laffe

Medlem
 • Innholdsteller

  323
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om laffe

 • Rang
  Major

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. laffe

  Brann BMW i8

  Jeg hadde hatt ekstremt mye frustrasjon om jeg hadde vært deg så bra om du får blåst ut litt. Imponert om du i hele tatt får sove om kvelden uten et par timer med irritasjon over saken først. Tror de fleste som følger denne tråden har forståelse og deler din frustrasjon.
 2. laffe

  Brann BMW i8

  Angående media: Var vel en på siden her som var journalist og skrev noe om olsen-bil saken. Kanskje han har noen tips på hvordan saken best kan angripes med bruk av media. Ref.denne tråden:
 3. laffe

  Carly får ikke kontakt med bil

  Det har kommet en ny versjon av Carly appen. Altså ikke en oppdatering, men en ny app som erstatter den gamle. Kan jo sjekke du har den nye, men holder en knapp på at det er adapteren slik nevnt over.
 4. Hvis bilen har frist for EU i mars burde selger fått den kontrollert før salg da det er fullt mulig, man trenger ikke vente til i mars. Så det i seg selv virker litt suspekt. Men legg ut link til annonse så kan folk lettere bedømme bilen. Ut fra litt lesing på nett har jeg ikke inntrykket av at disse motorene er det beste BMW har laget. Men jeg vet ikke om du bør styre unna for det.. Høy km trenger heller ikke alltid være negativt.
 5. Hvis du i fremtiden planlegger å ha forsikring med maskinskade er god servicehistorikk viktig den dagen du evt. får bruk for den forsikringen. Også med tanke på BMWs rustgaranti vil dette være viktig. Vet ikke om BMW fortsatt kaller det Vechicle Inspection, men den skal vel normalt utføres hver 4år/60000 for at rustgaranti skal gjelde (var i hvertfall slik på min E61, mulig det har endret seg) Så jeg ville sjekket sevicehistorikken nøye og evt. fått et BMW verksted til å verifisere at service er i henhold til boka. Hvis ikke ville jeg brukt det mot selger om man kan tolke annonsen/kontrakt som at sevicer er fulgt. Servicehistorikk er jo et ullent begrep, da det ikke sier det samme som "service intervall fulgt" eller lignende. Men hvis forhandler har sagt "komplett servicehistorikk" så burde det være nok.
 6. Fine og interessante detaljer rundt 4-hjulsdrift evopower👍 Hadde nettopp en tur over Venabygdsfjellet fra Ringebu (droppet e6 for å få fine snødekte veier uten trafikk). Koste meg skikkelig i en undermotorisert suzuki xl7 med innkoblebar 4-hjulstrekk. Perfekt system egentlig, bakhjulstrekk 99% av turen og 4-hjulsdrift med 50/50 fordeling for de verste kneikene. Mangler bare en litt bedre bakdiff da den spinner opp innerhjulet veldig lett når man leker seg litt. Men skulle jeg kjørt BMW der tror jeg drømmen hadde vært en godt motorisert RWD med quaife diff kontra xdrive. Men kunne vært fint å koblet inn 4wd ved behov så kanskje nye M5 er tingen for slik morro😅
 7. Det er tikkking og ikke rasling? Tenkte på om det evt. kunne være verdt å sjekke at det ikke er slakt registerkjede.
 8. laffe

  gode råd til ny bil

  Sist jeg sjekket så tilbyr IF maskinskade opp til bilen er 12 år gammel (maks 200 000km) såfremt du tegnet forsikring hos de før bilen ble 7 eller 8 år gammel. Hos Codan har de ingen aldersbegresning, kun kilometer (200 000). Men tegner du forsikring hos de på en bil eldre enn 8 år trer maskinskadedekningen først i gang 60 dager etter tegning av forsikringer
 9. laffe

  gode råd til ny bil

  Uansett hva du kjøper så kanskje det kan være verdt å kjøre på med toppdekning med maskinskade på forsikringa for å slippe våkenetter for de verste utgiftene?
 10. laffe

  Kode batteri

  Innbiller meg at 100 eller 110 også er mulig på e6x. Da jeg kjøpte nytt 95ah batteri til min i fjor husker jeg at valget stod mellom å registrere 90ah eller 100ah i Carly. Innebiller meg at 110 også var er en mulighet, men skal ikke være skåsikker der da.
 11. laffe

  Olje til bakluke

  Takker - var ikke klar over at dette hadde kommet en erstatter til "spaghetti" siden som fantes før.
 12. Firmaet som leaset bilen vil normalt trekke fra momsen den betaler gjennom den måndelige leasingavgiften ja. Unntaket er vel firma som ikke selger momsbelagte tjenester og dermed ikke har noe å trekke momsen fra. Leasingfirmaet, dvs DNB i ditt tilfelle, vil få momsfradrag på hele bilens Mva når bilen kjøpes. Om leasingselskapet selger bilen videre før det har gått 3 eller 4 år (var et bytte fra 3 til 4 år for et par år siden tror jeg) må de innbetale gjenværende Mva til staten. Dvs. opprinnelig mva-beløp fratrukket antall måneder av leasing-perioden som har gått.
 13. I denne tråden på freak som omhandler en ganske lik sak er det noen som referer til en sak fra foebrukertvistutvalget. Klarer ikke finne link til selve saken så legger bare ved linken: https://freak.no/forum/showthread.php?s=39ee8fff5607978d1aa5776273029303&p=3311148 I den saken ser det ut til at det endte med et lite prisavslag. Ut i fra infoen vi har tviler jeg på at du har nok underlag til å få hevet kjøpet, som jeg antar er hovedmålet, men håper i hvertfall du har nok underlag til å få et prisavslag eller en minnelig løsning der forhandler feks tar tilbake bilen til en grei nok innbyttepris.
 14. Da viskerne på min E46 begynte å kutte ut i perioder med mye visking så var det relet som måtte byttes. Men til meg startet viskerene igjen etter en liten pause på ca 10 min. Vet ikke om dine gjør d?
 15. Regner med dette er nye X7`n. Interessant at de her lar lysene gå helt inn til grillen mens nye X5 og X3 en tydelig åpning mellom grill og lykter. Har egentlig likte dette, men må innrømme at det så veldig bra ut med lyktene slik de er på bilen over.