Jump to content

ogee1

Members
 • Content Count

  2030
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

ogee1 last won the day on January 8

ogee1 had the most liked content!

About ogee1

 • Rank
  Generalmajor

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Kongsberg
 • Kjøretøy
  F25 X3

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eventuelt kan man lære seg å overhale transferkassa, så er det no worries.
 2. ogee1

  Problemer E87

  Mitt inntrykk er at disse modulene er ganske robuste mot kablingsfeil på eksterne sensorer. Derfor antar jeg at FRM ikke har blitt skadet. Litt rart om du har kabelbrudd foran også. Opplevde en gang at JBE begynte å hikke og sende en haug med feilmeldinger etter en kortslutning kabel til ABS-sensor. Da løste problemet seg ved at jeg kodet den på nytt med default kode. Det vil si at den hadde mistet noe av koden. Mulig at det kan være verdt et forsøk på FRM'en også. Jeg tror fortsatt at det å bytte om lyktene, hvis mulig, er det som kan gi mest nyttig informasjon.
 3. Gratulerer! Flott bil. Blir spennende å følge denne fremover.
 4. ogee1

  Problemer E87

  Jeg klarer ikke å se om 009CC1 er en feil som ligger i lykta eller FRM. "FRM: stepping-motor controller (SMC), left, signalling fault" kan høres ut som det er FRM. Er det mulig å bytte om høyre og venstre lykt for å sjekke om feilen flytter seg eller følger lykta?
 5. Jeg har fulgt med litt på Finn og sett at 2011-modeller X3 30d ligger fra ca. 260 og oppover for privatsalg og over 300 hos bruktforhandlere. Kilometerstand fra 100.000 og oppover til over 150.000. For meg høres dette høyt ut, selv om mange av bilene har en del utstyr. Er det noen som har noen formening om de blir solgt for noe i nærheten av det de ligger ute for på Finn?
 6. Jeg synes på en litt rar måte at det er fint at 928 og E31 ikke slo an. Litt artige med spesielle biler, samtidig gjør det at de aldri tok av at det fortsatt går an å handle brukt til forholdsvis overkommelige priser. Er jo kjempefine biler til en helgetur med kona med et par små kofferter i bagasjen.
 7. Helt enig. Da jeg hadde Porsche Cayman brukte jeg den året rundt. Kjørte over 20.000km i året. Hadde vinterhjul med pigg. Grunnen til at jeg solgte den da jeg flyttet var at jeg ikke hadde hjerte til å la den stå ubrukt etter at jeg fikk gangavstand til jobb. En så enkel ting som å kjøre til jobb i litt rufsete snøvær med en bil som de fleste mente bare skulle være til pynt ga stor glede. Funket som bare det på vinterføre også, forøvrig. Der jeg jobbet før var vi involvert i å utvikle giraktuatoren til Lexus LF-A. Bilen var utsolgt på verdensbasis lenge før den kom på veien, men en entusi
 8. Snakk for deg sjøl. Hvis ikke du drar kortet med at de som liker elbil pr. definisjon ikke er bilentusiaster, da. Jeg synes det er plass til en elektrisk M-bil. Det største problemet er vel at den kjører fra alle bensindrevne M-biler. Jeg synes det er utrolig spennende med én elektrisk motor pr. hjul og mulighetene det gir. På grunn av umiddelbar respons i motorene vil man kunne implementere torque vectoring på en måte som man ikke har sett før på en ICE-bil. Samtidig vil man kunne endre mellom firehjulsdrift og tohjulsdrift helt trinnløst og lage all verdens forskjellige kjøremodi. 1000k
 9. ogee1

  Coilovers E87

  Tror jeg hadde preface 18-tommere da jeg kjøpte coilovers, men er ikke sikker. Enten var det 7.5 og 8 med 205/45-18 og 225/45-18, eller så var det muligens facelifthjul med 7.5 og 8.5 med 225/40-18 og 255/35-18. ET 49 på alle unntatt 8.5 bak som hadde ET 52. Sistnevnte subbet forøvrig bak i dumper med litt last i bilen. Jeg hadde originalt sportsunderstell. D.v.s. omtrent så stivt som M-sport, men bare 10mm senk.
 10. Originale 17-tommere, det der vel? Style 456.
 11. På en måte er jo A8/S8 den mest eksklusive bilen av de tre nevnte i den eksklusive klassen. Det er den det er laget færrest av. Ellers må jeg si at de siste par årene har Bentley Continental kommet inn på lista mi over biler jeg har lyst til å eie før jeg dør. Får mer og mer sans for konsept og design.
 12. Problemet er at du veit aldri om fyren har humor eller om han er dønn serriøs og synes det gjør at bilen ser ut som en M-bil.
 13. Jeg synes det er skikkelig humor. Vurderer det selv når jeg får meg elbil.
 14. Bytting av bakfjærer gikk greit. I tillegg viste det seg at det ikke var nødvendig å bytte klave eller kaliper der bremseklossen var slitt skeivt, så det ble ikke så dyrt som jeg hadde fryktet. Det jeg ikke nevnte, dog, var at sideblinklyset på høyre side ikke virket. Tilsynelatende en liten bagatell. Da jeg lagde en tråd på forumet for å høre hvordan jeg skulle komme til ledningen til sideblinklyset fikk jeg en melding fra @lagunilla. Han fortalte at feilen sannsynligvis skyldtes brudd i kabelmatta, og at en større utskifting av kabling i fremre del av bilen ville være nødvendig for å få
 15. Mens du venter på diagnose kan du eventuelt sjekke at ABS-sensorene og ledninger er i orden og sitter som de skal.
×
×
 • Create New...