Jump to content

pris på skilt?


J Naustdal
 Share

Recommended Posts

Litt OT men men.

Kan man kjøre med skiltet i frontruten? Jeg vil helst ikke ha det montert på fangern.

Skiltet ødelegger litt :gunfire:

Jeg tror generelt det ikke er så veldig smart å ha en skarp metallplate liggende på dashbordet. Og uansett hvor teit det ser ut med skilt på støtfangeren så ser det nok 2 hakk mer teit ut med skilt i vinduet.

Når det gjelder forskriftene så sier de blant annet følgende:

* Midten av kjennemerket skal være plassert så nær kjøretøyets midtlinje som mulig og må for kjennemerke bak ikke komme til høyre for kjøretøyets midtlinje. Plassering av kjennemerke bak i forbindelse med venstre baklysenhet godtas imidlertid. Kjennemerke skal ikke stikke ut utenfor kjøretøyets sidebegrensning.

* Kjennemerke skal være plassert vinkelrett eller tilnærmet vinkelrett på kjøretøyets lengdeakse og slik at bokstaver og tall står vertikalt eller tilnærmet vertikalt og er lett leselige. Det tillates et avvik på 30 ° oppover og 15 ° nedover fra vertikalplanet. Såfremt kjennemerkets øverste kant er høyere enn 120 cm fra vegbanen, tillates et avvik 15 ° nedover fra vertikalplanet.

* Kjennemerke skal være godt synlig og ikke dekket av uvedkommende gjenstander.

* Kjennemerke skal være sikkert festet til kjøretøyet.

* Kjennemerket foran skal være plassert slik at høyden fra vegbanen til nederste kant av kjennemerket er 25 cm eller mer, mens høyden fra vegbanen til øverste kant skal være mindre enn 80 cm.

* Kjennemerke skal være godt synlig i et område avgrenset av 4 plan gjennom kjennemerkets 4 sidekanter. Disse plan skal sideveis og utover danne en vinkel på minst 30 ° med bilens lengdeakse. Det øverste plan skal danne en vinkel på minst 30 ° oppover, målt i forhold til horisontalplanet, og det nederste plan må være horisontalt eller danne en vinkel nedover. Såfremt kjennemerkets øverste kant er høyere enn 120 cm fra vegbanen, skal det nederste plan danne en vinkel på minst 15 ° nedover i forhold til horisontalplanet.

Link to comment
Share on other sites

Ikke nok med det, men det skal også være mulig for toll vesen og lignende å fjerne skiltplatene fra en bil som er skyldig avgifter eller ikke vist til obligatorisk kontroll (f.eks. EU) uten at de må gjøre brekk i bilen din for å få tak i skiltene.

I prinsippet er det skiltene statlig eiendom og ikke din eiendom, derfor skal de ha mulighet til å "hente det tilbake på en normal" måte ved misshold.

Det er også grunnen til at det er spesifikke krav til festeanordningene.

Kan liksom ikke punktsveise det fast og gi f.... liksom. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...