Jump to content

"M3" cab i ulykke...


Astri
 Share

Recommended Posts

  • Replies 36
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Så jo ut som bilen har klart seg? Greit nok at den endte i et tre, men trenger ikke å ha herpå mer enn fanger, panser, frontplate og en hau med deksler.

Link to comment
Share on other sites

Fins nok ingen fasit på hva som er sportsbil, men jeg mener en sportsbil er en bil med to seter og lite praktisk bil. Gjerne uten tak.

Sportslige egenskaper derimot, har jo alle BMW fra fabrikk :)

Link to comment
Share on other sites

Fins nok ingen fasit på hva som er sportsbil, men jeg mener en sportsbil er en bil med to seter og lite praktisk bil. Gjerne uten tak.

Sportslige egenskaper derimot, har jo alle BMW fra fabrikk :)

Haugesund avis e for det første en dårlig avis med amatører som leker Journalister... Så om det hadde vært en lada som hadde smelt i treet så hadde de ikkje sett forskjell trur eg. Bil e bil... :?

Men, hvis du mener at en sportsbil er en egoistbil med 2 seter, ka vil du då definere en Nissan Skyline eller 200SX som? Eller en m3 eller Mitsubishi EVO?

Link to comment
Share on other sites

Mitsubishi EVO er egentlig en rallybil.

M3 er sportslig, men ser ikke på den som ren sportsbil.

Skyline og Nissan 200SX brukes stort sett kun til drifting og annen herjing ;)

Som sagt, ingen fasit på hva som er sportsbil.

Men jeg synes en Z4 er mer sportsbil enn en Skyline.

Link to comment
Share on other sites

Fant noe på norsk sporstvogn klubb.

Definisjon sportsbil:

Sportsbil (sportsvogn) = biltype hvor bagasjeplass og plass til passasjerer er vesentlig nedprioritert til fordel for lav byggehøyde* og gode dynamiske egenskaper**.

Måltall for sportsbil:

- Maks 4 seteplasser (se utdyping)

- Maks 150 liter bagasje pr sete (lavprioritetskrav bare for å utelukke varebiler).

- Maks byggehøyde 130 cm (u-senket original), samtidstilpasses

- Måltall for dynamiske egenskaper... (gode forslag ønskes), samtidstilpasses

Definisjon sportslig bil:

Sportslig bil (kjøremaskin) = bil med gode dynamiske egenskaper**. Kan være basert på de fleste typer biler.

Utdyping:

Sportsbiler (sportsvogner) er vanligvis 2-setere (men finnes også som 1, 3 og 4-setere) og har vanligvis ikke mer enn 1 seterekke. Eventuelle bakseter er vanligvis ikke beregnet for voksne mennesker av normal størrelse, bl.a fordi lav byggehøyde* innebærer at baksetepassasjeren vanligvis ikke kan stikke tærne innunder forsetet.

- Familiebiler og biler basert på familiebiler, inkludert coupéer og cabrioleter, regnes ikke som sportsbiler, såfremt det ikke er gjort vesentlige konstruktive endringer for å øke de dynamiske egenskapene**, f.eks endring av akselavstand eller lignende.

- Vanligvis skal en sportsbil være konstruert som en sportsbil i utgangspunktet for at den skal regnes som sportsbil. Dette punktet innebærer imidlertid ikke at alle deler i sportsbilen skal være unike sportsbildeler, en slik hundre-prosent-sportsbil har aldri eksistert.

Forklaringer:

* Begrepet "lav byggehøyde" innebærer å sette f.eks. seter så lavt som praktisk mulig i bilen, og at bilen konstrueres og utformes spesielt for formålet.

** Begrepet "gode dynamiske egenskaper" omfatter både konstruksjonen, drivlinjen*** og kjøreegenskapene. Det er altså ikke nok at bilen kun er rask rett fram, eller kun er konstruert på en bestemt måte for at begrepet "gode dynamiske egenskaper" skal oppfylles.

- De konstruktive kravene og de dynamiske egenskapene måles i forhold til bilens samtid (da bilen ble lansert). Senere endringer måles ut fra endringens samtid, forutsatt at endringene ikke ble tilbudt/fantes på den tid bilen var ny.

*** Begrepet "drivlinje" omfatter drivstoff, motor, girboks og sluttdrev og hjul. Kort sagt det som gjør at bilen kan bevege seg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...