Jump to content

540is

Members
 • Posts

  720
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by 540is

 1. Hadde/har B16 PSS9 og dette vannproblemet? Ene fjærbeinet på min e39 540 blir noen ganger stivt og begynner å kakke.
 2. For meg som skrur på litt eldre biler hver dag så mener jeg trommelbremser er et tilbakeskritt. Det skal godt gjøres å få mer enn 4 år ut av ett oppsett med trommelbremser før overføringer og justeringer inni der er så fast/opprustet at det er bare å bytte. Og å bytte rustede trommelbremser er ofte mer tidkrevene enn skivebremser da det er nesten umulig å demontere. Når de så setter på en aktuator for parkbremsen på baksiden av bremseskjoldet sånn som på ID.4 og Q4 så blir det interessant å se på den første pkk om 4 år.
 3. Du kommer vel langt med å jekke opp hvert hjørne av bilen
 4. Sjekk om det er noe svetting fra støtdempere før du kjøper. En EDC demper ligger på rundt 10 000 kr + montering
 5. Sensoren i Adbluetanken skal egentlig trigge feilkoder på at det er feil væske. Anlegget går sikkert ikke istykker, men tanken må tømmes-renses.
 6. Wahler og Pierburg lager originaldeler. Andre ukjente merker ville jeg holdt meg unna.
 7. Ujevn gange ved kjøring i lav fart og stopping ved kryss mens kald er tegn på egr ventil. Grei å bytte,bare et par slangeklemmer som det kan være litt vanskelig å komme til på. Er det originale engangsklemmer på må du ha nye, klemmer for vanlig bensinslange klarer seg
 8. Med feilkode på egr og ujevn gange så er det mest trolig en egr ventil som ikke virker som den skal. Nedkoksing av selve ventilen vil jeg ikke si at er et problem, heller treghet i reguleringsmekanismen. Du kan ta av plastdekselet over reguleringsmekanismen og smøre opp. Blir det fremdeles feilkoder så skift ventilen, ca 2000 kr for en Wahler på Eurodel. Slett adapsjoner etter bytte.
 9. Som autorisert verksted får man laget seg en konto ved BMW. Da kan man lagre servicer gratis på BMW sin server. Får å så få servicene på skjermen i bilen må man på med original ISTA som kobler seg til BMW serveren. Det må man betale for.
 10. Man har LL01,LL04, LL12, LL14FE+ og LL17FE+ for bensinmotorer. For diesel LL01, LL04 og LL12FE .Du finner tabeller i TIS nederst under engine.
 11. Ingen grunn til å sjekke under bilen, se her https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=989683
 12. F10-F11 hadde problemer med at fordamperen til ac anlegg sprang lekk. Da får du gass lukt i bilen og ac kjølingen vil slutte å virke. Men råttent kupefilter vil og gi råtten lukt. Sjekk om du ser noe til olje/sporstoff når du skifter filteret.
 13. En liten video fra 1985 med Glenning på Nürburg Ring med noe av det heftigste med fire dører på den tiden, W201 2,3-16. Artig å se hvordan det har forandret seg der nede, selv siden mitt første besøk i 1999.
 14. Jo, for at det skal gå an å komprimere de med monteringsverktøyet må de være det.Vil tro at de er umulige å få på plass uten verktøyet.
 15. Kan og føles sånn med utslitte styreledd og opphengskuler, men ikke så at man må virkelig krige? En måte for å finne slakke i foringer og opphengskuler er å kjøre hjulet oppå en lang 1/2 tommers forlenger og trekke på parkbremsen og så få noen til å holde inne bremsepedalen. Så setter du på en latmannsarm og tvinger hjulet frem og tilbake,eventuelt ut og inn. Da blir man ganske sterk og kan finne slakke som man ikke gjør ved håndmakt. En annen ting, du har ikke klart å få på en bredere bakfelg på foran? Men den var vel sånn med vinterhjula og. Denne har vel elektrisk servo som og fikk en smell. Les ut feilkoder? Jekk opp begge forhjul samtidig og se om den vil svinge av seg selv når du starter opp. Samtidig kan du skru løs svinglagrene og sjekke de. Jeg hadde en gang inne en e90 med elektrisk servo som man måtte krige med,servoen virket igrunn motsatt.. Holder til en dagsreise nordover ja 😊
 16. De faktisk verdiene er fine og som om jeg skulle ha justert det selv, på en bil med riktig innpress på felgene. Siden du har spacere så vil vel de gi lavere innpress og mer belastning på forstillingskomponenter, dvs hjulene presses ut mer og du trenger mer spissing for å kompensere for dette. Muligens du hadde mer spissing før smellen? Prøv uten spacere ? Casterforinger er ting som bør byttes i par, er den ene mykere får man litt forskjell på castervinkel når man kjører. Siden du har hatt en smell ville jeg ha byttet hele staget med kule på den siden. Svinglager som lugger vil og gi dårlig selvoppretting og ustabilitet. Bøyd støtdemperstang og, men lite trolig siden vinklene er så like mellom sidene.
 17. Hvordan ser målebrevet ut? Tallene kan være grønne, men de kan være på hver sin ende av toleransene på høyre og venstre side. Gjelder det caster så kan det bli trøbbel.
 18. Prøv å skift servobeholderen. Har opplevd at det innebygde filteret kan bli tett, da blir det ulyder når pumpa sliter med å suge til seg olje.
 19. Siden det er foran på en F10 x-drive så har jeg sett flere ganger på de at indre klosse på høyre foran, der det ikke er sensor , er slitt på jernet før sensoren på venstre side har løst ut varselet. Så ta av høyre forhjul og sjekk selv,
 20. Som Walkabout sier, er du innen 2 måneder før din frist så beholder du fristen. MEN, får du en 2.er feil på den kontrollen så blir den nye frist 2 år fra den dagen du tok kontrollen. (er jeg 99% sikker på ...)
 21. Dette trådte ikraft 8. februar 2019, så det var flaks du reddet kontrollfristen på forrige PKK Informasjon om endringer ved PKK-ordningen fra 8. februar 2019
 22. Det er ihvertfall ingen problem å koble av den lille ledningen som går til batteriets minuspol for å feilsøke. Du vil ikke lengre få noen varsel på lav batterispenning, men sovner bilen så har du funnet feilen. Å kjøre uten vil trolig gå bra, har ihvertfall gjort det i 300 000 ish km på min 2009 E60, men så er heller ikke den fullproppet av utstyr da
 23. Comfort access? Om ja koble fra dørhåndtak. Om nei, prøv å ta av ibs sensoren og se om ting forandrer seg.
×
×
 • Create New...