laffe

Medlem
 • Innholdsteller

  331
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av laffe

 1. laffe

  E61: elendige kjøreegenskaper etter jekking bak

  Noe lærdom er dyrere enn andre dessverre. Vært der selv. Glad det ordnet seg👍
 2. laffe

  F11 n47 startproblemer

  Antar at du har kjøpt bilen brukt fra forhander i nyere tid? Litt spent på om dette kan dekkes av reklamsjonsretten ved bruktbilkjøp. Jeg er dårlig på jussen der så det blir intressant å følge. Håper i hvertfall du slipper å sitte med hele regninga selv.
 3. Høres ut som du har hatt ekstra mye uflaks. Vurdert forsikring med maskinskadedekning? Med så lav km som du har på bilen vil jo egenandel ved skade holdes seg lav noen år framover. Både Codan og IF (og kanskje flere) har dekning på biler over 7-8 år.
 4. laffe

  Kona vil ha ny bil

  G31 530D begynner jo også nærme seg ned mot 700 000 i pris nå, og burde kanskje også vurderes om du/fruen klarer deg med litt mindre krefter? Feks denne om du kan leve med bil uten m-sport: https://www.finn.no/134366464 Synes i hvertfall ddn var lekker, og fint med litt avveksling fra alle bilene med m-sport.
 5. laffe

  Den store finn.no tråden.

  https://www.finn.no/139118215 Trodde ikke det var mulig å få en 2011 modell X3 uten knapper på rattet og uten selv den minste infotaimentskjermen. Arti også se annonseteksten hvor det står "Helt riktig satt opp bil..."
 6. Samme følelse her😮
 7. Enig i det du skriver om bladet Bil @papertiger Synes også Vimenn sine egne bilblad som en periode var å få kjøpt som separate blad var et kvalitetsblad med mye interessant biljournalistikk av god kvalitet. Lenge siden jeg har sett noe til det i butikkene. Det var vel en periode også en slags norsk versjon av topgear magazine.
 8. laffe

  Ny bil

  Art dilemma🙂 Hvis du klarer deg uten bil til og fra jobb foreslår jeg en El-sykkel eller et busskort sammen med en ren kosebil. Men dyr bil sammen med sparing til bolig høres jo litt ulogisk mtp. verditap og bunden kapital. Kanskje en E9x 325i kan være et fornuftig valg sammenlignet med 4 og 6-serie. Samtidig gir jo en I3S sikkert mye glede i hverdagen samtidig som du slipper å ta buss/sykle.
 9. laffe

  Brann BMW i8

  Jeg hadde hatt ekstremt mye frustrasjon om jeg hadde vært deg så bra om du får blåst ut litt. Imponert om du i hele tatt får sove om kvelden uten et par timer med irritasjon over saken først. Tror de fleste som følger denne tråden har forståelse og deler din frustrasjon.
 10. laffe

  Brann BMW i8

  Angående media: Var vel en på siden her som var journalist og skrev noe om olsen-bil saken. Kanskje han har noen tips på hvordan saken best kan angripes med bruk av media. Ref.denne tråden:
 11. laffe

  Carly får ikke kontakt med bil

  Det har kommet en ny versjon av Carly appen. Altså ikke en oppdatering, men en ny app som erstatter den gamle. Kan jo sjekke du har den nye, men holder en knapp på at det er adapteren slik nevnt over.
 12. Hvis bilen har frist for EU i mars burde selger fått den kontrollert før salg da det er fullt mulig, man trenger ikke vente til i mars. Så det i seg selv virker litt suspekt. Men legg ut link til annonse så kan folk lettere bedømme bilen. Ut fra litt lesing på nett har jeg ikke inntrykket av at disse motorene er det beste BMW har laget. Men jeg vet ikke om du bør styre unna for det.. Høy km trenger heller ikke alltid være negativt.
 13. Hvis du i fremtiden planlegger å ha forsikring med maskinskade er god servicehistorikk viktig den dagen du evt. får bruk for den forsikringen. Også med tanke på BMWs rustgaranti vil dette være viktig. Vet ikke om BMW fortsatt kaller det Vechicle Inspection, men den skal vel normalt utføres hver 4år/60000 for at rustgaranti skal gjelde (var i hvertfall slik på min E61, mulig det har endret seg) Så jeg ville sjekket sevicehistorikken nøye og evt. fått et BMW verksted til å verifisere at service er i henhold til boka. Hvis ikke ville jeg brukt det mot selger om man kan tolke annonsen/kontrakt som at sevicer er fulgt. Servicehistorikk er jo et ullent begrep, da det ikke sier det samme som "service intervall fulgt" eller lignende. Men hvis forhandler har sagt "komplett servicehistorikk" så burde det være nok.
 14. Fine og interessante detaljer rundt 4-hjulsdrift evopower👍 Hadde nettopp en tur over Venabygdsfjellet fra Ringebu (droppet e6 for å få fine snødekte veier uten trafikk). Koste meg skikkelig i en undermotorisert suzuki xl7 med innkoblebar 4-hjulstrekk. Perfekt system egentlig, bakhjulstrekk 99% av turen og 4-hjulsdrift med 50/50 fordeling for de verste kneikene. Mangler bare en litt bedre bakdiff da den spinner opp innerhjulet veldig lett når man leker seg litt. Men skulle jeg kjørt BMW der tror jeg drømmen hadde vært en godt motorisert RWD med quaife diff kontra xdrive. Men kunne vært fint å koblet inn 4wd ved behov så kanskje nye M5 er tingen for slik morro😅
 15. Det er tikkking og ikke rasling? Tenkte på om det evt. kunne være verdt å sjekke at det ikke er slakt registerkjede.
 16. laffe

