*MrB*

Members
 • Content Count

  1456
 • Joined

 • Last visited

About *MrB*

 • Rank
  Brigader
 • Birthday 08/14/1979

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Vestlandet
 • Kjøretøy
  Div BMW

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. *MrB*

  Anbefalt rust/understell behandling

  Fluidfilm er bra det. Har det på E60'en, og det sitter godt selv om jeg spyler ganske flittig. Det er billig (ca halv pris av tectyl), og man kan legge det utenpå begynnende overflaterust. Ulempen er at det lukter, og er minst like grisete som de andre produktene. Kanskje verre. Vet ikke med tectyl, men dinitrol kan sprekke opp over tid om man ikke etterbehandler, og da er man jo verre stilt enn man var i utgangspunktet.
 2. *MrB*

  e39 m5 problemer

  M5 har vel en LSD som kan svikte? edit: akkurat for sen 😮
 3. Digger sånne nerdesider. Godt jobbet. Ironisk nok er den kjedeligste BMW'en min også den mest eksotiske. Under 100 stk E60 523i LCI i Norge. Kun 13 av de er blå. Rene samleobjektet jo 😄
 4. *MrB*

  Bilstein B14 og E39...for stivt!

  Min mening er at Eibach og H&R sine 30-35mm sett er vanskelige å skille i en blindtest. Begge er bra greier, så vil tro du blir fornøyd uansett.
 5. *MrB*

  Bilstein B14 og E39...for stivt!

  Jeg hadde også samme problem med B8 på E39. Hadde 2 sett, og begge røk på samme måten, etter få mil. (satt på sett nr 3 og solgte bilen like etter). Mistet litt tilliten til Bilstein etter det. Synes de fungerte rimelig bra de få milene de faktisk virket da. Joda, de var stive, men det var mest på stygge asfaltskjøter og generelt dårlig vei man merket det. Ellers er originale m-dempere og Eibach eller H&R en bra løsning. Kjører OE m-sport dempere og H&R på E60 nå, og det er helt supert.
 6. *MrB*

  Skjeve bremseskiver, bytter ofte

  Har ikke hatt trøbbel med mine Zimmermannskiver ennå. De har riktignok bare rullet ca 3000km foreløpig da. Byttet casterstag og bærearmer med powerflex i samme slengen, og bilen oppleves som bedre enn ny i skrivende stund.
 7. *MrB*

  BMW e92

  Med tanke på feil og kvalitet er det større spenn mellom motorvariantene enn for de forskjellige årgangene. N47 og N43 har sine svakheter, og ville sjekket disse ekstra om du vurderte en slik. Selve E9X-modellen er noe av det bedre BMW har produsert kvalitetsmessig. Relativt lite elektronikkfeil, og meget bra i forhold til rust. Noen modeller har ikke i-drive, og dette er viktig for enkelte. For E90/91 er det ganske stor forskjell i utseende på de eldste og LCI. LCI ser mye friskere ut etter min mening. For E92/93 var forskjellene mye mindre. Jeg hadde en E92 325i fra 2008. Det var en kjempebil som jeg ikke hadde noen som helst problemer med. Kjøpte den pga utseende, ønske om sekser, og gunstige avgifter den gangen. Flott 3-liters motor som gikk ganske bra. Hvilken motor og pris så du for deg?
 8. *MrB*

  Ettermontering av elektrisk svingbart hengerfeste

  Ingen erfaring, men: Selve krokmonteringen er ikke veldig forskjellig, da hele bakbjelken må byttes uansett. Man må imidlertid ha strøm til motoren, samt trekke kabel opp til knapp i bagasjerommet også, om man går for svingbart, så totalt sett blir det litt mer omfattende. I tillegg er det svingbare betydelig dyrere i innkjøp og mer plasskrevende. Vet ikke hvordan det er med F3X, men E6X kunne ikke kombinere m-fanger og svingbart pga nettopp plass. Svingbart er flott, men tror jeg hadde tatt til takke med avtagbart om jeg skulle ettermontert. Fungerer fint det og.
 9. *MrB*

  BMW 5 serie tre barn

  Barn tar mye mer plass enn voksne. Verst er det med store, bakovervendte stoler, men også puter er plasskrevende, og vanskeligere å plassere enn en voksen rumpe.
 10. *MrB*

