Jump to content

Werther

Members
 • Content Count

  2996
 • Joined

 • Days Won

  28

Werther last won the day on August 29

Werther had the most liked content!

About Werther

 • Rank
  Generalløytnant

Profile Information

 • Kjønn:
  Intetkjønn
 • Bosted:
  Østlandet
 • Kjøretøy
  Z3/Caprice/Civic

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. I flere år har jeg observert en lokal kar i bygda som cruiser rundt i en litt lurvete 911 SC, har til og med sett den utenfor Kiwi i desember. Men har aldri hatt anledning til å slå av en prat med han før i dag da jeg tilfeldigvis møtte på han da vi begge var ute på måfå uten mål og mening. 911en er en 1983 (første årgang av 911 cabriolet) euro-modell som ble eksportert som "gray market" til USA som ny, men importert tilbake til Norge i 1986. Kanskje en person innen oljebransjen i Houston eller lignende (?) som tok den med seg hjem da den er førstegangsregistrert i Stavanger. Uansett er det en artig bil som han har eid nå i drøye 16 år. Det meste av karosserideler har blitt byttet i løpet av årene, girkasse overhalt og motor er byttet ut med en trimmet 3.6l på ca 300hk fra 964. Bilen har fått seg noen runder rundt Våler, og for et par år siden kjørte han tur-retur Madrid med den. Så den er ikke noen garasjedronning... Legger ved noen bilder av sleden (inkludert kreative luftinntak i front samt bakvinge som fikk et nytt "service-hull" for oljepåfylling da motorluka ikke ville opp når den trengte påfyll....
 2. Er selv en aggressiv sjåfør (bruker fjernlys, horn med mer støtt og stadig), men har ikke lagt merke til at andre trege sjåfører bruker dashcam. Dog har jeg lagt merke til at amerikanske Dashcam-brukere tiltrekker seg oppmerksomhet - dvs at de ofte skaper situasjoner ut av ingenting kun for å få det på dashcam. Så jeg tviler ikke på det du sier...Det er nok en del, spesielt elbil-sjåfører her i Norge, som bruker denne taktikken for å provosere frem situasjoner.
 3. Da er tydeligvis ikke jeg helt oppdatert (ikke at det er noe nytt) ESS gikk jo for å være bra greier for en del år tilbake. Men må innrømme at jeg ikke har holdt helt koll på dem de siste årene.
 4. Du må nok regne med mye trafikk og til tider kø i hele perioden juni-juli-august så lenge du kjører i populære turist-områder. Men det er ingen krise, kommer helt an på hva man er vant med fra før. For min egen del er jeg opptatt av å kjøre bil. Så det å kjøre mange mil i Europa er for meg bare kos, jeg er ikke typen til å gå rundt i random bysentra mens jeg studerer arkitektur, design, mat & drikke etc. Byferie er ikke helt meg...Jeg vil helst kjøre bil. For øvrig er bilferie som regel dyrt. Mye dyrere enn å tilbringe 2 uker på Mallorca. Dog, det beste med bilferie er at man ikke MÅ planlegge. Mange på Bimmers skal helst ha 14 dager plotted in i Google Maps med Hotel og alt, men personlig liker jeg å bare druse på inn i solnedgangen fra dag 1, også tar vi det derfra. Hele moroa med bilferie er å ta ting litt på sparket og finne motell/hotell underveis mens man er på veien. Det er jo hele sjarmen.
 5. ESS og TRF går vel for å være de beste i Norge når det kommer til trimming/tuning av BMW. For en del år siden hadde jeg en sjef som lærte meg noe viktig - dette var noe han gjentok flere ganger og det satte seg i minnet mitt og er noe jeg lever etter hver eneste dag i arbeidslivet: Enten gjør du ting skikkelig/100%, eller så gjør du det ikke i det hele tatt. Ikke gjør ting halvveis. Problemet med å gjøre ting halvveis er at de oftest biter deg i ræva og lager masse merarbeid. Bedre å bruke penger, energi og i dette tilfellet TID for å få ting ordentlig med engang.
