Fredrik 90

Medlem
 • Innholdsteller

  16857
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  157

Alt skrevet av Fredrik 90

 1. Fredrik 90

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  For å si det sånn, BMW har vært lenger nede på denne lista enn de er nå. Så BMW har ikke en god jobb foran seg, de er godt i gang med den gode jobben med å heve seg. Jeg mener at Audi lå foran BMW for noen år siden, og at BMW lå godt nede mot gjennomsnittet. Så dette er absolutt posetivt for BMW slik jeg ser det. Vi skal tilbake til 90 tallet hvor BMW var helt på topp hos J.D Power, men da var også bilene litt mer annerledes enn i dag. E34 5-serie toppet undersøkelsen i sitt segment fra hver år fra 1991 til og med 1995....foran MB W124. I dag tror jeg faktisk ikke vi kan forvente noe særlig bedre av BMW, med tanke på det fokuset som er på økonomi, miljø og ny teknologi. Lexus er og blir Lexus, ingen kan ta Japanerene på akkurat det dem er gode på. Tviler dog på om resultatet hadde blitt det samme om undersøkelsen hadde blitt utført i Europa. Porsche topper fordi de er Porsche, en småskala produsent som kan legge mer arbeid i bilene på produksjonslinja (som de også tar ekstra betalte for ut til kunden). Toyota er jo bra biler, enkle og driftsikkre samt at rykte dems nok gir dem noen ekstra gratis poeng. Chevrolet selger 700 000 pickuper, sikkert nesten like mange fullsize SUVer. Biler som er like teknisk avanserte som en E30 (satt på spissen, ikke ta det bokstavelig) Buick har jeg ikke noen god forklaring på, kanskje de bare lager veldig bra biler. Mini er jo så si BMW, bare litt enklere biler med færre kilder for mulige feil. Så har du jo da BMW som første store premiumprodusent. Tror vi skal være fornøyd jeg. Enkelte her har en lei vane med å hele tiden snakke ned BMW når noe nevnes som posetivt. Det er lov å være posetiv selv når alle andre også er det, det er ikke behov for en som ser mørkt på det bare for å være han ene som gjør det.
 2. Bare vær veldig obs på diesel er veldig fy i tyske storbyer så strørre selskaper som Sixt baserer seg på biler med bensinmotor. Jeg bukket BMW 530, tenkte at det automatisk betydde diesel. Men fikk 530i med 2,0 bensin, gikk dog vel så godt som en 3 liter. En i reisefølget vårt kjørte E36 M3 3,2 (sedan), han hadde meg i bakspeilet hele tiden for å si det sånn 👍 Man kan mene at de turbofirerene til BMW er feil og har gal lyd, men de går jævlig godt.. Pass på at du ikke ender opp med en A6 med toliter bensin, eller en MB E300 som også er en toliter. Ellers så ser det ut som om dere får en super tur 😀
 3. Veldig spent på ytelsene i denne, håper de tar i litt mer enn på X3 M. Forrige X5 M var jo på topp i ganske mange år før noe annet (og mindre) kom på banen.
 4. Ser tyskere og utstyr nevnes, og det må man passe litt på. Kikker selv etter bil i Tyskland for tiden...tyskere er de eneste som kan spekke en G30 540i med stoffseter!! Ikke bare en enkelt bil, hvis ikke du krysser av for "voll leder" i søkefeltet så får du opp haugevis med stoff, 17" og kjip stereo. Rare folk..
 5. Fredrik 90

  F20 -> "M2 Hatchback"

  Kult konsept, veldig unikt. Men bakluka så jo helt balle ut...plaseringa av skiltet kunne vel vært gjort på en mer elegant måte.
 6. Fredrik 90

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Synes det var som forventet, BMW slo både Audi og Mercedes ned i støvlene (ekstra godt at de slo Mercedes, for de lager jo sååå bra biler i følge enkelt her inne). Rart at Buick kommer så høyt, tenke liksom at det var litt sånn halvdølle greier. Årsaken til at Chevrolet kom høy er vel åpenbart den store andelen pickuper og fullsize SUVer. Enkle biler med gammeldags teknologi, Tahoe og Suburban leveres kun med selvpustende V8ere. Det er ganske skuddsikkert..
 7. Tøft prosjekt 👍 Som den båtmann jeg er selv så har jeg ofte tenkt hvor kult det hadde vært å sette en nyere BMW dieselsekser i en båt.
 8. Ser ut som om noen bilder av G05 X5 M Competition har lekket ut. Det ser utvilsomt bra ut https://www.autoevolution.com/news/2020-bmw-x5-m-competition-this-could-be-it-133185.html
 9. Fredrik 90

  Mini-E34-prosjekt - noen spørsmål?

