Jump to content

Kallekarlsen

Members
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kallekarlsen

 1. Driver å bytte registerkjede på en N47 motor og så mangler det kjedet til oljepumpa i pakken vi bestilte. Er det noen på Østlandet som har oljepumpekjede til N47 motor å selge? Eller om noen vet om det finnes butikker som selger kjede på Østlandet og som er åpent på lørdager?
 2. Vi får tørke og grave ut oljen som vises før vi kjører på med motorrens. Men, hva er årsaken til at det blir slik når bilen har fulgt alle service?
 3. Takker for innspill. Hva brukes til å vaske bort det som vises på bildet? Jeg ser på YouTube at det brukes både diesel og parafin. Når det gjelder motorrens er det noen produkter som anbefales?
 4. Bilen det gjelder er en 2011 modell 318d med N47-motor som har gått rundt 135000km. Hun som eier bilen har hatt den i ca ett år. Vi skal bytte registerkjede på bilen fordi kjedet har strukket seg og det rasler fælt. Når vi åpnet toppdekslet for å se på kjedet så ser vi at oljen rundt kamakslene er som tjære. Usikker på hvorfor det har blitt slik i motoren men det ser ikke bra ut. I følge servicehefte så har bilen fulgt alle intervall på oljeskift. Det jeg trenger er tips til rengjøring av motoren. Hvis det er noen som har hatt lignende feil på bilen så hadde det vært fint med forslag til hvordan vi bør vaske motoren.
 5. Jeg holder på å ettermontere night vision camera på min E61 2008 LCI. Selve monteringen som jeg gjorde i dag har gått rimelig. I morgen gjenstår å lodde ledningene inne i bilen og kodingen av systemet. Er det noen som har kodet inn night vision tidligere og som kan gi litt innspill på fremgangsmåten. Etter å ha lest litt på utenlandske forum virker det som det ikke er bare å kjøre på som jeg har gjort tidligere når jeg har kodet nytt utstyr i bilen.
 6. Jeg holder på å ettermontere night vision camera på min E61 2008 LCI og trenger noen deler til fronten. Er det noen som har gitter foran venstre side som har nummer 6 på bildet, og så trenger jeg pyntelist i midten som har nummer 10 og pyntelist venstre side med nummer 11? Dette utstyret er for kjøretøy med Aktiv cruisekontroll S541A = Ja eller BMW Night Vision S611A = Ja Jeg er ferdig med ledningsnettet og er rimelig klar for å montere utstyret på bilen.
 7. Vi har prøvd de fleste triksene på å klare det uten spesialverktøy men har kommet til konklusjon at det er tryggest å vente til vi har riktig utstyr til jobben.
 8. Er det noen på Østlandet som har verktøy for å dra ut dyser på en f11 520d å låne/leie eller å selge? Har prøvd uten spesialverktøy men disse sitter som rakkern.
 9. Som mange gode historier fra garasjer rundt om i landet starter også denne med den velkjente setningen "trykk nu på den jævla knappen". En kompis kjøpte en 08 modell x5 som har en veldig treg ccc. Alt ved den går i sirup. Etter en runde på nettet kommer ideen om å oppdatere ccc med winkfp. Det skal sies at vi har oppdatert flere moduler tidligere med winkfp som har gått smertefritt. På dette stadiet var vi nok bare ett googlesøk unna en brems operasjonen, men med en utålmodig eier som setter foten ned etter 15 minutter med diskusjon om skal skal ikke kommer den den nå så berømte setningen: klikk nu på den jævla knappen. Oppdateringen som varte rundt 2 timer gikk fint men det kommer feilmelding på slutten etter programmet har nådd 100% og det skal avslutte jobben. Fikk feilkode: "error 211, error on flash programming". Kan dette fikses med bruk av K+DCAN kabel hvor vi kanskje har hatt feil innstilling i winkfp eller må vi, som flere på nett indikerer, bruke icom for å oppdatere ccc? Info: bilen var koblet til lader under hele operasjonen så det var ikke lite strøm. Det ble brukt K+DCAN kabel og data som tidligere er brukt til flashing av moduler. Det er ingen som gråter over dette og han kunne gått for den enkle løsningen med å oppdatere til cic, men vi synes dette er interessant (og morsomt) og ønsker å få dette til.
 10. Ok, takk for svar. Skal innom forhandler nå og få de til å bytte olje på byttekassa før de setter den på bilen.
