*MrB*

Members
 • Content Count

  1510
 • Joined

 • Last visited

About *MrB*

 • Rank
  Generalmajor
 • Birthday 08/14/1979

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Vestlandet
 • Kjøretøy
  Div BMW

Recent Profile Visitors

1432 profile views
 1. Vær glad du ikke har TRX-hjul.... 205/65-15 er alternativ dimensjon fra fabrikk, og nærmest det du har. Men for all del.det går jo fint med 60-profil også. Det er innenfor 5%, men det "fyller" jo litt mindre i hjulhusene. Regner med det ikke er den bredeste felgen, dette. 7'' eller der omkring? Såkalte midrange+ dekk holder i bøttevis på en slik bil. Vredestein, Falken, Kumho, for å nevne noen. De er gode, støysvake , og runde. Dunlop er ikke de dyreste, men de 3 andre du nevner er jo ganske kostbare. Men det er det jo din egen magefølelse som må avgjøre hvor mye du skal legge ut.
 2. *MrB*

  F11 sporer

  225 på 8" felg går helt fint, og endring i omkrets er godt innenfor for 225/50-18. Men kanskje ikke allverdens utvalg?
 3. *MrB*

  F11 sporer

  FK510 virker å være veldig bra mot sporing. Hadde FK453 i samme dim på samme bil tidligere, og der sporet det litt på dårlig vei. 510 er praktisk talt sporingsfri uansett underlag. 245/35-19 på E60. Cinturato P7 har jeg kjørt på E36 for noen år siden. Det var gode dekk, men jeg husker de sporte litt, og det var med moderate 205/55-16. RFT forverrer sporing uansett merke, dessverre.
 4. *MrB*

  Marius2002s F45 225xe M-Sport

  Er ikke alltid man er i en situasjon der blinklyset går av av seg selv når man skulle ønske. Med mekanisk hendel er det lett å gjøre manuelt. Med elektronisk er det lettere å blinke motsatt vei om man ikke har teknikken helt inne. Sorry Saltkjelen. Jeg er enig med deg i mye, men ikke dette 😊
 5. *MrB*

  Marius2002s F45 225xe M-Sport

  Litt sidesprang i en tråd som handler om noe helt annet, men.... Synes ærlig talt ikke de mekaniske hendlene i min F30 virker mer eller mindre simple enn f.eks. de elektroniske i min lett tilårskomne E60. (Eller de mekaniske i min enda mer tilårskomne E39). Poenget med mekanisk betjening er at man skal kunne betjene de (og finne posisjonen) uten å ta oppmerksomheten bort fra veien. Derfor er mekaniske hendler (og knapper/skruknotter) optimalt, selv om det er alt annet enn fancy. Tesla har tatt den helt ut, og har nesten alt på touchskjerm. Sett ut fra et trafikksikkerhetsperspektiv er det fullstendig hjernedødt. (Men der er jo målet at bilene skal kjøre selv etterhvert, så da spiller det gjerne ikke noen rolle lenger).
 6. *MrB*

  Marius2002s F45 225xe M-Sport

  Litt pussig diskusjon.... Husker at det var litt oppstandelse den gangen BMW (m.fl) gikk bort fra de mekaniske hendlene. (De forsvant med E46, E39 og E38 for BMW sin del). Touch-hendler var lite intuitive, og folk blinket i hytt og pine for å spaken i null igjen. Et av argumentene mot den gangen var sågar at touchhendlene hadde dårlig kvalitetsfølelse. Nå har imidlertid alle vent seg til de, og da blir det bråk når BMW går tilbake. Ikke at jeg har så sterke meninger om dette, men om jeg må ta et valg, så må jeg si at jeg foretrekker de mekaniske. (Har mye erfaring med begge deler). De har flere fordeler enn ulemper etter min mening. Det eneste argumentet jeg delvis kan kjøpe er at de ikke går til nullstilling når bilen stoppes, og dermed risikerer man at viskerne går ved neste oppstart, f.eks på frossen eller snødekt rute. At man må ta spaken to hakk ned for å sveipe manuelt plager meg ikke. Behovet for dette er minimalt til ikke-eksisterende når den allerede står med aktiv regnsensor. Forøvrig: Fint eksemplar av klassens beste og fineste bil. Slett ingen dum bruksbil dette, selv om den jo mangler litt "BMW-DNA".
 7. *MrB*

  Den store finn.no tråden.

