Jump to content
  • entries
    12
  • comments
    20
  • views
    17462

Sløv søndag? Her er noen bilfilmer du kan slå ihjel litt tid med


mkj

2542 views

 Share

blog-0078395001381063012.jpgSøndager er deilige. Det er dagen da du kanskje har litt ekstra tid å slå ihjel, og siden du er her og glor så antar jeg at sofasløving med en god bilfilm er helt ok. Jeg har funnet fram noen forslag under.

Bullit

Dette er sannsynligvis den mest kjente bilfilmen du kan se. Hovedbilene her er skurkens Dodge Charger og helten Steve McQueens Ford Mustang. Handlingen foregår in San Francisco på slutten av 60-tallet, og går ut på at helten Frank Bullit skal passe på mafiavitnet Johnny Ross. Filmen Bullit er aller mest kjent for en episk biljakt rundt om i San Francisos gater:

http://youtu.be/CSAN7ZX02eA

trans.gif

Vanishing Point

Vanishing Point, eller "Døden bak rattet" som er den norske tittelen på denne filmen har to hovedpersoner, Barry Newman som Kowalski og en 1970-modell Dodge Challenger som ehh.. en rå Dodge Challanger. Kowalski er en vietnamveterand som har fått sparken som politimann og havnet utpå. Han jobber nå for et billeveringsfirma og får oppdraget med å levere denne Dodge Challangeren i San Francisco. Kowalski inngår et veddemål om å klare å få bilen levert på under 15 timer, og kan du Amerikansk geografi og vet at bilen i utgangspunktet står i Colorado, så skjønner du at her må det kjøres. Fort! Dette vekker ikke overraskende oppmerksomheten til politimyndighetene. Se traileren:

trans.gif

Taxi

Taxi er en fransk film(ja, jeg vet..) hvor pizzabudet Daniel får valget mellom å miste lappen etter å ha blitt tatt i ekstrem høy hastighet med sin Peugeot 406, eller å fungere som sjåfør for en politimann som ikke har førerkort. Her er det mye vill action og lite fornuftig handlig. En film som bare er laget for å underholde, spesielt deg som liker bilkjøring, og det gjør den jammen godt. Se traileren:

http://youtu.be/h6F5Xxdt2Q4

trans.gif

American Graffiti

Lite Bimmers, men får du ikke lyst til å råne rundt i en gul hot rod fra 30-tallet etter å ha sett denne filmen, så skjønner jeg ikke hva du gjør på denne nettsiden i det hele tatt! En herlig og skikkelig amerikansk film fra 1973 om biler, vennskap, det å vokse opp og livsvalg. Richard Dreyfuss og Harrison Ford er faktisk å se i denne filmen. Det samme er også en 32-modell Ford 5 vindus coupe, en 55- og en 58-modell Chevrolet. Biler, damer, musikk, cool kids, nerder, humor og handling. Denne filmen MÅ sees. Se traileren:

trans.gif

Smokey and The Bandit

Dette er filmen som ble en kjempesuksess som derfor banet vei for etterfølgere. Smokey and The Bandit 1 kom i 1977. Burt Reynolds og Sally Field er hovedpersoner i denne bilfilmen som tok publikum med storm. I denne filmen blir Burt Reynolds, som "The Bandit" leid inn for å frakte et stort lass med øl over grensa mens en overivrig politimann med sønn og halve politikorpset gjør sitt for å prøve å stoppe han og hans medsammensvorende lastebilsjåfør, spilt av Jerry Reed. Se trailer:

trans.gif

Har du flere forslag, så post dem gjerne i kommentarfeltet under :smile:

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...