Mortenej

Medlem
 • Innholdsteller

  33
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Mortenej

 • Rang
  Sersjant

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Ålesund
 • Kjøretøy
  E34 520iA, F10 525d

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Mortenej

  E34 520iA - onsdags update

  Bare kjekt Jan. Del gjerne hvordan det er på tidlige modeller. Veldig greit å vite for oss andre E34 eiere, når vi må ut på skattejakt etter dører. Dette er en av de tingene som er så vanvittig kjekt med dette forumet, at vi kan dele slikt så slipper vi å skaffe feil deler, evnt vet hva som møter oss når vi har med ulike årganger å gjøre.
 2. Mortenej

  E34 520iA - onsdags update

  Her ser du bilde av kontaktene på ledningsnettet og håndtaket: Ser at ledningsnettet i døra er datert '95, mens det ene håndtaket er '95 og det andre '97. Håper dette kan sette deg på spor av hva som må gjøres Jan.
 3. Mortenej

  E34 520iA - onsdags update

  Takker Jan kontaktene var like på mine 2, kan ta et bilde av dette i kveld.
 4. Mortenej

  E34 520iA - onsdags update

  Må bare legge ut et bilde fra helga hadde besøk og fikk dette bildet fra gårdsplassen: 3 generasjoner 5-serie på et brett:) ser tydelig familie likheten. Herlige biler alle 3, på hver sin måte, F10'n med 3 liter 6'er og drøye 200 hester i overflod for veiene her på sunnmøre, så G30 er nok mere fornuftig, 520dx passer både veien og trafikken her bedre. Blei ganske imponert når E34 skulle tilbake i garasjen, ikke verre en noen få blå, men hadde stått ute og slik så den ut, stålis på vinduene. Ganske rått vær, så gav opp å få den isfri, med skrape. Men gjett hva, nøkkelen i tenning vri rundt, og Vroom, fyra tvert, tydlig glad for å bli vekt til livet. En herlig opplevelse for en som tildaglig kjører en sliten S-max som trenger gløding både en og 2 ganger når kulda setter inn. Så var det bare å la den gå litt med varmeapparatet i gang, så fikk og bekrefta at dette virket. fikk noen meter i gata før den var trygt tilbake i garasjen. Å som jeg gleder meg til denne får tilbake skilt og kan brukes på offentlig vei.
 5. Mortenej

  E34 520iA - onsdags update

  Bildene på plass no. Har fått denne til å virke no, så bare å si fra om du trenger litt hjelp, har brukt noen kvelder på å studere dette føre jeg satte igang. Litt nervøs for at det ikke skulle virke, men gikk bra.
 6. Mortenej

  E34 520iA - onsdags update

  Hei igjen, lite har skjedd her den siste mnd, som vanlig er det hektisk på slutten av året, og lite tid til å kose seg i garasjen. Som jeg har skrevet tidligere så funker ikke låsen i førerdøra. Fikk tatt meg en tur til @oledra og plukka opp ei dør der. Fikk plukka ut dørhåndtaket av denne. Viser seg at denne også er av "feil" type. Har en mistanke om at dørhåndtaket har vært bytta tidligere på min bil, ser ut til at håndtaket som stod i bilen er produsert i 97, mens bilen e jo fra 95. Så isteden for å bruke tid på å lete opp riktig håndtak var det bare å plukke ut låsekassen av begge og begynne å bygge om så nøkkelen passer. Nederst er det som stod i min bil, mens det øverste er det som skal inn. For å få ut sylinderen måtte splinten i bakkant ut og deretter var det bare å trekke sylinderen ut. For å ungå at fjærene skulle skyve ut skivene ramle ut satte jeg i nøkkelen for å holde dem fast. Pirkete arbeid å plukke ut skive for skive før jeg satte disse tilbake i den andre sylinderen. Men her ligger de i rett rekefølge. og tilslutt nøkkelen tilbake i ny sylinder. Desverre ikke bilde av sylinderen tilbake i låsen, men var bare å dytte denne rett inn og slå på plass splinten.
 7. Flott arbeid, som alltid. Er nok dette jeg må til med på min og iløpet av vinteren så jeg får konservert kanalene på innsiden.
 8. Mortenej