  Ja, lurer på om man må legge ut enten regnr eller chassisnr på bilannonser på finn nå, hvilket i såfall er bra. De fleste som er i markedet for en slik bil vet gjerne hva de skal sjekke også. Det bør likevel opplyses om vesentlige ting (som f.eks at bilen er bygget om) i annonsetekst. Noe annet fremstår som uryddig. Denne fremsto som en pent priset originalbil helt til jeg sjekket regnr.
 8. *MrB*

  Den store finn.no tråden.

  Kjenner ikke butikken, men det burde vært opplyst om at bilen ikke er original. https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=172071245
 9. Ser bedre ut i bevegelse. Må si konseptet overrasket positivt.
 10. *MrB*

  Ny reservernøkkel

  Det finnes låsesmeder som kan flytte over skall og elektronikk til ny nøkkel, og file denne i hht den gamle. Da får du også nye knapper. Men det betinger jo at du har en sliten (men fungerende) nøkkel du vil friske opp, og du får jo ikke flere nøkler av dette. Det betinger også at elektronikken funker. Koster ca 500. Skal du ha ekstranøkkel, så bestiller du bare hos BMW, Koed eller GS med vognkortet og legitimasjon ja. Koster vel 2-2500 for denne typen nøkler.
 11. Et ørlite tørt og saltfritt vindu her i vest, så da kunne vinterdvalen få et avbrekk.
 12. *MrB*

  Evopowers tråd - felgvask

  FK510 er et stort sprang opp i forhold til FK453. FK510 er ca lik på støy og grep (dvs absolutt bra nok), men føles mer presis, og de sporer også mindre. Videre er de langt mer slitesterke. Jeg har kjørt begge deler i samme dimensjon, på samme bilen. FK510 er mye dekk for pengene. Michelin PS/PSS synes jeg støyer de gangene jeg sitter i en bil med slike, men jeg har aldri hatt det på mine egne biler. Koster mer også. Supre dekk på alle andre områder da.
 13. Ja, jeg vet, men den XTRONS-spilleren skal være kompatibel med det også. Riktignok med en ekstra kabelpakke.
 14. Synes ikke denne skiller seg nevneverdig visuelt fra den originale 16:9 skjermen man kunne få i E39. Og det er nettopp derfor den vurderes, som alternativ til en 4:3 skjerm og kassettspiller, som kanskje er tidsriktig, men ikke særlig tidløs. Men ja. Det er en av flere løsninger jeg ser på. Har også DSP.
 15. Mye snakk om CIC og CCC her, og har selv fått montert Kufatec i E60 med CCC, som fungerer bra etter min mening. Monterte antenne i bakruten, og har god dekning. Men noen som har montert skreddersyde spillere i eldre modeller, som E39? Ser jo at det finnes diverse produkter, som bla Dynavin (muligens ikke med DAB dog), men kvaliteten er visst ikke allverden. Ser at (for meg) ukjente XTRONS lager skreddersydde spillere til mange bilmodeller, og disse støtter også DAB+, virker det som. Kinaprodukt, men i følge div Youtube-anmeldelser virker det å være bra greier. Noen her som har testet? Ikke noe røverkjøp, men om det funker så bra som oppgitt så.... https://www.cinema-shop.no/xtrons-pa7939bip.html?gclid=EAIaIQobChMIt6js3s3L5wIVQZSyCh2c5QyEEAQYAyABEgJQffD_BwE#fancy-zoom-gallery-image-1