Jump to content

Mortenej

Members
 • Content Count

  400
 • Joined

 • Last visited

About Mortenej

 • Rank
  Major

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Ålesund
 • Kjøretøy
  E34 520iA, F10 525d

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Helg og OK vær, etter ei uke med frost om nettene og noen få røde på dagen. Så godt når gradestokken nærmer seg 10 grader, da kan jeg også tusle ut Målet i dag va enkelt å få vaska bil, samt bytte av dekk. blir my stillstand fremover nå, så på med dekk og felg jeg ikke er så bekymret for. Bare en lett vask, men uansett frem med prikkbort for å ta asfalt rester og annet groms etter sommeren. Bilen er godt voksa så det meste slipper lett. En god følelse når bil står slik, klar til avspyling. Fordelen når det er kaldt og ikke sol er at den tørker ikke mens jeg vasker . Så var det å ta frem vinterjula den stod på når jeg hentet den. Blei desverre mørkt får jeg fikk tatt etterbildet, så noe intrykk av resultatet er vanskelig å få. Og i god vestlandstradisjon kom regnet før dagen var omme. Tanken var at sessongen skulle av sluttes for denne. ettersom saltvogna har begynt å kjøre rundt i området, men en liten operasjon på F10, gjør at E34 får stå i tjeneste noen dager til. På F10 har et bremseskjold rusta i stykker, så nå står den på bukker for å få se om jeg får fiksa dette selv, eller må overlate til fagfolk. Noe trangere å få av kalipperne her enn på E34, men bare WD40 får gjordt jobbensin nå så er vel den av på mandagen. Så lenge frosten holder seg unna, og samme salt bilen så griner ikke jeg over å kjøre E34 noen ekstra dager.
 2. Spennende Jan. Denne fortjener virkelig å komme til noen som vil ta vare på den, og tenker at 40k ikke er noen upris. Du har lagt ned mange timer for å få denne opp å gå og til det nivået den er i dag. Må være noe spennede på gang når det er TDS'n som starter dette og absolutt riktig valg å beholde den fremfor E30'n. Men du har ikke tenkt tanken å la TDS'n få en vinter på låven så kan du kose det med E30 i vinter før salg? Unner deg å få brukt den når du først har fått den opp å gå.
 3. For en tråd og ikke minst samling. Bare imponerende! Vært på Bimmers i et par-tre år nå, men ikke sett denne samlingen. Fantastisk at dere tar dere råd til å samle disse fantastiske bilene. Kjekt at det ikke er bare BMW, men at dere også koser dere med andre merker. Ang E34 530n, hvilken senk står på denne? Er ute etter senk på min egen 520, iløpet av vinter. Syns det jeg ser her er midt i blinken.
 4. Blir bra å få denne løftet litt så den blir mere kjørbar. Er no slik at ungdommen gjerne vil ha det lavere enn lavt, så flott at hun har fått prøve dette og ser hva som ikke funker Flott at du hjelper til å holde bilen i top stand, enda viktigere nå når hun skal ut å stå på egne bein. Pluttselig oppdager de mye annet som tar tid, og da er det godt å slippe å tenke på bil. Gledes til oppdatering fremover, både spennende å se hva du gjør, og gir motivasjon til jobben som står å venter her. Er jo slik at disse ungdommene skal flytte ut etthvert, og det kjenner vi jo i pappa hjerte vårt. fikk heldigvis et ekstra år med guten her i huset håper det ikke lbir langt, så du får treffe både jenta og bilen gjevnt og trutt
 5. Gratulerer. Absolutt en bil vi som vokste opp på 80 tallet snudde oss etter, og speseil når den kom med stoff tak en drømmebil for mange av oss dette. Hvordan er den med tanke på rust? så fin ut på bildet, men mye kan skjule seg, spesielt under. Her skal det følges med, gleder meg til å se fremgangen i prosjektet.
 6. Gratulerer med ny bil Og ikke minst herlig at du tar inn ett eksemplar med V8, går nok ikke mange av disse i her til lands. Gøy vinterbil dette Iallefall gir det mere enn en mlk og brd bil fra VW. E60 er som den stygge andungen, tok litt tid før den falt i sma, men nå kunne det godt ha ramla en slik inn på tunet, ikke minst godt motorisert og utstyrt. Bra at du tar den tilbake til gentelmanns look. Denne fortjener å bli satt tilbake til fordums glans.
