Jump to content

Vinterdekk på M-tech felg?


larserso
 Share

Recommended Posts

Hei!

Nå går jeg spent og venter på min nyanskaffede 320d M-tech :) Jeg får bilen med de originale 17" M-tech felgene (styling 68 tror jeg de heter).

Jeg har tenkt å legge på piggfrie vinterdekk på disse felgene. Jeg vet ikke bredden på felgen, men det er 225 sommerdekk på. Hvilken dimensjon bør jeg velge? Blir 225 for bredt på vinterdekk? Noen som har gode eller dårlige erfaringer med piggfrie dekk på 3-serien? Denne stygge piggdekkavgiften i Oslo gjør jo at det i praksis er eneste alternativ..

Håper noen kan hjelpe!

-LE

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke 17" på vinter nå for øyeblikket, men har 16" med 225/55 R 16 Nokian Hakkapelita RSi. Syns det er fint å kjøre med 225 og Nokian dekkene er nydelige. Jeg hadde 17" på min forrige bil med 235 dekk og det gikk også fint..

Link to comment
Share on other sites

Jeg får tenke litt. Snakket med dekkforhandler i dag og de sa at 225 var den mest korrekte bredden og dimensjonen med størst utvalg på 17". De mente også at dette ikke skulle være noe problem med at dekkene ble for brede. Jeg frykter bare at jeg skal angre på at de er for brede...

Link to comment
Share on other sites

På slapseføre kommer du nok til å angre på at du har så brede dekk, men på skikkelig vinterføre så går det sikkert greit.

Det er nettopp det jeg frykter... Ville 215 eller kanskje 205 være en merkbar endring? Det er jo nesten aldri skikkelig vinterføre (eller skiføre for den saks skyld) her i tigerstaden...

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjører nå med 17" felger og med 235 piggfrie Falken vinterdekk. Kjørte tidligere med 215 piggfritt, og den helt store forskjellen merker jeg vel ikke. Etter snart to vintere med 235 har jeg per dags dato aldri hatt problemer (bank i bordet). Men selvfølgelig må man ta sine forhåndsregler i sørpe og slaps, men bruker man hodet og kjører etter forholdene så funker det fint som bare det. Har hvertfall ikke noe negativt å si, selv om dette vel og merke gjelder en E39.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...