  Nytt prosjekt BMW E34 525 ix touring

  Polering av bil er liksom noe av det første å ta tak i, kommer da innpå lakken og får sett hvordan det står til. og så er det jo så mye kjekkere å jobbe med noe som er rent og ser skikkelig ut. Har desverre ikke noe gode tips på takluka. Bakesrte luka her løsna etter å kjørt den forsiktig frem og tilbake noen turer. Regner med du har nullstillt luka, siden du hører motoren går. Ser vi er flere i sona med E34 Touring ja, så lukter treff ja Flotte biler, selv om jeg var på utkikk etter en sedan angrer jeg ikke på valget.
 9. Mortenej

  Sveigis sin e34 535i shad.line.

  Veldig bra oppdatering, og flott med gode bilder. Godt å se at du gjør en skikkelig jobb her og får fikset gulvet når dere først er igang. Denne blir jo bare bedre og bedre. Motiverende for oss andre som fikser E34 (og andre biler) dette. Oppdatering av tråder og lese hva andre gjør, gir iallefall meg motivasjon til å gå ut å skru. Gleder meg like stort hver kveld jeg har litt tid til å logge inn på Bimmers og se hvilke oppdateringer som ligger der. Og du er nok en av bidragsyterne til at jeg la sunn fornuft tilside (eller tok til fornuft...) og kjøpte en E34. Visste at skulle jeg støte på utfordringer, så er det jammen en gjeng der ute som vet å støtte hverandre.
 10. Mortenej

  E34 520iA - onsdags update

  Klarer ikke å la denne stå i fred. selv med et tettpakket program, så var det utrolig godt å dra på seg arbeidsdressen å gå ut. Klokka tikka alvorlig nære, nå bør du gi deg... men det er jo rene reekreasjonen å skru Jakta på rust fortsetter , dette er en '95 mod med orginale plastskjørt utenpå kanalene, så spm var hvor mye styggedom gjemmer seg bak her. Har sett at ved jekkfestet foran på førersiden er det rimlig brunt så her må noe gjøres for å stoppe dette. samt at framskjermen ikke ser bra ut i nerkant (bak skjørtet). Gleden var stor da jeg fikk av skjørtet og dette synet dukket opp. Litt arbeid blir det likevell, rundt jekkfestet foran og langs plateskjøten/drypp kanten under. men det ser kun ut til å være på overflaten. så blir frem med drillen og få på rustfjerner. Hva anbelafes her? brukte Brunox på de flekkene jeg fant inne i bilen med da må det lakkes utenpå. er det noen andre alternariver, som kansje tåler mere? tenker jeg må legge på tektyl på undersiden før jeg får på skjørta igjen. Spm er også hva jeg gjør med framskjermen, denne er jo stort sett hel, men falsen neders viser at denne har hatt blitt drøye 20 år, som dere ser på bildet under. Skruen helt til høyre skal jo sitte i skjermen med står igjen i bilen. Det er også litt rust på undersiden av lista. men ellers er skjermen hel og fin. Med tanke på at det som er av rust her vil være gjemt bak skjørtet er det fristende å beholde skjermen, og heller rette på det som er av den. blir ikke 100%, men er ikke i modus til å kjøpe ny skjerm å lakke opp. Av delene jeg finner, ser det ikke ut til at petrol blue, som jeg har var den det gikk mest av. Her er rusta på jekkfestet, Ser ut for meg som selve festet til jekken er borte, savner et øye og anlegget mot kanalen.
 11. Mortenej

  E34 520iA - onsdags update

  Flott Ole, sender deg en PM
 12. Mortenej

  E34 520iA - onsdags update

  Takker, Ja var gøy å få taket på bakluka, burde jo virke, da den var åpen på bildene i annonsen. Men er jo sånn med gml biler at pluttselig slutter noe å virke. Ang dørhåndtak så er det bare å lete etter ett fra '93 eller nyere, og ja planen er å flytte over sylinderen, gidder ikke ulike nøkler. Vil det være noe problem å bruke et nyere håndtak på ei gml dør? deledøra e rustfri å skal på denne bare den får rett farge.
 13. Mortenej