  Gratulerer og velkommen i E34 klubben 😀 Dette er ufattelig gode biler, lette å skru på og god deletilgang. Også er de liksom gamle nok til at det føles litt spesielt samtidig som de er komfortable nok til langturer. E34 har ikke airbag sensor under setet. Jeg ble kvitt min airbag lampe ved å oppsøke ett verksted som hadde gammelt diagnose utstyr med rund kontakt. De fikk slettet feilkoden som kom opp og den har ikke kommet tilbake. Når det gjelder luftedysene så kan det ofte hende at disse spjeldene rett og slett setter seg fast. Typisk etter at bilen har stått noen år. Ellers så tror jeg en god kjøretur, gjerne ett lenger strekk på motorveien i godt driv kan være vært forsøket for å få blåst ut av motoren litt. Prøv med noe tilsetningsstoffer til å ha i bensin som skal renseeffekt. Etter å ha kjørt E34 med M50 i 8 år nå så vet jeg at disse motorene er ikke noe glad i å ikke bli brukt. Dette er trolig BMW sin mest slitesterke bensinmotor, men de må gjevnlig brukes. Så forutsettes det selvsagt at plugger og tilluft system er i orden. Håper du finner ut av dette. Vi trenger at de får gjenværende E34ene tas vare på 👍 Kommer du til Arendal med bilen så må vi få med oss @sveigis og ta ett lite treff 😀
 10. Fredrik 90

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Ja nå var det ikke meningen at sammenlikningen med Golf var noe å henge seg stort opp i. Men enn så lenge så er ikke fullstendig autonom kjøring lov, og da stiller den til samme krav som en Golf eller hvilken som helst annen bil hvor rattet kan slippes i korte perioder. Systemet i Tesla er helt sikkert best, det skal jeg ikke bestride.
 11. Fredrik 90

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg synes også at Model 3 interiøret er både futuristisk og moderne. Men jeg tror ikke dette er løsningen for hverken BMW eller noen av de andre tradisjonelle bilprodusentene. Eneste som kunne vært gærene nok til å nærme seg ett slik futuristisk interiør er vel Citröen. Vi må tenke på at BMW har en kundegruppe å tenke på, en kunde gruppe som ikke tåler for store forandringer. Videre så er @ogee1 inne på noe veldig vesentlig. Det er nettopp det at dagens interiører er etter titals år blitt nå har blitt funksjonelt perfekte, slik de ergonomisk sett fungerer best for føreren. Og her har jo alltid BMW være veldig gode med sine typiske førerorienterte dashbord. Model 3 vinner kanskje noen priser for designet, men de kommer aldri til å vinne noen priser for ergonomi. Og til syvende og sist, når hverdagen kommer så synes jeg ergonomi trumfer design med god margin. Man kan forsvare Model 3 med at den er designet for å være selvkjørende. Men per dags dato så er dette langt fra realiteten, den er ikke noe mer selvkjørende enn en Golf med Driving assist. Og skal vi tro lyden i EU rundt dette, den tidvise negative omtalen rundt selvkjørende biler og det at mennesker er og blir mennesker så tror jeg selvkjørende biler er langt frem. Det funker sikkert i Sillicone Valley, men jeg tror ikke det funker på snødekte veier oppover i Østerdalen i 35 minus. Og inntil det så fremstår Tesla sin løsning som lite ergonomisk og tidvis trafikk farlig.
 12. Fredrik 90

