Mortenej

Members
 • Content Count

  97
 • Joined

 • Last visited

About Mortenej

 • Rank
  Fenrik

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Ålesund
 • Kjøretøy
  E34 520iA, F10 525d

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mortenej

  Lorriz 525i og 535ia fra side 32

  Ja, skulle gjerne hatt større motor, men så er det dette med økonomi da... men som med deg, sier ikke nei om muligheten til en 540/M5 byr seg, selv om det er 6'er lyd som gjelder... Ser ut som om mange M5'er og 540 har levd et hardt liv og de som er i god stand er prisa deretter. Får kose meg med 2 liter og automat intill videre. Har ikke kjøpt min for fart og spenning, men kose kjøring. Aktiv kjøring overlates til F10 og 3liter Fy som det flytter på seg når den får litt trykk på høyre pedal.
 2. Veldigbra Jan, kjekt når slik også er tatt. Er nok noe som gjenstår på min, men ser heldigvis ikke så alt for ille ut. Så håper jeg det ikke blir for mye styr å få bytta ABS ringen bak, er jo alltids fare for at noe har satt seg og ikke vil sammarbeide når det skal av.
 3. Mortenej

  Lorriz 525i og 535ia fra side 32

  Godt du avdekker dette Tore. Teppeløft på E34 er litt nervepirrende. Er jo de kjente rust problemene du har avdekt her, og ikke verre enn at det burde være mulig å få rettet på. Godt når slikt er fikset, da sitter du der med en solid og hel bil, og ikke minst, med en flott motor noe annet en 520/525 den bilen der. Ang Epoxy, så har jeg sett Hagmanns 2K på Jula, til halve prisen av hva lakksjappa her i byen skulle ha. Desverre var jeg ikke smart nok til å ta med meg en boks.... Når det gjelder skjermene støtter jeg deg i å kjøpe uorginale og sveise på. Hadde mindre angrep enn hva du viser og bygde opp dette med å brette metall selv, var en utrolig tidkrevende jobb, men lærerikt .
 4. Mortenej

  E28 M5 prosjekt. Montering av forstilling.

  Veldig bra jobb Erik! Imponerende med tid du legger ned i detaljer for å få denne perfekt+. Liker det jeg ser, dette kan du være stolt av.
 5. Gratulerer Jan og Julie, Fantastisk å se hva dere har gjordt og hva som gjenstod for å få denne EU godkjent, bare bagateller. Må være en utrolig god-følelse. Har fulgt tråden siden du kjøpte bilen, og dette er jo en av mine store inspirasjoner. Innstatsen dere har lagt ned i denne i allslags vær og uten garasje er bare helt impornerende, fatter ikke hvor du henter pågangsmotet. Selv trenger jeg temperatur godt på pluss siden, og det med garasje . Imotsetning til deg har jeg ikke satt noen sluttdato for prosjektet, for min del er veien en del av målet. Gleder meg til å følge derer videre selv om dette nå flytter seg over i puss og stell, vil jo det være langt mere enn vask og vox, når en har biler fra '80 tallet.
 6. Mortenej

  E34 520iA

  Takker Jan. Blir å behandle hver høst nå. Neste nå er å se på bakenden, av med fanger der, så hvordan det var med Tore sin 535. Må også sjekke bremserør og infestinger bak.
 7. Mortenej

  E34 520iA

  Trodde ikke det var uorginale skjermer, er det noen måte å finne ut det på? Ser at fangeren har vært trykt inn 2 cm på førersiden, vises på stempelet, samt at lakken på flata til siden for nummerskilt holderen har litt appelsin tendenser. Ser også rester av lakk på deler som jeg hadde forventet var sorte. Men det er på passasjer siden avviket er størst Liker at du kommenterer nyrene , viktig å si fra. Det er plasten som får seg en runde, etter det jeg vet så kom den kun i sort?. Det som er krom skal være krom. som du ser nå når fronten er tilbake. Planen er å holde bilen orginal, her kommer hverken hvite eller sorte lykter (gjorde den tabben på en sort Sierra, så tøft ut i ei uke...). Det eneste må være lit senk(???) og noen finere felger, men fortsatt i tidsriktig dimmensjon. (har et sett Style2 i 15" som skal fikses og erstatte vinter/lagrings hjula). Fikk montert siste rest på fronten nå i helga, men må ha nytt støtfanger feste på vs før jeg kan si meg ferdig. Nydelig å få tilbake dette (Og fangeren er helt fin i bunnen, er bare refleks som får den til å se så feil ut). Her ser dere fangeren henger da festet er knekt då jeg må få kjøpt nytt før dette kan rettes. Bestilling ligger klar i handlekurven hos GS bildeler, både for klips og nytt feste. Blir en siste opptelling i morgen så er det vel bare å trykke "BESTILL" Kjøpte også en gave til E34 5 minutter før stengetid på lørdag.... Tenkte bare å kjøpe et par sprayflasker, men så stod dette settet så alt for fristenede til og en overbevisende selger, så var jeg kjapt noen kroner fattigere. Men tror nok det svarer seg i lengden. Allerede fått kjørt en runde i kanalene, viktig å få fyllt godt her. Fridag i morgen, så om to-do lista for husarbeid går greit unna så blir det vask av E34 og voxing av F10. Får legge ut noen nye bilder når den er vasket, ser ikke noe særlig presentabel ut nå.
 8. Mortenej

