Jump to content

*MrB*

Members
 • Posts

  1955
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by *MrB*

 1. N52B25 finnes vel i 2 effektversjoner på våre kanter. 177hk og 218 hk. Den svakeste har ingen DISA (1-stegs), mens den sterkeste har 1 (2-stegs). N52B30 har imidlertid 2 DISA (3-stegs), og det innsuget passer fysisk, men krever litt programmering, samt muligens ekstra kabler) for å fungere. (Utenfor min kompetanse). I teorien skal man få mer effekt med N52B30-innsug og rett programmering av dette, men jeg har ikke så mye mer info enn det. Står litt her da: https://bmwtuning.co/n52-intake-manifold-upgrade-guide/
 2. Nettopp. Det er ingen upris om det er gjort skikkelig. Det så imidlertid ut som det hadde gått litt fort i dette tilfellet.
 3. Betalte du 14k for lakkpleie, så vil jeg si du har grunn til å være litt misfornøyd. Til en sånn pris bør det være strøkent. Er en drittjobb å fjerne produktrester i skjøter og slikt, og det er ikke alltid jeg er like nøye når jeg tar mine egne biler, men til en sånn pris bør det være inkludert. Synes egentlig ikke lakken på min E60 er så ille å jobbe med. den er nok av det harde slaget, men langtfra umulig. Har 2 katter selv, men de holder seg unna bilene stort sett. Og garasjen er musefri. Edit: Er ganske kjekt å få til bilpleie selv. Her er m5'en etter kun ett pass. Den var så full av vaskestriper at det var helt krise.
 4. De felgene der ville jeg faktisk beholdt, men det var kanskje ikke svaret du ville ha. Sorte felger har jeg aldri forstått meg på.
 5. Det hender jeg tar en ekstra runde med metallpartikkelfjerner etter håndvasken også, men det vurderes der og da. Så jeg er ikke uenig med deg. Clay er "nesten" et must før polering, men det kommer an på hvor ille bilen er. Mine egne biler klarer jeg stort sett å holde bra og "nuppefri" hele tiden, men skal jeg ta noen andre sin, så kan jeg ikke huske at jeg har kommet utenom.
 6. Det er få produkter som er direkte dårlige, så det er begrenset hvor feil du kan tråkke. Det er mange gode tips som nevnes over, men det kan bli litt overveldende for en nybegynner. Prøver å sette opp litt mer steg for steg aktivitet om du skal ta vårvasken litt grundig. Så er det jo mange av de tipsene over som går inn i de respektive kategoriene: -Avfetting og felgrens -Forvask med skumkanon. (Kan kombineres med punkt over) -spyl av med høytrykk -Gjenta begge punkter om bilen er veldig ille. Evt da med noe som tar metallpartikkler fra lakk også. -spyl av igjen. -Berøringsvask med såpe og vaskehanske. -Clay ved behov -Polering/korrigering med (DA-)maskin og polish med slipe (cut) effekt Her kan det være aktuelt med flere steg, med gradvis finere pute/middel om lakken er veldig ille. Grove produkter etterlater kjørespor som man igjen må fjerne med finere produkter. -voks og evt sealer
 7. Brannfakkel rundt US E36 M3 fra Hagerty:
 8. E60, E87 og spesielt E65 var radikale, og E65 er fortsatt ingen favoritt hos meg. Men selv de beholdt elementer av BMW-identitet. E65 > G70 med enorm margin for min del.
 9. Jeg er langt på vei enig. Jeg har i liten grad lyst på noen ny BMW i dag. Men jeg sliter også med å se alternativene. Dagens biler fremstår i stor grad som pregløse og ihjeldesignede dusinvarer. Dette er nytt for meg. Som bilidiot har jeg alltid kjent suget mot de nye modellene til favorittmerkene, og ser for meg en av disse som min neste bil. Men ikke nå lenger. Bil er nå bare en steril stålkloss som skal frakte meg fra A til B, og jeg kan nesten kjøpe hvilket som helst merke, da bilen uansett ikke gir entusiasten i meg noe. Men når det er sagt: I en verden full av dårlig bildesign, er BMW blant de svakeste for tiden. G29 er en av stadig færre modeller som holder seg bra, men selv der var forgjengerne (spesielt E85) bedre.
 10. Fiat Multipla, Ssangyoung Rodius og Nissan Juke hadde jo også design folk snakket om, så det er ikke så vanskelig å oppnå. Bare lag bilen stygg nok, så er man i mål. Å kombinere merkeidentitet med nyskapning i en pakke som fenger gamle og nye kunder, derimot. Det er ikke så lett. Det ligger bunkevis med videoer ute som forklarer i detalj hvorfor BMW-designet er så dårlig, og det er i seg selv et tegn på hvor langt ute i offside BMW er for tiden. Dette er nemlig ikke begrenset til bare subjektiv sutring fra gamle purister. Dette er en målbar kvalitetsteduksjon som er ganske så dramatisk. Jeg kjenner ikke til at begrepet «Få folk til å snakke om BMW/design» er noe som verserer internt i BMW AG, men det høres jo mest ut som en hul konsulentfloskel, som vel egentlig kan tolkes akkurat dit man selv vil. BMW sine salgstall imponerer ikke i de gamle markedene, men reddes av Asia, så kundemassen har vel sånn sett svart på dette allerede.