 11. Fikk en diagnose over disken på bmw i dag hvor de mente med veldig stor sannsynlighet er feil på fordelingskassa. Forhandler har kjøpt en brukt kasse som har gått ca 10000km som skal erstatte den gamle. Er det en svakhet i disse fordelingskassene som tilsier at de heller skulle gått for en overhalt kasse hvor deler er byttet? (Første informasjon vi fikk fra forhandler var at de skulle bytte til en overhalt kasse, men én time senere går de for en brukt)
 12. Takk for svar, det gir egentlig litt mening fordi jeg kan ikke tenke meg at bmw har laget det slik at det skal lage lyd og kjennes i bilen når xdrive slår inn. Skal ta det videre med selger til mandag.
 13. Når jeg ruller på tørr asfalt, svinger litt til venstre og gir litt gass så kommer det et klart klonk fra understellet som muligens indikerer at xdrive slår inn. Skal det skje på tørr asfalt?
 14. Er det noen på forumet som har xdrive og som gi en tilbakemelding på om dette medfører riktighet. Jeg var innom forhandler i dag for en ny prøvetur med bilen hvor forhandler sier at det er normalt å få klonk fra understellet når xdrive slår inn hvis man svinger og gir litt gass samtidig. Jeg har ikke kjørt xdrive tidligere og er veldig usikker på dette, men det var såpass at jeg reagerte på lyden og at man skal kjenne det på bilen at systemet slår inn også på tørr asfalt.
 15. Har testet en 2013 modell f31 xdrive for mulig kjøp og opplevelser at det kommer lyd når jeg svinger og gir litt pådrag. Det kan virke som at xdrive slår inn, det kommer et lite klakk samtidig som jeg kjenner i bilen at det skjer noe. Det er også en liten skrapelyd når jeg svinger frem og tilbake i moderat hastighet, dette kjennes også litt i bilen. Det er ingen lyd bak, kun fremme. Bilen er testet på tørr asfalt. Kan det være feil på xdrive eller skal det være slik?
 16. Feilen er funnet og bilen fungerer fint igjen. Det var et stort hull i vakumslangen som går over innsuget. Hullet er såpass stort at vi mistenker at slangen har kommet i klem når innsuget har vært skrudd av og på bilen av forrige eier. Det ble også byttet pakning på innsug pga lekkasje, noe som også kan ha forårsaket sitt på at bilen ristet.
 17. Bilen starter og går. Bare litt rart at bilen fungerer fint når den er varm, mens når den er kald er det rister og kakler det noe veldig.
 18. Har testet litt i forhold til dysene, i ista ser vi at dysene leverer forskjellig mengde drivstoff når motoren er kald. Det vi opplever er at når vi ruser motoren til 3000 ser vi at dyse nr 1 leverer langt over det den skal med mengde på pluss 15 Dyse 2 leverer minus 5.8 og dyse 4 leverer minus 5.9. Normalverdien på hvor mye dysene skal levere ligger mellom minus 4 og pluss 5
 19. Ok, takk for innspill. Skal få han til å ta en runde og se om det kan være registerkjede, det kan lønne seg å gjøre det når det er fare for et eventuelt havari i nær fremtid.
 20. Han mente at symptomene ikke var sånn at han mistenker registerkjede. Ble risting og tikking borte når motoren ble varm eller hadde du symptomene hele tiden?
 21. En kompis har en f11 520d 2010 modell hvor motoren rister og tikker ganske voldsomt når den er kald. Dette skjer under pådrag og forsvinner når motoren blir varm. Det er ny olje på motoren og egr er testet/rengjort. Bilen er ikke chippet og det er ingen feilmelding på motoren. Er det noen som har vært borti dette? Han har en liten mistanke om at det kan være dysene, uten å være sikker.
 22. Jeg har kjøpt lysmodul til bilen og lurer på en liten ting. Er det mulig å koble den nye lysmodulen på bilen og teste om feilen er borte før jeg koder den, eller må modulen kodes til bilen før eventuelle feil forsvinner?
 23. Takker for innspill Reef89. Jeg tok et søk på nettet etter modul og er lettere forvirret. Jeg legger ved et bilde av modulen som er i bilen, kan jeg kjøpe uansett modul bare den har benevnelsen "pl2 frm2", eller er det noe annet jeg må ta hensyn til?
 24. Har kommet frem til at det må være feil på lysmodulen. Er det noen som her på forumet som har en lysmodul som er merket med pl2 frm2 til E87 LCI liggende som jeg kan få kjøpe?
 25. Se der ja.. Jeg var litt fastlåst i at det måtte være noe galt med lysmodulen og har helt glemt å sjekke kablene og kontaktene. Takker for innspill 👍
×
×
 • Create New...