Jump to content

E.C.

Members
 • Posts

  3704
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by E.C.

 1. Hvor kommer effekt inn i bildet? Jeg skjønner belastning mtp. dreiemoment, samt turtall mtp. hvor godt oljen "henger igjen" der den skal, men hva er greia med effekt? 400hk ved 9000 rpm og ved 4500 rpm vil gi ganske ulik påkjenning for en girkasse, men kasser er dog spesifisert for gitte moment og ikke effekt.
 2. USA-prisene skyldes visst mangelen på biler ettersom disse ble solgt unna over lav sko under pandemien, nå sitter de igjen med få biler og høye priser. De fleste selskap er litt blanda drops, de opererer mer med størrelser enn kvalitet. Jeg husker da jeg gikk for reservasjon hos et bestemt selskap bare for å få en 3-serie. Den hadde de selvfølgelig ikke ved ankomst, men de kunne tilby meg "... or similar" som var noe fra Renault, ikke helt samme liga vil jeg si. Det ble en Audi til slutt. Svingradiusen var så dårlig at jeg måtte rygge ved flere anledninger for å greie svingene på P-plassene.
 3. Håper de får solgt denne, så de kan sette av litt penger til kamera- og vater-potten: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=228508149
 4. Ser ut som at den går på transferkasser også, får kanskje bestille den større mengden for begge bilene 🤔
 5. @Reef89det er riktig, men de fleste som spør slike spørsmål har som regel ikke utstyr til dette heller
 6. Biltema er greit, det må kodes ja. Jeg kan gjøre det om du bor i området.
 7. Jeg har gjort det på den "tunge" måten, lastet ned via x. Hvis det finnes autoinstallere som gjør samme nytten så er det kanskje bedre å få tak i en slik.
 8. Jeg fikset inn ISTA-P og D, måtte ha ekstern harddisk for å kunne pakke ut zipfilene, men nå tok jeg en av de største/nyere versjonene. Intern disk på diagnosemaskin på 500GB.
 9. Bilen er ikke tyngst foran, det er ca 50/50 og tyngre bak med last. Har hatt slitt innside på dekk på den ene bilen, men det er nok ikke dekktrykket som har vært feil der. 0.2-0.3 bar over det laveste er uansett innenfor trykkspennet, så bør være uproblematisk. Det er vel få som sliter ut dekk pga. feil lufttrykk, da må det være bra bommet på trykket. Hos de fleste skyldes slitasje feil hjulstilling eller slitte komponenter i understell.
 10. Jeg hadde tatt nærmeste dimensjon på klistrelappen. 205/55R16 hvis du har. Det er trykk for bil uten last og fullastet bil. Sommer pleier jeg å ha rundt 0.2-0.3 bar over det som er ment for ulastet bil, mens på vinteren legger jeg meg litt nærmere lastet bil. Spennet mellom ulastet og fullastet er ofte 0.6-0.8 bar.
 11. Man er virkelig på vei i ukjente farvann når man kjøper en 11 år gammel BMW med 200k km på telleren med Ebay-styling som man tror har "garanti" på motor og gir fra en Nissan-forhandler som solgte bilen til forrige eier.
 12. E.C.

  Jekk

  Nå vet ikke jeg hvilken jekk du mener, fordi det er ikke bare én 520d bmw har laget, men jeg vil uansett anbefale deg å investere i en større solid jekk ment for hjulskift. Kjøp en som har stor jekkeflate og bytt gjerne ut plasten som er på jekkpunktet på bilen om den er dårlig, ofte blir den ødelagt ved bruk av feil jekk med liten skål. Jekker som følger med bilene er ikke beregnet for sesongskift, men heller i nødstilfeller og da vil du gjerne ha plastbiten rett og fin.
 13. Jeg hadde også konkludert med å kjøpe RP på E61 siden den lager litt skrapelyd første gang jeg girer 1.-> 2. når det er -10 ute, så det er greit å ha bekreftet at olja der funker.
 14. Du bør ta hjulstillingskontroll i etterkant uansett hva du gjør. Å bytte hele eller kun ytre er lite forskjell mtp. arbeidsmengde.
 15. Det er ikke noe forskjell å stå på en bilvekt og på en vei, så kula vil ta like mye vekt. Kobler du fra hengeren så vil kulevekten tilfalle henger.
 16. @Shattered E39 525d 2001 facelift sedan, full M-sport med manuell, den brukes kun på sommeren så den ikke ruster noe mer. Den har jeg nå hatt i 5,5 år, så blir å lære seg å sveise litt jekkfester og fikse rust på sikt. Elsker designet på disse. E61 525d 2006 full M-sport med manuell. Primær bruksbil. E91 2006 325ix automat. Denne har ikke M-sport, men har nå krok og xdrive som var kravet fra samboeren. Alle bilene er sorte
 17. Da var Teslaen solgt og her sitter jeg/vi igjen med 3 stk BMW-er. Samtlige med 2.5L rekkesekser. Føles litt mer riktig nå 😎
 18. Veldig feil setning fra et vitenskapelig standpunkt, men det kom vel et par kommentarer nærmere sannheten der. Det er en inert gass som ikke reagerer med ting* (selv om det blir varmt) og du er mer eller mindre sikret på at du ikke drar med vann/fuktighet inn i hjula når du fyller dem, som sannsynligvis er den største faktoren som påvirker variasjon i trykk hos hvermannsen. Videre er nitrogen valgt ut fordi det er billig å lage en kvalitet på 99,99% som er mer enn godt nok for dekk. Gassen utvider seg den, men mulig noe mindre enn ren tørr luft. Fyller du en ballong med nitrogen og legger den i fryseren så vil du nok se at den krymper. *sannhet med modifikasjoner, nitrogen reagerer med andre ting om forholdene er korrekte, men ikke relevant i dekk-sammenheng.
 19. E.C.

  E90 325i

  @bmwe30is takk for et utfyllende svar. Bare å poste i vei mer av det du gjør, alltid motiverende å se hva andre får til!
 20. Hva er viktigst da? Komfort, pålitelighet, pris ved innkjøp, driftspris, utstyr, etc.? E53 er det samme som E39 og ruster deretter. E61 er generelt ok, men det finnes ting å fikse på der også, noen har blitt litt rustne, spesielt bakluka. E70 vil uansett være en dyrere bil i drift enn E61 fordi det er en større bil og du har alltid trekk på 4 hjul. E61 kan du kjøpe med kun bakhjulsdrift. F11 520d er jo greit sånn sett, men da hadde jeg kjøpt en nyere en med B47. Hvor trygt kjøp noe er avhenger mer av bilen du kjøper enn generelt. Jeg vurderte en E61 lci om dagen og den hadde vært på reparasjoner i løpet av det siste året for samme sum som den ble solgt for. Ellers påpasset bil. Hadde noen kjøpt den året før og måtte ta alt på verksted så hadde det vært et skikkelig drittkjøp.
 21. 12.4V skal være greit. Er ikke noe blinkrelé. Styres av modulen via mosfet.
 22. Det har vel vært litt varierende. De tidligste dukket opp på E9x med 4'er diesel om jeg ikke husker feil. Biler med 6'er pleide å få webasto. Det er mulig at man i senere tid har stappet inn både PTC og webasto på enkelte biler, men du må nok se på delekatalogen med VIN fra bilen for å være sikker på hva du har.
 23. PTC er ekvivalenten til en panelovn som trekker strøm fra batteriet.
×
×
 • Create New...