dopus

Medlem
 • Innholdsteller

  225
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av dopus

 1. dopus

  Finner ikke bilen

  Har du rett diagnose kabel? Er kabelen din en slik utgave med k+d bus, med switch? Prøvd å skifte bus??
 2. dopus

  Finner ikke bilen

  Står jo dem forskjellige modul versjonsnummrene når du starter programmet. Sjekk at dem ikke mangler versjonane eller er gråte ut.
 3. dopus

  Finner ikke bilen

  Har du nyeste datasettet da.husker ikke helt hva dem filene heter. Men det er dem som inneholder info selve bilene slik jeg har skjønt det. Psdz data lite tror jeg er den du trenger for diagnose. Full utgaven er for ista-P for programmering
 4. Har lagt merke til at det er litt mer vibrasjoner i bilen nå som det er litt kaldere ute. Dette gjelder kun når det er kaldt vær, og motoren er kald, og med automaten i Drive, og bremsen inne, Typisk køkjøring på vei hjem fra jobb. Vibrasjonen forsvinner når jeg slipper bremsen, eller setter kassen i Park. Vibrasjoen er også kun på tomgangsturtall, med det samme jeg toucher gasspedallen så forsvinner vibrasjonen. vibrasjonen er som regel bare til stede dem første par sekundene med bremsepedallen inne, deretter forsvinner den. I og for seg ikke så veldig plagsom vibrasjon, men veldig irriterende, og skulle gjerne funnet årsaken til vibrasjonen. Den er ganske merkbar når jeg står i kø, men forsvinner når motoren har fått driftstemperatur.. Noen som har vært borti lignende??? Prøvde å google litt, men det er det som regel motorfester som kommer opp som en mulig løsning. Er det motorfester så burde vel problemet være til stede også i Park mens motoren går?!?! Bilen er forøvrig kun kjørt ca 112000km Forslag mottas med takk.
 5. Er som sagt mest merkbart når temperaturen kryper ned mot 0 eller kaldere.
 6. Får se om det forverre seg eller om det holder seg likt.
 7. Hei! Takk for kjappt svar. Det er en vibrasjon i selve bilen....pluss litt ekstra vibrasjonslyd. Ikke som om noe er løst og ligger å rister...kan kjennes i chassiset på bilen. Er jo ikke så veldig mye mer enn normalt, men det er mer enn det skal være. Dette skjer kun når drivverket står i spenn (autolaten i D, motor på tomgang, og fot på brems)Økes turtallet pitte litt så forsvinner lyden/vibrasjonen. Det samme gjør den også hvis jeg setter bilen i park. Hvis jeg holder foten på bremsen noen sekunder så forsvinner også vibrasjonen. Når jeg kjører i kø hjem for jobb, så står jeg sjelden så lenge i ro at lyden forvinner (må gjerne stå 5 sekunder eller mer med bremsen inne) men i løpet av disse 2-3 sekundene en står i ro med bremsen inne, før en siger en meter og to framover, er vibrasjonen ganske merkbar i bilen. Spesielt fremtredende ved kaldt vær. tempen her nå er rundt 0 grader. ved tempereaturer over 5-6 grader, så er vibrasjonen ikke like merkbar.
 8. Fannt 2019-1 karter for Europa for bmw NEXT navigasjonen til min 13 520d. Siden 2019 kartene for europa er såpass ferske å vansklige å finne på nettet så tenkte jeg at jeg kunne dele siden der jeg fannt kartene selv: https://yadi.sk/d/GnnO7eAU3XETgh Ikke superkjapp side å laste ned fra, men jeg lot den stå over natta. Glemte å skrive at det også ligger EVO og ROUTE kartet for europa på samme linken, men da som 2018 utgaver(2018-4 for EVO, og 2018-1 for ROUTE(
 9. Ligger kode generator pakker på nettet som virker, men da må du også ha diagnosekabel for å lese ut noen parametere fra bilen for å kunne generere koden. Jeg bruker nå egen generert lifetime kode som jeg har generert selv.koden jeg kjøpte på nettet første gang jeg oppdaterte kartene bruker jeg nå for å verifisere at generatoren fungerer. Legger man inn hex koden for det kartet skal koden den lager være lik den jeg kjøpte,og det var den. Lifetime koden jeg genererte etter på fungerte i hvertfall for 2018-2 kartene, så regner med at det funker på 2019-1også. Har dessverre ikke noe link til generatoren, da siden jeg lastet ned generatoren fra, nå er nede. Google er din venn.
 10. dopus

  Problem med start

  hadde en saab for noen år siden. Da veivakselgiveren tok kvelden , så kunne man kinne starteren så lenge man hadde batteri nok, uten anntydning til start. Man kunne se at det var veivakselgiveren ved at turtelleren ikke gjorde utslag når man dro rundt motoren på starteren. Vet ikke om det er likt på BMW når kam/veiv aksel sensor streiker.
 11. dopus

