Jump to content

oab1966

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

About oab1966

 • Rank
  Sersjant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fra et trimmingsfirma i England hadde de målt en standard Peugeot 308 1,6 HDI før og etter fjerning av EGR. Det ble en økning på 13 hk og 35 nm på den lille 1,6 literen.
 2. Jeg har for en tid siden fjernet EGR ventilen og erstattet med et komplett bypasskit kjøpt på Ebay. Jeg har ikke merket noen negative følger med fjerningen. Tvert imot, jeg synes bilen går piggere og er mer økonomisk. Jeg har vært på et trimmeverksted og fikk avkodet EGR'n. Har en E60-535d, 2008 mod som fra før er modifisert med steg 2 programvare, downpipe (dpf delete), swirlflaps delete, større intercooler, kn-filter og steg 3 programvare til automatkassen. Turbotrykket er like i overkant av 3 bar på høyeste giret og går som et uvær. Har kjørt fra bla E39-M5 og E46-M3. Jeg har lest at man kan hente ut maks 420 hester fra en 286 hesters 3 liter M57 motor uten å måtte bytte til en R90 høytrykkspumpe, injektorer og hybrid-turbo. Her er fordelene: * Ca 33 prosent større indre areal=Ingen restriksjoner og bedre luftgjennomstrømming betyr høyere effekt. Sammenlign bildene jeg har lagt til. Mekanikken inne i EGR ventilen reduserer luftgjennomstrømmingen og fungerer som en brems. *Bedre gassrespons. *Turbotrykket lader fortere. *Kald og frisk luft inn da den varme eksosen er stoppet=Høyere effekt. *Mere oksygen inn da den skitne og resirkulerte eksosen ikke lenger blander seg med den kalde friske luften.=Høyere effekt *Mere økonomisk. (Har målt 0,45 l/mil ved 100 km/t over en strekning på noen mil. Ikke så galt for en bil med 3 liters motor med over 400 hester) *Eliminerer sotdannelse i innsuget og innsugsventilene, renere motor.
 3. Jeg har en E60-535d, 2008 (lci) som jeg fra før av har oppgradert med steg-2 programvare, downpipe, (dpf delete) egr-delete (full bypass kit kjøpt på Ebay), kn-filter og større intercooler. Bilen har 400 hk pluss og går som et uvær. Jeg har nylig fjernet swirl-flapsene i innsuget og resultatet er vellykket, bilen går enda friskere. Jeg har lest på forskjellige forum der bilene har gått dårligere etter fjerning av swirl flaps, fått feilmeldinger, limp modus og til og med lest at bilene ikke har fått start i det hele tatt. Det vil gå bra hvis man følger disse instruksene: Det er viktig å rense innsugsmanifoilen i samme slengen, pluss innsugskanalene i topplokket. Jeg har også byttet glødeplugger når manifoilen først har vært av. I tillegg har jeg byttet ut veivhusventilasjonen med en ny en. Hadde innsugsmanifoilen i et dieselbad over natten for å godgjøre seg. Dagen derpå brukte jeg et avløpsrenseverktøy fra Biltema for å rense innsiden. https://www.biltema.no/bygg/vvs/avlopsrensere/renseverktoy-3-i-1-2000034472 Deretter dro jeg på bensinstasjonen og sprayet både innsiden og utsiden med bremserens, deretter blåsepistol. Manifoilen ble gullende ren. Fjernet også sot fra innsugskanalene i topplokket med en klut og bremserens. Teipet på en 30 cm lang og 12 mm tykk og gjennomsiktig plastslange på støvsugeren med gaffatape og fikk sugd opp resten av sotet lenger ned i topplokkets innsugskanaler. Monterte blendepluggene og de nye pakningene til innsugsmanifoilen, deretter monterte jeg den på plass. Viktig å montere på plass magnetventilen og vakuumklokken som styrte disse swirl flaps og sett på plass både vakuumslange og den elektriske tilkoblingen for å ikke få feilmelding og limp modus. Sjekk alle vakuumslanger etter sprekker, se om de er hele. Til slutt: Jeg tømte en innsugsrenser Liqui Moly Diesel EGR Intake Cleaner Pro Line 400 ml i innsuget mens turtallet lå på 2500 o/min for å rense hele systemet etter luftmassemåleren. (Viktig å ta av luftmassemåleren, den skades hvis man dusjer den med innsugsrenser) Jeg fikk renset hele systemet, fra innløpet etter LMM via turboen, intercooleren, innsugspjeldet, manifoilen og innsugsventilene for å få ut all tjafs. Jeg tok en prøvetur og kan si meg veldig fornøyd. Bilen går enda bedre. Tiltrekkingsmoment glødeplugger: 13Nm. Tiltrekkingsmoment manifoil: M6=10 Nm, M7=15 Nm. Ellers har jeg oppgradert girkassens programvare med en steg 3 programvare. Senket og stivet av bilen med Koni Sport dempere, HR fjærer og HR krengestag foran og bak.
