Jump to content

jamahe

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About jamahe

 • Rank
  Sersjant

Recent Profile Visitors

399 profile views
 1. Og i serien irritasjoner: 16. Når telefonen er tilkoblet via Bluetooth og du hører på radio så blir du ikke varslet med lyd når du får SMS. Telefonen tror jo den er koblet ekstern lydenhet, så den sier jo i fra via den, men det hjelper lite når bilen ikke videreformidler det.
 2. Takker! Jeg har bare brukt appen, får titte meg rundt der. Jeg kjørt 10545 km, derav 2171 km elektrisk og innspart drivstoff er 94,1 liter.
 3. Selv om det er noen år til jeg er pensjonist, så er verken hårfargen eller synet det som det var i ungdommen. Med de brillene som jeg bruker ved bilkjøring så er det litt uklart på nært hold. Så pga synet så ville jeg ha head-up og den store skjermen til navigasjonen samt LED lys. Adaptiv cruise control var også et krav. Så pga hvordan pakkene var laget så endte jeg opp med omtrent alt av utstyr! Jeg har sportsseter i skinn med elektrisk justering og korsryggstøtte i kombinasjon med comfort access. Det er 20 cm høydeforskjell på meg og kona og at vi slipper å stille inn sete og speil hver gang den andre har kjørt bilen er jeg veldig fornøyd med. Parkeringsassistenten funker bra mens køassistenten er omtrent ubrukelig. Den funker bare på firefelts vei og du må allikevel holde i rattet. Den følger bilen foran og stopper helt, men du må trykke på en knapp for å starte igjen. Adaptiv cruise kontroll funker stort sett bra, men den er basert på kamera og ikke radar så den sliter når det er dårlig sikt som i lav motsol og når det bøtter ned regn. Er også veldig fornøyd med panoramasoltaket. Det blir mye lysere i kupeen. Og husk for all del å avbestille runflat dekkene. De er alt annet enn lydløse. Kjøp også bagasjenettene. Det er ikke kassetter men løse nett som det er plass til under bagasjeromsgulvet sammen med ladekabelen. Så jeg er fornøyd med bilen og anbefaler den gjerne til andre. Hvor mye utstyr du ender opp med er jo dine egne prioriteringer og hvor mye penger du ønsker å bruke. Det eneste jeg er misfornøyd med er køassistenten.
 4. Det tar ca tre timer å lade på max. Jeg har nå hatt bilen i 10 måneder og kjørt ca 10.000 km uten noen feil.
 5. Jeg kjørte en tur fra Oslo til nordvestlandet i sommer, ca 60 mil hver vei. Forbruket var 0,52-0,53 l/mil. Jeg pleier å la bilen håndtere det meste selv, bruker bare sport-modus når jeg planlegger en forbikjøring, og det ble en god del av de på turen. Brukte også sport i svingene opp Strynefjellet. Helt enig i at det som teller økonomisk er avgiftsreduksjonen. Jeg har nå kjørt over 10.000 km men har neppe spart mer enn ca 100 liter bensin. BMW har dessverre fjernet antall liter besin spart fra appen. Det hadde kostet meg mere å kjøpe en ny ladekabel, og installasjon av ladepunkt vil koste mere enn jeg kommer til å spare i bilens levetid. Det som teller for meg er komforten. Eldriften er mye mere behagelig ved køkjøring og fungerer uendelig mye bedre enn start/stop som vanlige biler har. Og du har elektrisk oppvarming med fjernstyring på vinteren.
 6. Jeg har Hakkapelitta R2 på 17 toms felger. De er en god del stillere en sommerdekkene (også på 17"). Jeg fikk bilen levert med vinterhjula på, og da jeg fikk på sommerhjula så måtte jeg skru opp radioen med to "knepp".
 7. Du kan ikke bruke 16 tommers felg, det er ikke plass til bremsene. Se tidligere i denne tråden der det ble diskutert.