  E34 520iA

  Takker Jan. Håper det blir bra tilslutt. Ser at jeg ikke har vært helt heldig med lakkeringa, kjenner at overflata er litt ru. Prøvde å gjevne ut ved å rubbe den, og ble noe bedre men ikke slik jeg hadde håpt. Tips mottas neste blir å pollere for deretter å vokse opp. Hvis ikke så spørs det om jeg må søke hjelp. Har en kammerat som skal hjelpe meg å bytte hjulbue, så mulig jeg må be om bistand til lakkering derfra. Ja gjør etter beste evne. Er første bilprosjektet, og må si at det kreves andre skills her en når en bygger i tre Litt fra dagens arbeid: Fikk montert begge skjermen, og startet tilpassning, har fortsatt litt stor glipe mellom skjerm og panser, samt at krumminga mellom panser og skjerm ikke stemmer helt på H.S. Vises ikke på bildene. Og her står han i natt. Fangeren bare hengt på boltene foran. Og mens jeg avslutter kvelden, litt kose arbied: Håper å få tilbake svarte nyrer og lykte rammer. Lover godt nå å få sammen bilen til helga. Vil fortsatt vente med kanalskjørt og lister. Må bestille opp nye klips etc så må få en oversikt over det jeg har liggende.
 9. Mortenej

  E34 520iA

  Onsdag og lakkering Endelig er dagen her. Velger å lakkere på egenhånd med sprayboks. Det meste blir liggende bak kanaldekslene, så håper jeg at resultatet på nedre del av framskjermene blir innafor. Maskering må til: Fikk lakkert nedredel av begge skjermene, kanalene på begge sider samt hjørnene på passasjerdøra, denne er så grei tilstand (98% rustfri, nå 100%). Godt å se bilen/delene i bare en farge, Petrol Mica Blue. Desverre litt mørkt bilde av skjermen, men nå klar for å komme tilbake på bilen Endelige I morgen blir det å starte på monteringen av skjermer og front, håper på en ny oppdatering etter dette.
 10. Mortenej

  E34 520iA

  Finpuss og lakk, ja tenkte det skulle være planen for helga... Innom den lokale lakk-sjappa fredag og handla primer og lakk, så starta lørdagen med følgende fremme på benken, så virkelig frem til å avslutte helga med å montere sammen fronten. Et par av områdene som skulle bli behandla idag: samt begge fremskjermene, og v- fremdør. Denne er det fortsatt håp om å berge. Fikk pusset ned sparkel bakerst på h.side, ikke 100% fornøyd, men dette må igjennom en ny runde uansett når hjulbuen skal byttes. La primer på begge kanaler og på skjermene, og innser at det må gjøres en bedre jobb med sparkling, se i overkant av nedre list! slik kan det ikke være under lakken. Kanaldekslene vil dekke alt tom lista, men det som er over vill bli veldig synlig. så her var det bare å pusse ned og legge på mere sparkel før jeg legger på primer. Fikk tilslutt våt slipt begge skjermene, la ned ganske mye tid i å få dette så gjevnt som mulig. blir noe synlig lakkflater her så viktig at underlaget er så bra som overhodet mulig før lakk kommer på. Da jeg tok kvelden lørdag var bare deler av plannen fullført, og søndagen ble fyllt med andre aktiviteter enn E34. Likevel godt å se at det gule har blitt grått og nå står klar å venter på lag med blå lakk: Og skjermene ligger klare i garasjen. I morgen blir det siste finpuss, og onsdag er fridag, så en god mulighet for at jeg får lagt på lakk.
 11. Gøy Jan. Du og E28 fortjente en godtur etter innsattsen du har lagt ned denne våren. Håper Eu går greit. Med din erfaring vet du nok hva som må til før du kjører inn til kontroll.
 12. Mortenej

  Lorriz 525i og 535ia fra side 32

  Gøy å følge med Tore. Blir ikke arbeidsledig når en har gammel bil Altids et eller annet som må fikses. Håper du finner ut av tomgangen.
 13. Mortenej

  Lorriz 525i og 535ia fra side 32

  Herlig oppdatering Tore. Først må jeg takke for oppmuntring på tråden min. Godt å få tilbakemeldinger og råd. Kjipt å finne rust, men ikke ille det du har funnet her. Som Jan skriver, så er disse tross alt gml biler og har vært hverdagsbiler de første årene av sitt liv. Selv om de ble godt stelt, så tærer tiden på dem. "Båtfiks" må være lov for småting. Gjorde det samme på ene framskjermen. Det viktigste er å stoppe rusta og gjøre en skikkelig jobb, så dette ikke kommer tilbake. Fantastisk å se hvordan du setter denne tilbake i stand. Lykke til videre og stå på. Denne har absolutt komt i rett hender.
 14. Mortenej

  E34 520iA

  Dags for en bilde update: Venstre framskjerm, her var nesten hele undersiden kjekks, så måtte sveise inn nye plater på hver side av skruhullet. Små arbeid igjen nå før denne kan monteres. Høyre framskjerm var i langt bedre tilstand, og etter å slitt med venstre falt valget på å pusse helt ned og sparkle opp. et fint lite hull, resten var helt men blitt tynt. Kansje ikke den mest riktige metoden, men står for valget og er fornøyd med resultatet. Får heller følge med dette, som alt annet, og ta det igjen om det trengs. Ble ikke så vers resultat under førerdøra, men valgte å ikke ta hull til jekk festet. Kommer ikke til å bruke en noe annet enn garasjejekk på denne. Tilslutt fiksen ved bakdøra på høyresida, her skulle jeg egentlig lagt inn friskt stål, men siden hjulbuen skal skiftes seinere så valgte jeg å pusse rent og tette med sparkel. Må pusse over før denne sida er klar for farge. Og tilslutt et par bilder av drenering og påbegynnt montering. Gav litt motivasjon å få bilen ned på bakken få på en rein innerskjerm. Så når siste puss og lakk er lagt på kanaler og skjermer, er kosejobben neste. Håper det går bra med montering og tilpassing. Hyttetur i helga, men om været er med meg i Ålesund blir det fremskritt neste uke.