  E34 520iA - onsdags update

  En liten oppdatering etter helga. Bilen e no ferdig montert, og klassifseres som tett Som jeg skrev tidligere, så hadde jeg problemer med å få opp luka, men med tipset fra forrige eier og flere forsøk så kom den opp. Herlig, nok en ting som virker Men spm var hva som hindret den i å gå opp.... Se på filmen under, så ser dere at låsen (den lille blanke buen til høyre) bare flytter seg en knapp mm. IMG_0228.MOV Her er det tydeligvis noe som holder igjen, ville trodd at denne skulle gå helt ut til høre. begynte å studere hvordan jeg kunne demontere låsend, da jeg la merke til at hele kassen kjentes litt løs. Som dere ser så er det et lite hull rett over låsen, og dette hadde gjenger... Jaha kunne det mangle en skrue her? Bort på benken å lete i "arkivet" og herlig, fnat en som passet, litt lang men en ekstra mutter på innerst ved hode og skru inn fra ned siden. Jepp da blei kassen fastere, men ikke minst låsen åpneet helt. og nå fungerer låsen utmerket. Da er det bare mpntering av deksel igjen og verktøy skrin, men må vente på nye klips, da det gikk litt hardt utfer et par av de. Så var det neste utfordring, låsen på fører døra roterer bare rundt.. sikker bare et stag så denne fikser jeg raskt, av med dørtrekk og finn staget. Men neida så heldig var jeg ikke. så ut med låsen... for å sjekke. ikke en 5 min jobb første gangen, men etter knoting fikk jeg den ut, måtte tilslutt løse skinna for vinduet for å få ned dør håndtaket og låsekassen. fant ikke noen innlysende feil, men hadde jo fått med ei reservedør og denne var jo ned komplett lås. Så bare å hive seg rundt å skru ut denne. Stor var overaskelsen da det ikke var samme type låsekasse (og begge dørene er fra '95?? står iallefall på ledningsnettet). Den øverste stod i min bil og den under fra deledøra. Etter det jeg har lest rundt på forum, passer ikke låse sylinderen om hverandre, så ikke helt rettfrem å bytte, pluss at ledningene på varmeelemtet er gått av på den fra deledøren. Fant også feilen, ser rettog slett ut som om bunnen av låsen har reist sin vei. Fant ei fjær og annet inne i døra, men mangler fortsatt noe småtteri. Så om noen har et fungerende håndatk av den øverste typen, med varmeelement, vil jeg gjerne høre Lang oppdatering, men viser litt fremskritt. Blir nok stående slik de neste ukene. avsluttningerer og annet styr opp mot jul begrenser tiden jeg kan avse til denne . Ha ei riktig god uke folkens
 14. Mortenej

  Nytt prosjekt BMW E34 525 ix touring

  Takluke dreneringa fremme finner du bak høytaler dekselet foran framdørene, ligger en tykk slange ned langs dørkarmen. Men hvor denne fortsetter har jeg tilgode å finne ut, bortsett fra at det sies at denne går inn i kanalen. Bakredrennering kommer ut bak hengla oppe i bakluka, jeg fant et fint lite hull der omsider.
 15. Mortenej

  E34 520iA - onsdags update

  Stemmer nok at bilen var rimeling tør når jeg henta den. Tror nok det jeg fant av vann og fukt var ganske nytt. Tilstanden på gulvet er et bevis på det. Viste seg at når jeg snudde den med fronten lavest stoppet det å komme inn vann. Greit å få sjekka over dette likevell, selv om planen ikke var å ta den invendig først da den så så bra ut. Men nå er den straks ferdig montert, har igjen dekslene i bagasjerommet. Glass luka har jeg ikke fått taket på, men hører motoren går så må være noe treghet i låsen. Får bare prøve å se om jeg finner trikset. JA er absolutt en grom bil dette. Som bimmerloriss sa, enten blir jeg hekta eller.... vel eller er ikke noe tema, gleder meg som en liten unge hvergang jeg kommer meg ut i garasjen for å stelle litt med den.. . (griner nesten når gutungen gikk inn i bilen med sko.... Må vel skjerpe meg litt.