*MrB*

Members
 • Content Count

  1499
 • Joined

 • Last visited

About *MrB*

 • Rank
  Brigader
 • Birthday 08/14/1979

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Vestlandet
 • Kjøretøy
  Div BMW

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. FK510 er et stort sprang opp i forhold til FK453. FK510 er ca lik på støy og grep (dvs absolutt bra nok), men føles mer presis, og de sporer også mindre. Videre er de langt mer slitesterke. Jeg har kjørt begge deler i samme dimensjon, på samme bilen. FK510 er mye dekk for pengene. Michelin PS/PSS synes jeg støyer de gangene jeg sitter i en bil med slike, men jeg har aldri hatt det på mine egne biler. Koster mer også. Supre dekk på alle andre områder da.
 2. Ja, jeg vet, men den XTRONS-spilleren skal være kompatibel med det også. Riktignok med en ekstra kabelpakke.
 3. Synes ikke denne skiller seg nevneverdig visuelt fra den originale 16:9 skjermen man kunne få i E39. Og det er nettopp derfor den vurderes, som alternativ til en 4:3 skjerm og kassettspiller, som kanskje er tidsriktig, men ikke særlig tidløs. Men ja. Det er en av flere løsninger jeg ser på. Har også DSP.
 4. Mye snakk om CIC og CCC her, og har selv fått montert Kufatec i E60 med CCC, som fungerer bra etter min mening. Monterte antenne i bakruten, og har god dekning. Men noen som har montert skreddersyde spillere i eldre modeller, som E39? Ser jo at det finnes diverse produkter, som bla Dynavin (muligens ikke med DAB dog), men kvaliteten er visst ikke allverden. Ser at (for meg) ukjente XTRONS lager skreddersydde spillere til mange bilmodeller, og disse støtter også DAB+, virker det som. Kinaprodukt, men i følge div Youtube-anmeldelser virker det å være bra greier. Noen her som har testet? Ikke noe røverkjøp, men om det funker så bra som oppgitt så.... https://www.cinema-shop.no/xtrons-pa7939bip.html?gclid=EAIaIQobChMIt6js3s3L5wIVQZSyCh2c5QyEEAQYAyABEgJQffD_BwE#fancy-zoom-gallery-image-1
 5. *MrB*

  Anbefaling for kjøp av første bil?

  Det er en grunn til at M54B22 er populær. Det er virkelig en flott motor. Den gjør seg selvsagt aller best i Z4 eller E46 med manuell kasse, men den fungerer overraskende greit i E39/E60 med automat også. Den har sine "issues", som de aller fleste andre motorer, men i bunn og grunn er det en driftssikker og solid sak. Nydelig gange, Sterk nok, og veldig turtallsvillig. Om ender opp med å bytte coiler, lambda og MAF i "hytt og pine" er man både uheldig og utaktisk. Det eneste man nok må forvente er at den bruker litt olje. Men ja. Den går ikke billig. Spesielt ikke med kombinasjonen automat og småkjøring. Der er M47 mye bedre. På den andre siden: Bor du i by og har mye småkjøring/køkjøring, så er det ingen diesler som er veldig glad i det. Partikkelfilter eller ei. Ser uansett ingen grunn til å snakke ned noen av motorene. Du må se på både ditt forventede bruksmønster og dine personlige preferanser. Se så om du får testet noen av modellene som er listet opp her, og gjør deg opp din egen mening. Gammel BMW er uansett ikke det billigste å drifte, men det er et stort marked for brukte og alternative deler, og det finnes mye info og kunnskap på nett. Det hjelper definitivt på.
 6. *MrB*

  Sjekkliste ved kjøp av E46 M3

  Denne du vurderer i Skien? https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=166486971 Den ser fin og bra ut. Har kommet opp i finn-feeden min også, og la merke til den pga km-stand. Jeg gjorde en rask research-jobb, og fant ut at bilen står på fyrens kone/samboer/kjæreste. Med andre ord er nok dette fyrens egen bil, og begrepet "selges for kunde" er derfor litt misvisende. Ikke at det trenger å bety noenting for hverken bilens stand eller selger, men synes slik info bør være etterrettelig. Skien Auto finner jeg lite info/erfaringer om, men sikkert lokale medlemmer her som kjenner butikken. Den på Kleppe er vel denne: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=152508155 Avetti har eksistert i årevis, og såvidt jeg vet er det en seriøs og bra butikk.
 7. *MrB*

  Anbefaling for kjøp av første bil?

