Fredrik 90

Members
 • Content Count

  17160
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  167

Fredrik 90 last won the day on July 18

Fredrik 90 had the most liked content!

2 Followers

About Fredrik 90

 • Rank
  General
 • Birthday 02/10/1990

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Arendal
 • Kjøretøy
  BMW 540d, BMW 520IA

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nei å nei, dette lover ikke godt. Hva i himmelens navn er de dem tenker med? Diesel er da stadig på veldig manges lepper, kanskje ikke så mye i de mediene du frekventerer mest men ellers så er den ikke død. Ett eksempel er jo Audi som nå ha valgt å satse på diesel i sine S modeller. Mercedes jobber med dieselhybrider om dagen, sist jeg sjekket så var ikke dette ubetydelige bilprodusenter. Og spar meg for "krampetrekninger" argumenter, sannheten er at vi trenger diesel i Europa om vi skal nå EU sine strenge krav til CO2 utslipp.
 2. Fredrik 90

  Fredrik 90 sin G30 540d xDrive M-Sport

  Takk for det 👍 Eneste bilen jeg har eid som jeg understells behandlet var en Ford Excursion. Det fordi det var ramme på den, alle andre biler føler jeg at jeg har kommet langt med å vaske bilen under en gang annenhver uke i vinterhalvåret. De siste åra har jeg også brukt Karcher sin understells spyler. Jeg er ikke noe fan av å ha den gugga på understellet, jeg liker å ha det helt rent der. Det er jo derfor jeg foretar de nøye nedvaskene vår og høst under bilen. F10en var så ren og fin under etter 4,5 år og 105 000 km at mekanikeren spurte om jeg i det hele tatt kjørte den på vinteren. Joda sa jeg, det er bare meg som er litt syk i hode når det kommer til vasking. Reise brev kommer som egen tråd 😀 Bilen går over all forventing, kjørte Hamburg til Paris i dag i ett strekk. Brukte litt over halv tank 😉 De hyppige "pissepausene" kan Tesla folket ha for seg selv, jeg har valget om jeg vil stoppe eller kjøre non stop. Det er bare å kjøre litt mer forsiktig, verre er det ikke. Når det er sagt så kan man klage over at de salter mye her på Sørlandet, mye null føre og underkjølt regn. Men det er ingenting i forhold til Oslo og det sentrale østlandet. Her nede har vi i det minste perioder om vinteren hvor veiene er tørre. Lufta stadig vekk E34en på E18 i vinter, og de kjører jeg ikke lenger i saltet.
 3. Nydelige veier, tre filer hver vei, 130 sone og ny asfalt. Sitter bare med Cruisecontrollen på 150 km/t og slapper av 😀
 4. Det er helt sant, men jeg skal love deg de tar seg godt betalt for å kjøre på motorveiene her. Betalte 15 euro fra grensa til Belgia og ned hit. Ca 180 km..
 5. Fredrik 90

  BMW E39 525d Facelift/E34 525IX

  De er litt stilige de gamle Jaguarene der hvis de er pene i standen 👍
 6. Fredrik 90

  Fredrik 90 sin G30 540d xDrive M-Sport

  G30 er helt klart en ekte BMW og en tradisjonell 5-serie. BMW er flinke til å la det gå en rød tråd igjennom de tradisjonelle modellene sine. Det er mange aspekter jeg kjenner igjen fra E34en, det er litt artig. Det finnes tuning til den, jeg kan få ut ca 380 hester og 750 nm. Men jeg vil vente til en av de store seriøse aktørene kommer på markedet med noe. Denne bilen har ingen fake lyd igjennom høyttalerne, like greit synes jeg. Synes det er tøff lyd i dieselen jeg 😀
 7. Etter den massive debatten og medie oppmerksomheten BMW har hatt i det siste rundt disse store grillene. Kan det tenkes at de forsøker å trolle oss litt med å maskere kommende M3 slik at det ser ut som den får digre nyrer? Det strider jo mot all logikk å forandre så mye på frontpartiet. Alle M3 opp igjennom har jo hatt nogen lunde lik front med vanlig 3-serie. BMW har sett hvor mye hat de har fått for sine digre nyrer, er det ikke da ganske ulogisk å plassere dem på det aller fremste ikonet de har? Trendene for digre griller har jo stort sett vært forbeholdt de større luksusmodellene, en slik modell er jo ikke 3-serie. Da hadde ikke G20 fått den grillen den har.
 8. Fredrik 90

  Fredrik 90 sin G30 540d xDrive M-Sport

  Da begynner Roadtripp 2019 i morgen, i år går turen helt ned til Spania. Skal bli fint å få brukt bilen til det jeg har kjøpt den for 👍 Dette blir nok den lengste turen vår i antall kilometer, vi bikker nok 10 000 km før vi kommer hjem. Ellers så har ikke bilen blitt brukt så mye den siste måneden. Båtliv er jo enn annen lidenskap jeg har, så vi har tilbringt mye tid langs Sørlandskysten. Men jeg fikk iallfall byttet luft patronen da den varslet at den var tom. Jeg vet ikke om det bare er placebo, men jeg føler virkelig at denne hjelper å holde lufta inni bilen frisk og ren til en hver tid. Også til noe annet...denne bilen har jo Launch Controll!!!!😀😎🏎🏁 Det hadde jeg ikke ventet av en non M vanlig dieselmodell. Vi testa det på ei slette, sykt godt drag de første meterne, det er jo bunndrag som er greia med diesel. Jeg tipper at dette var første gang det ble brukt, jeg tror ikke Dag på 76 år som eide bilen før meg brukte dette.
 9. Fredrik 90

