Jump to content

Gammle dekk.


Jijensen
 Share

Recommended Posts

Nå er altså vintern i anmarsj og på tide med vinterlugger. Men da jeg skulle sjekke dekkene, såg jeg at dekkene er 6 år gammle! Men dekket ser helt nytt ut, alle pigger er der og helt uslitt dekkmønster. Er av type Hakka 4. Kan det brukes siden dekket ser nytt ut, eller er gummien blidd for hard??

Link to comment
Share on other sites

Kan nok bruke dem uten noe spesiell fare, men prøv deg litt på bremsinga / svinginga før du begir deg ut på sverigetur for å si det sånn! :P

Er gummien for hard så får du nok lite feste på snø, samt piggene vil nok sitte heller dårligge på bakhjula dine! ;)

Link to comment
Share on other sites

Dekk er som ferskvare, står de for lenge blir de harde og for gamle. Selv om disse er splunk nye, med en "million" pigger og helt nytt mønster i dekka, blir disse harde og ubrukelige for å ikke snakke om livsfarlige hvis de står for lenge, hvertfall i temperatur endringer og inn og ut av sollys :)

Link to comment
Share on other sites

Kommer helt an på hvordan de har blitt lagret. Kjørte selv med 6 år gamle gislaved piggdekk ifjor. Dekkene var fremdeles "myke" og hadde godt feste selv på is.

Selvfølgelig så er nye dekk det beste, men til nød så fungerer gamle dekk. Det som gjelder er at de har blitt vasket før de ble satt bort samt lagret tørt og i "romtemperatur". Altså ikke i kokvarme eller hutrende kulde. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...