 4. Jeg har en 2008 mod 535D-E60, LCI som er trimmet med steg 2 remap, DPF-off (downpipe) EGR-off (full bypass-kit med bedre luftgjennomstrømming) større intercooler og KN-filter. Jeg har noen spørsmål når det gjelder høytrykkspumpen. Den som sitter i bilen er type "R70". Jeg har planer å bytte til type "R90" som har høyere trykk. Vil den passe rett på? Hvis ja, er det noen eller vet dere om noen som har byttet fra "R70" til "R90" ? Isåfall, er det noen forskjell før og etter?
 5. Jeg har en 535d-E60 som allerede er optimert med steg 2 programvare, DPF-off/downpipe, KN-filter og større intercooler. Jeg har tenkt å kjøpe en EGR blendesett på Ebay. Så selve spørsmålet: Er det mulig å kode bort EGR-ventilen med en Carly slik at man ikke får feilkode/tent motorlampe? Eller må jeg hos en trimmingsspesialist for å kode bort EGR?
 6. Heisann, jeg har tenkt å oppgradere min 535d med en større intercooler. Wagner intercooler koster ca 650 GBP på Ebay. Det finnes også kinakopier av Wagner med merkene Magic, Majesty og P&P Evolution. De ser nøyaktig like ut som originalen og ser riktig sveiset ut men koster bare 270 GBP. Er det noen som har erfaring med kinakopiene, skal jeg styre unna sånne? Håper på svar. Legger ut en link til siden: https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=intercooler+hose+bmw+535d+e60&_osacat=0&_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=intercooler+bmw+535d+e60&_sacat=0
 7. Jeg kikket på schmiedmann.no sin hjemmeside. Der oppgir de 20 hk økning på en standardmotor. Kanskje det blir enda mer økning når bilen allerede er trimmet? Kven kveit?
 8. Jeg har en 2008 mod 535d som er trimmet til 380 hester. (original 286hk) Jeg har erstattet katalysator og partikkelfilterenheten med en downpipe og gjort en remap trinn 2 hos V-Tech i Stockholm. Har også byttet ut det originale luftfilteret med et innsatsfilter fra KN. Forskjellen ble helt sinnsyk for å si det mildt. Forbruket har gått ned, målte et gjennomsnittsforbruk på 0,56 liter på mila fra Stockholm til Ålesund i sommer, altså en fullpakka feriebil med kone og tenåringsdatter med på turen. Nå har jeg tenkt å investere i en intercooler fra Wagner. Koster 6-7000 på Ebay. Er det noen som har erfaring med en større intercooler, er det merkbar forskjell? Akselerasjonstidene er 4,7 sek fra 0-100 og 4,6 sek fra 100-150. Målingene er gjort med gps.
 9. Feilen er utbedret. Jeg tok av kledningen i bagasjerommet på høyre side og oppdaget fort feilen. To av ledningene var gått rett av, resten av de fem var gått nesten av. Fant fram loddebolten, loddetinn, krympestrømpe og lighter og fikset feilen. Arbeidet tok en drøy time, så nå virker den høyre skiltlyslampa igjen. Det jeg glemte å opplyse var at knappen som skal åpne bagasjerommet virket ikke, så nå virker den også. Takk for tipset alle sammen.
 10. Er det en vanlig feil på disse bilene? Ok, jeg skal følge ledningene fra den høyre lampa og prøve å finne ut av det der.
 11. Heisann, jeg har en 535d-E60 der den høyre lyspæra har sluttet å lyse. Jeg fikk en melding på displayet i dashbordet med følgende melding: "Number plate light right failure". Jeg fikk tak i en ny pære og satte den i, men det lyser fortsatt ikke, feilmeldingen er fortsatt der. Sjekket den nye pæra med et måleinstrument og fant ut at den var ok. Sjekket også om det var spenning, men det var strømløst. Prøvde å kikke i sikringsboksene, men kunne ikke finne noe ut av det. Hva kan feilen være? Må jeg resette feilmeldingen for å få lampa til å virke?
 12. Du kan kjøre på dårlig diesel. Prøv å hell på et rensemiddel før du tanker.
 13. Jeg tror ikke det er DPF som er tett. Hvis så er tilfelle, hadde bilen vært konstant dau, noe den ikke er. Jeg tror heller ikke det er dieselpumpa som er gåen og ikke dieselfilteret som er tett. Vil opplyse at bilen er sprek i det ene øyeblikket og dau i det neste øyeblikket. Kan det være noen type ventiler som har med turboene å gjøre som begynner å krangle og trøble?
 14. Jeg har lest gjennom engelske forum idag. Flere mener at det kan være sprukne vakuumslanger, et vanlig problem på disse motorene. Får gå over og ta en kikk.
 15. Kan et verksted kjøre diagnosetest og finne feilen selv om det ikke lyser noen varsellampe?
×
×
 • Create New...