laffe

Members
 • Content Count

  442
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. laffe

  Ny podcast om bil

  Må si meg enig her. Gleder meg til det kommer mere🙂
 2. Styrker til modellen er vel at det er en veldig god bil - i tillegg hadde den aktuelle bilen et veldig flott interiør. Svakheter som jeg vet av: - Registerkjede: Utbedret på denne ser jeg så det er jo bra - Dieselpumpehavari er vel en gjenganger på disse uten at jeg tør si noe om statistikken på det. Kan potensielt bli veldig dyrt. - Luftbelger på fjæring bak kan vel ryke i ny og ne Generelt sett kan jo maskinskadeforsikring være en grei måte å sikre nattesøvnen, men da kan det samtidige være greit å lete opp en bil med litt lavere kilometerstand.
 3. Første gang jeg visste min E61 på EU fikk jeg også feil på lyktespylerene. Til meg hadde tidligere eier montert noen blendelokk rett innenfor spylerdysene såvidt jeg husker (husker ikke helt hvordan det så ut i detalj). Så kan jo være greit med å sjekke om det kan være noe sånt før du begynner med videre feilsøking. Jeg begynte i andre enden og sjekket både pumpe og slanger for evt. lekkasjer.
 4. Oppdatering: Strømtrekket skyldes en antenneforsterker som var koblet til DAB-antennen. Med den frakoblet ble strømtrekket borte. Kudos til PlanetHiFi i Trondheim (de som også monterte enheten) som feilsøkte og fikset uten kostnad.
 5. laffe

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg var lykkelig uvitende om dette fram til i mårrest:)
 6. laffe

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg liker også lyslistene som Porsche og mange andre har, selv om kanskje Porsche kler det beste (med unntak av oppdaterte Macan der det ikke var noe løft designmessig). Men det er ikke noe man må ha og før i tiden tror jeg ikke BMW ville kopiert en sånn trend (men heller startet den). Det samme tenker jeg om slike levende blinklys (som starter å lyse i en enden og beveger seg utover) - kult i 2 minutter om du er 12 år også blir det bare irriterende (mener sære meg i hvert fall ). Har heldigvis ikke sett noen BMW med denne funksjonen enda.
 7. laffe

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Enig med mye av hva dere begge skriver Fredrik'er. Selv er jeg litt spent på om BMW klarer å ha selvsikkerhet nok til å ikke kopiere trenden med lyslist bak fra side til side nå.
 8. Bra jobba (både med bil og tråden her) og lykke til på EU👍
 9. laffe

  E61 Antenneforsterker - ødelagt eller...

  Fikk henta ny antenneforsterker på GS i dag og montert. Må si jeg var litt nervøs da jeg trykka på fjernkontrollen etter byttet, ville det bli 3300,- rett ut av vinduet eller suksess? Heldigvis fungerte alt som det skulle så nå venter en kort stund med lykke før EU-kontroll i morgen.
 10. Gratulerer med ny bil👍 Har dessverre ingen tips/tanker om forbruk utover at det hørtes litt høyt ut.
 11. laffe

  E61 Antenneforsterker - ødelagt eller...

  Ja, blir litt usikker av hele greia. Burde kanskje sjekket kabelen mellom antenneforsterkeren og CAS for brudd for sikkerhetsskyld, men tror jeg bare sjanser på å bestille en ny antenneforsterker mens det fortsatt er 15% på GS bildeler. Takk for hjelpen så langt Otis👍👍
 12. laffe

  E61 Antenneforsterker - ødelagt eller...

  Skal gjøre et til forsøk med Carly'n senere idag for å se. Men nå har jeg har googlet litt har jeg ikke inntrykk av gåen antenneforsterker noe man får opp på diagnose. Står forøvrig og sjekker nå, og det er strøm inn på antenneforsterkeren i hvertfall. Når jeg måler på pin2 får 4.67v, men ingen reaksjon når jeg trykker på nøkkelen. Vet ikke om det er normalt og avlese spenning på denne i hele tatt.
 13. laffe

  E61 Antenneforsterker - ødelagt eller...

  Har kun kjørt diagnose med Carly. Ikke fått noen relevante feilmeldinger der, men Carly er kanskje ikke helt egnet verktøy i dette tilfellet.
 14. laffe

  E61 Antenneforsterker - ødelagt eller...

  Takk for link. Jeg er ikke så erfareren med feilsøking av denne type, men slik jeg forstår koblingsskjemaet på newtis så er det kabelen på pin 2 som videresender signal om at dørene skal låses opp. Så hvis det er strøm inn på forsterkeren så vil det da bli riktig å sjekke for spenning på pin 2 når man trykker på nøkkelen for å se om det går signal ut? Eller er det andre metoder når man skal se etter signal (litt grønn her)?
 15. laffe

  E61 Antenneforsterker - ødelagt eller...

  Ja, det er kanskje ikke så dumt å sjekke om den har strøm inn☺️ Er vel ytterste kabel i akterretning på multikontakten som er strøm såvidt jeg klarer å google meg fram til. Har hvite sencom-kabler selv nå så ikke lett å se på kabelfarger lengre. Men jeg er kanskje er litt i blinde på hvordan jeg best går frem for å sjekke om den klarer å gi signal ut?