Jump to content

525 TDS E39 SOM KOKER !!!!


Weedar
 Share

Recommended Posts

Noen som har kjennskap til dette på tds motorene?

Begynte så brått igår og gå seg varm.

Har skiftet termostat og rengjort radiatoren

startet opp i dag og den virket fint de første 20min, så begynte den plutselig å stige på tempen igjen. Satte varmeapp på bånn gass og da gikk tempen ned igjen. Da jeg prøvde 2 kjøretur gikk tempen opp og varmeapparat blåste kun kald luft...

Er skikkelig redd for toppen, men virker ikke så det er den heller.. ??

Må dette systemet luftes på noe måte, eller går det automatisk i eksp. tanken ?

Need help-----------

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 49
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

vannpumpe kansje?

har den begynt å bruke vann?

kansje det er topppakning som er gåen slik at det kommer luft i systemet?

har en 525tds i e34 og der er det selv luftene system. har ekspansjonstanken over motoren . har ikke hatt problemer med luft de gangene jeg har demontert kjølesystem

Link to comment
Share on other sites

vannpumpe kansje?

har den begynt å bruke vann?

kansje det er topppakning som er gåen slik at det kommer luft i systemet?

har en 525tds i e34 og der er det selv luftene system. har ekspansjonstanken over motoren . har ikke hatt problemer med luft de gangene jeg har demontert kjølesystem

Ja , eksp-tanken ligger over motornivå, og ser ingen plass det er noen plass en kan lufte systemet på ..

Er redd for det er topp-pakningen ja,som presser luft i systemet slik at det ikke er sirkulasjon, men er det noen måte jeg klarer å verifisere dette skikkelig ? Kan ikke se at den bruker vann....

Olja er så langt helt fin..

Link to comment
Share on other sites

du kan ta og fylle ekspansjonstanken helt full med vann og så starte uten lokket på når den går på tomgang\uansett skal det ikke komme bobler i tanken. for å sjekke vannpumpa tar du å gir gass samtidig som du ser ned i tanken vist vannet hever seg er vannpumpa ok.

dette er en måte å gjøre det på men kan ikke garantere at det fungerer på biler med ekspansjonstank.

det beste er å sette trykk på systemet (biltema har slikt sett og sikkert flere og.) ellers så har bilverkstedene slikt utstyr.

Link to comment
Share on other sites

Var ute en tur nå og tempen var fin helt til jeg kjørte den litt hardere. hadde på varmeapparatet og stod på tomgang, da gikk den ned til vanlig temp. Varmeapp virker hele tiden..

Det bobler ikke fra vannet når motoren går, men kan ikke se at vannet stiger eller synker når jeg gir litt throttle....

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde termostaten i en panne og koket opp, den åpnet rett før koking.

Hadde en liten tur til og den koker så snart jeg begynner å kjøre, men på tomgang holder den seg fin.

Varmeapp gir mye varme hele tiden.

den øverste slangen på radiatoren er varm, mens den slangen neders er kald. merket og at ca halve radiatoren er varm.

Link to comment
Share on other sites

Har du fått ut all luft av anlegget? Ved belastning koker det om du har luft lommer.

Edit, jeg var for kjapt ute. Der kom bilde! . : )

Skru opp ekspansjonstank lokket.

Men la det ligge ppå gjengene. Løst oppå.

Skru på full varme i kupè og vifte skrur du og på.

Start motor.

Gid den 3 fire rappe, ender da med ett turtall opp i 4000.

Ikke la motor gå med enn 30 sek.

Rengjør ekspansjonstank lokket (hummi pakningen) og skru godt til.

Når du har gjort dette, så sjekk vann nivå.

Etterfyll om nødvendig.

Når dette er gjort. La den stå å gå seg varm og rus litt.

Sjekk så vannnivå.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...