Gå til innhold

Gåen turbo på e46 320D?


Bmw323i
 Share

Anbefalte innlegg

gamlingene har en 2001 mod 320 d (automat) med 136 hk. Denne går som en bøtte drit, for å si det mildt! det finnes ingenting tak under 2000 og selv da tar den aldri av. vi lurer rett og slett på om det er noe galt med turboen, siden vi ikke hører noe turbosusing, noe som vi absolutt burde høre. kan det være noe wastegate greier som har hengt seg opp på en eller annen måte eller er det turboen som har tatt kvelden? den bør ikke være ødelagt med tanke på at bilen bare har rullet 77ooookm. evnt, hvis vi frykter det værste, hva koster en ny turbo?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor bruke tid på å bekymre seg ?... bilen er relativt ny og da lønner det seg økonomisk å bestille tid på et BMW verksted for undersøkelse... så kostbart er det heller ikke... :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sikkert katalysatoren din som er potte tett,da går mangen i nødprogram og du får feil på turbotrykksgiver osv på diagnosen pga at den ikkje klarer å fungere optimalt pga mottrykket. De som ikkje går i nød går som et dass/sugemotor. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tipper feilen ligger i LMM'en. Den fungerer ikke som den skal og gir motoren en altfor fet blanding. All sotingen fører til at mekanismen til de variable innløpsbladene på turbinhjulet blir treg og til slutt setter seg fast.

Ergo oppleves det som at bilen går som en dass.

Volksport.no(eller andre for den saks skyld) løser dette problemet ved å demontere turboen og gi den en grundig ultralydvask slik at mekanismen glir lett igjen. Han holder til på Sola, utfor Stavanger.

Jeg var selv med ham en gang og ordnet dette problemet på en 2002 320d. Bilen opplevdes som ny etterpå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...