  Starte bil som har stått stille lenge

  fulllade batteriet. som sagt over ta ut sikring til bensinpumpe og kinne motoren for å få opp oljetrykket. Kanskje fylle på ny bensin, hvis den andre har stått lenger, smøre beveglige deler i motorrommet (løpehjul osv).
 12. storebrand går på antall år. Opptil 8 år eller 200k km, alt etter hva som kommer først. Egenandel stiger pr år, derfor jeg gikk over fra Storebrand til IF. Da egenandel gikk på km i stedet for år. Mer lønnsomt for meg som ikke kjører mer enn 10-12k km i året.
 13. dopus

  ecu vekt e61

  Prisen er vel lik opptil 10kg. Tror neppe den ECUen veier mer enn 10 kg fra posten: 0-10 kg 145,- på net 175,- hos postkontror
 14. dopus

  Dipped beam failure

  Da var endelig pærene mine, fra lichtex.de, kommet til mitt lokale postkontor. Ser i hvertfall ut som ekte vare (ut i fra guider på nettet, og label med serikode/ekthetstest) frakten tok 10 dager, takket være postens vanlige somling. Transport innad i norge tok lenger tid enn fra Tyskland til Norge. blir spenndende å se om det blir veldig stor forskjell på orginale pærer og philips extreme vison gen2. Skal være 500 kelvin høyere fargetemp på philipsene.
 15. dopus

  Kjøp av F10, ca 2011 - 2013, råd?

  Hvis du vurderer stasjonsvogn utgave (F11) så kan det være lurt å sjekke om luftbelgene/fjærene bak er skiftet. Ganske vanlig problem på disse. skal ikke være så vansklig å skifte selv, og det finnes ettermarkeds belger som skal være av bedre kvalitet enn OE belgene. Har selv fått skiftet venstre belg på garanti på min 2013 f11.
 16. dopus

  Kjøp av F10, ca 2011 - 2013, råd?

  en 525d r6 vil ha samme girkasse som en 520d (max 500nm ved trimming), noe å tenke på dersom trådstarter har planer om chipping/tuning.
 17. dopus

  Dipped beam failure

  Fra Wikipedia : Gas discharge lamps UN Regulation 99 covers gas discharge light sources for use in vehicle headlamps. All light sources acceptable under Regulation 99 are also acceptable under US regulations. Category Cap (Base) Nominal power Remarks Image D1R PK32d-3 85 V / 35 W Integral ignitor For reflector systems D1S PK32d-2 85 V / 35 W Integral ignitor For projector systems D2R P32d-3 85 V / 35 W For reflector systems D2S P32d-2 85 V / 35 W For projector systems D3R PK32d-6 42 V / 35 W Mercury-free Integral ignitor For reflector systems D3S PK32d-5 42 V / 35 W Mercury-free Integral ignitor For projector systems D4R P32d-6 42 V / 35 W Mercury-free For reflector systems D4S P32d-5 42 V / 35 W Mercury-free For projector systems D5S PK32d-[7] 12 V: 25 W Ballast output voltage D6S P32d-1 42 V: 25 W D7S PK32d-1 42 V: 25 W D8S PK32d-1 42 V: 25 W
 18. dopus

  Dipped beam failure

  d1s har tenner og pære i en enhet. D2s har tenner og pære som to seperate enheter, derav billigere pærer....da dem skifter pæren seperat fra tenneren. Det kan ikke vi med d1s pærer, derav dyrere pris.
 19. dopus

