Mortenej

Members
 • Content Count

  147
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mortenej

 1. Mortenej

  E34 520iA

  Takker Jan Er slik input jeg trenger . Det jeg er redd ved å bytte bare bak er å få en bil som blir for stiv bak i forhold til foran spesielt om jeg også må ta med nye fjærer.. Har hatt ubehagelig opplevelse der på en Sierra for en del år tilbake. Blei kjapt bytte foran og kan du si. Samtideg er jeg redd den blir merkbart høyere med nye fjærer (mulig jeg tar feil). litt kjipt å satt på nytt med rett høyde for så oppleve at den skulle vært litt lavere. Så svaret ligger sansynligvis i tilstanden på fjærene, mulig de er gode nok til å leve videre. Vil se når jeg får tatt andre siden også. Som sagt er jeg ikke ute etter hverken GoCart eller en enormt stiv bil. Ja målet er fortsatt skilt i år, men dette satte meg noe tilbake tidsmessig, samtidig som timene hjemme bare blir så alt for få...
 2. Mortenej

  E34 520iA

  Etter å ha gått med en drøm om å kjøpe en E34 i flere år, fikk jeg endelig muligheten til å begynne å lete etter et godt utgangspunkt for et årsiden. Var skikkelig heldig kom over en '95 520iA her tidligere i september som hadde kun 162' på klokka. Greit utstyrt med ryggesensor, AC, delskinn krok og stor dobbeltakluke. Det store minuset her var at den for et par år siden hadde fått besøk av en LandCruiser i høyre side, så her må hjulbuen og bakdøra byttes. Heldigvis har tidligere eier gjenomført en nødfiks slik at rust ikke har fått utviklet seg. Opprinnelig solgt i tyskland og kom til Norge som 3 åring. Mangler nok derfor nordisk spekk. Ser iallefall at jeg mangler setevarme. Bilen var sist EU godkjent i 2015, så planen er å bruke vinteren på å gå over bilen å få fikset det som evnt mangler. Fikk bilen i hus forrige helg og brukt uka til å se nærmere på hva som må gjøres. I tillegg til bakdøra må førerdøra byttes, her er det mere rust i forkant og nerkant til at jeg tror det lar seg fikse. Fikk med både ny førerdør og bakdør, men disse må lakkes, før de kan monteres. Det meste av utstyret fungere på denne. Det jeg har funnet sålangt er at bakre takluke kun vil opp bare en liten cm, samt glassluka vil ikke åpne seg overhodet. Håper at dette er småting som lar seg rette.
 3. Mortenej

  E34 520iA

  God kveld Innser at jeg sansynligvis må kjøpe nye dempere og fjører bak. det meste ser ganske rusten ut i toppen. Det drar fort med seg et behov for å bytte foran, har litt dårlig erfaring med å bytte bare bak. Spm er hva jeg bør gå for.... Standard, senk/coilover. Hele poenget er at jeg var forsåvidt fornøyd med høyden/proposjonene på bilen slik den var/er no. Ikke usansynlig at fjørene her er fra bilen var ny, 25 år setter sitt preg på høyden. Så mistenker at den er noe lavere nå enn hva den blir med nye orginale fjærer. Ønsker å beholde det utsende som den har nå. Bilen blir stående 16" (225/55) så ikke noe store felger som vil fylle hjulhuset heller. er rett og slett for gml til å kjøre rundt i en som er trykt ned på bakken Samtidig har jeg ikke tenkt å legge alt for mye kr i dette, men nok til at det blir skikkelig. Ser at utvalget er ganske variert, med priser i flere retninger. Noen som har anbefaling hva jeg bør se etter, og bilder...
 4. Mortenej

  E34 520iA

  Takker Jan, visste noen satt med svaret skal ta en titt der! Ja, godt mulig ny dempere er svaret her og det du sier er at det også står igjen ei hylse det forklarer hvorfor gummien satt fast. stusset litt på det, og trodde egentlig at det skulle være ei hylse innerst. Får ta en ny titt når jeg kommer hjem . Takker Rune.
 5. Nydelig stykke arbeid Jan. Godt med tett eksos, og når en har komt i mål etter å slitt ekstra er liksom seieren ekstra god:)
 6. Mortenej