 6. Det var enda godt du oppklarte dette mysteriet. Fugle-motivene samt stalker-knipsingen på motorveiene gjorde at jeg mistenkte at du kjørte "Airwolf", alltid klar til å skyte ned gamle Corvetter og Ferrarier hvis det behager deg.
 7. Noen som så denne? https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=190670409 Veldig spesielt å kjøpe en speller ny E36 320iA Cabriolet i 1998 for så å avskilte den etter bare 4 år og la den bli stående. Blir litt nysgjerrig på historien til bilen og hvorfor eier og/eller familie/arvinger tar slike valg.
 8. Knipset denne på Frogner i juni 2017:
 9. Må si meg enig med @Ove67 Innvendig solskjerming reduserer mer enn 20%. Har hatt sol hele dagen i årevis, og merker en enorm forskjell på om jeg drar for gardinene eller ikke. Har ingen ekstra utvendig eller innvendig solskjerming. Naboen som har samme solforhold sier det samme - gode, gammeldagse gardiner funker fjell mot sol. Jeg vet at gardiner er "ut" blant eiendomsmeglere og fiffen som vil at boligen skal se ut som et utstillingshjem på Bygdøy, men fakta er at GARDINER faktisk funker mot sol, og det mye mer enn 20%. Bimmers er ikke riktige stedet for å markedsføre solskjermingsutstyr.
 10. Litt tidlig å si. Jeg har kun kjørt den 20 mil på langkjøring... Men den er veldig enkel og lett å sette seg inn i - du setter deg inn og kjører av gårde. Rett og slett. Du trenger ikke flysertifikat for å frese avgårde i denne rakkeren. Typisk japansk (og det er noe av det jeg liker best med eldre japser) - de er ekstremt lettkjørte og lette å ha med å gjøre. Bilen går ekstremt pent og stille på tomgang med veldig lite støy fra motor. Lett og grei girkasse (ikke like kort og bra som tilsvarende Toyota fra 1985+ dog), men har ikke kjørt gris med den enda. Relativt treg og kjip i ytelse, men den akselerer greit i motorvei-hastigheter og har helt OK dreiemoment i 100 km/t mtp at den egentlig kun har 110NM. Bilen fortjener definitivt et sett med 185/60/14" eller 195/50/15" da 155-dekk på 13" blir i overkant sykkeldekk på denne. Hvis du er ute etter en gammel Honda morro-bil må man nok opp på 1989+ CRX med 1.6i på 124hk. De er betydelig friskere i ytelse og med et pent design.
 11. Hehe, du er definisjonen på alle mekanikeres verste mareritt! Forsåvidt alle som jobber med bil eller andre håndtverkere...Drømmen er å ha en pirkete kunde fra helvete gående i hælene på deg mens du jobber! No offence Fredrik, jeg skjønner hva du mener. Er bare at for alle andre vil du fremstå som kandidat til årets kukk of the year. Edit: Du burde unngå å kalle andre for "min venn". Folk liker ikke å bli snakket ned til som om de var huleboere. Det er ingenting i veien med å argumentere og konfrontere - jeg gjør det hele tiden i mitt liv. Men jeg unngår å undervurdere folk med å kalle de "lille venn", "min venn", "gutten min", "jenta mi" etc, for det er ganske provoserende å høre uansett kjønn, rase og alder....
 12. Fredrik90 har alltid mange gode poenger - BMW er flinke på å kombinere flere gode egenskaper, det har de alltid vært. Dog, og da spesielt de siste 10 årene, så sitter jeg med en følelse av at BMW AG har ditt utsagn som ledestjerne innad i Munchen...
 13. Siden du spør om tips: Jeg fikk problemer med fuktighet og dog på innsiden av frontvinduet forrige vinter. Jeg sjekket etter vannlekkasjer i gulvteppet til jeg ble blå i trynet før jeg oppdaget fukt i taktrekket ved A-stolpen - og dette var på en bil uten soltak. Med andre ord hadde jeg en vannlekkasje inn i bilen ved frontvindu/venstre A-stolpe som gjorde en del av taktrekket fuktig. Som EC sier, sjekk alt av interiør for fukt før du bruker masse penger på andre ting.
×
×
 • Create New...