Jump to content

Mr. Erling

Members
 • Content Count

  653
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Mr. Erling

 1. ja dette er Bilia Furubakken 'Noe' sier meg at disse 4-hjulstrekkerne er litt mer følsomme enn bakhjulsdrift. Var slik også på en S6 Quattro jeg eide i ''hine-hårde-dager''. Her er bilde (+ en dårlig hjemmelaget videosnutt helt nederst her hvor du ser min hund ligge i boksen) av ''hundeboksen'' kalt ''pet gear'' Her er link + video av produsent: NB; 3 størrelser. Tror jeg har medium? De ni video ser ut som large. Kjøpte den for 6 år siden. Men, det kryr av tilbud der ute. Se bare her når jeg skrev inn ''pet gear'' : https://www.google.com/search?q=pet+gear+larg
 2. Angående den uoppfordrede 4-hjuls kontrollen, som verkstedet tok, hvor de oppdaget at bilen trengte justering. ( se video) Ikke vet jeg, for jeg er sikkert alt for naiv og godtroende, og glem ikke at innbilningskraften er stor 😉 , men på meg virker det som om bilen endelig(..) går på ''skinner''!" Det var ''noe'' som ikke var helt 100% på retningsstabiliteten før. Det betyr at det var bra at verkstedet sjekket dette. De vet nok svakhetene med 4-hjuls trekket, noe dere som har lest mine tidligere innlegg, vet at jeg ikke liker. Jeg er svoren ''old school'' og tilhenger bakhjulsdre
 3. Reparasjon av anlegget ble vellykket, men dyrt. Deilig å ha klima A/C anlegget i ''ship shape'' igjen. (Har en liten ''skjødehund'' ( rasen Affenpincher) i en egen spesialkonstruert hundeboks i kupee for bil i baksete. Boksen er bl.a. konstruert for å feste til sikkerhetssele, og hindre event. smuss trenge ut i kupeen. Nå har hun sluttet ''å puste & pese' 'tungt på tur med bilen. Luften er blitt til å leve med.)
 4. Interessant å se, @Fredrik 90. Husker godt rustperlene på bakluka, skjult bak skiltet, på min F10. Hvordan oppdaget du dette?
 5. Sitter her og ''myser'' litt på diverse tråder. Denne tråden her til @awt her er fasinerende. Fasinerende fordi jeg får det ikke inn i min tjukke treskalle at årets model er produsert 1 år før. Merkelig.... Her er min 6 serie. lagd mai 2015, men er en 2016 model.. .hm....
 6. @FredrikE24Jeg fikk vedlagt målingene i januar og da var alt ''grønt'' Tipper at denne måling vil vise rødt? @Fredrik 90Jeg er enig, det var derfor jeg skrev det slik ( uoppfordret). Men jeg skrev også at de har erfaring med xDrive og vet nok svakhet på dette. Jeg vil jo få kopi av målingene, og jeg har vanskelig for å tro at de forfalskes kun for å tjene noen kroner.
 7. Er det ikke artig med disse videologgene til Billia? Dessverre er de forbundet med kostnader da......😒
 8. Bilen var på EU Control og service i januar og alt var ok. (det fins en egen video på side 5 om det). Blant annet sjekket de da 4-hjuls status, og alt var innenfor godkjente normer (piggfri dekk, standard hjulstørrelse) Men de er åpenbart erfarne på Billia Høvik med 4-hjuls trekk på BMW (en driftsform jeg ikke liker, foretrekker bakhjulsdrift), for da jeg kom med min skadete AC ( innlegget rett over her) sjekket de uoppfordret på nytt 4-hjuls status. Nå med sommer dekk og påviste behov for justering. (står på standard 19'' hjul). Og her er dommen i linken til kr. 2k. c4b11aed
 9. AC / Klimaanlegget sviktet på gloheit tur til Rjukan / Gaustatoppen i helgen. Trodde det kun var oppbrukt ''gass'', men dessverre viste det seg at stensprut hadde skadet radiator til AC anlegget. Jeg bruker Billia Høvik og her er dommen de kom med: ''AC radiator må skiftes samtidig med ac service for å få dette i ordren''. Koster ca. 13k. En hel dags arbeide. 5afe7908-1610-463b-a6ed-534ac63ba6ca.mp4