  E34 520iA

  I år ble i jula feira på Sørlandet, desverre flybåren denne gangen. Men med ekstra fri etter nyttår, var målet og aktivitetene bestemt. Kjøpte nye topplager tidligere som jeg ville få byttet. Så 2 nyttårsdag var det på med arbeids-dressen og tusle ut i garasjen - endelig, E34 og meg Planen var å få byttet topp lager på demperne bak, samt sjekke fjærer og dempere når dette først var ute. Så var bare å starte med å demontere interiøret i bakasjerommet, bare for å kunne komme til festene på toppen av dempertårnet. så fra å være bil, ble dette til en arbedisplass men kose arbeid dette. Stemnings bilde dette skulle bli dagens arbeidsplass, godt med en avveksling i steden for å sitte på pullten bak en skjerm. Mekking av bil er ikke akkurat fagområdet, så Bentley manualen og Youtube var studert. Å ta ut demperen så ut til å være mer eller mindre rett frem, men .... ikke alt som går min vei her. Foringa satt helt fast, så resultatet etter mange forsøk, var at deler av foringa sitter igjen og en del følger med demperen ut. Gikk ganske mange timer før jeg kapitulerte. Ett nytt forsøk et par dager seinere, men enden på visa er at jeg står der med totalt ødelagt foring... og fortsatt står demperen på blien. Virker som om foringa er limt fast, den nekter rett og slett å slippe taket. Hit men ikke lengre. Kom ikke lengre før jobb kaller og sitter igjen på et hotelrom og lengter etter E34 og garasjen. Regner med det er noen her med erfaring i å ta av demerne og kan gi et tips om hva jeg har gjordt feil, eller om dette er noe som en bare må regne med. Neste spm er om jeg må belage meg på nye dempere (tenker forsåvidt det) eller om det er mulig å få tak i nye foringer (og hvor).
 7. Mortenej

  Mini Sveigis sin e34 525tdsA.Oppdatering.26.12

  Huff, ikke kjekt slik. Heldigvis er denne hos nevenyttige kjennere, så dette fikser dere. Enkle deler å skru av, så ikke vanskelig når du kan få på nytt bare så kjipt med ekstra arbeidet slikt medfører. Hva med felgen, nok å få av bengalakken?
 8. E28 fikk sin rette eier den Jan ingen tvil om det. Og fantastisk kone du har som gir grønt lys! Har vært en glede og inspirasjon å følge deg. Ønsker deg lykke til videre, og gleder meg til å lese om oppdateringene på E34 utover. Takker for støtte på min vei som E34 eier, så håper jeg på tid til å lande mitt prosjekt iløpet av våren. Er bare helt fantastiske biler å ratte:)
 9. Ingen update er jo litt update likevel Gull at bilen e på veien igjen og Mini kan bruke denne.
 10. Mortenej

  danskiii's E21. 3D printer litt deler

  Flott Danski. Gratulerer. Blir gøy å følge med fremover. Savner jo å møte grønneBønna om morgenen på vei til jobb
 11. Mortenej

  E34 520iA

  JA, Jan er blitt litt stille her. Beklager , men svart deg via mobilen her om dagen, men ser at der må noe ha feila Bilen står greit i garasjen, men savner å stelle med den. Blitt mye reising via jobb, mange kvelder på hotelrom rundt om på østlandet, fremfor hjemme. Når jeg først er hjemme blir E34 offret til fordel for viktigere ting (I den grad det finnes). Så hjelper det ikke at jeg er en frostpeis heller, som ikke er så veldig klar for å gå ut i garasjen å starte når kvikksølvet har klatret under 0. Rekker jo også sitte å tenke å tenke på neste steg. Så da GS hadde Black Friday tilbud blei det å sjekke tilbud. Blei så jeg handla nye tårnlager og foringer til demperne bak. Var noen stygge lyder bak når jeg var ute sist. Takk GS for gode priser!! Pakken kom rett før helga, så ikke usansynlig at det skjer noe der i mellomjula. Er noen fridager da Så får jeg håpe været er med meg.
 12. Mortenej

