Jump to content

Noen som vet hva klaringen er i basskassen under setet?


Recommended Posts

Hei. Har en 1-serie e87 2007 modell som jeg vil oppgradere anlegget i. Jeg har funne flere alternaltiver til oppgraderinga, men tror at å oppgradere bassene under setet er det beste valget. Selvsagt er de ultrakompakte subbene litt for dyre (over 2000kr per element), og ser da etter et billigere alternaltiv.

Da kommer million kroner spørsmålet: Hvor dyp er klaringen? Kan jeg evt. montere spacere for å få bedre klaring, eller vil det komme i konflikt med setet? Gjør ganske mye DIY, så det blir ikke noe problem kosmetisk.

Vil bare høre meningen deres, eller om noen har tatt tak i samme prosjekt som jeg planlegger.

bilde for referanse

Bilderesultat for bmw e87 under seat subwoofer

Link to comment
Share on other sites

Hei

Synd jeg ikke så denne før nå, monterte akkurat nye subber i en F22. Men det er som du sier minimal plass under disse. Elementene jeg tok ut (Harman Kardon) er 3 cm dype. Det samme er de jeg satt inn. Så vidt jeg kan se er det ikke plass til å sette inn spacer, du vil da ikke få på plass dekselet. Hadde tidligere en E87 jeg satte inn Match sine subber i, de koster 2790,- pr par. se link: https://www.bassbrothers.no/bilstereo/hoyttalere/match-mw-8b-bmw-d 

Tore

Link to comment
Share on other sites

Hei Tore. Hvordan syns du Match subbene fungerte? Har lest at folk ikke er serlig fornøyd med de. Kan det vere siden dei er mye kraftigere i watt, og trenger en ekstern forsterker? 
 

Vurderer også å kaste inn et par kroner for ground zero sine subber, som også kommer parvis.

Link to comment
Share on other sites

Hei igjen.

Hvilken spiller har du i bilen ? Tror som du er inne på at skal du ha noen skikkelig nytte av å bytte subbene trengs det nok en forsterker. I min E87 jeg hadde sto det opprinnelig en Business radio, det første jeg gjorde var å bytte til en Radio Professional med integrert forsterker, deretter byttet jeg subbene og høyttalerne i dørene (Match disse også). Synes dette ble ganske mye bedre enn det originale Radio Business opplegget. Deretter byttet jeg Radio Pro til en med innebygd bluetooth, denne hadde ikke integrert forsterker så koblet da alt via en ekstern forsterker fra Ground Zero på ca 2x50 Watt, da ble det faktisk ganske bra sett i forhold til kostnaden. 

Link to comment
Share on other sites

Stemmer. Har planer om å montere en android radio fra kina, der en kompis av meg har gjort det samme og ser ganske bra ut. Har business radioen jeg også. Tror ikke jeg kommer til å bytte OEM høyttalerene med det første. Vil ha litt mer trøkk først. Uansett kommer jeg mest sannsynlig til å montere ekstra forsterker bak med originalforsterkeren for å utnytte bassene mest mulig. Finner sikkert noe på finn.no.

Link to comment
Share on other sites

Som jeg skrev tidligere så var jeg fornøyd med Match sine subber. Uansett tror jeg ikke du vil få noe voldsom bass ut av subbene under setene på grunn av plassbegrensningen som tross alt er der. De vil vel aldri, uansett hvor dyre spesialsubber du kjøper kunne sammenlignes med en subkasse i bagasjerommet. Men i forhold til de originale 6,5" subbene synes jeg Match sine 8" spiller veldig bra, spesielt med ekstern forsterker.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...