E.C.

Members
 • Content Count

  1920
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

E.C. last won the day on January 29 2016

E.C. had the most liked content!

1 Follower

About E.C.

 • Rank
  Generalmajor

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Kjøretøy
  E36 320i, E39 525d + 520i

Recent Profile Visitors

1490 profile views
 1. E.C.

  Ødelagt fjør foran på e39

  Disse fungerte utmerket til M-sport fjærer bak på E39 sedan hos meg. Jeg kjøpte en dyr justerbar klemme fra Biltema forrige sommer for å bytte dempere bak. Skuffelsen var stor da jeg innså at klemma var for svær for å få montert rundt fjærene og da måtte disse i aksjon igjen, passet helt perfekt. Dette var riktignok på bakfjærer som er "rette" og ikke "tønner", som de foran. Senkefjærer trenger man som nevnt over ikke å komprimere noe særlig før de sitter, så her tror jeg at de fleste klemmene vil duge, men originale "tønner" foran passer ikke disse så bra på nei.
 2. Tenkte også å anbefale forbrukerrådet. Gitt beskrivelsene og tilstand på bil så er ikke prisen på motor nødvendigvis urimelig. Tror ikke hoggeriet går i minus på å selge til deg for skampris, men heller går glipp av en fet gevinst om de ikke selger for hva den ligger ute for nå. Bilen er godkjent ombygd 318, så jeg tror ikke at forsikringsselskapet har fått noe særlig mer enn vrakpant for bilen fra hoggeren. Skulle bilen ha vært solgt til hoggeriet som en vraka M3 til en høyere pris ville de neppe ha lagt motoren ut så billig i første omgang, er jo omtrent det eneste av verdi som potensielt ikke er herpet.
 3. Var vel noen på høggeriet som fikk litt kjeft for å legge ut en S54 for 7k og måtte dermed trekke salget tilbake når de innså hva som var på pallen som skulle sendes ut. Det som taler i din favør er at det ligger en S54 med ulyd på finn til 25k, så prisdifferansen til den er ikke særlig mer enn 3x. Om du søker opp motoren på NBF så ser man at den kommer fra en bra vraka E46, så de garanterte kanskje ikke så mye på tilstanden før avtalen ble akseptert? Dermed kan du argumentere med at du kjøpte noe med helt ukjent stand, dermed prisen. På en annen side så ser bilen ut til å ha rulla godt rundt, så det er nå en god mulighet at S54'en funka tålelig greit 😅
 4. E.C.

  Problemer etter bytte av dieselpumpe

  Om det er en reell feil og trykket er lavere enn det skal være (ikke skyldes feil på trykksensoren) så må du nok skifte ut komponenten som fører til at trykket er for lavt.
 5. Det tror jeg på, men da er det også interessant å vite hvor du henter dine 70 grader for "understellsaluminium" fra.
 6. Det skal jeg ikke være uenig i, var heller den siterte påstanden, slik den ble fremstilt, som jeg reagerte på
 7. Rart at M52-en i E36-en min ikke har falt sammen enda, etter 24 år. Det er greit nok at aluminium tåler mindre varme enn stål, men grensa går nok ikke på 70 grader. Da hadde man ikke hatt alu-blokker, radiatorer og en del andre ting, som ofte opererer på temperaturer > 70 grader.
 8. E.C.

  2009 x5 e70 30d mister motorkraft

  Matetrykk, railtrykk, unormalt mye korrektur på enkelte dyser. Les litt i dieseltråden.
 9. E.C.

  2009 x5 e70 30d mister motorkraft

  Hva har du lest av feilkoder med? Sjekket live-verdier under kjøring?
 10. E.C.

  Den store finn.no tråden.

  Disse hjula må vel være balansert av en proff? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=142022279
 11. E.C.

  Den store finn.no tråden.

  Spennende eksos: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=140303396
 12. E.C.

  Bakerste dekk går ikke rundt

  To bolter som går i klaven. Jeg bruker en 1/2" skralle på ca. 30 cm med en 6-kantet pipe. Hjelper å slå med hånda eller med en gummihammer på skralla for å få ting til å gå i starten. Bare pass på å holde pipa tett mot bolten i det du slår, så du ikke runder av ting. Pleier ikke å bruke rustløser på disse.
 13. E.C.

  Bakerste dekk går ikke rundt

  Nei, men caliper er nå bare to bolter per side. Du tar av hele greia med caliper/klave og klosser.
 14. E.C.

  Bakerste dekk går ikke rundt

  Nei, det er ikke noe elektrisk. Du har mest sannsynlig brekk som henger fast. Ta av skiva og hiv ut innmaten, så kan du kjøre uten brekk fram til du får nye deler.
 15. E.C.

  Passer mellomaksel fra 530d over på 330d

  Nei, skiller nesten 20 cm. Slike ting får du sjekket på realoem.com