  BMW 5 serie tre barn

  Det er ganske få vanlige personbiler som har flatt baksete. De fleste har en bul i midten, og atpåtil kort avstand mellom isofixfestene på hver side. Det siste der er ganske viktig også, for det bestemmer hvor langt ut du får det ene barnesetet som er bakovervendt. Selv i F15, som jeg opplever som bredere bak enn F11, har disse vel langt inn mot midten. F31 er helt håpløs. har man 2 stoler der er det ikke plass til noe mer enn en liten veske i midten. F11 kan dra 2 tonn mener jeg. F34 ligger lavere. Rundt 16-1700kg. (F15 kan dra over 2,5 tonn). Mulig G30 har 3 isofixfester som opsjon, men det er/var i hvertfall ikke standard, ettersom jeg ikke har sett det i noen biler.
 11. *MrB*

  Fordeler/ulemper med spacere?

  Sålenge du spacer deg ut til riktig ET, så betyr det ikke noe for hjullager i hvertfall. Og sålenge felgen har riktig senterhull skal du være rimelig uheldig om noe skal knekke. Boltene inngrep er likt uansett, men bøyemomentet blir litt høyere ved akselerasjon, sving og spesielt brems. Men uten å ha regnet/tenkt å regne på det tror jeg ikke det utgjør allverden. Er boltene gjort opp med 150Nm, så har de en kraft på drøye 600kg hver (M12). Altså holdes felgen på plass (og spaceren i klem samt hjulet sentrert) med ca 3 tonn pr hjul. Da blir det hele ganske rigid og motstandsdyktig mot moment og skjærkrefter relativt uavhengig sv spacere.
 12. Fikk endelig tid til litt polering.
 13. *MrB*

  Kjøpe E61, trenger sårt hjelp

  Nåja. 520i blir fort litt spinkelt ja, både med M54 og N43 (om disse kom i E61 overhodet). men sene versjoner (N53) av 523i og 525i fungerer kjempefint, selv om de må ha turtall for å levere. De er relativt feilfrie, de går godt nok (525i og 525d er temmelig jevnbyrdige. Samme med 523i og 520d), og har langt mer harmonisk gange enn dieselmodellene, inkl M57. Joda. de bruker mer enn tilsvarende dieselmodeller, men de er slett ikke ille. På landeveiskjøring klarer man fint under 0,7 uten å drepe kjøregleden helt. Umulig å bli kvitt er de heller ikke. Avhengig av preferanser, bruksmønster og evt bosted ville jeg kikket på sene utgaver av 523i, 525i, 525d og 530d (Evt 530i, men den er ganske sjelden). Ingen av disse 4(5) er dårlige valg. Ellers er det ledningsbrudd i bakluke, defekt panoramatak og nivåregulering bak som er de vanligste dyre feilene en E61-eier kan støte på.
 14. G20/G21 ser jo tålig bra ut. Ikke like bra som F30/31, men godkjent ut fra hva som ellers er pumpet ut fra Munchen i det siste. Men.... Det er jo egentlig en 5-serie. Ikke bare i fysiske mål, men hele designet. Den ser for "tung" ut til å være en 3-serie. Sånn sett lå veien åpen for at 1-serien skulle ta over det gamle 3-seriehegemoniet, men det var før F40 kom. En lav X2 med fwd.....
 15. *MrB*

  BMW 330e 2020

  Din egen økonomi har du vel best oversikt over selv, og vet sånn sett hvor mye du kan/ønsker å bruke på bil. 330e 2020 er garantert en kjempebil innenfor flere bruksområder. Jeg har selv F30 330e, og den fungerer ypperlig til vår bruk. Med 4-5 mil reell rekkevidde (ca 1-1,5 mil mer enn meg) så vil mange kunne kjøre bortimot 100% på eldrift. På langtur går de også ganske billig. 0,5 er absolutt oppnåelig. Men å legge på utstyr senere er dyrt. Skal du kjøpe bilen helt ny, ville jeg puttet på så mye som mulig av det som er viktig for deg. Det øker engangsprisen, men blir billigere totalt sett. Regn med at bilen vil få en del verditap.Og sjekk forsikring. Dette er en bil godt over snittet for en 20-åring, både mtp verdi og ytelse.