Jump to content

ØK: Girkasse E36 325i 1992


vetu03
 Share

Recommended Posts

Okey, skal få sjekket hva lengden på kassa mi er for noe.. Så kan vi se da;) Er lengden på getrag og zf kun eneste forskjell?

Hvet ikke hva jeg har på min, er 1992 modell? Noen som hvet hva denne kom med?

Link to comment
Share on other sites

Av flere 91 og 92 modeller jeg har vært borti, har alle hatt Getrag kasse. Så det er godt mulig at min Getrag kasse passer til din bil. Solgte en gang en kasse fra en 94 mod, og den var forskjellig fra kassen til han som hadde 91 mod. Så etter det spør jeg alltid om lengden på kassen. Så slipper en å sende feil. Eller så må mellomakslingen følge med.

Eirik.

Link to comment
Share on other sites

Jepp, det kan stemme! Har hørt no rykter om at det var girkasse bytte på 93. Så da passer den nok.. Men skal prøve å få tatt et mål på den i morgen eller noe.. Er kassa i bra stand?

Link to comment
Share on other sites

Hei igjen.

Har ikke kjørt bilen med kassen. Den fulgte med en bil som ikke ville starte, og der det viste seg at motoren hadde ødelagt topp. Bilen ble brukt som delebil. Kassen har stått i en ombygd 325 til USA M3. Den ser lik ut som 2 andre Getrag kasser fra 320 og 325 jeg sammenlignet med, men den har et annet siffer på siste delenummer. Det kan være at denne kassen er en sterkere utgave enn 325 kassen, men er ikke sikker. Trykkplaten på clutchen var i alle fall kraftigere enn på den fra 325.

Er sikker på at bilen bare var kjørt 173000 km, og at motoren ble byttet så tidlig som i 1995. Den kjentes grei ut å gire med, men har ikke fått kjørt med kassen selv.

I følge en Bentley rephåndbok, står det at de første girkassene til M50 motorene uten Vanos, har kraftigere kasser enn de senere modellene. Der er samme kasse fra 318-til 325 brukt. Men der er jeg ikke 100& sikker.

Eirik.

Link to comment
Share on other sites

Målte min isted, men var ikke så lett når girkassa sitter på bilen, men kom fram til ca 55,5 cm fra huset framme og til enden av hardy koblinga. Var det som var enklest å måle. Mellom akslingen var ca 150,5 cm. Ikke lett å få den heller nøyaktig da den står på..

Link to comment
Share on other sites

Hallo igjen.

Min mellomaksling er ca 147 cm fra utsiden av begge flensene. Boltene ikke medregnet. Men hvis den er ulik din, kan mellomskalsingen selges for 500 kr ekstra. Da passer det i alle fall. Og så kan du i tilfelle selge din mellomaksling etterpå.

Eirik.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...