Jump to content

dopus

Members
 • Content Count

  323
 • Joined

 • Last visited

About dopus

 • Rank
  Major

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Rogaland
 • Interesser:
  bil.motor,data,teknologi,hifi
 • Kjøretøy
  2013 BMW 520D Touring

Recent Profile Visitors

1684 profile views
 1. Ryker hvitt.. Rister på tomgang.... Toppakning??? Du sier du har byttet turbo. Hadde du skikklig turboras??? Min gamle Saab 9-5 røykla veien som dirty trick fra Flåklypa, da turboen tok kvelden på den. Er ikke gamle oljerester fra turbo havari som blir brent av??? Ligger ofte oljerester i intercooler og slanger ved havari..
 2. Kjørte i gjennom den bygda på vei hjem fra Trondheim 👍
 3. Hadde begynnt med å oppgradere elementene først, er du fortsatt ikke fornøyd så hadde jeg vurdert å skifte ut forsterkeren som er orginalt, gjerne til en med DSP innebygget.
 4. har du diskant i dørene (ved vindus hjørne, har du det så har du forsterker. eller du kan kjøre en vin decoder på nettet for å finne ut hva den er levert med. Du kan prøve denne vin dekoderen link til vin dekoder og legge in understellsnummeret til bilen din. Tror det skal stå harmon kardon eller tilsvarende på ustyrskode som begynner med s676 eller noe lignende . Hvis det står det så har du forsterker, og da må du se på høyttalere tilpasset biler med forsterkere ( anne Ohm på elementene)
 5. Har selv en 2013 5 serie med basic stereo ( basic i europa er uten egen forsterker, mens basic i usa er med. Ganske viktig å vite når du googler dette). Finnes mange flere som har kit til disse bilene. blant annet Focal og Match ( har selv et Match kit beregnet for 5 serie uten egen forsterker,)
 6. er vel avhengig av utstyrsnivå i bilen. spesielt hvis du mangler forsterker og ikke ønsker å ettermontere det og trekke nye kabler. Har du forsterker orginalt så er det litt lettere. Dette er spesielt viktig med tanke på å velge høyttaler sett for bmw med korrekt motstand. Subbene har i hvertfall forskjellig motstand for biler med og uten forsterker, om jeg husker rett.
 7. Finnes mange merketilpassede høyttaler sett til BMW. Hvilken ohm elementene skal ha og slikt er litt avhengig av hva som står i bilen fra før av. Med egen forsterker,eller uten forsterker osv. Har du med forsterker finnes det også plugg and play forsterker oppgraderinger å få tak i.
 8. Da ble det en "spa" dag for bilen. Avfetting, ironx, claying, cc clean slate på skumkanon, deretter cc clean slate i bøttevasken,, tørking og voksing. Klar for norgesferie i bil. 😀
 9. girkassen skal vel tåle 500nm i diesel versjon av kassa og 450nm i bensin versjonen. På disse bilene som har xdrive så er det vel en fordelingskasse også, vet ikke hva den tåler (har bare researchet utgaven med bakhjulstrekk, som jeg selv har). Her har du litt lesestoff: Wikipedia side om ZF 8HP girkassene.
 10. Skift ut Run Flat dekkene om mulig. Som dem andre skriver i tråden her så gir det bare dårlig komfort og mer støy, og masse sporing. Ble en helt annen bil å kjøre på min 2013 5 serie da jeg gikk fra orginale 17" runflat til 19" "vanlige" dekk. Ikke noe fancy og dyre dekke (bare vredestein ultrac Vorti), betydlig bedre komfort enn dem halvslitte bridgestone runflat som stod på bilen da jeg kjøpte den. Du kan jo ha en boks med pungteringsfiks spray og en mini kompressor i barasjerommet. Det har jeg.
 11. NAF Haugesund for testen, og Bavaria Haugesund for utbedring av feilene.
 12. Fikk byttet begge mine front lykter på garanti pga fukt som la seg som dråper på innsiden av lykteglasset. Hvis det er kun et dugg som forsvinner når lyktene blir oppvarmet av pæren så går det ikke på garanti, men dersom det ligger dråper på innsiden av glasset går dette på garanti. Det var i hvertfall det jeg ble fortalt.
 13. dårlig jording??? Har vært noen bmw modeller som har hatt problemer med at jordingskabelen koroderer så mye at det blir dårlig jording. Hadde prøvd å legge jordkabel direkte fra starter til chassis?? batteriet er vel bak på disse så da går det ikke å legge kabel fra starter til jord på batteri. Tror faktisk det er eller var en recall på batteri kabelen på e60/61, men husker ikke om det er for + kabelen eller jord kabelen.
×
×
 • Create New...