 10. Veldig overrasket over bykjørings forbruket på min 6 series. - Snaue 1,5 liter på milen😀 T/r Drammen - Eidsvoll ca. 1 liter (snaue) på milen og da gikk turen opp fra Drammen til Eidsvoll på svingete, opp-og-ned veier. Dvs. Lier dalen, Jevnaker, Jaren og over Lunner høgda ned til Eidsvoll verk. Retur motorvei var motor innstilt på 'Eco Pro' , dvs. mest mulig økonomisk kjøring. På vedlagte YouTube snutt, ser du et eksempel på det. (EcoPro starter på 0:55 tidspunkt).
 11. Rett under literen på mila. Da har du vert snill på gassen ? Takk for flotte bilder - brev
 12. 2016 modell med komplett M-sport S337 M Sport ''pakke'' (understell, bremser og styring)S710 M skinn ratt og annet interiør utstyr.S715 M aerodynamisk ''pakke''.
 13. @Fredrik 90 Du har jo et firma i din nærhet: Bennys Car Detailing
 14. Reidar Talset har jeg grunnlag til å gi god reklame! Brukt han i 6-7 år nå. Men, han har begynt i 'Merhebia Finest' og der overlot han interiør jobben til en kollega. Ikke vet jeg hvorfor, for jeg hadde gjort avtale med at Reidar skulle ta bilen.
 15. Fin bil! likte å høre om hvordan du fikk tak i den og alle bildene dine.
 16. BMW har vert svært heldige med utforming og bruk at materialer til dette dashboard / interiør. - kort og godt vakkert! - NB. overgangen fra girkasse til dashbordet Kalles i flg. reklamen: ''Individuell komplett skin / lær / platinum / svart pianolakk (ZBC8), samt individuell tak trekk Alcantara''. (dette låt nesten som gresk for meg). Interiøret ble nesten som nytt Sårt trengt produkter til svært tørt skinn i baksete. Tror ikke noen har sittet bak der, for det er trangt.
 17. Hei, bilen har vært på ''Spa'' , som ''Merhebia Finest'', bilpleie firmaet kaller det i disse dager. Jobben som tok 5 dager var: - 1 stegs polering m/Kamikaze Zipang - Interiør m/rens og impregnering av seter - Alle inn/utv. glass overflater ( inkl. glass taket )behandlet Kompetente bilpleier Reidar Talset, som jeg har brukt årlig i 7 år nå trur eg, har avsluttet sitt enkeltmanns foretak og sluttet seg til teamet på ''Merhebia Finest'' Derfor står det Merhebia på skiltet.
 18. Hvilke biler @Fredrik 90? Det begynte med min første 4-hjuls trekker, som dessverre også var automat. - Audi S6 Avant fra 1996. Gudommelig fremdrift, men super lumsk og slapp uten varsel. Kjørte ut 2 ganger. Null kontroll - Neste var en e39 530d Touring fra 1999... Da hadde jeg lært. Aldri mer 4-hjulstrekk. Denne var ren bakhjulsdrift, men hadde automat. Skrekk opplevelse av å ikke ha en clutch, som jeg var opplært til på 70 tallet, å trykke inn for d a å rette opp bilen. - Og slik har det vert siden Får ikke tak i gode biler lengre som gir meg ''analog'' kjøre følelse (ref.
 19. Presis @Fredrik Super forklaring 😁 Analog bilopplæring har jeg ikke hørt før ytret, men du forklarer så bra hva du mener. Jeg som har lært å kjøre ''analogt', som du beskriver, på 70 tallet. Jeg lærte alene på den på den brutale, harde måte (ingen mørkekjøring eller glattkjøring), hvilke naturkrefter bilen blir utsatt for, spesielt på vinterføre. Og det er det jeg snakker om, da jeg påstår: - Aldri trygg med automat kasse på vinteren!!! (3 utropstegn) For jeg vet hvor god følelse og trygt det var med en ''analog' bil ( ref. beskrivelse over), hvis du stolte på din erfaring v
 20. Jeg virkelig savner manuell girkasse Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har unngått å kjøre av veien på vinterføre opp i gjennom årene på 70- 80 og 90 tallet, bare ved å trykke inn clutchen. Etter det har det gått i automat og av og den skrekkelig 4-hjulsdrift. - Aldri trygg med automat kasse på vinteren! Spesielt ikke 4-hjuls drift. Det er verst! Der slipper bilen grepet uten varsel, og du er solgt. Hadde du hatt den gode gamle manuelle, ville du i 99% av tilfellene fått kontroll igjen Dette er nettopp grunn for at jeg vurderer en BMW ''M'' model. Dvs. ren bakhjulsdrift.
×
×
 • Create New...