Jump to content

*MrB*

Members
 • Content Count

  1595
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

*MrB* last won the day on September 9

*MrB* had the most liked content!

About *MrB*

 • Rank
  Generalmajor
 • Birthday 08/14/1979

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Vestlandet
 • Kjøretøy
  Div BMW

Recent Profile Visitors

1886 profile views
 1. GS sine Vossen CV3-kopier i 19’’. Prisgunstig og kledelig alternativ.
 2. På dette spionbildet kan man skimte den kontroversielle grillen bak forkledningen. Proporsjonene ellers synes jeg så bra ut.
 3. NOx sensor er i hvertfall kjent for å ryke fra tid til annen. Dessverre koster de litt.... Imidlertid er det mer 30DC og 30DA som indikerer feil på selve sensoren. Det er ikke så lett å si noe fornuftig på nett, men jeg tipper feilen din ligger i sensor og/eller katalysator. Coil/dyser skulle gitt flere feilkoder i mitt hode.
 4. Gamlefar kikker på solnedgangen over nordsjøen, og så et sjeldent (og dessverre ikke så godt) bilde der hele bilparken er representert.
 5. Nei. E92 har ikke den varianten. Når det gjelder manuell lås på bakluken, så må du være beredt på å ta i. I en sånn grad at du blir redd for å knekke nøkkelen. Den låsen er veldig treig. Jeg klarte sjakktrekket å smelle igjen luken med batteriet frakoblet en gang, og måtte da bruke denne. Var sikker på at den var kilt/ødelagt, helt til jeg googlet og fant ut at her var det mer kraft som måtte til. Får du opp bakluken, så får du ladet/byttet batteri i hvertfall.
 6. Synes ikke originaldeler er spesielt dyrt i Norge kontra utlandet. Synes heller ikke GS priser seg ut på dette. Har handlet både hos de, Koed og lokal merkeforhandler flere ganger, og de bytter gjerne på å være dyrest fra gang til gang. GS har en fantastisk fraktordning og stort sett veldig kort leveringstid. Er verdt litt det og. Er jeg usikker på nøyaktig hva jeg trenger så handler jeg gjerne hos lokal merkeforhandler. De er både hjelpsomme og fleksible. Spesielt om man kommer med en litt eldre/spesiell bil, så våkner som regel entusiasmen bak disken der. Arbeid er imidlertid betydelig billigere utenlands, hvilket har sin naturlige forklaring.
 7. Vil tro man møter undring om man står i kundemottaket og krever at lærlinger ikke skal få ta i bilen. Vi har lærlinger hos oss. (Vedlikehold av offshoreutstyr), og det er helt klare retningslinjer for hvordan de/jobbene de gjør skal følges opp. Men de får være med på alt. De skal tross alt lære. Feil kan alle gjøre. Også de mest erfarne. Der går det kanskje litt for fort innimellom.
 8. Siste selvpustende M5 har absolutt potensiale til å bli en investering på sikt, men hverken E92 M3 eller E60 M5 har nok nådd prisbunnen ennå. Ingen M-biler er forøvrig noen investering når man ser på driftskostnader. Det koster fort litt å ha de på veien. 3-serien er erfaringsmessig den modellen som holder prisen best ja, men når du i dag kanskje må ut med 100k mer for en E92 kontra en E60, så er 3-serien litt bakpå ut fra start når vi snakker investering. Uavhengig av hvilken M-bil/serie man ser på, så er det en fortel å treffe verdikurven best mulig. slik det er i dag, er nok E39 og E46 de beste objektene der, men det er litt utenfor hva trådstarter spør om. Det er vanskelig å si noe fornuftig om M-bilmarkedet, da man sjelden vet hva bilene faktisk går for, og om de i det hele tatt blir solgt. Mange ligger nok ute bare for å sjekke farvannet, og da gjerne til friske priser. Videre er det en del relativt sletne E34, E39 og etterhvert E60 som er ombygde. De trekker markedet ned. Andelen originale M3 (E30, E36, E46 og E92) virker å være høyere, uten at jeg har ført noen statistikk. 3 serien finnes også i større grad i spesialversjoner, som har begrenset antall, og dermed ettertraktet/dyrere. (EVO, GT, GTR, CSL osv). Ikke noe galt med din siste setning, men det er en subjektiv påstand, og gjerne ikke representativt for andre. Jeg er ikke nødvendigvis uenig, men vi skal ikke se lenger enn til ryktetråden her på forumet for å se oppstandelsen da M3 touring ble lekket. Jeg ser forøvrig først nå at trådstarter satser på å ha bilen i ca 1 år. Da hadde jeg nok gått for E92 av de to. Den er dyrere å kjøpe, men er nok mer lettsolgt på kort sikt.
 9. Begge er fantastiske når de er i orden (det var forkledde superbiler i sin tid), og begge har ca de samme svakhetene. Stikkordet er rådelagre. De vil havarere på et tidspunkt, og selv et preventivt bytte er kostbart. Tror ellers ikke det er veldig stor forskjell i eie-kostnader på disse to, uten at jeg har eid noen av de selv. De er nemlig ganske beslektet teknologimessig. E60 kom imidlertid først og har dermed muligens litt dårligere statistikk. Ellers begynner E60 M5 å bli relativt billig om dagen, og er kanskje den beste investeringen av de to akkurat nå. (Det er veldig vanskelig å spå prisutviklingen på slike biltyper).
 10. Har ikke noe annet enn 30, 50 og 60-soner i nærmeste omkrets til der jeg bor, og det må unaturlig mye trykk på gassen til for å aktivere bensinmotoren på de veiene når bilen står i comfort. Jeg kjører, med andre ord, uanstrengt på ren strøm i comfort bort til butikken og barnehagen. Det kan jo selvsagt være annerledes for andre. (tyngre fot, andre typer veier osv). Det som irriterer meg mest med hydridsystemet er fravær av knapp for å deaktivere start/stopp. Man må sette spaken i manuell for å klare å overstyre dette, hvilket er unødvendig etter min mening. Jeg skjønner at det er et miljøalibi med disse bilene, men da kunne man evt sperret knappen for comfort og eco pro da. Har man lite strøm, (og i tillegg kanskje er litt småsvimete i hverdagsmaset), så blir det veldig mye start/stopp på bensinmotoren.
 11. I F30 er max eDrive ett knappetrykk unna, og siden bilen uansett starter og tusler avgårde på strøm i auto eDrive-mode også, så ser jeg egentlig ikke det store problemet. Er det mer omstendelig å bytte i nyere modeller?
 12. Vet ikke om det er nevnt før, men M4 kommer med manuell kasse ser det ut til : https://www.caranddriver.com/news/amp33656790/2021-bmw-m4-horsepower-specs-announced/
 13. Pledd under setet og sparkebeskytter der beina er. Det ser ikke kjempestrøkent ut, men interiøret takker deg. Begge mine barn sitter fremovervent nå, og stolene har pledd både bak rygg og under sittepute. (Det blir fort avtrykk av disse stolene). I tillegg har jeg sparkebeskyttelse på forseteryggene. Man har mye igjen for å beskytte interiøret på denne måten. Sjelefred for bileier, og bilen er langt mer salgbar når det ikke er spor av småtroll. Det er også mindre stygt med "ikke-matchende" beskyttelse enn med ødelagte seter.
 14. De vil passe fysisk ja, om det er det du lurer på. (Selv om E8X strengt tatt skal ha ET40+). Om de vil kle bilen er opp til øyet som ser.
×
×
 • Create New...