  Jo eldre bilen er, jo mer utfordringer får man gjerne, både mtp rust, og mekaniske/elektriske utfordringer. E46 320i/d er (var) flotte og gode biler, men de begynner å bli gamle, og dette var bruksbiler, som i stor grad er preget av slitasje i dag. E60 520i med M54 kan muligens være innenfor budsjett, men den er ikke spesielt økonomisk. Ellers har man tidlige E87 118d og 120d, med M47. 120d går ganske godt.
 8. *MrB*

  Endelig!!

  Helt rett fargekombinasjon. Gratulerer med en fantastisk bil.
 9. *MrB*

  BMW G30 530e

  Ja. Dropp den dyre diffusoren. Flott bil og fargekombinasjon. Jeg har imidlertid ikke så gode erfaringer med nappaskinn i BMW. Det virker tynnere, og får fortere blankt slitasjepreg enn vanlig dakotaskinn. Men det ser dyrere og mer eksklusivt ut da.
 10. *MrB*

  BMW E39 523i "Clubsport" vinterprosjekt.

  Jøss. Den der har ikke hatt det bra på en god stund. Håper du får den fin igjen. M5-interiør og greier.
 11. Men BMW selger like bra eller bedre i dag (relativt sett i hvertfall), så fra et økonomisk ståsted er ikke vi entusiaster viktige.
 12. Det er først og fremst der BMW-identiteten har forsvunnet. Man fikk "hel ved", selv i budsjettmodeller før. Nå er det bare de grommeste utgavene som har dette.
 13. Hva med 435i GC? Det beste fra alle verdener? Budsjettmessig tipper jeg den havner på nivå med en pen E92 M3. Denne f.eks: https://www.bmw.de/de/topics/gebrauchtfahrzeuge/gebrauchtwagenboerse.html?icp=de:L1Gebrauchtwagen:unxmainnav#/bookmark=aHR0cHM6Ly9icHMuYm13LmNvbS9ERS9kZV9ERS9uc2MvRmFocnpldWdlL0JNVy80ZXIvNDM1LzQzNWktR3Jhbi1Db3VwJUMzJUE5L3AvOTExMjk0MD9xPTpwcmljZS1hc2M6YXR0cmlidXRlcy1ib2R5VHlwZTpHcmFuJTJCQ291cCUyNUMzJTI1QTk6c2VyaWVzOjQ6bW9kZWw6NDM1OmVxdWlwbWVudC1tU3BvcnRQYWNrYWdlOnRydWU=
 14. *MrB*

  530e (G30) - Feilmelding Drivverk

  Nei. Jeg merker ingen endring. Alt skjer sømløst, slik det har gjort siden bilen var ny. Men en slik melding kan jo ha flere årsaker da. For min del kan det se ut som det kan ha vært en «bug», som ble nullet ut ved omstart. Kan selvsagt være noe annet (og vedvarende) med din bil. I såfall bør også feilen kunne leses ut. Jeg tipper at eDrive-skalaen har gått til 160 hele tiden. Ser ikke slik ut i F30 da, så kan ikke verifisere, dessverre. F30 slår forøvrig over på 120. Trodde det gjaldt G30 også. (Om du da ikke har en helt ny bil, som er oppgradert ifm lansering av G20 330e?)
 15. *MrB*

  530e (G30) - Feilmelding Drivverk

  Jeg har fått begge de meldingene i min 330e. Den første kom kun 1 gang. Den andre har kommet 3-4 ganger når det har vært litt (men ikke veldig) kaldt. Da BMW diagnostiserte fant de imidlertid ingen feil.