Jump to content

ogee1

Members
 • Posts

  2153
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by ogee1

 1. Jeg tipper at BMW hadde fått plass til frunk hvis de hadde villet det. Nok en elbilmyte at folk setter likhetstegn mellom frunk og ren elektrisk plattform.
 2. Håper du tåler at jeg ikke dropper dette helt. Du modder og modder på alle detaljer for å få det überstrøkent, men ikke her. Er det noen annen grunn til å beholde merket enn å vise folk at du kjører en rå bil? For min egen del vet jeg at det er den første modden jeg hadde gjort. Kommer til å gjøre det hvis jeg kjøper en 1M.
 3. Når jeg ser hvor ryddig det ble uten xDrive-merket, så skjønner jeg ikke hvorfor du ikke fjerner det andre merket bak også.
 4. Artig å følge med på dere som finpusser på alle detaljene.
 5. Synes nivået på datagenerert grafikk begynner å bli ganske bra nå. Denne måtte jeg se to ganger på før jeg skjønte at det ikke var en ekte bil. Synes forresten at Porsche kunne laget denne versjonen av Taycan. Ser flott ut, synes jeg.
 6. Style 135 så jo veldig bra ut! Blir det noe problem med at felgene er laget for M12-bolter eller er hullene sånn at dine M14 passer rett inn?
 7. Hjernen min har bare én halvdel. Og den tenker stort sett på seks. Mener du at det er vanlig med flere halvdeler?
 8. Hvordan fungerer det på skikkelig holke? Mye ratting for å holde bakenden under kontroll?
 9. M240i er en flott bil! Takk for tips på piggfritt.
 10. Selvsagt. I mitt hode har BMW seks sylindre.
 11. Blir vel som å si at i ditt hode har BMW fire sylindre.
 12. Den hadde jeg ikke sett, faktisk. Takk for tips! Han kjørte på Hakka R2 piggfritt. Fikk meg til å tenke på om jeg trenger piggdekk eller ikke. På Porschen var de veldig greie å ha de par dagene hver vinter det var holke. Nå har jeg mulighet for hjemmekontor, så da kan jeg kanskje bare jobbe hjemmefra de dagene det er behov for piggdekk.
 13. Har tenkt litt på det, ja. Jeg er vanligvis ikke så opptatt av hva andre folk tenker og mener når jeg tar valg, men dette er et tema som jeg visste ville engasjere folk, så da er det interessant å høre forskjellige meninger. Vet ikke helt hva jeg hadde endt på hvis alle var imot idéen, men nå er det såpass mange som er positive at jeg føler meg ganske trygg på at jeg kan leve godt med 1M som pendlerbil. Så er det likevel mye som skal falle på plass før det står en 1M på tunet. Først og fremst at vi faktisk ender opp med å flytte. Deretter at det fortsatt passer praktisk og økonomisk å kjøpe en 1M. Og, ikke minst, at jeg finner et godt eksemplar som jeg har lyst til å kjøpe.
 14. Jeg ser at jeg har glemt et viktig poeng. Jeg er så glad i bilkjøring at jeg koser meg nesten uansett. Jeg trenger ikke kjøre hardt for å ha det moro. Da jeg pendlet i Cayman koste jeg meg hver eneste tur, selv om det gikk rolig og veien ikke tillot de store utskeielsene. Det å kunne ratte en bil jeg hadde drømt om å kjøre ga meg glede i seg selv. Og på vinteren var det en ekstra glede i å vise folk at det ikke var noe problem å kjøre en sportsbil på vinteren. Jeg tror jeg kommer til å kose meg hver eneste kilometer til og fra jobb i en 1M. Så blir det å ha en potent og morsom bil bare en ekstra bonus de gangene jeg kan dra av gårde på svingete veier, autobahn eller på bane.
 15. Kom over en video jeg ikke hadde sett før. Selv har jeg et litt ambivalent forhold til Doug DeMuro. Han er dyktig, men innimellom kommer han med noen veldig rare argumenter som irriterer meg. I tillegg blir jeg litt sliten av tempoet hans, så det blir sjelden mer en én av hans videoer av gangen. Men litt morsomt at jeg kom over akkurat denne videoen nå fordi han forklarer hva jeg liker med 1M på en fin måte. Så kan man jo mene hva man vil om hva som er den beste BMW'en gjennom tidene. Den diskusjonen kan vi ta i en egen tråd.