  E28 M5 prosjekt. + 528prep

  Virkelig imponerende!! Her går du grundig til verks når du først skal bygge E28 M5. Fasinert av å se detaljene du handler inn for å få dette mest mulig riktig. Lykke til videre fremover
 13. Lykketil med clutch bytte Jan. Bra du kan få den inn på verksted, og slipper å ta dette hjemme. Missuner deg ikke akkurat mangelen på garasje, men imponerende hva du har fått til de siste årene. Gøy å se at du får tid til denne nå, når de andre står lagret for vinteren.
 14. Mortenej

  1993 Bmw E34 Tds touring

  Bak kommer den ut øverst ved henglene til bakluka. Ikke lett å få øye på. Men åpne luka og tøm på med vann i dreneringa så ser du hvor vannet kommer ut.
 15. Mortenej

  1993 Bmw E34 Tds touring

  Nye kanaler blir bra. Godt du får fortsette på denne Ang drenering kan jeg legge til at du ikke trenger å forlenge når du legger ut bak høyttalerne. Har gjordt dette på min, tok hull fremover mot fremhjulet. Ligger noen bilder tråden som viser resultatet. Gleder meg til fortsettelsen
 16. Mortenej

  E34 520iA

  E34 e fantastisk cruiser, ikke noen racer med 150 bensin hester, men tenker denne skal bli nydelig å ta på langtur når skilt er på plass. Ikke kjekt å parkere for vinteren, men tenk på at det blir mindre vedlikehold når du slipper salt laka, og gleden er desto større når du kan svinge den ut av garasjen til våren.
 17. Mortenej

  E34 520iA

  Nytelses fredag! Var uheldig tidligere i år og fikk knust frontruta, så nå var dagen kommet da go' bilen skulle få ny frontrute. Men først litt forbredelser. Bytta olje på denne tidligere i år, kjøpte da Biltema olje 10/40 med tanke på å kjøre en rens og få på Mobil 5/30. Skulle starte torsdag, men deverre tomt batteri... så der var ikke mye liv å få i denne. Det kjipe var at jeg har vært plaget av litt tikke lyd, som jeg mistenker å være en ventil, og den har vært tiltagende. Lite lysten å kjøre noe særlig med dette, men nå var det ikke noe valg. Så etter å ha ladet batteriet over natta, var det bare å løse bilen og kjøre ned på Riis, og heller ta oljeskift i kveld. Det positive er at et par km så blir tikkelyden mindre og mindre, og innen jeg har fått bilen hos Riis går den som ei klokke. Og for en god følelse. Prøveskilt for en dag, så da blei dette dagens transport Det gøye var når jeg plukka opp jentungen og hennes første kommentar var, her var det stille..... og ja, impmonert over det lave lydnivået i bilen! Og som jeg gleda meg til i kveld. Fikk kjørt en lengre runde på tilsammen 15 mil. og for en fryyyd. kjente at den hadde godt av å bli kjørt. føltes som den blei bedre og bedre. Automatkassa girer fint, omtrent umerkelig, og la seg på ca 1800 o/m i 100. Merker at det nok må gjøres en innsats i understellet. En tanke blaut, men ikke ubehagelig. Noe knaking fra bakre dempertårn, mulig det er uttslitt lager, eller om det bare er puta som er tørr. Blei mindre lyd når vekta bak økte. Merka også noe risting når jeg bikka 95-100, men var ikke konsekvent. og ved krusing i 70-80 var det ikke noe merkbart. Etter 15 mil med blanda kjøring både svingete vei med aktivkjøring og cruising på E39 så måtte jeg desverre returnere og parkere i garasjen. Bare jeg hadde hatt prøveskilt hele helga.... En tur var iallfall en enorm motivator for å fortsette å fikse denne. Olja var fortsatt fin i fargen etter roadtripp og tikkelyden er ikke komt tilbake, så nå blir nok oljeskift flyttet til våren. Nesten synd å si det, men lurer litt på hva jeg skal med F10 når E34 har fått skilt. Nedturen kom i morges, å ta løst i E-golfen var IKKE noe glede, får bare tenke at det er mere økonomisk på alle måter. Tilslutt et stemningsbilde fra førersetet:
 18. Mortenej

