Jump to content

Bassere slår ut ved høyere volum


Recommended Posts

Har 2x10 Rockford Fosgate Punch S3 bassere, som drives av en Rockford Fosgate P600.1bd mono forsterker, noe som skal være bra nok i massevis. Problemet derimot er at basselementene slutter å spille, når jeg når et visst volum. Jeg VET at basserne kan tåle mye mer, og lurer derfor på om det kan være:

dårlig jording?

dårlig kontakt på brokoblinga?

Trenger litt hjelp her... får faen ikke fiksa :///

Link to comment
Share on other sites

for lite strøm, vær forsiktig visst ikke ødelger du cd spilleren din, og det fordi forsterken din mangler strøm og den vil da stjele fra spilleren ogh det tåler ikke spilleren og da slutter den og virke.

Link to comment
Share on other sites

du har nok forlite strøm til forsterkerne, eller så klarer ikke forsterkeren å drive elementene. har du kondensator??? hvis du ikke har det MÅ du sette dette inn for at subbene skal spille godt.

Bull.. Kondensator er ikke noe du trenger for å få bassen til å spille godt så lenge du har ett bra strøm nett. Sats heller på godt batteri og en oppegående dynamo/lader.

Vet ikke hvordan det er med ohm her. Men det kan være grunnen til at den kutter på høyt volum om den er lastet for lavt.

Link to comment
Share on other sites

Nautiluz: Elementene er dobbeltspola, så har jeg brokobla hvert element, og etterpå har jeg brokobla elementene sammen inn på monoblokka, har ikke peil på ohm... Men elementene er på 4ohm.

Forsterkerne går i protect mode når de slår seg ut!

Link to comment
Share on other sites

Om hver spole er på 4ohm og du har koblet sammen +,+ og -med - hele veien så havner du på 1ohm. Så du får nesten sjekke på nettet hva forsterkeren din tåler.

Link to comment
Share on other sites

Etter det jeg finner på nettet så er ikke den forsterkeren din 1ohm stabil. Så da er det nok der problemet ditt ligger.

Du får nesten prøve å koble dem opp som dette og se om det funker bedre da.

DVC_Series_2.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sikringen er det neppe, da hadde den jo gådd, og da måtte han byttet den for hvær gang han skulle bruke anlegget. Går sterkt ut ifra at det er brukt en sikring på hovedkabelen til forsterkeren. Er nok større sansynelighet for at det er noe kødd med brokoblingen

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...