Jump to content

Bytte termostat, tappe radiator? E61


LTBR
 Share

Recommended Posts

Hei! Skal egentlig få byttet termostaten på motoren på min nykjøpte 525d 2007 nå på torsdagen pga lav motortemp(ligger på kun 60-70grader),har byttet  egr-termostaten men ingen forskjell. Men til saken: ser på YouTube at jeg sikkert klarer å skifte termostaten selv, men lurer på om det er nødvendig å tappe ut kjølevæsken for å skifte den? 

Link to comment
Share on other sites

Nesten all kjølevæske kommer ut uansett når du tar ut hovedtermostaten. Jeg har ikke orket å tappe av, bare spylt det rent etterpå slik at ikke reimene blir ødelagt. 

Vær obs på at det kan være defekt termostat på varmeveksler også. Den kan du sjekke ved å kjenne på den tynne slangen som går inn på radiator på venstre side når du står foran bilen og ser ned på radiator. Merk! Dette gjelder kun de med automat gir.

Link to comment
Share on other sites

Hei, og takk for svar! Har lest litt om den varmeveksleren, har automatgir ja 😉 Men hvordan merker man om den er gåen? Når skal slangen være varm/kald hvis den fungerer som den skal? 

Link to comment
Share on other sites

Ok, har kjent på den når motortempen viser ca 70grader, og da kjenner jeg at det er litt varme i den, null problem å holde hånden rundt den, men kjenner at det varmer litt, så den er definitivt ikke kald. Bør jeg anta at den også er gåen da? Skal til gsbildeler neste uke, kan få de til å sjekke opp litt mere. Har også bestilt diagnoseverktøy, vil jeg kunne lese av noe rundt dette der? 

Link to comment
Share on other sites

Litt usikker om den er defekt da. Fordi den kan kanskje bli litt varm av tingene rundt der.

Du må nesten vurdere det selv. Tror kanskje den ikke er defekt siden du fint kan holde hånda rundt den. Mulig den slipper bittelitt igjennom.

Du kan ikke lese av noe rundt dette på diagnose.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...