Jump to content

E.C.

Members
 • Content Count

  1975
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

E.C. last won the day on January 29 2016

E.C. had the most liked content!

1 Follower

About E.C.

 • Rank
  Generalmajor

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Kjøretøy
  E39 525d, Tesla M3P+

Recent Profile Visitors

1950 profile views
 1. Blir vanskelig å hjelpe deg når du ikke sier hvilken bil og motor det er.
 2. Kanskje lurt å bytte de eksentriske camberboltene bak i samme slengen. Når er bilen din noen år nyere enn E39en min, men en av mine bolter ble knekt da det skulle justeres under firehjulskontroll. De fant heldigvis en bolt som vi fikk banket inn så jeg kom meg hjem, bestilt nye, byttet og dratt til firehjulskontroll igjen, men det er en fordel at boltene går an å justere på. Sjekk eventuelt selv at du får de løs uten at de knekker før du leverer inn til justering.
 3. E.C.

  M52B25 tu feilkoder

  Nå pleier ikke jeg å lese noe annet enn koder fra INPA, som oftest gir de tydeligste resultatene, men basert på hva som står over så kan det hende at du har et problem med luft/bensinblandingen. Da er det en viss sannsynlighet for at du har vakuumlekkasje noe sted eller en lambda-sensor som er på tur ut. Når du får en misfire pga. dette så vil motoren kutte ut sylinderen, som regel går dette vekk ved en omstart eller at du sletter koden (selv med motor i gang) fordi tilstanden som skaper feiltenningen ikke er permanent. Se først over om du har en innsugsbelg som har sprekker eller andre tydelige steder hvor falskluft kan komme til.
 4. E.C.

  M52B25 tu feilkoder

  Det er ikke noe her som tyder på veiv- eller kamsensor. Du får feiltenning og bilen kutter ut en sylinder. Når den går på 5 kan du sikkert slette feilkodene og den vil begynne å gå på alle 6 igjen med en gang. Lenge siden pluggene er byttet?
 5. Lekker grill på denne: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=174155915
 6. Tror at det er den andre E39en jeg ser uten setevarme. Den første hadde jeg som vinterbil (jepp), den var forresten også manuell.
 7. Hvis du skal ta av mellomakselen og sende den til noen for å balansere den, bytte kryss og oppheng så kan det bli noen tusenlapper der. Arbeidet med å demontere er overkommelig i garasjen. Du greier nok helt fint å bytte oppheng om du har skrudd litt før. Jobben tar ikke så langt tid. Oppheng koster ca. 2000kr for originalt.
 8. Bare ved pådrag? Er det kun mellom 25-40 km/t eller derifra og opp?
 9. All Skoda-praten fikk meg til å tenke på denne: https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/GByQB/tok-naboenes-bmw-merker-og-satte-dem-paa-sin-egen-skoda Bytter man merkene i dag blir det ikke like åpenbart at de sitter feil.
 10. For å ikke snakke om at bilde 2-20 har bildekvaliteten til en frontkamera på en mobil fra 2005.
 11. 1) Hvis du har en E34 520i så må du ha et annet M50-innsug enn det du har nå. Det er M50B25-innsug som er ettertraktet, ikke M50B20. For å få det til å passe på en M52 trenges det litt smådeler i tillegg. 2) Overhale motor uten å påkoste skyhøye summer? Kjøper du uoriginale stempelringer da? Originale koster over 2k per stempel, så blir fort en del. Bare bruk alle 2.8 delene du har kjøpt.
 12. M50 og M50TU (med vanos) er stålblokk. M52 og M54 er aluminium. Jeg nevnte M50 ettersom du begynte å spekulere i om M52 er stålblokk. Det kan hende at det er det i USA pga deres høye svovelinnhold som eter vekk både nikasil og alusil, men det blir jo fort urelevant her på det europeiske markedet.
 13. M50 er støpejern, derfor folk tar den blokka til turbobygg. De fleste 2.8L stroker blir da M50B28. M52 er aluminium. Her ønsker du i utgangspunktet bare å bytte bunndel, så motoren forblir fortsatt en "vanlig M52". Tror ikke du trenger å endre noe på ECU heller, alle M52 kjører vel DME MS 41.0, men du må kanskje ha en annen LMM og bør ha en annen eksos.
 14. Min blir nok tilgjengelig i løpet av sommeren en gang, men står i bil per nå. Original 168 LSD med 3,45 fra en 320i med automat. Spinner på begge hjul på snø, ikke en gang forsøkt misbrukt på asfalt, så skal være i bra stand generelt. Oppdater gjerne tråden om du får tak i, ellers kan jeg sende deg en PM når bilen demonteres.
 15. Kurant å bytte radiator på E36 og helt sikkert en grei investering om du skal ha bilen en stund, men det hjelper som sagt ikke hvis det f.eks. lekker fra en sprekk i termostathuset.
×
×
 • Create New...