 8. 2) Ikke som jeg vet om. 3) Bluetooth Professional var en av de tingene jeg ikke bestilte. Tviler på at det er noe forskjell i lyden, men du kan koble til mer enn en telefon samtidig. 4) Det må du nesten teste selv. Ta med en minnepinne med favorittmusikken til forhandleren. Med litt flaks har de biler med begge variantene inne.
 9. Jeg tror ikke det spiller noen rolle at den er tilkoblet, den velger selv når den vil slutte å lade. De anbefaler også i bruksanvisningen at hvis bilen skal stå ubrukt over lengre tid så bør den stå tilkoblet. Du kan også selv velge når den skal starte ladingen, du kan f.eks si i fra når du planlegger å dra med appen. Den vil være fulladet og både bilen og batteriet vil være varm på det tidspunktet. Spesielt på vinteren kan det være en fordel at den er tilkoblet, hvis ikke bruker den av batteriet for å varme bilen. Vet ikke om den også varmer motoren, men tror at den bruker kjølevesken til å avkjøle batteriet under ladingen, hører ihvertfall en pumpe som går.
 10. Da har jeg endelig fått på sommerdekk. Kan bekrefte at runflat dekkene bråker en god del mer enn vinterdekka. Jeg får vel holde ut noen år inntil de er utslitt.
 11. Jeg har ikke hørt et pip annet enn når jeg parkerer. Kollisjons-advarselen har varslet meg et par ganger med rød bil i head-up displayet og i instrumentpanelet når den synes jeg nærmet meg den foran litt for fort. Den var kanskje litt overivrig, men kan ikke huske at den laget lyd.
 12. BMW Remote funker greit den. Men det eneste som jeg i praksis kommer til å bruke ofte er vel å fjernstyre varmen på vinteren. Du kan også gjøre det samme som appen kan fra en PC. F.eks å sende adresser til navigasjonssystemet synes jeg er mye enklere når du har ordentlig skjerm og tastatur. https://www.bmw-connecteddrive.no Noe annet som du forhåpentligvis aldri kommer til å bruke, men er virkelig nyttig hvis du skulle trenge det er å finne igjen bilen hvis du ikke aner hvor du har parkert, du kan tute/blinke med lysene og se hvor den er på kartet.
 13. Jeg har nok et kjøremønster for tiden som ikke passer for en ladbar hybrid. Jeg bor like utenfor ring 1 i Oslo og for tiden så jobber jeg i sentrum, men dette kan endre seg på kort varsel. Jeg kan ikke lade hjemme, og nå brukes bilen kun hvis vi skal på hytta i helgen. Det er en tur på ca 8 mil hver vei, to km i Oslo før jeg er på motorveien og ca en mil fra E6 til hytta. Jeg lader på hytta, og det er ca 60% igjen på batteriet når jeg er hjemme. Normalt så holder det greit til jeg er på hytta, men det er litt avhengig av hvor mye kø det er ut av Oslo hvis jeg kjører på fredag.
 14. Gratulerer @perstorm! Det huset i bakgrunnen ser kjent ut, jeg har jobbet i nærheten inntil i høst og brukte busstoppet på Valle Jeg fylte bensin igjen i helgen, ligger fremdeles på 0,65l/mil. Jeg har nå kjørt litt over 1300km, 277 av de elektrisk. Og den mener at jeg har spart 14,3l bensin. Fortsetter det sånn så vil jeg spare ca 2500 kr pr år i bensin. Hvis det koster meg 20.000,- å få installert et ladepunkt i fellesgarasjen så er det ikke sikkert at det regnestykket går opp. Jeg mistenker at det vil bli enda dyrere, Hafslund har for liten kapasitet inn til huset så det er mere som må oppgraderes hvis det skal installeres ladere.
 15. Nei, har ikke testet noe av det, heller ikke å streame via bluetooth fra mobilen. Jeg bruker ikke Spotify eller andre streamingtjenester. Jeg har 4TB med digitaliserte CDer, så jeg kommer til å konvertere et utvalg til MP3 og legge de på en 128GB minnepinne som kommer til å stå fast i bilen. Jeg har heller ikke testet andre tjenester, men ser ikke bort fra at det hadde vært hyggelig å streame en del podcaster.
×
×
 • Create New...