  Fredriks alternative bimmerstråd

  BMW har modernisert sitt dashbord, G05 X5 er ett bra eksempel på dette. De har rydda vekk de unødvenige knappene og samlet mye i IDrive systemet som til dags dato står seg som industriens beste system. Man kan da ikke mene at BMW skal lage så kliniske og kjipe interiører som Tesla? Instrumentpanelet er ikke for analoge klokker, det er ett sted for informasjon som er nødvendig for føreren. Spør du meg så skal dette ligger så nært opp til synsfeltet som mulig. Dette løser BMW med å ha det på tradisjonell plass, samt via sitt førsteklasses head up system. Med Model 3 så føler jeg at Tesla prøver for hardt, det blir litt for futuristisk. Jeg tror det går motsatt, at det er nå det er en liten hype med store skjermer. For hvis en ser på det praktiske og trafikksikkerhets messige sidene så er jo ikke akkurat dette en bra løsning. Når du til og med må inn i undermenyer for å skru på tåkelys, da har noe gått tapt på veien. Igjen så vil jeg mene at BMW sitt IDrive system er genialt, her kan du bruke touch, håndbevegelser, dreiehjul i midtkonsollen eller touchpad. Veldig brukervennlig når du er på farten, de større skjermene tar for mye fokus bort fra veien. Det er ikke lov å sitte med telefonen når man kjører, mens disse skjermene kan man fikle med. Hvor lang tid tror dere det kommer før det kommer noen reguleringer på dette fra myndighetene? Også er det jo hvordan disse systemene tåler tidens tann da, tenker da design messig. Model S interiøret begynner jo å se litt utdatert ut. Å være først ute med noe og ha mest mulig samlet i skjerm gjør ikke automatisk systemet noe mer brukervennlig. Enkelte funksjoner gjør seg best igjennom fysiske knapper, som f eks klima og lys regulering.
 13. Fredrik 90

  Audi e-tron

  Av ren nyskjerrighet...hva var det som var så dårlig skrudd sammen i X5en? Jeg spør fordi jeg lurer, ikke fordi jeg tviler på at det er tilfelle. F10/11 er vel den moderene BMWen som ligger nærmest opp til den gode gamle solide følelsen man gjerne fikk i E34 og E39. Så akkurat F10/11 er veldig vanskelig å slå på kvalitet, meget solide biler.
 14. Fredrik 90

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Volvo gjør seg stadig mer upopulære ser jeg, ikke får man lov å kjøre fortere enn 180 km/t heller. Det det er mye som skal ofres for at de skal nå målet om null drepte i deres biler. Blir vel en veldig kunstig og kontrollert kjøreopplevelse tenker jeg.
 15. Fredrik 90

  Audi e-tron

  Det krever litt mer vilje, interesse, økonomisk prioritering osv for å velge en M bil fremfor en Tesla. Det blir liksom så lettvint å kjøpe en Tesla, du får en bil som går som ett uvær rett frem. Men det er også det hele, en M bil gir en litt annen eier opplevelse sett med typiske entusiast øyne.
 16. Fredrik 90

  Audi e-tron

  F15 er vel i grove trekk en kraftig faceliftet E70. En veldig flott bil men den ble fort litt gammel og utdatert. Men igjen, så har den holdt overraskede bra stand på salgslistene. Tenker det er intensiver og økonomiske fordeler som gjør han frelst. Ingen som er ved sinne fulle fem bytter gladelig fra M3 og M5 til noe kliniske og lydløst uten at man får noe igjen for det. Tesla kan alle kjøre, men M bil er noe helt spesielt forbehold de få.
 17. Fredrik 90

  Audi e-tron

  Begynner allerede å se en del e-Tron på veien nå, tenker nok at Tesla vil merke det på Model X salget sitt. Forhåpentligvis så er nok kvaliteten i nye G05 X5 på høyde med denne (om ikke bedre), F15 ble fort litt gammel i sammenlikningen med helt nye e-Tron. E-tron er vel også en lagt dyrere bil enn BMW X5 i de fleste andre markeder.
 18. Fredrik 90

