Jump to content

Fuskende motor på BMW 635 csi (1986-modell)


Munnspell
 Share

Recommended Posts

Jeg har fått problemer med min 635 som jeg har vanskeligheter med å finne ut av selv. Håper noen har noen tips eller kanskje har vært borti lignende.

Bilen har en ettermontert alarm som hang seg opp slik at jeg ikke fikk startet og brukt den. Den har jeg fått koblet fra på et verksted nå.

Kjørte bilen hjem fra verkstedet og alt fungerete som det skulle.

Nå går bilen; den starter, går jevnt og fint, men plutselig fusker motoren. Turtelleren går løpsk og bilen rykker og napper. Det har også endt med motorstopp. Dagen etter starter den opp og går fint på tomgang et par minutter før den plutselig stopper. Jeg hører også en surklelyd fra motoren som varer noen sekunder etter at motoren har slokna. Deretter går bilen fint, før den plutselig fusker igjen.

Problemet er altså tilbakevendene og uforutsigbart.

Jeg tror det må være en dårlig kontakt et eller annet sted, men aner ikke hvor. Har sjekka at batteripolene er godt festa så det er ikke der feilen er.

Jeg har for lite kunnskap om elektriske feil og jeg setter stor pris på om noen kan hjelpe meg.

På forhånd takk.

Mvh Vidar.

Link to comment
Share on other sites

Hei, og velkommen til forumet!

Er du sikker på at problemet er elektrisk? Er alle vakumslangene ok? Har vært borti noe lignende din beskrivelse før, men da var det en av vakumslangene som var lekk.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde lignende problemer med min e36. Den startet og gikk fint men helt plutselig så begynte den å fuske og nappe. Da hjalp det litt å slippe gassen helt. Lette som en gal etter feilen, men fant til slutt ut at det var bensin pumpa som sviktet. Så kan være greit å måle trykket fra pumpa ved sånne feil. Ellers kan det være luftmengdemålern som er problemet, da fusker og napper bilen og turtallet går løpsk. Men da burde det vel konstant være der tror jeg. Har du mulighet til å prøve en annen luftmengde måler og kjøre en tur så ser du fort om det er den som er problemet.

Link to comment
Share on other sites

:mrgreen:

Hei Munnspell.

Mulig de har kommet borti noe ved demont eller frakobl av alarmen....

Følg så godt du kan evt gjenværende ledninger og kontakter/bokser og tenk om noen store hender kan ha løsnet en kontakt/slange... alt som kan løsne i demonteringens vei

Lykke til med flott BMW

Link to comment
Share on other sites

Det er bra med mange tips. Takker for det!

Bilen var helt dau da jeg satt i gang å prøve meg fram i stad. Helt dau. Ikke engang nødblinken fungerer. Må vel være batteriet som har blitt utlada over natta, men jeg skjønner ikke hva det kan være som har trekt strøm.

Mye tyder på at det er det elektriske det er noe gærnt med.

Nå blir det ferie ei uke og deretter rett på verksted, så kan jeg skrive her hva som var feilen(hvis dem finner ut av det på verkstedet vel å merke), hvis det er interessant.

Takk igjen.

Link to comment
Share on other sites

Hvis, start spera på alarmen var kobblet på ledningen ut fra el.delen på teningslåsen. Er det mulig de har dratt litt i ledningene så det har blitt dårlig kontakt der. Du kan prøve og ta av dekselet under ratt stammen og kjenne etter om el.delen blir varm, eller trykke den inn når symtomer oppstår.

Link to comment
Share on other sites

:mrgreen:

Et tips fra 1986. Har de skrudd av jordingskabelen til motoren uten å sette den på igjen?????

Jeg hadde dette på en VolvoD6 engang. Instumentene på denne klikket og batteriet begynte å lade seg ut helt til jeg dro på handbrekket. Det viste seg da at bilen jordet bedre gjennom handbrekk-feste. Årsaken til dette var jordingskabelen som var på vei ut av polen på batteriet, (2-delt kabel, en til karros og 1 til motor) jeg så det ikke før jeg dro og vrikket litt på kabelen.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nå har jeg fått igjen bilen fra verksted. Det var montert feil type rele for spenningstilførsel til motor-styreenhet i tillegg til at det var noe gærnt i styreenhet for alarmen. Kan ikke si jeg klarer å forstå alt sammen. De har nå lappa den sammen riktig på et vis for nå går bilen i hvertfall. Takk for tipsa!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...