Jump to content

E.C.

Members
 • Posts

  3827
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by E.C.

 1. Det endrer nok ikke det faktumet at BMW ikke har hatt individuelle sikringer per pære på en stund. E39 har ikke det og dette er en bil lansert for 25 år siden. Modulen har én sikring på inngående og deretter kuttes tilførselen til de individuelle pærene om trekket blir for høyt. Det er også der pæresjekk kom inn. Så å anbefale å finne sikringa til fjernlys blir litt fjernt 🙃
 2. Det føles alltid veldig merkelig når folk som skal flippe en bil forteller om bilen som om de har hatt den i 10 år. Aldri x og y, alltid z.
 3. Har 325 ix E91 med originalt understell. Humpene er verre enn på E61 med M-Sport, sistnevne er rwd. Det er vel noe med fjæringsvei og demperlengde foran.
 4. @Ingvaldsen: takk for link, denne kan vel stappes i e61 også regner jeg med.
 5. Hvis det lekker i retur så blir nok railtrykket for lavt, bør være mulig å se på livedata. Jeg hadde tilsvarende problem forrige vinter fra -10 og nedover. Startet, gikk i 3 sekunder og stoppa. Den greide seg som regel på 2. forsøk, men på noen av de verste dagene med -20 ville den ikke i det hele tatt. Jeg har byttet filter med varmeelement, lå for øvrig en kode på det. Koden legges inn når trykket blir for høyt, ergo for mye motstand i filter. Nå venter jeg på de skikkelige minusgradene for å teste, men poenget er vel uansett at filter (og varmer om man har) bør sjekkes/byttes. Vinterdiesel på tanken må man også ha selvsagt.
 6. Koed har ikke det samme da, enda. Tror det heter EPC nå og ikke ETK. Jeg mener at det er å gå feil vei. En del av BMW-miljøet handler om å fikse bil selv og ved å gjemme vekk VIN-dekodere og delekataloger dytter man heller folk på rene aftermarket-butikker. Rights to repair som har vært nevnt i media noen ganger er en fin ting, men det blir dessverre bare verre og verre. Og det med VIN-dekoder der de skyldte på GDPR (mener jeg å huske). Bare tragisk, som om det er en sensetiv personopplysning å vite lakkoden og stereosystemet i bilen til noen andre.
 7. Programmere er ikke det samme som å kode. Injektorer kodes.
 8. Vanskelig å si når jeg ikke vet hvor mye delen koster, fikk du ikke overslag over delepris og arbeid? Det virker generelt høyt for denne type problem, særlig når du sannsynligvis kan få fungerende brukte deler langt billigere.
 9. Du trenger nok ikke det, med mindre begge nå har blitt til samme del.
 10. Er det blitt umulig å velge ting fra ETK hos GS uten regnummer? Valgte bil manuelt, men da får jeg opp om at jeg "må velge bil" når jeg går på en gruppe. Det er jo litt kjipt for oss som har ettermontert ting og tang å måtte sjekke hver eneste del via delenummer fra realoem.
 11. Mener å ha sett noen på forum fra utlandet har gjort det ja. Søk litt rundt på det med å fikse/lodde rele.
 12. Kan hende du har en pakning mot EGR som må utvide seg litt med varme for å tette, byttet du noen pakninger på EGR ifm. det du arbeidet med? Husker ikke helt hva man har der i hodet.
 13. Ser ut som at du muligens har kun én plugg, men du har minst én altså. Sikkert greit å kjøpe noe slange/pumpe om du skal bytte olje eller fylle på.
 14. Det er nok katalysatoren som fjerner det meste av lukta, men på din bil sitter den i samme enhet som DPF. Du ser det hvis det er erstattet med et rett rør, men det kan også være skrapet ut på innsiden, slik at du ikke ser det ved første øyekast. Hvis det er fjernet så vil du kjenne diesellukt sånn ca. hver gang du står stille i et par sekunder. Det blir ekstra tydelig om AUC-sensoren for resirkulering av luft ikke fungerer. Det kan dog lekke andre steder, EGR for eksempel. Det sitter i motorrommet og vil lett havne i kupeen.
 15. Det stemmer nok det. De målte ikke katalysatorytelse da, kun blandingsforhold. Foran og etter kat kom vel rundt år 2000 engang, på E46 og facelift E39.
 16. Det er ikke så mange ekstraordinære tilbud nei, men det er på sett og vis greit at de aller fleste rabattene blir samlet tidsmessig. Jeg har utsatt å kjøpe en del ting som jeg ikke akutt behøvde fram til denne uken og da sparer man litt kroner totalt sett. Dessverre er det en del firmaer som hiver seg på bare for å hive seg på, uten at de egentlig har noen bra tilbud. Det er alltid noe søppel som får høyest rabatt bare så de kan skrive det opp på plakatene sine. Bilpleiekongen hadde vel -70% på noe bomullsdott til 89 spenn.
 17. Flere som blir spammet av Koed vedr Black Week? Føler de burde roe ned litt. At de har noen superstygge baklykter til E36 som det er 99% rabatt på er ikke relevant for meg. 15% rabatt på vanlige deler er ikke helt det store heller.
 18. Det tipset de kommer med er kun delvis sant. Her er hvorfor: For det første så er batteriet kaldt om vinteren. En konsekvens av dette er at du ikke kan regenerere noe særlig, regen dytter inn mye energi på kort tid og det funker ikke på kaldt batteri, dermed vil bilen strupe mengde regen kraftig. På de fleste korte turene på vinteren er regen nesten fraværende. Det andre er at du fortsatt styrer hvor fort bilen skal gå med gasspedalen. Etter en uke med elbil så vil de fleste oppegående menneskene få med seg at for å "trille ned til lavere hastighet" så slipper man opp gassen litt, ikke fjerner foten fra pedalen. Dermed inntreffer aldri den bråbremsingen det prates om, med mindre man kjører elbil for første gang. Det med clutch er ikke utelukkende positivt. Får man grep på feil tidspunkt fordi man har clutchet så kan det gi uheldig utfall og kontra-sleng. Biler med hjelpemidler er mye tryggere, de kan tross alt bremse individuelt på alle hjula og oppnå opprettinger mennesker ikke er kapable til å gjøre manuelt. Har du gode dekk og kjører i fornuftige hastigheter så skal det nok gå helt fint.
 19. Kan sikkert se på det om du bor i nærheten og kommer innom. Et BMW-verksted kan sikkert gjøre det, men om du har byttet til en brukt sensor så vil de nok gjerne montere en ny original først, deretter kode til bilen.
 20. Blir litt vanskelig for bilen å rette opp i krenging når den ikke lenger vet hva som er normalt. Jeg ville gått ut ifra at systemet ikke fungerer eller ikke fungerer optimalt fram til sensoren er kodet inn / resatt.
 21. Hvis den er gått 375k km og selges for 37500 kr så bør man ikke vente så lenge, for da går den vel bare opp i pris 😁
 22. De lagde mer enn én utgave av X3en i 2016 og de fleste har vel to differ. Så du bør nok være litt mer spesifikk om du ønsker konkrete svar
×
×
 • Create New...