 7. Flott at du kom deg under bilen og fikk sett skikkelig. godt åha kontroll på hvordan ståe er her.. Har du tatt av kanaldeksla og sett hvordan det står til bak der? Ang framskjem, så ikke den på VS god ut. kan dele at nedre del av mine skjermer var marinert i sand og gruss som var tett pakkes mellom skjerm og kanaldeksel.Resultatet var at store deler av blekket bak plasten var skrot. Hvordan så det ut bak falsen hvor plaskanalen er festet? intrykk av at det er i denne rusta trekker opp og deretter videre innover gulvet. virker som det er 3 plater som møtes her og ei lits aprekk, så koser rusta seg litt for godt...
 8. Dette fikser du i kjent stil. Er jo litt slik, når en starter på et prosjekt og ikke helt vet hvor det tar veien, så fikser man det som må rettes, og det som fungerer blir stående litt for lenge. Kjipt når 2 biler tar kvelden samme dag, enda godt du har noen å ta av
 9. Flott å se at du koser deg med bilen. Har selv brukt E34 fremfor F10 nå i sommerhlavåret. Håper du får dreis på automatkassa iløpet av vinteren og shina hjul:) blir bare bedre og bedre denne bilen. Flott jobb du gjør med den, og ikke minst at den blir brukt, og ikke bare parkert som et utstillingsobjekt.
 10. Blir rett og slett å plukke ned fjærbeina foran, sansynligvis bytte dempere og fjører. Samt sjekke, bytte foringer og/eller stag som er modne for det. fikk tatt det meste av foringer bak i vår og har kontroll på tilsatned der. Lite sansynlig at det er stabstag eller kylingbeina, bytta foring på stabstaget isommer uten at det hjalp, og begge kylingbeina var så godt som nye når jeg kjøpte bilen. Men takker for tipset, og var min første tanke.
 11. Fikk gitt litt kjærlighet til grombilen i høstferien. Har lenge gått å sett på denne utslitte panser logoen, så var på tide å oppgradere her. Har hatt nye emblemer liggende en stund, så godt å få dette på stell. Å luke vekk slike småting kjennes godt. Så er det nok på tide å innse at sessongen snart er slutt... Kuldegrader og frost i natt, så fant en frossen E34 utafor døra idag. Prisen å betale for å ha fantastisk vær på dagtid. Gradestokken kom seg ikke opp på 2 sifret her oppe.... Noen dager til nå, så blir nok denne rygget inn i garasjen igjen og opp på bukker. i vinter er det fjærer/dempere/stag/foringer foran som skal gjennomgåes. Ved kjappe rattbevegelser kjenner jeg at den ikke er helt stødig foran, samt at jeg sliter med klunkelyd ved ugjevnheter, verst i etterkant av fartsdumper... så noe som ikke stemmer der foran. Så får jeg håpe operasjon "front" løfter denne enda et hakk iløpet av vinteren. Ligger også 2 dører som trenger en siste finpuss før de får farge. Få ordne varme i boda, så det går å stå ute i vinter å fullfære dette. Ved oppgjør nå i høst så er det blitt ganske nøyaktig 200 mil i sommer (dvs 200 mil siden jeg dro denne til gards høsten 2018). 200 flotte mil med mye glede. like kos og behagelig hvergang jeg skal ut. Kjenner jeg gleder meg til neste sessong
 12. Flott bil Jan er veldig fin ut i laken, og spesielt med tanke på alderen. Ja sessongen er på hell, bra du da kan bruke denne som bil på konfirmasjonen. Stas bil dette til og fra kirke og fest.
 13. Takker Jan. Jo tenker senk, men har ikke landet hvor mye enda. tvilsomt at det blir over 40mm, kun snakk om å få den litt ned i front så den ser korrekt ut. planen er å bruke høsten/vinteren på å plukke ned fronten, så får jeg ta det derfra .
 14. Et spm når dette først er oppe, beklager at jeg stjeler din tråd her Tore Skal jo plukke ned min foran I vinter, for å gå over, og muligens bytte deler. Er det bare toplager som avgjør hvilken demper? Er det noen funksjonels forskjell på topplagerne? Tenker om jeg må bytte både demper og toplager, hva bør jeg da velge?
 15. Blei litt skremt av inledningen din her Jan, var redd du lot den gå til en ny eier. Forstår godt at du trenger en pause. Har gått i ett for deg de siste åra, og med så mange biler er det mer en nok å henge fingrene i, spesielt når alle skal holdes kjørbare. Nå som du har fått en kos E30 som kan fungere som daily cruiser, blir det nok ikke feil å la denne få en pause. Å få litt distanse fra denne så kommer motivasjonen tilbake. Denne fortjener omsorg og skikkelig kjærlighet. Tror nok du har angret om du lot denne gå. Jeg har iallefall blitt helt betatt av å kjøre E34, e bare helt kos. Gleder meg til å følge deg og bimmerne videre
×
×
 • Create New...