  Turbo-HF's BMW E39 520iA Individual

  Haha, du tenker sånn du også ja 👍😂 Jeg hadde kølapp hvor det sto 520 her om dagen 😀
 10. Nye 1-serien er ett av de tristeste øyeblikkene i BMW sin historie. De gikk fra ha noe unikt med F20 til å bli en kjønnsløs bil på linje med en Kia. Designet er pent, men intetsigende. BMW har gitt opp 50:50 vektfordeling, de kjører med tverrstilt motor på ett fremhjulsdrevet chassi. Selv xDrive systemet oppfører seg ikke som xDrive skal, da det bare sender 40 prosent krefter bak. I mine øyne er ikke dette en BMW, det er en bil med BMW emblemer på. Hadde de bare i det minste gjort bilen lekker å se på, slik konkurrentene får til. Men det dem har laget er en kjønnsløs sak med høy panser linje og korte overheng. F20 er så mye mer classy å se på, den ser iallfall ut slik en BMW ser ut. Med nye 1-serie så driter BMW seg loddrett ut... Aisin girkasse? Hva var galt med ZF? Tipper det er prisen, for bortsett fra det så er ZF verdens beste girkasser. Jeg har sikkert sagt det før, men jeg er så glad at de i det minste lager 3-serien og 5-serien som før...uten fucke opp hele konseptet. Så går det iallfall an å få tak i noen tradisjonelle BMW uten at det trenger å koste skjorta. Skulle jeg hatt bil i 1-serie segmentet så hadde jeg ikke valgt denne, heller ikke A klasse da den er for dyr. Jeg liker nye Focusen, kommer ny Golf snart også som garantert ikke blir en dårlig bil. Så til alle dere som lurer på å kjøpe nye 1ern, ikke vær så lettlurte. Dritt blir ikke til gull bare du pakker det inn i gullpapir... Kjøp en A klasse om du skal ha premium, eller en Focus om du bare vil ha en grei liten billig bil med gode kjøreegenskaper.
 11. Den er jeg med på, man ser konturene. Men 48 000 av ett totalsalg på 1,3 mill er ikke mye. Veien er veldig lang, utfordringene er mange. De har maskert veldig godt rundt grillen ser jeg, jeg håper ikke de ødelegger G30. Ikke at det betyr noe for meg personlig, da jeg alt har en pre LCI og aldri kjøper samme generasjon to ganger.. Det er flere faktorer som taler i mot at G30 LCI skal få en massiv grill. For det første så har BMW selv uttalt at de ga G11 mega grill nettopp for å distansere den fra G30. BMW har fått massiv kritikk for dette valget, den sjansen bør de ikke ta med en bestselger som 5-serien (som stadig selger veldig bra i ett marked hvor sedaner og stasjonsvogn taper terreng til SUV). Nye G20 3-serie har ikke massiv grill, men derimot ett meget pent ansikt. BMW har tradisjon tro aldri gjort store endringer på 5-serie facelift, da det heller aldri har vært behov for det. Selv ikke E60 som fikk så mye hate fikk radikale justeringer på LCI. Hvorfor skulle da G30 som selger veldig bra, som ikke har fått kritikk for design få en så veldig radikal facelift? Dette blir bare synsing, gjenstår å se 😀
 12. Høres gøy ut 👍 Jeg hadde gleden av å ratte en sånn Tahoe i noen dager selv, men jeg liker jo sånne biler 😀
 13. Fredrik 90

