Audiomannen

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

About Audiomannen

 • Rank
  Korporal

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Haugesund
 • Interesser:
  Bil, lyd, elektronikk og datamaskiner
 • Kjøretøy
  BMW E87 118d 2007

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Audiomannen

  Klakkelyd i e87

  Der kom nyåret og flere dårlige nyheter. Hele kjøpet stinker. Info som jeg og pappa har fått er forskjellige, og mekanikeren er ikke trofast. Vi har komt fram til at han som møtte oss for å selge bilen for "sønnen" som han skrev til meg på melding, var en kompis av faren til eieren av bilen, altså han solgte bilen for sønnen til kompisen. Dette gir ingen mening overens med hva han sa til oss når vi møttes. Pengene ble til og med betalt til hans konto, ikke sønnen eller den ordentlige faren til sønnen. Mekanikeren som skulle ha garanti på motorbytte hadde bare garantien "for å vere grei". Det er ingen dokumentasjon av verken garantien eller motorbyttet. Han sa forrige helg at han hadde sjekket motoren og hadde bestilt nye deler fra tyskland, og sa at om han fikk delene på begynnelsen av denne uken kunne vi hente den til helga. To dager går uten kontakt med mekanikeren, og vi får vite at han ikke har kjøpt nye deler som han sa han skulle, og at han skal få en kompis som er BMW sertifisert mekaniker til å se på den. Han hadde funne en sprekk i ringen som holder kamakselen, og må derfor skifte toppen ut. Han skylde på meg for å ha presset motoren for hardt slik at denne sprekken oppstod, men ettersom forrige eier allerede hadde kjørt den forrige motoren så hardt at en sprekk ble dannet i blokka på rundt 150 000 km, tror jeg heller det er han som har hatt det skikkelig gøy med bilen, eller at mekanikeren har kjøpt en dårlig motor. Jeg kjørte bilen i toppen to uker, og ser ikke hvordan jeg kunne ha kjørt motoren så hardt. Mekanikeren virker veldig useriøs og uprofisjonell. Jeg skal prøve å oppheve kjøpet ettersom verken selger eller mekaniker er trofaste, og jeg gidder ikke å vente 4 uker til før bilen blir ferdig. Jeg tror jeg skal ha all informasjon tilgjengelig for å kunne oppheve.
 2. Audiomannen

  Swirl flaps på e87 118d 2007?

  Ok. Takk for svar! Da slapp jeg i det minste å bruke en tohundrelapp på Flap delete kit.
 3. Audiomannen

  Swirl flaps på e87 118d 2007?

  KH50956
 4. Audiomannen

  Swirl flaps på e87 118d 2007?

  Var inne på realoem, men så begge alternaltivene der. Tror kanskje jeg er nødt til å vente til jeg får bilen tilbake for å se. Takk for svar
 5. Audiomannen

  Swirl flaps på e87 118d 2007?

  Hei Bimmers. Jeg har tenkt å fjerne swirl flaps i en N47, men har lest et par steder at 118d ikke hadde det. Har ikke bilen tilgjengelig før om ca. en uke, så jeg har ikke sjans å sjekke selv. Er det noen som har peiling, evt gjort det selv?
 6. Har du noe mening på Match subbene? Vil ikke kaste bort penger på noe som "iallefall er bedre enn OEM". Da kan jeg kilsågodt bruke mer penger på subb og få skikkelig resultat.
 7. Stemmer. Har planer om å montere en android radio fra kina, der en kompis av meg har gjort det samme og ser ganske bra ut. Har business radioen jeg også. Tror ikke jeg kommer til å bytte OEM høyttalerene med det første. Vil ha litt mer trøkk først. Uansett kommer jeg mest sannsynlig til å montere ekstra forsterker bak med originalforsterkeren for å utnytte bassene mest mulig. Finner sikkert noe på finn.no.
 8. Hei Tore. Hvordan syns du Match subbene fungerte? Har lest at folk ikke er serlig fornøyd med de. Kan det vere siden dei er mye kraftigere i watt, og trenger en ekstern forsterker? Vurderer også å kaste inn et par kroner for ground zero sine subber, som også kommer parvis.
 9. Hei. Har en 1-serie e87 2007 modell som jeg vil oppgradere anlegget i. Jeg har funne flere alternaltiver til oppgraderinga, men tror at å oppgradere bassene under setet er det beste valget. Selvsagt er de ultrakompakte subbene litt for dyre (over 2000kr per element), og ser da etter et billigere alternaltiv. Da kommer million kroner spørsmålet: Hvor dyp er klaringen? Kan jeg evt. montere spacere for å få bedre klaring, eller vil det komme i konflikt med setet? Gjør ganske mye DIY, så det blir ikke noe problem kosmetisk. Vil bare høre meningen deres, eller om noen har tatt tak i samme prosjekt som jeg planlegger. bilde for referanse
 10. Audiomannen

  Klakkelyd i e87

  Da har jeg fått en mekaniker til å se på motoren. Han sier det høres ut som kraftig ventilbank. Skal snakke med mekanikeren og selgeren om jeg enten får det på garantien eller om dei må ta bilen tilbake. Det skal liksom ikke skje på en to uker gammel bil... Skal oppdatere dere etter hvert som jeg kommer gjennom dette.
 11. Audiomannen

  Klakkelyd i e87

  Det var litt leit å høre. Fikk beskjed at jeg skulle bytte olje og filter før jeg legger meg oppi noe annet, men om det virkelig er rådebank skal jeg få tak i mekanikeren som byttet motoren og få byttet/fikset motoren på garanti. Motoren var brukt og hadde gått rundt 190k km. Motoren ble byttet ut fordi det ble funne sprekk i motorblokka. Uansett takker jeg for svaret. Ha en god jul.
 12. Audiomannen

  Klakkelyd i e87

  beklager. Dette er en BMW E87 118d 2007 modell. reg. nr. KH50956
 13. Audiomannen

  Klakkelyd i e87

  Hei bimmers. Har kjøpt meg en 118d e87, og er svært fornøyd med den. I går kveld kom det en veldig uhyggelig lyd. Det var en relativt høy klakkelyd som kom mens jeg kjørte helt vanlig. Jeg prøvde å diagnosere bilen med en diagnose-pc. Da fikk jeg opp koden p14a3, som på nettet sier at partikkelfilteret er tett. Tror ikke tett partikkelfilter fører til klakkelyder men... Utenom det kommer det ingen andre feilkoder. Jeg har enda ikke fått opp check-engine lyset, selv når jeg måtte bite i støvet og kjøre stakkaren hjem igjen. Er usikker på om jeg har n47 eller m47 motor. Motoren ble byttet av mekaniker på bmw verksted, og fikk 4000km garanti på motorbyttet. Selvsagt var dette en mekaniker som fikk låne verksted av en bmw forhandler, ikke sertifisert bmw mekaniker, og garantien fins det ingen papirer eller underskrifter på. Det er mer som en avtale. Skal ringe til mekanikeren senere, men ville bare kaste denne ut for å se om noen har peiling på hva det kan vere IMG_0651[1].MOV