 16. Litt mer av bakgrunnen for 1M i stedet for M2. Da 1M kom, kjørte jeg E87 og var glad i den bilen. Kjøreegenskapene var gode. Førerplassen var midt i blinken for meg med enkle instrumenter riktig plassert, gode sportseter og den røde interiørbelysningen som var prikken over i'en. Jeg (var en av de få som) likte utseendet på E87 også. Jeg siklet på en E82 fordi den var enda finere å se på, men det passet ikke på den tida. Jeg fulgte med på alt stoff om 1M fra de første ryktene kom og til bilen ble lansert. Da jeg så de første bildene syntes jeg den var helt fantastisk. Og for meg gjorde det ingenting at understellet var en miks av deler fra forskjellige BMW-modeller eller at motoren ikke var en ordentlig M-motor. Jeg skjønte alle valgene og kompromissene BMW hadde gjort og likte totalpakka de hadde satt sammen. Da testene begynte å komme var journalistene delt i to. Den ene delen syntes bilen var passe døll, ikke en ordentlig M-bil osv., mens den andre delen snakket om at det var den morsomste bilen BMW hadde laget på mange år. For min del toppet 1M-syken seg da den ble presentert på Rudskogen. Som 1M-fanboy var det ikke mye av kritikken som hadde festet seg, men en ting jeg var skeptisk til var det at mange journalister klagde på motorlyden. Mange mente at 1M skulle hatt en V8 fra E90 og at det å putte inn en stakkars sekser aldri kunne bli bra. På Rudskogen sto det en svart 1M ved en BMW-stand i depotområdet. Det var mye folk ved bilen, men det tok en evighet før en av selgerne endelig satt seg inn i bilen og startet opp. Og for en lyd det var! Hårene på armene reiste seg! For meg var det den grommeste motorlyden jeg hadde hørt på lenge. Noe helt annet enn det jeg hadde forventet av en turbomatet sekser. Og ikke lik noen annen BMW jeg hadde hørt før heller. Fra det øyeblikket var jeg i alle fall solgt.
 17. Takk for mange bra innspill! En av grunnene til at jeg spør er akkurat det flere av dere er inne på. Det er en sjelden bil, og da bør den tas vare på for ettertida. Og akkurat her er vi inne på det jeg ikke blir enig med meg selv om. Hvorfor skal man ta vare på sjeldne biler? For at folk skal kunne se dem på treff eller i bilblader? Eller for at noen skal få gleden av den spesielle kjøreopplevelsen som er en av grunnene til at det er en sjelden bil? Når det gjelder 1M så er vel den med sine 6000 produserte enheter en av de minst sjeldne sjeldne bilene også, så det kan ikke helt sammenlignes med skikkelig sjeldne biler. Er det ikke sånn at den viktigste grunnen til å ta godt vare på en 1M er å sikre seg en verdistigning? Utgjør det noen stor forskjell for ettertida om det er 6000 eller 600 1M igjen i strøken stand om ti år? Jeg blir ikke enig med meg selv. Det jeg er enig med meg selv om er at jeg generelt er mer glad i biler som man ser har vært brukt (men også vedlikeholdt) enn biler som stort sett har stått i garasjen og er gnukket på og stelt med så de ser bedre ut enn da de forlot samlebåndet. Når det gjelder det praktiske, så er det ikke noe problem. Jeg hadde ingen problemer med det praktiske da jeg kjørte Cayman. Det var nok bagasjeplass, og bakhjulsdrift med 300 hester var heller aldri noe problem. Nå skal det nevnes at jeg regner med at 1M er noe mer krevende å kjøre på vinterføre enn Cayman, men det skal jeg fint klare å leve med. (Cayman var forresten mer lettkjørt på vinterføre enn E87 120d.) Når det gjelder E82 mot F22/F87, så er det viktigste argumentet at jeg elsker utseendet på E82. I tillegg synes jeg E82 virker mer kompakt og gir litt mer gokartfølelse. Det er riktignok sammenlignet med F20 og ikke F87. Jeg har ikke prøvd F87. Dette er rett og slett synsing. Jeg velger etter hjertet, og 1M får hjertet mitt til å banke dobbelt så fort som M2. Understellbehandling er nok en selvfølge for min del.