  Dipped beam failure

  lichtex, har jeg kun lest gode tilbakemeldinger på. Dem har eksistert i 10 år, så hadde dem solgt falske pærer så hadde det vel vært "kroken på døra for lenge siden" Skal selvfølgelig dobbelsjekke mine pærer, når jeg mottar dem, dem er sendt for et par dager siden. Har lest meg opp på hvordan man kan sjekke for falske pærer. Anngående pærer som er hvitere, philips har white vision serien, og Osram har Cool Blue Intense (CBI) seriene som har kelvin som ligger litt i overkant av 5k kelvin, mens nightbreaker og extreme vison ligger på 4300-4800 kelvin. Andre utenlandske nettbutikker som har ok priser er Powerbulbs.co.uk, dem står på oversikten over godkjente Osram distributører i Storbritania, så dem stoler jeg oså på at har ekte pærer. Dem kjører ofte rabatt kampanjer med koder for 20-25 prosent avslag på listepris. Kan være verd å sjekke. Husk at ved bestilling fra utlandet må man beregne moms og fortollingsgebyr på prisene. Seriøse nettbutikker bør trekke fra momsen fra sitt land når dem eksporterer utenfor sitt land / EU,(noe blant annet lichtex.de har gjort på min ordre), det er også moms på frakt delen av total prisen. Dette tok jeg høyde for når jeg bestille mine pærer fra lichtex. Er en heldig så slipper en i gjennom "moms" kontrollen uten at en får momskrav.
 20. stemmer det. kjøpte selv kode da jeg fikk bilen. Før jeg fannt ut at når jeg alikevel hadde diagnosekabelen, så fanntes det programmvare pakke for å generere koder selv.. Det som var greit var at dersom jeg fyllte inn hexkode for versjonen jeg allerede hadde kode til, så kunne jeg bekrefte at generatoren virket slik den skulle, for så å generere kode for ny kart versjon eller lifetime kode, og vite at denne da ble korrekt. Ligger fsc generator software pakke på den siden jeg linket til tidliger i tråden.
 21. Sikkert ok side trådstarter viser til. Alternativt, hvis en har diagnosekabel fra før, så finnes det programmvare på nettet for å generere egne FSC koder etter å ha lest ut noen verdier fra bilen med diagnosekabel/laptop. Har selv generert og brukt mine egne FSC koder, mend programmvare funnet på nettet og diagnosekabel koblet til laptop. Kartene finner man som nedlastninger på nettet. https://www.bmwmvideos.com/bmw-navigation-updates-latest-bmw-road-map/ Prisen på siden trådstarter linker til, var jo ikke avskrekkende heller, hadde gått for en lifetime FSC kode hvis jeg først skulle ha handlet.
 22. dopus

  Dipped beam failure

  var smådyr på pærene. Den gamle versjoen av philips..viste seg å være den nye når man kliker inn på bildet hos verne.no. Hadde jeg handlet i norge, såer er Eurodel.no ganske så mye rimligere enn overnevnte butikk. Nyeste versjon av philips pæra : https://www.eurodel.no/xenonpaere-philips-x-tremevision-gen2-35w-85v-d1s pris pris kr 929 +frakt hos verne.no: https://www.verne.no/egilverne/default.asp?page=vare&ProdusentID=PHI_85415XV pris 1561 + frakt. Har selv greie erfaringer med Eurodel.no, da flere i min vennekrets har bestillt deler fra dem, til særdeles gode priser, blant annet støtdempere og bremseskiver/klosser). Endte selv opp med å bestille fra Tyskand, da det var enda noen hundrelapper å spare i forhold til Eurodel.no anngåemde styreenhet (nr2 på bildet til reef89) så fannt jeg det til rimlig på samme plass som har bestillt deler fra: https://www.lichtex.de/en/bmw-5-series-f10-f11-f18-d1s-7318327-mitsubishi-electric-xenon-w003t23171-headlight-ballast-63117318327-63-11-7-318-327/a-99101817/ eller https://www.lichtex.de/en/bmw-5-series-f10-f11-f18-d1s-7237647-mitsubishi-electric-xenon-w003t20071-headlight-ballast-63117237647-63-11-7-237-647/a-99662226/ ca 66 og 63 euro, avhengig av hvilken utgave du kanskje skal ha, plus moms og frakt, men alikevel mye billigere enn GS som skal ha over 5000.
 23. dopus

  Dipped beam failure

  skal være d1s på min pre lci f11 i hvertfall. og der er pære og tenner et stk enhet, det er d2s/r som selger pæren og tenneren som to seperate deler. Det finnes jo også et par andre komponenter i forbindelse med xenon systemet.. Tror dem heter headlight driver modul/ styreenhet xenon eller noe slikt. I hvertfall relativt dyre enheter til mellom 3k og 5k kr . Får håpe det ikke er dem. Ta en kikk på koed.no for deleoversikt. ligger under katogori forlykter og underkatogori forlykter elektronikkdeler/pærer. Hvis det er pærene som er kaputt så koster dem en halv formue fra bmw. Har selv bestilt fra lichtex.de i Tyskland. til en pris som med moms/ fortollingsgebyr alikevel er ca 1000kr billigere enn i norge (for philips extreme vision gen 2 D1S).
 24. dopus

  Cold air intake, er det noe vits?

  Det er vel helst hvis du har bomulls filtre som er innsatt med olje. Disse KAN forrurense luftmengdemåleren med olje. Har hatt pipercross skummfilter (med olje), og KN bomullsfilter (med olje), på biler jeg har hatt tidligere, men har aldri opplevd problemer med LMM. Det finnes også spesial rensespray for lmm som kan brukes forebyggende. for eksempel hver gang man rengjør filteret.
 25. dopus

  Min Sophistogrey F11

  Nesten 200k km på samme turbo er jo ikke så gale det. På min gamle saab med garret turbo var det ganske normalt at dem raset ved 100k-120k km.