xracer

Medlem
 • Innholdsteller

  293
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om xracer

 • Rang
  Kaptein

Profile Information

 • Kjøretøy
  e39 523iaT/00, 528ia/00

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. xracer

  e39 528i - Misfire sylinder 1

  Oppdatering...satt i Biltema coil'en og en Brisk P4 plugg nettopp, og ser ut som det funker bra det. Short term fuel trim lå fortsatt på oppi +15 etter installasjon, men ser ut som Short term verdien justerer seg inn etter at det er opparbeidet seg en verdi for Long term. Den ble slettet og lå på NULL etter at jeg sletta feilkoden for Misfire. Så får se neste dagene om det var det som var feilen. Foreløpig fornøyd siden det ser ut for å ikke være noe med ECU utgang eller dyse. Var heller ikke noe olje i pluggbrønn heller.
 2. xracer

  M52 Veivhusvent

  Snakk med han som har "Nathan's DIY Garage" på YT. Har chattet med han før og han svarer som oftest på spørsmål. Han har drevet endel med "Catch Can" opplegget på disse bilene. Å plugge og fjerne luftingene har jeg ikke hørt om før....hmm...høres drastisk ut...Uansett, så har jeg kjørt 3-4 år nå uten noe tull med Veivhusventsystemet på bilene mine. Hvor lenge siden de er byttet før jeg fikk bilene, har jeg ikke anelse om. Nå kjører jeg ikke mer enn 5-10k i året da, og 0-30/0-40 olje. Uansett, tror jeg du bare må bite i det sure eplet og få kjørt motoren god og varm så ofte som mulig uansett om så på tomgang. Det er beste løsningen for å minimalisere problemet. Tett etter ett år er jo rare greier det også. Lykke til!
 3. xracer

  e39 528i - Misfire sylinder 1

  Hei, Idag når jeg skulle starte bilen på morgenen, startet den direkte på kun 5 sylindre. Det har aldri skjedd før. Eneste som er spesielt siste dagene, er masse fukt og regn...Fikk altså opp Misfire sylinder 1 som feilkode. Etter å ha kjørt motoren litt opp i temp mens den gikk på 5 sylindre, stoppet jeg motoren og startet den noen sekunder senere. Da gikk den helt fint igjen?? Av og til etterpå når jeg ga litt gass, så snubla motoren litt når kom ned igjen på tomgang. Litt senere på dagen startet jeg den igjen og la merke til at Short term fuel trim på bank 1 ( altså der syl. 1 er), lå på 15+ mot normalt under 5. Motoren gikk tilsynelatende gjevnt mens dette pågikk. Bank 2 var normal og under 5. Dette er konsistent nå. Foreløpig har jeg tenkt at jeg skal bytte om coil på syl 1 og 6 for å se om problemet flytter seg, eller bare kjøpe ny coil og tennplugg for å se om det retter seg. Tenker kanskje i værste fall at det er noe med injektoren for sylinder 1. Noen som har noen ideer på hva jeg burde gjøre? Forresten, det er BOSCH coiler på bilen. Kan jeg bruke BREMI sammen med BOSCH uten store problemer?
 4. xracer

  e39 528i viskerfunksjoner har sluttet å virke

  Liten oppdatering...fikk tatt ut og åpnet viskerreleet idag. Brukte fint sandpapir og elektrokontaktspray på de 2 mikrobryterne inni. Den ene satt litt fast og hadde kanskje brent seg litt, men releet og viskerne fungerte greit etter installasjon.
 5. xracer

  e39 528i viskerfunksjoner har sluttet å virke

  Takker så mye for info på dette. Skal ta en sjekk når det stopper å hølje ned 🙄 Forresten, siden det kan være varmgang som gjør det, kanskje det går an å lodde opp igjen printkortet så det funker igjen? Gikk iallefall fint på bensinpumpereleet til gamle 240'en min 😊
 6. xracer

  e39 528i viskerfunksjoner har sluttet å virke

  Er lenge siden det skjedde sist, men er vel tilfeldig og vært heldig. Men ser jo at det er noe jeg absolutt bør finne ut av snarest. Sist gang startet de opp igjen som du sier en stund senere etter at bilen hadde stått en stund, men ikke etter ca.15min denne gang. Men godt tips om å sjekke releet. Spurte siden har ikke holdt på med viskersystemet noe før.
 7. Hei, Min e39 528i har fått en festlig tendens til å kutte strøm til vindusviskerne når det blir fuktig nok i været 😁Tror jeg har vært borti at mye av elektronikken til dette er innbygd i viskermotoren? Noen som har forslag på hvor jeg kan lete etter dårlig kontakt uansett hvor det måtte være på viskerfunksjonen? Prøvde å bevege på viskerarmene mens bryter var på...ingen respons. Kutta 1km fra hjemmet idag og bare flaks jeg kom meg hjem med så å si null sikt
 8. xracer

