E.C.

Medlem
 • Innholdsteller

  1904
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

E.C. vant dagen sist Januar 29 2016

E.C. hadde mest likt innhold!

1 følger

Om E.C.

 • Rang
  Generalmajor

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Kjøretøy
  E36 320i, E39 525d + 520i

Nylige profilbesøk

1317 profilvisninger
 1. E.C.

  Felg

  Spørs om felgen din er 7" eller 12" brei. Du må som sagt gi mer info her.
 2. E.C.

  BMW 520i motorlampe lyser

  Ingen her som kan vite hva det er heller. Les ut feilminnet først.
 3. E.C.

  Hva kan være feil her? (Video)

  Du løser som regel mesteparten av problemene ved å bytte slitedeler i giroverføringen, samt olje på girkassa. Kan hende du har noen problemer i selve kassa, men det er litt vel sjeldent og det jeg foreslår å gjøre først er langt billigere å begynne med, samt at du får gjort det på en kveld.
 4. Getrag er vel spesifisert til 250Nm og ZF til 320Nm. Lengden på kassene er forskjellig og dermed er mellomakselen også det. Du får selv vurdere kost/nytte for fetere deler. Ja, M3 har en del deler som er bedre enn standard E36, men om det er verdt det kommer an på bruken din og hva ellers du gjør med bilen.
 5. Nå har jeg ikke fulgt med hele veien, men med mindre sensorene er helt nylig byttet så kan du bare glemme å ta dem ut for en rens. Disse kommer som regel ut i småbiter etter at du har brukt drill. Hvis sensorene er nylig byttet, så er de nok uansett mye renere enn 20 år gamle sensorer, litt møkk skal ikke påvirke de elektriske signalene som kommer fra ABS-ringen. Du bør ellers som med alle feil som gir lampe i dash lese av hva som er problemet. ABS-feil trenger man forsåvidt ikke å slette på E36, så lenge du fikser feilen så skal lampa forsvinne og systemet skal fungere normalt.
 6. E.C.

  Den store finn.no tråden.

  " Den rusten som er på bilen er den overflaterusten du ser på bildene. Jeg har hatt bilen i snart 3 år, og rusten har ikke utviklet seg" Of all the things that never happened, this never happened the most.
 7. Du får en ganske grei liste i første svar. Ellers er utvekslingen på automatdiffen 3,07 og 2,93 på manuell, så det er ikke sånn at du MÅ bytte. Hvis du skal ha bilen som en helt "korrekt" manuell 328 så må du ha ZF-kassa, samme som sitter i bl.a. M3. Dette vil da føre til at du trenger en mellomaksel fra 328. Stikkakslingene på automat er vel også tynnere, så disse skal "egentlig" byttes til tjukkere manuelle stikkakslinger. Så må du ha svinghjulet og 240mm clutchen, samt pedaler og opplegget rundt der. 328-deler er ikke nødvendigvis billige, men både girkassa og mellomaksel sitter i en del andre biler, bl.a. i 323, så det er ikke helt umulig å få tak i. Skal du gjøre det litt halvveis så kan du kjøpe en billigere girkasse/clutch/svinghjul/mellomaksel fra f.eks 320 og beholde både diffen og stikkakslingene, kjører du mer eller mindre pent så holder det helt sikkert. Automatspaken fjerner du, men lar elektronikken til girvelgeren stå i "park" slik at bilen starter. Bilen vil få med seg at automatkassa ikke svarer, men da kan du bare nappe ut lyset i instrumetpanelet, da trenger du bare å koble opp reversbryteren så er du i mål. Kjenner folk som har bygget om til manuell i løpet av en helg og om du bytter til kjipere 320-deler fra en billig delebil som du selger videre igjen så trenger det ikke å koste all verden.
 8. E.C.

  Den store finn.no tråden.

  "Bra bil, som kjører fort!" https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=90557178 Prøv gjerne å gjette bilen før dere trykker.
 9. E.C.

  Gjøre E90 335i rask / presis

  Leste du noe av det jeg skrev på første side?
 10. E.C.

  Den store finn.no tråden.

  Har noen altså tatt bryet med å bygge om til M62, godkjent med M62, så byttet til en ikke godkjent S62 og prøver nå å late som at det er en M62 for å selge bilen som "godkjent"? EDIT: står med 231hk i vognkort, en evt. godkjenning må i så fall være i "merknader" i vognkortet.
 11. Du bør nok ha INPA på laptop, tar vel < 1 GB. Fordelen er at programmet kan fint kjøres på en "normal PC" med windows 10, selv med RS-232 til USB-adapter (som jeg gjør). Det kan være fristende med en app, men det ender jo ofte opp med at du enten skal google eller spørre her på forumet om hjelp og folk her kjører ikke mye annet enn INPA og ISTA, evt. DIS. Nesten alle trådene med spørsmål angående generiske feilkoder og feilkodelesere/App forblir jo ubesvarte.
 12. E.C.

  Høyre blinklys lever sitt eget liv.....

  Høres ut som feil på bryteren, ligner på saken her: http://www.bimmerboard.com/forums/posts/551946
 13. E.C.

  Den store finn.no tråden.

  Jeg ser dine felger og høyner med en "rustfri" dør: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=117462482
 14. E.C.

  BMW e46 316i ombygging

  Jeg har for ikke så lenge siden vært i kontakt med SVV angående ombygging. Basert på det skriftlige svaret jeg har fått så er det i grunn ikke de rare greiene å få godkjent om ting er gjort skikkelig. Du må vise bilen hos et BMW-godkjent verksted som "går god" for at bilen teknisk sett har blitt en ordentlig E46 320 med alle de tilhørende delene. Så viser du bilen hos SVV med papirer på hvor du har fått tak i 320-delene. For min egen del virket det som at SVV var mest opptatt av at jeg ikke har kjøpt en motor verdt 4-5k svart.
 15. E.C.

  Kjøp av BMW 3 serie

  Overpriset i forhold til hva? Skoda og Toyota? Det er jo et premium merke du vurderer nå, selvfølgelig blir det ikke der du får valuta for pengene når det gjelder pris kontra nyest mulig bil med lavest mulig km-stand. Gå for en diesel som har fått registerkjedet sjekket eller byttet, så er du relativt trygg. Du bør uansett sette av litt penger til vedlikehold. Muligens får du litt mer bil for pengene om du overtaler dattera di til å gå for en 1-serie.