Jump to content

larserso

Members
 • Posts

  2130
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Lillehammer
 • Kjøretøy
  M550dx solgt, gjest m Q7

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei! Endelig er jeg tilbake etter noen års fravær pga. behov for 7-seter og dermed kjørt konkurrerende merke. Endelig skal bilen selges og siden det også har blitt et hyttekjøp i mellomtida ønsker jeg å kjøpe en rimeligere bil og tenker meg et tak på 300'k, men gjerne litt lavere også. Siden jeg har vært ute av BMW-verden i snart tre år nå vil jeg spørre meg litt til råds. Min forrige BMW var en 2012 M550d som jeg var utrolig godt fornøyd med. Nå er jeg litt i tvil hvor mye jeg vil savne stor motor kontra å prioritere utstyr. Det som er klart er at jeg må ha xDrive og originalt tilhengerfeste. Jeg ser jeg kan få facelift med mindre motor rundt denne prisen. Det jeg ser som den største fordelen med det er muligheten for adaptive LED-lys, noe jeg har på nåværende bil. Hvor stor er forskjellen på xenon og LED på F11 i praksis? At den blender bare i soner er jo utrolig godt på mørke veier, men lyser LED også bedre? For samme pris kan man jo få en fint utstyrt pre-facelift 530xd også så jeg sliter litt med å bestemme meg for hvor viktig facelift (og da LED) er. Om man går for en 520d ser det også ut til at denne kommer i en 163hk utgave (518d?). Er det kun programvare som skal til for å få den opp på i hvertfall 190hk som standard 520d eller er det fysiske forskjeller på motorene? Luftbelger er jo en gjenganger på disse bilene. Er det andre ting? På min forrige bil fikk jeg også bytta drivakslinger framme på garanti. Hvor høy km-stand hadde dere turt å gå for ifht. å få mest mulig motor og utstyr for pengene? Mye tekst og mange spørsmål, men håper dere kan dele råd og erfaringer nå som jeg skal kose meg med å følge med på Finn en periode
 2. Jeg har importert en del biler som privatperson som har vært 0-3 år gamle. Da har det i praksis kun vært snakk om dokumentasjon av chassisnummer og km-stand samt gjennomgang av papirene som fulgte bilen. Har fått skrevet inn senkesett, spacere og de hjuldimensjoner jeg har bedt om uten noe spørsmål.
 3. Er de fryktelig useriøse eller? Sendte de spørsmål om feilmelding på aktuell modell og om det var mulig å returnere de om de ga feilmelding (står på nettsidene at de har fungert feilfritt på noen BMW, men gitt feil på noen Audi bl.a.) Da fikk jeg bare til svar at de lyste garantert så de såg ikke problemet med feilmelding... Etter det har jeg ikke fått flere svar... Er ikke særlig aktuelt å få feilmelding hver gang man setter bilen i revers...
 4. Vurderer å bytte til W16W LED-pærer på ryggelysene. Ser Osram har blant annet disse(standard) eller disse(premium). Noen som har erfaringer med de eller andre av god kvalitet og kan si om det faktisk blir bedre lys og ikke gir feil på lampevarsel?
 5. Absolutt en meget flott bil. Jeg har bare prøvesittet, men likte veldig det. Men, det var et par detaljer som virkelig irriterte meg noe veldig og det er at de går "Volvo-linja" ved å putte inn en girspak med glass/krystall og ikke minst har juksestusser på eksospottene... Kunne de ikke bare koblet kromendene på eksosanlegget og ikke bare ha de som en løs pyntering, det ser så simpelt ut slik de gjør det nå. Mtp. drivlinjer mener jeg at diskusjonen er altfor lite nyansert. Det er svært stor variasjon i hva diesel er og hva det slipper ut avhengig av alder blant annet. Selv om jeg ble nødt til å bytte merke nå for å få plass til alle så slipper jo den store bilen jeg har nå i praksis ikke ut NOx (tilsvarende en få år gammel og mindre bensinbil)
 6. Velkommen! Hold hånden på utsiden av håndtaket, tilsvarende der nøkkelhullet er på førerdøra. Nyere biler har riller på toppen som man berører, slik du sier. Nei, den vil ikke låse seg automatisk.
 7. Uten at jeg er oppdatert på prisene lengre så er mitt svar: Ja De går vel omtrent like godt også om jeg ikke husker feil. Vet noen har hatt tull med luftbelger, men tror utbredelsen kan være noget overdrevet. Har aldri hatt problemer med luftbelger på noen av de 5-serie touring jeg har hatt..