  Motorsykkel tråden på bimmers

  Hei, Har en ZXR750 J1 samt en CBR1100XX Super Blackbird og har et generelt teknisk spørsmål på lager. Har ikke lest meg opp på dette, og instruksjonsbøker er jo ganske rett fram når det gjelder dette. Det gjelder drivkjedejustering. Ok, kjede skal vanligvis justeres med en slakk på x mm basert på enten sidestøtte, midtstøtte eller muligens andre måter...Det jeg lurer på er om det ikke beskrives noe om justeringen basert på førerens vekt og dempersetting bak. Jeg mener hva om man setter fabrikkslakk og i realiteten så kan kjede ta stoppen før demperen har gått sin designmessige range. Over Norges umenneskelige mengde fartsdempere etc. kan kjede få seg an anselig trøkk hvis slakk ikke er passende for de faktiske forhold. For meg virker det som man må sette dempersetting og vekt på fører godt inn i ligningen for hva slakken må være. Men skjønner jo at det i samme slengen ikke kan være for mye slakk uansett pga mulighet for avhopp når demperen går i fullt utslag (lengde). På ZXR'n min er det spesifisert så lite som 10-20mm slakk og jeg synes det virker rått stramt når sykkelen bare står på sidestøtten. Dette er jo noe av det viktigste på sykkelen for sikkerhet og jeg lurer på om noen har noen vurderinger om dette som går utover det service manual sier generelt?
 9. xracer

  Hvilke fungerer best? 520i 523i 225i

  528 finnes vel i både regulær M52 og M52TU? Vil også gi mitt synspunkt på valg av motor på e39-serien. Generelt så synes jeg M52TU motorene er det beste konseptet på disse bilene. Har du en bil som er pent vedlikeholdt og kjørt "Normalt" får du med TU-motorene mesteparten av oppgraderingene som M54 har, men mindre sannsynlighet for høyere oljeforbruk når KM på motoren blir høyt pga designet på oljeskraperingene som er likt som på M52. Hvorfor TU istede for regulær M52 har med at M52 bare har single vanos samt at designet på innsug etc. er mer ryddig og enkelt på TU. Negative med TU er at det er mindre byttemotorer på markedet enn M52 og M54 hvis det blir behov for det. For meg er det iallfall uaktuelt med noe annet enn TU og er også godt fornøyd med motorene mine. Bare mitt synspunkt 😉
 10. xracer

  PDC Converter rear right feil

  Ok, skjønner...får forske litt innimellom på Kinasensorene og se hva jeg finner ut. Er jo kjekt når de virker og jeg slipper den ulingen fra sirena. Ellers har jeg hatt fra hverandre og byttet det meste viktig (kjølekomponenter av mass samt toppdekselpakninger, Vanos, Airbagcomputer og endel lakkarbeid) på begge e39'ene mine siste 2-3 uker, så begge er tette og fine nå. 523'en gikk igjennom EU med en liten foring som måttet byttes. Totalt 1800,- (foring, arb, EU og etterkontroll) 😉 Koser meg godt med å kjøre å skru på disse bilene. 528'en er veldig bra også, men knirker i noe i bakstillingen nå så må få sett på det etterhvert.
 11. xracer

  PDC Converter rear right feil

  Originale da? Hvis så da er det vel ikke bare Kinasensorene som har et problem...
 12. xracer

  PDC Converter rear right feil

  Er det vibrasjoner fra høyttrykkspyling eller bare inntrengning av vann får man prøve å finne ut av. Bestiller meg 2 stk fra Kina og prøver å gjøre fronten vanntett hvis det er tvilsomt på dem. Er det vibrasjon fra spylinga så må man jo gi F i maskinvask eller tape over noe støtabsorberende, rett før vask. irriterende design uansett...Ellers er det bare evt. høyttrykk fra vaskeprogrammet på maskinen min får juling av ikke noe jeg gjør selv manuelt med høyttrykkspyler..
 13. xracer

  PDC Converter rear right feil

  Skjønner...får ta sensoren av og sjekke litt da, men veldig rart feilen kom en haltime etter vasken. Må nevne at jeg i perioder etter dette ikke alltid fikk den kontinuerlige alarmtonen når setter i revers, men sensingen fungerte aldri igjen på noen sensorer etter vasken. Takk for tilbakemelding 😉
 14. xracer

  PDC Converter rear right feil

  Hadde feil på en PDC sensor (rear left middle) tidligere og byttet den med en Ebay sensor. Det funket helt fint en periode inntil jeg tok en maskinvask...Like etter fikk jeg den kjekke alarmen når jeg setter bilen i Revers. Diagnose sier nå at en annen sensor er gåen (rear right). Dette sier meg at disse ser ut for å tåle vann dårlig eller at vann kortslutter pluggen eller noe. Er det noen her som har hatt succsess med å få PDC stabilt på e39?