dopus

Medlem
 • Innholdsteller

  233
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om dopus

 • Rang
  Kaptein

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Rogaland
 • Interesser:
  bil.motor,data,teknologi,hifi
 • Kjøretøy
  2013 BMW 520D Touring

Nylige profilbesøk

762 profilvisninger
 1. dopus

  F10/F11 tråden

  Tror det var fram til 2011 . 2012 eller nyere skal vel slik jeg har forstått det være relativt sikkert valg. Selv om en hører om register ras på disse også en sjelden gang, men ikke like ofte som på tidligere utgaver. har selv en 13 modell, så krysser fingrene for at min utgave er "sikker".
 2. dopus

  Feil med luftfjærer bak (F11)

  På min tok den kvelden på høyre side...skiftet på garanti. Tok ca en time hos min lokale bmw forhandler. Dem skiftet mens jeg ventet.
 3. Ganske vanlig problem på litt eldre passater og A4 med 1.9TDI motoren. vnt mekanismen kokser fast. Enkleste på passatene/audi a4 var rett og slett å demontere turboen og splitte den på arbeidsbenken. ut med boltene/skruene som holder eksoshuset og kakke til eksoshuset et par ganger med gummiklubbe eller lignende så løsnet som regel eksoshuset. Etter det er det bare å pusse og skrape vekk sot til det ser rent og pent ut og sjekke at VNT mekanismen kan bevege seg fritt. Det er disse avlange dingesene du ser 9 stk av på bildet som pleier å sette seg fast. Mr muscle er nok mer en midlertidig løsning, og fjerner bare litt av sotoppbygningen. Vi gjorde dette på en kompis sin passat dagen før vi skulle til Rudskogen me den bilen. Aldri gjort det før, alikevel tok det kun noen timer på ettermiddagen. Verkstedet kompisen min hadde vært innom ville skifte turboen for å fikse problemet.... var ikke nødvendig. Endte opp med å gjøre denne fiksen på 2 passater og en a4 , som alle hadde samme problemene...så ganske vanlig feil på VAG sin 1.9TDI i hvertfall.
 4. dopus

  E60 med låst bakhjul

  skal veldig mye til for at diffen "går i lås" på en side, og et hjullager pleier da ikke å kile seg helt dersom det er kaputt. tror nok folk er inne på noe anngående håndbrekket. Hadde tatt av bremse skivene og sjekket. da får du samtidig sjekket kalipper og klosser også....men som sagt tror bremsebåndene til håndbrekket som er synderen,
 5. dopus

  BMW dieselmotorer

  hehe. Mager blanding på bensimotorer.= hull i stempel/smeltede deler. Det fikk i hvertfall en bekjent av meg erfare på en gammel Ford 5.8l V8. Kan bli en smule varmt med for mager blanding.. Bredbandslambda e fint å ha i gamle biler med stor motor og forgasser. Da ser man ihvertfall hvor mager blandingen er.
 6. dopus

  Girkasse olje

  https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e46-318ci-cou/repair-manuals/24-automatic-transmission/1MuBKi4 https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e46-318ci-cou/repair-manuals/23-manual-gearbox/1Fw62h7
 7. Min erfaring med for eksempel Osram Nightbreaker halogen pærer, er at dem gir litt ekstra lys, men levetiden er betraktlig kortere enn på standard pærer. På min forrige bil endte jeg opp med en mellomting mellom standard og nightbreaker, Osram silverstar. Gav litt ekstra lys i forhold til standard pærene. Ikke like mye lys som Nightbreaker, men varte betydlig lenge.
 8. dopus

  Girkasse olje

  https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e46-318ci-cou/repair-manuals/23-manual-gearbox/23-00-manual-gearbox/2jrCTS6 https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e46-318ci-cou/repair-manuals/24-automatic-transmission/24-00-automatic-transmission/APvlZ35
 9. dopus

  Finner ikke bilen

  Har du rett diagnose kabel? Er kabelen din en slik utgave med k+d bus, med switch? Prøvd å skifte bus??
 10. dopus

  Finner ikke bilen

  Står jo dem forskjellige modul versjonsnummrene når du starter programmet. Sjekk at dem ikke mangler versjonane eller er gråte ut.
 11. dopus

  Finner ikke bilen

  Har du nyeste datasettet da.husker ikke helt hva dem filene heter. Men det er dem som inneholder info selve bilene slik jeg har skjønt det. Psdz data lite tror jeg er den du trenger for diagnose. Full utgaven er for ista-P for programmering
 12. Er som sagt mest merkbart når temperaturen kryper ned mot 0 eller kaldere.
 13. Får se om det forverre seg eller om det holder seg likt.
 14. Hei! Takk for kjappt svar. Det er en vibrasjon i selve bilen....pluss litt ekstra vibrasjonslyd. Ikke som om noe er løst og ligger å rister...kan kjennes i chassiset på bilen. Er jo ikke så veldig mye mer enn normalt, men det er mer enn det skal være. Dette skjer kun når drivverket står i spenn (autolaten i D, motor på tomgang, og fot på brems)Økes turtallet pitte litt så forsvinner lyden/vibrasjonen. Det samme gjør den også hvis jeg setter bilen i park. Hvis jeg holder foten på bremsen noen sekunder så forsvinner også vibrasjonen. Når jeg kjører i kø hjem for jobb, så står jeg sjelden så lenge i ro at lyden forvinner (må gjerne stå 5 sekunder eller mer med bremsen inne) men i løpet av disse 2-3 sekundene en står i ro med bremsen inne, før en siger en meter og to framover, er vibrasjonen ganske merkbar i bilen. Spesielt fremtredende ved kaldt vær. tempen her nå er rundt 0 grader. ved tempereaturer over 5-6 grader, så er vibrasjonen ikke like merkbar.
 15. Har lagt merke til at det er litt mer vibrasjoner i bilen nå som det er litt kaldere ute. Dette gjelder kun når det er kaldt vær, og motoren er kald, og med automaten i Drive, og bremsen inne, Typisk køkjøring på vei hjem fra jobb. Vibrasjonen forsvinner når jeg slipper bremsen, eller setter kassen i Park. Vibrasjoen er også kun på tomgangsturtall, med det samme jeg toucher gasspedallen så forsvinner vibrasjonen. vibrasjonen er som regel bare til stede dem første par sekundene med bremsepedallen inne, deretter forsvinner den. I og for seg ikke så veldig plagsom vibrasjon, men veldig irriterende, og skulle gjerne funnet årsaken til vibrasjonen. Den er ganske merkbar når jeg står i kø, men forsvinner når motoren har fått driftstemperatur.. Noen som har vært borti lignende??? Prøvde å google litt, men det er det som regel motorfester som kommer opp som en mulig løsning. Er det motorfester så burde vel problemet være til stede også i Park mens motoren går?!?! Bilen er forøvrig kun kjørt ca 112000km Forslag mottas med takk.