 11. At bilen ser bedre ut i farger som toner ned linjeføringen er vel ikke akkurat noe kompliment. Man skal være temmelig altetende for å kunne anse dette som et godt design. Kineserne kommer imidlertid til å elske den, og det er jo tross alt de den er laget for.
 12. Bra det ordnet seg. Og flott at du oppdaterer tråden når problemet er løst. Det øker verdien for andre som søker opp denne tråden senere.
 13. Ja, de første utgavene, med minst batteri, begynner å bli billige. Synd de ikke hadde hengerfeste. Da kunne jeg faktisk byttet ut E60-sliteren
 14. Så bildet ja. Og feilkoden tyder på at det er intern feil i sensoren, men helt sikker er det jo vanskelig å bli. Alternativet er at sensoren virker, men får opp reell feil på kamposisjon. Altså register ute av sync. og det bør man ikke kjøre med. Jeg tror imidlertid det ville gitt en annen feilkode på samme enhet (om avviket ble stort nok, men fortsatt innenfor grensen for at motoren faktisk går). Men det er det andre på dette foraet som kan mer om enn meg. Generelt har mange sensorer og moduler et utvalg av potensielle feilkoder. Det kan være signalfeil internt i enheten, men det kan også være at den måler riktig, men får opp avvikende verdier pga noe annet som har sviktet. I ditt tilfelle tror jeg som sagt mest på det første. Du har vel forøvrig ikke tatt full diagnose, men har lest ut feilkoder.
 15. Er vel kne-airbag. Har ikke europeiske biler dette? Uansett var det en rar lokasjon. Er vant med å bare vippe ut et lokk i motorrommet.
 16. Er det bare signalfeil på kamsensor, kan du fint kjøre.
 17. Hæ? Må man bort med airbagen for å komme til kupefiltrene? Ikke at det er en kjempejobb, men føler ikke akkurat at verden går fremover når jeg ser slike løsninger....
 18. Synes ikke X7 var særlig elegant i utgangspunktet, da den alt da hadde en del rotete elementer i fronten, samt for stor grill. (Vel. Alt er relativt. Etter dagens standard er jo grillen direkte puslete). Men jammen klarte de å lage den enda verre i LCI 😞
 19. For original, og ikke-M-bil, så vil det ikke passe mot fangeren i hvertfall. Touring har utsparing i fanger, og utblås rett bakover, mens sedan har ingen utsparring, og utblås som er buet ned mot bakken.
 20. Vet jeg banner i kirken, men E90 M3 har jeg aldri hatt sansen for. E92-stylingen sitter liksom ikke skikkelig på E90-karosseriet, synes jeg. Lettvint løsning fra BMW. Er vel vegetasjon eller maltraktert beskyttelsesplate vi ser under bilen der. Gir kjempebra inntrykk….
 21. Veldig skudd fra hoften her, men er du sikker på at resten av casterstaget er ok? Hvis indre foring er skadet, så betyr det at hele staget tatt en stor aksial last idet du traff hullet i veien. Dersom dette har medført at staget er strekt med noen mm, så vil det igjen kunne føre til at hele hjulet ørlite lenger bak enn det skal, men fortsatt med spissing og camber innenfor grenseverdiene (Vet ikke hvordan casterstaget er på xDrive, så forutsetter at det er som jeg er vant til, med en buet form, og står på skrå fremover mot travers). Edit: Altså mye det samme som @Otis skrev.
 22. Var hos Jæger ifm litt småting på konebilen. Satt i loungen og ventet, og kunne ikke unngå å plukke opp litt av det selgerne snakket om på telefon. Det gikk mye i kunder som ventet på i4 og iX, stengte fabrikker, delemangler osv. Kan ikke bare være kjekt å være nybilselger i disse tider, selv om selve salget går bra. De hadde forøvrig en i4 inne i butiken i Brooklyn Grey. Den fargen var mye finere enn jeg hadde forestilt meg. Utenfor sto en demobil i frozen portimao. Den var ikke noe fin. Vanlig portimao er langt finere. Kan forøvrig bekrefte at bilene er relativt høye, etter å ha sett de på nært hold, men ikke så høye som noen av de som er avbildet på forrige side. Der vil jeg anta det er en form for transportmodus ja.
×
×
 • Create New...