Jump to content

*MrB*

Members
 • Posts

  1816
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by *MrB*

 1. Alle biler jeg har jobbet på, har hatt litt småkrøkkete tilkomst til indre endeledd, om du ikke har bilen på bukk. På den annen side. Det er også ganske vanlig at indre og ytre sitter ekstremt godt sammen.
 2. Jeg monterte de 10mm H&R spacerne som er linket til over på M5'en i sommer. Synes de virket å holde veldig bra kvalitet. Lite gods i senteret akkurat i overgangen fra originalt senter ja, men perfekt passform, og så er det jo ikke her lasten skal taes under kjøring. Jeg hadde samme skepsis som deg til spacere uten sentrering (mindre enn 10mm), men utover litt krøkkete montering av hjul, så tror jeg egentlig ikke det har noe å si.
 3. Den selges som en outletbil, til noe som virker å være en ganske så gunstig pris. Det ligger i kortene at risikoen da i større grad flyttes over på kjøper. Som nevnt over, ville jeg nok kalkulert inn registerbytte og evt CP4-pumpe i regnestykket, og så vurdert om økonomien fortsatt holder vann i forhold til sammenlignbare biler på finn. Bilen ellers er jo en driftssikker og flott sak.
 4. Tidenes flotteste sedankarosseri, hvilket blir ekstra tydelig med denne fargen. Gratulerer med flott eksemplar.
 5. *MrB*

  E90 325i

  Imponerende arbeid. Men hva har denne bilen vært igjennom før? Jeg har hatt E9X før, og var regelmessig under og fulgte med. Den ble aldri noe i nærheten av dette. Traversen ble litt brun i kantene etter hvert, men karosseriet virket å holde seg bra.
 6. Ble jammen en liten værluke til bonustur i går. Klarte det neeeesten uten å få regndråper på seg. Ble bare ca 1500km i år. satser på mer til neste år. Er jo knapt innkjørt:
 7. N43 eller N46-motor? N43 antar jeg. NOx og Lambdasensorer vil normalt ikke gi motorlampe. Selv kjørte jeg med defekt NOx-sensor i nesten ett år uten problemer. Men disse ryker gjerne etter på rundt 150000km, så om din bil har km-stand ca der eller over, så kan det jo være på sin plass å bytte de uansett. (NOx-sensoren koster litt da). Evt kan det være luftlekkasje etter LMM, eller en dyse som slipper igjennom for mye på rekke 2, og lager krøll. Umulig å si på sparket.
 8. Her 2 momentnøkler fra Biltema. En 3/8" (5-30Nm) og en 1/2" (40-210Nm). Synes begge har fungert fint sålenge jeg har hatt de. Mest fornøyd med den lille faktisk. Husker du å ta ut fjærspennet etter bruk, så bør de holde lenge, selv om du kjøper billig typ Biltema, Clas Ohlson, Jula osv.
 9. 325i N52 kom visstnok som 3.0 i land som aldri innførte N53 i 2008'ish, Ellers stemmer det. Har han en europeisk 325i med N52, så er det 2.5, med de konsekvensene det måtte ha for legningen.
 10. ....og over tid. Altså ingen enkelthendelse. På den andre siden er dette en ekstremt enkel bot å unngå. Bare la være å tukle med et offentlig dokument utenfor tillate rammer.
 11. Har ikke inntrykk av at så mange er aktivt imot de sorte merkene. Det største "splittelsen" er vel mellom de som mener det er tøft, og de som ikke ser vitsen. Jeg tilhører sistnevnte, uten at jeg dermed vil si at jeg heller er aktivt imot. Har egentlig aldri brydd meg overhodet. Ser jeg en bil med sorte merker reagerer jeg i verste fall med et lett skuldertrekk. Når myndighetene nå vedtar at merkene kvalifiserer til 3000 i forelegg, synes jeg likevel ikke at det er en urimelig bøtesats sammenlignet med andre forseelser, som @E.C. har beskrevet greit tidligere.
 12. Hjemmelakket frontleppe. Tenkte som Jeremy Clarkson: «How hard can it be?»
 13. Om selve sensoren er sjekket ut av ligningen: Standardsvaret på nett er vel å kalibrere rattvinkelsensor. Ellers er det ikke helt uvanlig at selve DSC-enheten begynner å svikte. Den sitter plassert like over eksosmanifold, og utsettes for mye varme, som kan påvirke kretskortet. Typisk feilsymptom er det du beskriver. Det finnes firma som reparerer disse. Men dette er bare innspill. Å bytte deler uten en plan blir fort kostbart.
 14. Har sett at skiven kan ruste litt, men dette var mye for å være en så ny bil.
 15. Har ikke gjort dette selv, men om felgene er fysisk merket med delenr, så bør det være en smal sak å få noen form for dokumentasjon på at dette var originalt tilbehør til E39? Dersom BMW skulle uttale seg, så vil jeg tippe de bare henviser til dette (ETK).
 16. *MrB*

  Mangler DAB

  Jeg har Kufatec på CiC i E60. Fungerer greit det. Vet ikke hvordan Mobridge er i forhold, men den fungerer vel på noenlunde samme måten. (Kufatec bruker CD-porten. Mulig Mobridge bruker noe annet). Det ligger en egen DAB-tråd her. Du finner nok svar på mye der:
 17. Ikke akkurat Bergens jevneste gater du har rotet deg inn i der 😄
 18. Bra DIY 👍 Jeg har opplevd det samme som deg med det gromme fjærverktøyet til Biltema: At det havner i klem når spennet taes ut. Jeg løste det ved å ta med hele fjærskålen i presset. Da var det akkurat nok plass mellom fjærskål og topplager til å komme seg fri etterpå.
 19. Du kan kjøpe en Supersprint bakpotte, som skjøtes på det originale anlegget ca ved bakaksel. Men ja. Det koster fort 7-10k likevel. Gir litt mer lyd og finere endestusser, men ikke så mye lyd som fjerning av bakpotte eller montering av komplett anlegg hele veien. Vær forøvrig obs på at fjerning av bakpotte kan gi deg en irriterende resonans.
 20. Du trenger ikke TÜV om anlegget er komplett/intakt og innenfor støykrav. Men når du spør, så snakker vi komponenter av kjente merker som f.eks. Supersprint og Eisenmann. Jeg har hatt flere biler med såkalt sportseksos, av forskjellige merker, og har aldri fått noen spørsmål.
 21. Mener å huske at E46 har bakre og midtre potte i ett stykke. Du kan i såfall kjøpe ny bakpotte løst (originalt) og få med en skjøtehylse. Evt må det sveises.
 22. Vurdering av modifisert eksosanlegg er en subjektiv sak på teknisk kontroll. I praksis vil et effektanlegg bli godkjent om det er innenfor støykravene. Såkalt "muffler delete" vil imidlertid fort kunne bli slått ned på, da det åpenbart vil mangle bakerste potte. Du kan evt skjule det ved å lage en "dummypotte" utenpå røret. Svendsen Eksos fikser det anlegget du vil ha (innenfor rimelighetens grenser), men ser ikke ut som de er i Stavanger.
 23. Fin historie og flott bil. For meg som har E60 som bruksbil, er det nesten litt rart å lese om andre som har det som ren nostalgibil. Om E60 blir klassiker på nivå med E39 og bakover, er nok litt tidlig å si. Men den vil nok ha sine venner. Den er analog «nok», og er vel et av Bangles design som har tålt tidens tann best, vil jeg si.
×
×
 • Create New...