  Fredrik 90 sin G30 540d xDrive M-Sport

  Tenkte jeg skulle ta en kjapp oppsummering av de straks 3 månedene og 3000 km jeg så langt har kjørt. Går kjapt igjennom det jeg finner posetivt og det jeg finner negativt. Samt en liten oppsummering av bilens "quirks and features" som Doug Demuro ville sagt. Jeg vil også legge til følgene på to do listen: * Software update. Det er MYE teknologi her så det føles godt å vite at dette er tatt hånd om * UniCarScan 2000 til å kode litt småtterier via Bimmercode appen Først av alt så må jeg bare si at jeg er super fornøyd, bilen har faktisk overgått mine forventninger. Komforten på langtur er helt uovertruffen, sportsautomaten er bedre enn den på F10en (som nykka litt i lave hastigheter). Noe annet jeg liker er at bilen skiller seg ikke så mye ut fra F10en utseende messig. Det gjør at mange ikke legger merke til at jeg har bytta bil så slipper jeg ubehagelige spørsmål om hvor mye gildet kostet og hvorfor jeg ikke kjøpte elbil. Jeg vil trekke frem fem punkter som jeg digger med denne bilen: Først av alt så er jeg så glad for Apple Car Play, helt genialt at det er trådløst. Head up displayet er 60% større enn på F10en, helt nydelig å få så mye info opp i sikt feltet. Frontkamera er utrolig nyttig, både når du skal parkere mot en fortauskant men også ut fra en sidevei med dårlig sikt. Egentelig så digger jeg hele Top View systemet, men de øvrige funksjonene er egentelig kun for morroskyld Ambient Air funker mye bedre enn jeg hadde trodd. Alltid en oppfriskende god duft i bilen, føler faktisk at det hjelper på konsentrasjon. Holder også ute vond lukt fra eks kugjødsel og eksos fra andre biler. Motor og drivverk. De har har klart å lage en så responsiv og sterk dieselmotor som likevel bruker så lite drivstoff. Det spiller ingen rolle hvilken hastighet du ligger i, en rask tråkk på pedalen og bilen tar avgårde. Jeg sa tidligere dette kunne minne om responsen i en Tesla, fikk da mye hat fra forumets Tesla fanboys. Etter en tur i en Model 3 Dual Motor så står jeg ved denne uttalelsen. Ikke like rask respons som i Tesla, men kanskje så nærme en dieselbil kan komme. Det er også fem ting jeg ikke er så fan av i denne bilen Display key var ikke nødvendig. Den er stor og klumpete, skjermen er skjør så man behandler den som en nyfødt andeunge. Alle funksjonene på nøkkelen befinner seg også i Connected appen. Men den er jo kul da, det skal ingen nekte for 😉 Driving Assistent pluss var en skuffelse. Jeg ble posetivt overrasket over dette både på en G30 jeg leide i Tyskland i fjor og etter å ha ha kjørt med det på min Ford firmabil. I Forden kan jeg slippe rattet i opp til 20 sek, og systemet oppfører seg sånn at du har tillit til det. Du tør leite etter noe som falt på gulvet, legge inn noe på GPS osv. I min så må jeg stort sett ta hendene på rattet etter 10 sek, og systemet oppfører seg slik at du ikke stoler på det. Her vil nok en software update hjelpe. Den aktive grillen er noe herk for oss som liker å holde ting rent. For inni her kommer insekter som er vanskelige å komme til å få fjerna når du vasker. Mangel på Norsk talestyring. Selv med norsk satt som språk så er det kun engelske talekommandoer bilen vil ta. Dette gjelder også på norsk solgte biler i følge salgs sjef på Bavaria. Igjen, i Forden så kan jeg snakke norsk og jeg kan til og med snakke på Sørlands dialekt og bilen misforstår svært sjelden. At en topp premiumbil ikke kan tilby dette er skammelig, for det er helt genialt med talekomando i dagens biler med mye touch skjermer. Noen ganger på veldig ru eller piggslitt asfalt så kommer der en lite dirre lyd inni døra. Det irriterer meg! Bavaria kunne ikke finne den igjen selvsagt. Men de fikk justert takluka slik at den ikke gnikker når jeg kjører over fartsdumper. Ellers så er det ikke så mye å klage på, listen over ting jeg liker er så mye lenger enn listen over ting jeg ikke liker. Av feil og mangler så er det kun den tidligere nevnte hardykoblingen med sprekker som har dukket opp. Denne har Bavaria bytter på garanti. Ellers så er det noen artige Quirks and features med bilen som jeg vil trekke frem. Når man kjører på adaptiv cruisecontroll og innhenter en bil...da får man som vanlig opp ett ikon som indikerer hekken på en annen bil. Det som er rart her er at i min bil, så viser den hekken på en sort F10 uten M-sport med sort interiør.....eehh Okei? Legg også merke til at det ikke er en 550i eller 535 på eksosrørene, men mest sannsynlig en 520, 525 eller 530.. Hvorfor ikke en G30? Bilen har mye praktisk oppbevarings plass, avfettingsflaska passer f eks perfekt i dørlomma. Supert til vinteren når jeg ikke kan vaske hjemme 👍 Det er så greit at bilen viser både tank nivå og rekkevidde. Før så måtte du ofre noe i kjørekomputeren for å se rekkevidde 😀 Når du kjører fartsgrensen eller under så er tallene i HUD hvite, men hvis du kjører over så blir de røde. Så jeg har kun røde tall i HUD 😂 I IDrive skjermen så vises en grå og kjedelig G30 Luxury line med style 759 Individual felger... ...mens bilen kommer opp i eksakt riktig spec i Connected appen? Hadde vært kult med riktig begge plasser 😀 Så det var min 3 måneders rapport som eier av en G30 540d xDrive. Helt genial bil å leve med, kunne ikke vært mer fornøyd.
 14. Fredrik 90

  Den StOoOrE BMW-nevnt-i-media-samletråden!

  Hva er det som får en såpass ny BMW som en X3 LCI til å bare ta fyr sånn helt uten videre? https://touch.agderposten.no/nyheter/bil-opp-i-flammer-pa-gamle-e18-1.2686201