet?

  så m.a.o. det er bortkastet å skifte olje før dette skjer?
 9. Mr. Erling

  F10 / 11 girkasse svakhet?

  og fikse det er å skifte olje?
 10. Mr. Erling

  F10 / 11 girkasse svakhet?

  ok, fins det noe man gjøre, forhindre at dette skjer? ( ref. topic)
 11. Mr. Erling

  F10 / 11 girkasse svakhet?

  Hei, kom over denne annonsen hvor en F11 (2010 mod) eier hadde måtte reparere girkassen. Påstår at det er en svakhet. - Andre som kjenner til dette? Annonsen skriver: F10/11 med ZF8HP45 girkasse har en svakhet i P3 planetgiret. Det starter med noe uling i revers, av og til nykking og deretter ryker giret. Har ikke noe med kjørestil eller vedlikehold og gjøre, det er en svakhet.
 12. Zalo løser opp fettet. Bruk kun 3 små dråper i 3 - 5 liter med varmt vann fra springen. Tar du mer enn det, begynner ruten å skumme og det vil vi ikke ha noe av. Når du dusjer Würth smøringen på batteri pol + kabel sko, husk å demontere først, så smøringen kommer ned langs polene! Ta gjerne en metallbørste og harv litt over dem før smøring. Få vekk det som ser lyse grått & dødt ut. Det er nemlig korrosjon! Men igjen. Vaselin er mye billigere Jeg lader 1 gang hver bidige måned, året igjennom Noen har fortalt meg at sommeren faktisk er den verste tid for batteriet, uten at jeg skal påstå at det er rett. Bruker denne DEFA 8 amp. smart lader. BMW forhandler er betydelig dyrere for nøyaktig samme lader😠 Som sagt, så er batteriene originale, dvs. 10 år gamle Det er ikke verst, og er i følge ''boka'' langt over normal levetid.
 13. Hei, Takk for informative tips. Nydelig interiør, Fredrik😉 Det eneste jeg tenker litt på er at 3 liter varmt vann + 1 kork salmiakk + 3 små dråper Zalo er billigere vindusvask Apropos batteri, så har min 2 stk. Det ene er gigantisk mens det andre er på størrelsen med et mc batteri. Bakhjulene svinger denne F10, så kanskje det krever mer? Jeg lader batteriene 1 gang i mnd. Året rundt! Tror det er de originale som fortsatt lever (?) 10 år gamle. PS. pass på å smøre inn batteripolene + feste med syrefri(!) vaselin. De hos deg ser ''tørre'' ut og er på vei til å lage ''morro'' Syrefri levres både i gul og hvit. Begge fungere utmerket til dette formål, og selv om det ikke er mange kronene for en liten syrefri Kløvervaselin boks på butikken, er den maritime hvite, betydeligere dyrere. Helt unødvendig. Jeg har brukt den gule i maaaange år på batteri på biler og mc'er. Dårlig bilde, men her kan man skimte de to batterier bak, under koffert dørken. Det ''lille'' ligger vannrett, men er ikke så lite det heller. Større enn mc tror jeg..?
 14. Mr. Erling

  Min 1994 E34 BMW 520IA Shadowline

  Men hvor i motorrommet er dreneringsrør?