Jump to content

oistein
 Share


Bakgrunn: Ingen kommunikasjon mellom diagnoseverktøy og bilen (communication error, hardware not ready etc). Det viste seg å være svært lav spenning på pin 8 på OBD2-porten (0,5-1V). Antakelig en feil på en av modulene som er koblet opp mot pin 8. Disse modulene er koblet sammen i X183 som sitter i den svarte boksen som er festet oppå sikringsboksen. Alle kablene er hvite/lilla som indikerer TXD. Tilfeldig feilsøking, dro ut pinnen helt til høyre (satt grisehardt). Målte deretter spenningen på nytt på pin 8 på OBD2-porten og - YES - full spenning på denne nå. Diagnoseverktøy fikk kontakt med bilen og jeg fikk for første gang (!) kjørt diagnose via pin 7 (motor etc). Feilen på pin 8 førte altså til at diagnoseverktøy heller ikke klarte å ta ned koder fra DME som er koblet til pin 7 (selv om denne hadde 11V). Får ikke tatt ned koder fra ABS etc, muligens pga konnektoren som ble dratt ut fra X183, muligens fordi carsoft i910 ikke har funksjonalitet til å hente disse kodene til tross for tilgjengelig menyvalg.


From the album:

E46 D-bus/TXD/TXD2

  • 1 image
  • 0 comments
  • 2 image comments

Photo Information for X183

Taken with Apple iPhone 4

  • 3.9 mm
  • 1/132
  • f f/2.8
  • ISO 80
View all photo EXIF information
 Share


Recommended Comments

Hei. Kjempebra du fant ut av det! Antok at det kanskje var dårlig kontakt/ledning men var ikke sikker på hvilken spenning det skulle være. Bra det fungerer nå. Av erfaring så er Carsoft ikke det beste. Klarer ikke hente ut alt, blant annet på ABS siden (dette av praktisk erfaring hvor de hos BMW fant feil på ABS men jeg ikke med Carsoft.)

Link to comment

Thanks man! :) Nå gjelder det bare å finne feilen på som gjør at diagnoselinja (TXD2) fra ABS-modulen har et spenningsfall og forstyrrer hele diagnosesystemet. Muligens er det en feil på selve ABS-modulen, leser om mange der ute som må bytte denne og at alt blir ok etter dette. Hadde mye problemer med de tre dashbordlysene i vinter (ABS, traction, brake) - disse kom bare på i kulda, men var et utbredt problem i vinter (utfordrende å kjøre på isholke mellom Austbygda og Kongsberg uten traction control, ABS..). Trodde at det kunne være en wheel speed sensor, men tror ikke det.. tok ikke sjansen på å bytte alle disse i blinde, det koster jo litt. Da jeg kjørte real time data under kjøring i går (juhu første gang det har vært mulig!) målte i hvert fall carsoft hastighet på alle hjulene. Men hvem vet, det kan jo være en svakhet på en av disse som bare slår ut i kulde. Kjipt at det er så ufattelig klønete å komme til ABS-modulen under bremsevæskebeholderen. Må vel skru ut E-box sånn som du har gjort før som du skrev i en annen tråd. Carsoft klarer ikke å kommunisere med steering angle sensor heller, utfra diagram ser denne uavhengig ut fra ABS, men ser at det står steering angle sensor/DSC og ABS/DSC på disse modulene, altså DSC på begge

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...