Gå til innhold

Subwoofer i e39


Anbefalte innlegg

Ser det er en del lignende emner, men finner ikke så mye i de..

Jeg har bygd meg et anlegg i min 523 e39 sedan. Det består av en Alpine PDX4.100 forsterker og alpine SPX 13 ref komponentsett foran og bak. Bruker orginal business cd spiller som er modifisert med linjeutgang, funker greit nok.

Men mangler en del i bunnen, så tenker på en sub. Problemet er bare at jeg ikke vil ta opp så mye plass, samt at jeg vil ha bra lydkvalitet. Tanken var først å plassere to små subber under forsetene, men blir litt vel trangt fant jeg ut.

Lurer da på å montere en sub i "taket" i baggasjerommet (slik som bavariansoundwerks har laget) med et seas lotus sw250 element i (eller et seas lotus sw300).

Er det noen som har innspill på dette? Tenker spesielt på demping mellom baggasjerommet og kupeen (har ikke nedfellbare seter), ønsker et orginalt "look".

Tenkte å bruke en apline pdx 5 forsterker til å drive hele anlegget, men blir dette i slappeste laget for subben..? Hadde vært veldig greit, for da hadde jeg kunnet bare koblet fra subben på forsterkeren (eller en kontakt) og tatt den ut av bilen om jeg hadde trengt mer plass :P (har forsterkeren plassert der hvor CD veksleren skal være)

Håper på svar :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har tenkt litt på den (eller pdx 1.600), men går litt på penger også.. Sett på dynabel BF4501 også, den leverer 450W i 4 ohm og 800W i 2 ohm. Den er en del billigere enn alpinen også.

Hadde vært greit å klart seg med en forsterker også, så slipper jeg å lage hurtigkoblinger på strømledningene om jeg skal ha mulighet for å ta ut subben :P

Men tror du det blir for slapt med en seas sw250 og pdx 5? Det hadde blitt det billigste og enkleste egentlig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal til å bygge anlegg i min E39 nå også. Har kjøpt en JBL P1222 12" element. Tenker å bygge lukket kasse på ca 29 liter siden jeg liker å ha plass til mere i bagasjerommet. Hadde en lignende JBL sub med like stor kasse i i en 92 escort før i tiden og det ble god plass til overs :)

Har en ide om å lage et rack til 4 kanaler, monoblokk og kondis som jeg fester oppunder hatthylla. Har ikke målt noe spesielt enda, men tror det skal gå greit :)

subben skal festes på et vis så den ikke flyger veggimellom.

Skal legge det ut i trådn om biln min, så du kan jo titte inn der etter vært for noen tips =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Jeg har montert subkasse i min E39. Vet ikke om andre har samme problem som meg. Den spiller helt utrolig bra når luka er oppe (jeg har en sedan) men så snart jeg lukker igjen så forsvinner lyden liksom. Joda, den dunker som bare det, lokket rister å man hører den godt på utsiden. Men inni bilen blir det liksom,,,vet ikke hvordan man sier det,,tamt? Det jeg lurer på, må man ta bort trekket i bakveggen bak setet? Eller må jeg lage utlufting i hattehyllen sånt at lufta fra bassen kommer ut?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen som har innspill på dette? Tenker spesielt på demping mellom baggasjerommet og kupeen (har ikke nedfellbare seter), ønsker et orginalt "look".

Heisan. Du har jo nedfellbar armlene i baksetet, kanskje også med skibag. Om ikke kan du felle inn sub'en her (i bakveggen), og når du ønsker å være "pen og pyntlig" ha det på plass.

Siden du ikke har nedfellbare rygger er det rimlig bra gods på stålet her, og derved en glimrende plass for en dunk-a-dunk sub ;-)

Ellers, om du ser (ifra bagasjerommet) på hattehyllen så er det laget plass til enten: 2 stk Nokia sub'er i kasse, eller som i M5 to stk elementer. Du kan kanskje også tenke litt M5?

-Knut-

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Så ikke at det hadde skjedd noe mer her før nå, men kan jo komme med min erfaring nå :)

Jeg kjøpte en seas SW300 (12") og bygde denne inn i en 31 liters kasse som jeg bygde skrå så den passet inntil ene siden og langs seteryggen. Forsterkeren ble en Alpine PDX 5, som jeg skrudde fast i rommet der cd-skifteren sitter.

Jeg var litt skuffa over lyden i starten, ble som andre har sagt lite lyd i kupeen, men når jeg legger ned midtarmlenet (har skipose, men åpner ikke denne) så blir det en del mer lyd.

Nå har jeg har fått brukt anlegget en del og liker det mer og mer, er veldig fyldig og god lyd, og dunker godt om man kjører på litt mer bass. Så jeg er veldig førnøyd med det nå, og subben tar ikke store plassen i bagasjerommet.

Tenkte jeg skulle laste opp noen bilder når jeg kommer hjem, er bortreist til 18. august ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...