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  E34 før 1994 faceliften har jo nesten de minste nyrene i BMW sin historie. E31 8-serie har vel de minste, og de er begge fra samme tidsperiode. Så det er helt klart stiler og trender som utgjør dette. Det er en tid for alt, nå er det store nyerer som er i vinden.
 19. Men jeg tror nok at man fort ville oppdaget at gresset ikke er grønnere på andre siden. For ni år siden så skulle jeg bytte ut E39en min i noe nyere, på den tiden så likte jeg ikke E60 så jeg valgte en A6 som den gang var ganske ny (C6 heter vel den generasjonen). Fantastisk flott bil, det synes jeg selv den dag i dag... men den var skikkelig dårlig i kvaliteten. Da jeg bytta den i en E90 325d så var det akkurat som å komme hjem igjen, og det var herlig.
 20. Fordelen med BMW er at de modellene som er tradisjonelle, som 3 og 5 serien stadig er tradisjonelle BMWer. Greit nok er fokuset på automat og firehjulstrekk noe som ikke er så tradisjonelt, men det de mer en særnorsk ting. En F30 340i med bakhjulstrekk og manuell er stadig en skikkelig god og tradisjonell BMW. Det jeg liker spesielt godt er at dagens 5-serie stadig er en tradisjonell 5-serie. Den ser ut som en 5er, den kjører som 5er og den føles som en 5er skal føles. Dette er årsaken til at jeg stadig henger med BMW også på dagens modeller. Hadde jeg vært ute etter bil i andre enden av skalaen, typisk liten og lett Coupe med potente og smidige kjøreegenskaper så måtte jeg sett meg om andre steder når M240i nå snart fases ut. Men jeg er femmer mann, jeg liker medium. Jeg er han som alltid bestiller medium biff på restaurant, jeg er han som bestiller medium meny på Mc Donalds, kjører medium treningsprogram, ...jeg er en medium mann og derfor kjører jeg 5-serie. 3er er for liten og 7er er for stor. Jeg liker kombinasjonen mellom disse to, gjerne i sedan med en sterk dieselmotor (men ikke for sterk, husk jeg er medium mann=530d). Heldigvis så bygger BMW ennå akkurat den bilen jeg vil ha og som passer meg. Sånn sett er jeg heldig, jeg slipper å bytte merke enn så lenge 👍
 21. En ting er iallfall sikkert, hadde 2 GC kommet med bakhjulstrekk så hadde BMW hatt noe helt unikt å tilby. Den dagen dagens 1/2 serier går ut av produksjon så bli bilutvalget ett hakk fattigere. Å kunne få en bakhjulsdreven liten Coupe/hatchbak med manuell og rekkesekser er noe BMW er helt alene om. Jeg tipper at disse umiddelbart blir klassikere. På en annen side så er både CLA og A3 sportback gnagere, så at BMW velger å joine dem på det er bare trist. Selv om bilen kommer med xDrive så er det ikke det samme. Forhjulsdreven basis og tverrstilt motor er ikke BMW for meg. Dette tar også bort muligheten for sekser, tipper vi ser M35i motoren fra X2 under panseret på disse bilene. Nitrist firesylindret motor, totalt uten karakter. Går sikkert fælt, bråker sikkert noe jævlig (fart box som disse små turbomotorene med hissig eksosanlegg kalles på engelsk). Men noen BMW er og blir det ikke!
 22. Jeg ser hva du skriver men jeg er ikke enig, markedet for disse bilene har alltid vært tungt. Det er ikke noe særlig tyngre nå enn hva det var før elbilene gjorde sitt inntog. En dyr premium bil har alltid ett stort verdi tap, samme om den har diesel eller bensin motor. En brukt X5 til 600 000 kr er tungsolgt av flere årsaker, blant annet fordi det formlig kryr av de på Finn.no. Han som vurderer en 2015 modell X5 til 599 000 vurderer ikke en Tesla Model S til 750 000 kr. Litt det samme gjelder for M550d også. Jeg trodde jo det skulle bli vanskelig å selge min F10 530d i fjor på sensommeren. Det viste seg helt motsatt.. Skal ikke si at jeg har rett, men jeg jobber med dette og føler diesel fortsatt er veldig gangbart i bruktmarkedet. Det finnes selvsagt unntak, men gjevt over så har ikke dette endret seg mye spør du meg. https://www.side3.no/motor/diesel-populaert-som-bruktbil-6699161 https://www.google.no/amp/s/www.abcnyheter.no/amp/motor/bil/2019/03/12/195560320/noen-dieselbiler-holder-seg-veldig-godt-i-pris
 23. Fredrik 90

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  ...og likevel kommer folk til å stå i kø for å kjøpe den. Utseende er ikke viktig så lenge produktet gir status..
 24. BMW teaser 2-serie Gran Coupe 😀 Ser bra ut, håper ikke det ferdige resultat ser ut som noe Donald Duck kunne kjørt...
 25. Kult å høre at den nå går fint for egen maskin 😀 Løsningen på fusk tror jeg du finner blant flere av svarene her, dette er jo forholdsvis enkel og billig feilsøking. Også har jeg rett og slett troa på at bilen bare må kjøres, bli blåst ut av litt etter så mange år. Du husker jo hvordan TDSen gikk seg til når vi strakk den litt på slettene innover mot Rykene 😉 Dette er bra, si fra når du vil lufte den på veien 👍