 18. Blir det helt feil å ha en 1M som pendlerbil? Litt bakgrunn for spørsmålet. Vi bor i dag sentralt og i gangavstand fra min jobb, så vi har bare bruk for én bil. Vi bodde i mange år en halvtimes kjøretur fra jobb. Kona og jeg hadde da hver vår bil. Min ble brukt jobbpendling og annen kjøring som jeg gjorde alene. Det gikk på rundt 20.000 kilometer i året på min bil. De siste årene før vi flyttet hadde jeg en Porsche Cayman S. Denne ble brukt sommer som vinter. Med piggdekk på vinteren. Jeg koste meg med bilen uansett forhold. Før Porschen hadde jeg en velutstyrt E87 120d som jeg også koste meg fælt i. Nå vurderer vi å flytte litt lenger unna jobben igjen. I såfall blir det aktuelt for meg å skaffe en pendlerbil. Da skal jeg benytte sjansen til å få meg en artig bil igjen, og det er vel egentlig bare to biler på lista. Den ene er Porsche Cayman, den andre er BMW E82 med sekser. Jeg var veldig glad i min E87. Syntes det var en morsom bil å kjøre og jeg likte utseendet på den også. Siden den tid har jeg alltid hatt lyst på en E82. Enten som 135i eller 1M. 1M ble jo aldri helt akseptert av entusiastene, men for meg er det en drømmebil. Jeg liker utseendet, jeg liker lyden og jeg er ganske sikker på at jeg vil like kjøreegenskapene. Spørsmålet er bare om det blir helt feil å kjøpe en 1M og kjøre på 20 000 kilometer på telleren årlig i et par-tre år? Piggdekk på vinteren og saltede veier. Jeg er ikke redd for kostnader, holdbarhet eller praktiske egenskaper, det jeg lurer på er rett og slett om det er misbruk av en samlerbil?
 19. Bilen regenererer vel selv om du trykker på bremsepedalen? Det er vel bare ved veldig kraftig bremsing at bremsene faktisk blir brukt. Så det blir ikke noen særlig forskjell i rust på skivene om du har regen på eller ikke.
 20. Burde være mulig å få til en elegant løsning hvor både lading og kobling til bilen gjøres trådløst. Kunne klart seg med en liten brakett øverst på seteryggen der du klikket fast pad'en uten noen synlige ledninger.
 21. Hvis prisforskjellen er 60 lapper ville jeg gått for M50. Virker som man får mye ekstra moro for de pengene. Det er jo ikke sånn at det er kjedelig med 200 hester ekstra bare fordi det er en elbil. Nå skal det sies at jeg ikke har bruk for lang rekkevidde.
 22. Et siste moment er å ha forståelse for at vi alle er forskjellige. Selv bilentusiaster kan ha totalt forskjellige oppfatninger av hva som er en bra entusiastbil og hva som er en god kjøreopplevelse. For min egen del synes jeg elbil er suverent til daglig kjøring. Det er fordi jeg kjører på strekninger der det er lite mulighet til å utfolde seg. Da er det deilig med en lydløs bil som flyter av sted som et flygende teppe og som har kraft nok til å virke helt uanstrengt i de fleste situasjoner. Jeg ser ikke den store fordelen av en ICE i denne sammenhengen. Skulle jeg hatt en kosebil igjen ville det helt klart blitt en bensinbil. Sannsynligvis en 1M eller en Cayman. Noe med lyd. Mulig at det kan skje noe etterhvert som gjør at elbiler blir grisemorsomme å kjøre også for oss entusiaster, men det synes jeg ikke vi er i nærheten av foreløpig.
 23. Etter det jeg kan se bruker Kina en type kontakt som heter GB/T. De er forskjellige for AC og DC. Da er det vel mest praktisk med to ladeluker i stedet for én stor en. https://www.evexpert.eu/eshop1/knowledge-center/connector-types-for-ev-charging-around-the-world
×
×
 • Create New...