Gå til innhold

Giftemål og skjevdelingsregelen


kortsluttning
 Share

Anbefalte innlegg

Hei,

Skal gifte meg snart, og hun er en fantastisk jente :) Men man vet jo aldri hvordan ting er om noen år. 

Jeg har med hus inn, mens hun ikke stiller med noe. 

Er det nødvendig å sette opp en kontrakt, eller vil skjevdelingsregelen sørge for at hun ikke kan stikke av med halve huset?

 

Takker så mye for svar :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Særeie. Veldig mange har brent seg i kjærlighetens rus og endt opp med å gi bort mye penger. Har selv en kamerat som var i din situasjon - det gikk 2 år og han tapte 500 000 kr.  Ikke la kvinnen "kjøpe seg inn" - selg heller huset du har, og kjøp et annet hus 50/50 sammen med henne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat det du sier der er det flere som sier, og det er nettopp derfor det er så forvirrende. 

http://www.dinside.no/841986/dere-faar-ikke-det-samme

Det overrasker meg hvor mange som ikke er kjent med skjevdelingsregelen. Kort fortalt er det slik at det du tar med deg inn i et ekteskap, tar du også med deg ut igjen, men mange tror på den myten om at selv etter få år så skal alt deles likt, sier Dybedahl.
 

Du får det du hadde

Hun presiserer at skjevdelingsregelen kun gjelder for gifte personer, men da er det altså slik at skjevdelingsregelen gjelder med mindre du har inngått en ektepakt. 

- Det er eiendeler man hadde før man giftet seg, som skal skjevdeles ved en eventuell skilsmisse. Det som anskaffes av verdier og lån etter at ekteskapet er inngått, blir felleseie. forklarer Dybedahl.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne er fra 2014

http://www.advtonset.no/skjevdeling-ved-separasjon-og-skilsmisse

Ektefeller som ikke har avtalt særeie ved ektepakt vil ha en formuesordning som kalles felleseie. Det er viktig å være klar over at felleseie ikke er det samme som sameie, som betyr at man eier noe sammen. Felleseie sier kun noe om hva som skal skje med ektefellenes verdier ved en separasjon eller skilsmisse. Hovedregelen er da at felleseiemidlene skal likedeles, det vil si at partenes samlede verdier skal deles likt, uavhengig av eierforholdene.

Likevel er det ofte slik at ektefellene kan holde noe av verdiene helt utenfor denne likedelingen. Dette kalles skjevdeling, og er i praksis hovedregelen når et felleseiebo skal skiftes.  Den som hevder å ha et skjevdelingskrav, må likevel alltid kreve dette. Skjevdeling skjer altså ikke automatisk, men må kreves.

Endret av kortsluttning
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...