Gå til innhold

Oppdatere programvare i ccc med winkfp


Kallekarlsen
 Share

Anbefalte innlegg

Som mange gode historier fra garasjer rundt om i landet starter også denne med den velkjente setningen "trykk nu på den jævla knappen".

En kompis kjøpte en 08 modell x5 som har en veldig treg ccc. Alt ved den går i sirup. Etter en runde på nettet kommer ideen om å oppdatere ccc med winkfp. Det skal sies at vi har oppdatert flere moduler tidligere med winkfp som har gått smertefritt. På dette stadiet var vi nok bare ett googlesøk unna en brems operasjonen, men med en utålmodig eier som setter foten ned etter 15 minutter med diskusjon om skal skal ikke kommer den den nå så berømte setningen: klikk nu på den jævla knappen. 

Oppdateringen som varte rundt 2 timer gikk fint men det kommer feilmelding på slutten etter programmet har nådd 100% og det skal avslutte jobben. Fikk feilkode: "error 211, error on flash programming". Kan dette fikses med bruk av K+DCAN kabel hvor vi kanskje har hatt feil innstilling i winkfp eller må vi, som flere på nett indikerer, bruke icom for å oppdatere ccc? 

Info: bilen var koblet til lader under hele operasjonen så det var ikke lite strøm. Det ble brukt K+DCAN kabel og data som tidligere er brukt til flashing av moduler. Det er ingen som gråter over dette og han kunne gått for den enkle løsningen med å oppdatere til cic, men vi synes dette er interessant (og morsomt) og ønsker å få dette til. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...