Jump to content

Startproblemer på E46


Chrisaas
 Share

Recommended Posts

Hei!

Kjøpte for en uke siden en 316 2002 mod E46, som har gått 149 000. For noen dager siden merket jeg at bilen hadde vanskelig for å starte når motoren var "halvvarm". Det jeg da opplevde var at jeg filte nøkkel lenge, uten at den tente skikkelig. Jeg måtte til slutt hjelpe til litt med gassen, og da kom den. Når den da startet gikk den ujevnt på tomgang og jeg måtte mate litt på gassen, for at den ikke skulle død ut igjen. Etter en kort tid ble det greit, men da tente både ASC-lampa og bremsefeillampa. Når jeg skrudde av tenninga igjen, og startet bilen nytt, startet bilen uten problemer igjen, og varsellampene var borte.

Har opplevd dette tre ganger nå, og fellesnevneren for alle gangene er at motoren har vært "halvvarm".

Kjedelig problem å ha, håper noen har tips til hva det kan være.

På forhånd takk!

Link to comment
Share on other sites

Enkel sak å bytte. Den holdes bare av en skrue. Så plugg av, skru ut, dra ut sensor, i med ny, skru igjen skrue og plugg i kontakt ;) Sitter i fronten av motoren. Oppe til venstre mener jeg sett forfra.

Link to comment
Share on other sites

Koed er endel rimeligere enn feks gs.. Koster vel 1200 kr ca.. Hvis du tenkte fra feks USA så tror jeg du har lite å hente på en enkelt sensor. Viktigst av alt få en original sensor. Like viktig få diagnose først så ikke du bytter ut deler som fungerer.. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Da er diagnosetesten gjennomført og svaret ble en defekt veivakselsensor. Bilen ble innlevert BMW-verkstedet og da den kom tilbake, var problemet fortsatt der. :cry: bør jeg skaffe en kamakselsensor, å prøve å bytte selv? Kan det være noe annet galt?

Link to comment
Share on other sites

Var det samme verksted som hadde diagnose som byttet sensoren?

Måtte du betale BMW-verkstedet for bytte av veivakselsensor? Da ville jeg reklamert på jobben, de har jo tydeligvis byttet noe som var i orden, og ikke fikset problemet ditt i det hele tatt.. Be dem ta en ny diagnose å se om det kommer noe annet opp.

Mvh

- Bjørn

Link to comment
Share on other sites

Var det samme verksted som hadde diagnose som byttet sensoren?

Måtte du betale BMW-verkstedet for bytte av veivakselsensor? Da ville jeg reklamert på jobben, de har jo tydeligvis byttet noe som var i orden, og ikke fikset problemet ditt i det hele tatt.. Be dem ta en ny diagnose å se om det kommer noe annet opp.

Mvh

- Bjørn

+1 Hvis BMW verkstedet har utført diagnosen så burde de også vite at diagnose resultat på disse sensorene kan ofte være "feil". Altså det kan være kamsensor som er defekt selv om det vises veivsensor.. Ikke finn på å spør meg hvorfor men det var tilfellet på min m52 når den fusket og var treigstartet..

Link to comment
Share on other sites

Sakens side er denne:

Etter et par dager med startproblemer med halvvarm motor, fikk jeg også startproblemer med kald motor. Etterhvert starta ikke bilen i det hele tatt. Bilen ble slepa ned til verkstedet, og sensoren ble bytta. Var å henta den igår, og i dag tidlig var den tung å starte igjen, men ikke på langt nær så ille som tidligere. Jeg skal avvente litt å se om det var bare en engangshendelse, for jeg har ikke hatt mer problem idag.

Synes også at bilen går litt ujevnt på tomgang enda :-(

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...