Jump to content

Hvor stor motstand skal det vere gjennom ABS føler?


G-RACING
 Share

Recommended Posts

Har ohm'et begge ABS følerne mine fremme for å finn ut om de er gåene. ABS+antispinn lyser i intrumentet, og er ute av funksjon. Har hørt at ved bruk av et voltmeter skal man ohme seg frem til 1000 OHM. Stemmer dette? Jeg fikk 1600 OHM, betyr dette at der gåene?

Link to comment
Share on other sites

jeg vet ikke om det er riktige måten å måle abs følere på... trur du må ha di på bilen og surre på hjulet.. da skal di gi pulser ettersom den passerer abs skiva.. magneten i følern som føler at taggene går forbi og dermed skal den gi pulser... men, seff.. ingen guru her.. bare tanker..

mvh ray

på min gamle audi s8 så fikk jeg pluttselig feil på 3 av følerne og den kom og gikk litt... gikk ved lave hastigheter osv.. da va følern bare skitten og trengte rengjøring..

Link to comment
Share on other sites

ikke alle type abs følere som tåler å ohmes heller. du kan måle spenningen når du roterer hjulet. bare sett multimeteret på VAC, mål direkte på abs føleren mens du roterer hjulet.

avhengig av bil så skal du ha en viss spenning ved visse hastigheter. dette må du finne ut på egenhånd, men det gir deg en klar indikasjon på om føleren virker eller ikke.

Link to comment
Share on other sites

Ifølge en DIY på www.autopower.se er det ikke bare en vanlig spole der. Det er derfor ikke entydig å måle motstand. Men han skriver at de som ble målt viste 1000-1500 ohm når den var gåen og 0,2 til 8 Mohm når de var Ok. Anbefaler å lese hele selv.

De er omvendt. 1000-1500 ohm er dei ok.

og viss de er andre mål er dei sannsynlig gåen. kan lese diagnose.

Kan og måle alle og samenligne resultat og den som aviker er nok defekt..

Link to comment
Share on other sites

Og grunnen til man måler vekselstrøm/VAC, er at denne spolen generer bittelitt spenning ca 1,5V ved rotering på hjul for hånd.

Er altså en induktiv giver...

Naa.. mere som en hallgiver. E39 har aktive sensorer som må ha spenning fra styreenhet for å gi signal,da det ikke er noen tannkrans de føler på, men et magnetbelegg i simmeringen på hjullageret.

Skal du måle signal må tenning være på og sensor tilkoplet ledningsnettet.Hjulet dreies

Skal ha 2500-4500 ohm motstand med frakoplet sensor

Link to comment
Share on other sites

Takker for alle svarene, kjempe flott! Men ble nå enda mer usikker på hvor mye ohm jeg egentlig skal ha. Var så mangen delte meninger her. tenker jeg tar å kontrollerer de bak også, så finner jeg ut hvile motstand disse ligger på. Får også prøve å snurre rundt hjulet med voltmeteret på vekselstrøm.

Link to comment
Share on other sites

er vell ikke sikkert at det går og måle seg fram til via ohm om sensoren bare er full av skit og dermed ikke får kontakt. ville anbefalt å prøvd å sprutet bremse rens på sensoren om du ser den? eller noe annet rensespray? verktøy på boks eller lignende..

Link to comment
Share on other sites

Dette ble litt forvirrende, så jeg måtte lete etter mer infomasjon. Det kan tyde på at det er (minst?) to generasjoner ute og går her.

På denne tråden er det nevnt to typer sensorer:

http://www.unofficialbmw.com/phpBB/view ... 3a5645505a

Her er en som fant korrodert sensorkabel:

http://www.m5board.com/vbulletin/e39-m5 ... stion.html

Forøvrig har jeg ingen tro på bremserens, annet enn for å fjerne møkk. Hele sensoren skal være støpt inn i plast. Hvis det er kontaktproblemer er det sprekk og vann har kommet til.

Link to comment
Share on other sites

jo, vet sensoren ser støpt inn i plast.. men, den reagerer på magnetisk felt og kan komme bremsestøv og drit forran sensoren.. blir det mye slikt så vil den pluttselig bli forvirret og få konstant signal..

vet ikke om dette er noe som kan skje på bmw, hvordan dette er montert og satt sammen.. men, på min tidligere audi s8 så fikk jeg denne feilen på samtlige abs følere.. audi sa jeg skulle bytte alle, fant en diy på nettet som anbefalte på prøve å rense den først.. en boks rensespray så fungerte alle sammen igjenn..

men, de kan jo selfølgelig bli øddlagt og :) disse sensorene koster jo ikke all værden så er jo bare og bytte??

Audi S8 sensor 1800,- per stk.......

her er linken til siden

http://www.audidiy.com/a8.html

abs tingen

http://www.audipages.com/Tech_Articles/ ... oting.html

Mvh Ray

Link to comment
Share on other sites

Du kan også ta opp skjøtekontakten fra sensoren og rense inni der, kontaktpinnene på min var helt svarte...littegrann isopropanol og knikke med en q-tips så var problemet borte :) måtte byttet en sensor på forrige bilen (E46) og den var et helvette å få ut, måtte borre den i stykker!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...