  gode råd til ny bil

  Sist jeg sjekket så tilbyr IF maskinskade opp til bilen er 12 år gammel (maks 200 000km) såfremt du tegnet forsikring hos de før bilen ble 7 eller 8 år gammel. Hos Codan har de ingen aldersbegresning, kun kilometer (200 000). Men tegner du forsikring hos de på en bil eldre enn 8 år trer maskinskadedekningen først i gang 60 dager etter tegning av forsikringer
 17. laffe

  gode råd til ny bil

  Uansett hva du kjøper så kanskje det kan være verdt å kjøre på med toppdekning med maskinskade på forsikringa for å slippe våkenetter for de verste utgiftene?
 18. laffe

  Kode batteri

  Innbiller meg at 100 eller 110 også er mulig på e6x. Da jeg kjøpte nytt 95ah batteri til min i fjor husker jeg at valget stod mellom å registrere 90ah eller 100ah i Carly. Innebiller meg at 110 også var er en mulighet, men skal ikke være skåsikker der da.
 19. laffe

  Olje til bakluke

  Takker - var ikke klar over at dette hadde kommet en erstatter til "spaghetti" siden som fantes før.
 20. Firmaet som leaset bilen vil normalt trekke fra momsen den betaler gjennom den måndelige leasingavgiften ja. Unntaket er vel firma som ikke selger momsbelagte tjenester og dermed ikke har noe å trekke momsen fra. Leasingfirmaet, dvs DNB i ditt tilfelle, vil få momsfradrag på hele bilens Mva når bilen kjøpes. Om leasingselskapet selger bilen videre før det har gått 3 eller 4 år (var et bytte fra 3 til 4 år for et par år siden tror jeg) må de innbetale gjenværende Mva til staten. Dvs. opprinnelig mva-beløp fratrukket antall måneder av leasing-perioden som har gått.
 21. I denne tråden på freak som omhandler en ganske lik sak er det noen som referer til en sak fra foebrukertvistutvalget. Klarer ikke finne link til selve saken så legger bare ved linken: https://freak.no/forum/showthread.php?s=39ee8fff5607978d1aa5776273029303&p=3311148 I den saken ser det ut til at det endte med et lite prisavslag. Ut i fra infoen vi har tviler jeg på at du har nok underlag til å få hevet kjøpet, som jeg antar er hovedmålet, men håper i hvertfall du har nok underlag til å få et prisavslag eller en minnelig løsning der forhandler feks tar tilbake bilen til en grei nok innbyttepris.
 22. Da viskerne på min E46 begynte å kutte ut i perioder med mye visking så var det relet som måtte byttes. Men til meg startet viskerene igjen etter en liten pause på ca 10 min. Vet ikke om dine gjør d?
 23. Regner med dette er nye X7`n. Interessant at de her lar lysene gå helt inn til grillen mens nye X5 og X3 en tydelig åpning mellom grill og lykter. Har egentlig likte dette, men må innrømme at det så veldig bra ut med lyktene slik de er på bilen over.
 24. laffe

  F11 salgsprosjekt [solgt]

  Bra den ble solgt👍 så prisen var litt senket og da slo det meg at det er mye overpriset f11 på markedet når denne ikke ble solgt til den første prisen.
 25. laffe

  Prosjekt F82 M4

  Helt nydelig bil. Jeg er som regel litt koservativ og er av typen som skulle ønske BMW leverte en diskre versjon av M-bilene sine uten styling og tettest opp mot orginal modellen, men i denne fargen og med alle M-performance (?) delene ble det helt perfekt også i mine litt sære øyne🙂