  Lorriz 525i og 535ia fra side 32

  Gratulerer Tore. Herlig å kunne hente en rustfri E34 og kjøre inn i Carporten. Glad å høre at arbeidet ser bra ut. Ser jo bra ut på bildene. Lagt ned godt arbeid med å fjerne det som var, virker som du fant en som gjorde en skikkelig og grundig jobb. Planen din for konservering av kanalene tror jeg skal hjelpe denne med å holde seg rustfri fremover. Så er det jo slik at om vi vil ta vare på bilene, så er vinterlagring en nødvendighet, på andresiden, så blir gleden desto større til våren
 19. Godt du kan få tid til å ta tak i denne igjen. Blir det så du bytter Clutch selv? Blir vel og behov for å gå over bremser, når den har blitt stående. Egentlig imponert at du lar den gå om vinteren, men alle biler kan ikke være sommerbiler, har jo behov for bil om vinteren også.
 20. Mortenej

  E34 520iA

  Takker Jan og Tore, kansje et lurt tips å ta den på NAF, Kjenner at alt er ikke som det skal være, og sikkert bedre å finne ut hva som er gåent av noen som kan dette enn bare å bytte basert på egen oppfatning.
 21. Mortenej

  E34 520iA

  Ser jeg var litt utydelig på spm om tips til EU. Det jeg tenkte på er om det er noen spessielle punkter som går igjen på E34. f.eks foringer som lett ryket og bør få skikkelig sjekk. Rust og bremser kjenner jeg til, så kommer avgasser noe som jeg bare må sattse på at er OK.
 22. Flott oppdatering Jan, og ikke minst kjekt at du tar deg tid til å feilsøke og fikse slikt. Er kjekt at montert utstyr fungerer så håper du får liv i kjørekomputeren igjen.
 23. Mortenej

  E34 520iA

  Takker. Ja, var bevisst å ta bit for bit. Lettere å kjenne på seier for hver detalj som landes. Fokus har vært å få kontroll og bukt med rusta, heldigvis ikke mye, så har klart å holde motivasjonen oppe. Nå er det videre med bremser, og sørge for at disse kommer igjennom en EU kontroll, så tips til hva en må se etter hadde vært kjekt, før jeg kan tenke på skilt.
 24. Mortenej

  E34 520iA

  Bilen har etter det jeg har fått vite vært i vanlig bruk frem til 2016. Men brukt svært lite, vi snakket 5-6000 km i året siden den kom til Norge. Skilt blei tatt av i desember 2016, og stått lagret til jeg kjøpte den i fjor høst. Står vinterdekk fra 2015 på den, som ser nye ut. Planen min er at den vinterlagres, dvs parkeres i garasjen så lenge det er fare for at lakespreeren er i drift Dette er noe av grunnen til at jeg ikke pusher for å få skilt på den, når jeg ikke kom i mål tidligere i år. Stresser forsåvidt ikke, men savner å kunne ta den ut når jeg vil, og ikke være avhengig av prøveskilt.
 25. Mortenej

  Lorriz 525i og 535ia fra side 32

  Så bra Tore. Herlig med mye bilder, får et godt intrykk av jobben. Kan absolutt lønne seg å ta ned tanken, fant mye sand liggende oppå tanken min. Heldigvis ikke noe rust