 8. Har positive erfaringer med Europlus-garanti. Sist jeg brukte det trengte jeg ikke en gang å legge ut for reparasjonen selv, noe jeg har måttet tidligere. Kun et par dager ventetid på å få aksept for reparasjon i forkant. Like god hjelp som norsk bil hos forhandler her.
 9. Her slår vel brukergruppa litt ut også kanskje? Ikke sikkert eiere av en del merker som gjør det bra i testen en gang får med seg at ting ikke fungerer 100%, mens en petimeter av en BMW-eier drar til verkstedet for hver minste ting
 10. Som det sies her får man utbytte av adaptive drive først ved aktiv kjøring. Det er som natt og dag på svingete veger i godt driv, men for en bruksbil som skal kjøres mye og jevnt hadde jeg ikke stresset med det. Heller ikke EDC egentlig. Den blir ganske stiv og litt stumpete på ujevnt underlag og vanlig understell holder i massevis. Det jeg lurer på, er det så stort problem med registerkjedet, rent statistisk, eller er det bare at de som har hatt problemer er de som roper høyt? Skjønner det er frustrerende for de det skjer, men har et inntrykk av at slike "typiske feil" ofte er noe overdrevet ifht. hva som virkelig stemmer siden man ikke hører om de der alt funker fint. Om man ikke skal ha LED-lys hadde jeg ikke vært betenkt med å kjøpe pre-face da bilene ser veldig like ut. Men, jeg var nå fornøyd med rattet i min 2013 også jeg da selv om faceliftrattet naturligvis er freshere å se på. Men, hadde prioritert km-stand framfor årsmodell om man finner den riktige bilen slik jeg forstår dine prioriteringer. F11 er helt knall bil Lykke til!
 11. Da må du nesten si hva slags svamp du bruker for det er i sterk kontrast til egne erfaringer
 12. Jeg har importert ca 10 stk BMW siste 10 år. Det er helt sikkert mange gode forhandlere, men som privatperson er det begrenset hvor mange biler man rekker å kjøpe. Men, de jeg har vært veldig fornøyde med er ahg Autohandelsgesellschaft og Becker-Tiemann. Kjøpte 550en hos BT og fikk veldig god hjelp samt utrolig ryddig oppfølging i ettertid da det var noen småting som ikke var som forventa. For andre merker så er Geiba å anbefale for Audi. De sender fortsatt julekort etter at jeg importerte til familiemedlem for 5 år siden Var også service langt over forventa ved handel. Mercedes har jeg hatt et par veldig gode handler gjennom hos Beresa. Der stopper min erfaring Har fortrengt de jeg ikke har vært heldig med. Mantra mitt er å kjøpe veldig ryddige biler hos merkeforhandler, gjerne der bilen var solgt ny Har holdt meg mer i retning sør-vest enn nord-øst ut fra ryktet før i tida om at det var mer snusk nord.
 13. Ja, M550d er en M-bil og det er derfor ikke mulig, eller behov, for å velge M-sport. I starten skilte M550d seg ut med at tåkelys var fjernet for å få mer lufting, men dette forsvant vel på senere vanlige F10/F11 med M-sportpakken også. Tidligere var forøvrig 550i ikke M550i, så der kunne man velge. Når det gjelder mer info er det lurt å google brosjyrer og prislister så finner man ut det meste selv om det kan variere noe fra land til land. I prislista står kodene. Prislisteeksempel 2010 Eksempel brosjyre
 14. Er den ikke dyr til å være sedan? Har lukket litt øynene etter at jeg solgte min touring i vinter, men syntes denne var høyt priset til å ikke være facelift? Forøvrig ville jeg ikke kjøpt denne motoren uten adaptive drive understellet, det overrasker mer enn motoren. Ellers hel og pen, men uten digitalt speedometer blant annet som er med å holde bilen moderne. Og møkkete felger på salgsbildene er litt avskrekkende mtp. hvordan man lurer på hvordan den har vært vedlikeholdt. Men, virkelig drømmebil 5-serie med den motoren altså
 15. Aldri hørt eller gjort noe om dette ifbm. hverken F11 eller E61 som har det kun bak. Men, når jeg bytta til Audi med luft rundt om hørte jeg om det for første gang og der var det visstnok risiko for at man måtte på service og resette om man glemte det... X5 på luft har ikke tilsvarende?
×
×
 • Create New...