Gå til innhold

Gjett bilen


D.C.V
 Share

Anbefalte innlegg

Det er interessant å se likheten mellom Fords Carousel fra 70-tallet og tidlige Chrysler Minivan-er. Bilen var testet ferdig og det var lagd flere prototyper, men Ford droppet planene sine om produksjon av Carousel når olje-krisen begynte å slå skikkelig til. Carousel var basert på Econoline og var av den grunn ikke spesielt bensingjerrig. Prosjektlederen gikk senere over til Chrysler og resten er som de sier historie.

carouselvan1972.jpg

Vi ser også noen likheter med Fords moderne variant, kalt "Flex" (kun for det amerikanske markedet).

2009_Ford_Flex.JPG

viste ikke at dem hadde så mange navn :shock:

Amerikanere har alltid vært kongen av "badge-engineering", altså selge sammen bilen under forskjellige navn og merker. I den senere tid har Vw tatt opp konkurransen om tronen.

--------------------------------------

Chevroleten kom med et nymotens måte å kjøle motoren på (tatt i betrakning perioden den ble lansert i), men som ikke fungerte helt etter planen. Denne måten å kjøle bilen på har både Tatra og Vw benyttet seg av.

Chevrolets versjon viste seg å være en fullstendig fiasko, men det ble likevel solgt hele 100 stk. av de 500 som ble lagd før man ga opp.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan vi gjette på Chevroleten nå? Den er veldig lett om man bruker hintene som allerede har kommet frem. Jeg har i praksis sagt svaret. Likevel kan det nevnes at "den nye måten å kjøle motoren på" var luft-kjøring (i likhet med eldre Porscher, Vw-er og Tatra). Bilen var altså Chevrolets første luftkjølte bil - Corvair-serien var neste forsøk.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...